Annelik ve biten psikolojim...

Canım okuyunca o günler aklıma geldi birden. Kızım şu an 31 aylık. Cok zor bir cocuktu hala öyle. Ek gıda konusunda cok cektim. Ağzında tutardi ve asla yutmazdı üstelik kimse yediremezdi. Bebekken sutum yetmedigi dönem mama ve biberonu da reddetmisti. Neyse ki Allah halime acımıştı sütüm artmıştı. Uyku desen 2 sene geceleri yüz kez uyanırdı. Yeni doğduğunda bile gündüz bir uykusu sadece 25 dk sürerdi düşün. 4.5 aylıkken disleri gelmeye başladı ve bitene kadar uyku uyumadım. Pandemi başladığında sutten kestim ve rahata erdim büyük ölçüde. 2 yaşından sonra yemeye başladı cok şükür. Kahvaltıyı birkac aydır yiyor. Odasını da ayırdim artık geceleri uyuyor genelde bazen uyumadigi olur hala. Kızım bana cok düşkün beni görünce başkasıyla oynamak istemiyor. Surekli oyun oynuyoruz bu biraz yoruyor beni. Yazın her gün parka goturuyordum o iyi gelirdi. Çalışıyorum bir de cok zor günler gecirdim. Ama sütten kesince cok rahat edeceksin. 2 yas sendromu da olabilir sabırlı olmamiz lazim bu dönem. Birkac gun bırak annene dinlen sana cok iyi gelecek.

Allah bağışlasın Allah kolaylık verisn
Ben de çok zorlanıyorum tek başımayken.14 aylık kızım. Babası çok ilgileniyor, o yönden şanslıyım. Yemeğini yediriyor. Ben işteyken anneannesi, dedesi bakıyor . Bence bikaç gün kalmasın, arada tek gün kalsın sadece.

Belki çoğu insan beni yargılar şükretmiyorsun diye çocuğu olmayan insanlar nankör der belki ama çok zorlanıyorum sabrım gücüm azaldı her gece yarın daha sabırlı bir anne olcam diye ağlayarak zırlayarak ama ertesi gün ona sinirlenmemek için dişlerimi sıkarak geçiyor başaramıyorum beceremiyorum anneliği

uyumayan yemeyen sürekli ama sürekli ağlayarak birşeyleri elde etmeye çalışan memnun olmayan bir çocuğum var. Hamileliğim o kadar güzel geçti ki yani karnımda strese girdi bile diyemiyorum tamamen karakter meselesiymiş bu.

20 aylık olduk. Hamilelikte dahil nerdeyse iki senedir boğuluyorum dört duvarın içinde. Vakit buldukça çıkıyoruz dışarı birtek öyle mutlu oluyor ama eve dönmemiz tam bir felaket çünkü saatlerce geri gitmek için ağlıyor. Annemlerde benim bu yaşadığım sorunların hiçbiri yaşanmıyor sanki ordaki benim çocuğum değil başkasının çocuğu. Annemin yapıp benim yapamadığım şey ne? Orda kendisi istiyor annemden yemek ben evde önüne dünyalarıda sersem yemiyor. Eve dönüşte anane diye ağlıyor yıkıyor ortalığı annem bize gelse gidişinde yine aynı senaryo.

bu sabahta yine sevdiği şeyleri yaptım ama ağzını kilitledi açmadı zorlamıyorum önüne koyuyorum kendisi seçip yesin diye ama es kaza ağzına alırsada hepsini tükürüyor kan değerlerine de bakıldı herşeyine bakıldı fizyolojik bir sıkıntısı yok olsa zaten annemde yemez zaten

birkaç gündür ruhumu sıkıyorlar gibi hissediyorum sürekli ağlıyorum uyanmak bile istemiyorum annem birkaç gün alayım benle dursun diyor ama içim elvermiyor üzülüyorum beni daha çok istemez unutur diye 🥺 artk dayanamıyorum psikolojik destek almak istiyorum ama ilaç kullanırsam oğluma bakabilir miyim bilmiyorum nolur birileri yargılamadan bana akıl versin normal mi bunlar yoksa ben deliriyor muyum
Okadar ıyi anlıyorum ki sizi aynı şeyleri bende yaşadım tabi yemek konusunda değil ama diğer şeyleri hepsini allah yardımcımız olsun

Seni çok çok iyi anlıyorum.
Benim 21 aylık oglum var.
İnanılmaz derece benim sinirlerimi zıplatacak şeyler yapıyor.
Bı gece yattığımda beyin kanaması geçiriyorum sandım. Kendimi o kadar sıkmışım ki.

Eşimle yol arayışına girdik.
Yemek yemezse mama sandalyesindeb almıyorum. Alayım diye sonra nasıl yiyor :)
Kardeşini uyanması için o kadar bağırıyor ki karyolasina gidip hızlı hızlı sallıyor.
Hop ceza alanı yaptık ama bı görün üşümesin diye peteğin önünde ceza alanı:)
15 dakika ceza alanında durunca mülayimsi oluyor.

Çocuklar ince noktaları bulmakta usta.

Bende ne uğraşlar sonucu anne oldum.
Ama bu demek değil ki çocuğumu inanılmaz derece şımarık ve anne babaya isyankar yetiştiricem.
Kurallarımız olmalı.

Ben kurallarımı koyuyorum.

Anneme de artık gelmemesini söyledim çünkü zıvanadan çıkıyor oğlum.
Valla bebeğime de oğluma da ben bakıyorum.
Annem kapısını kapatıp evine gittiğinde zıvanadan çıkmış çocukla ben uğraşıyorum.
Çocukta uyku düzeni kalmadı.
Şimdi saat 22 de karyolasında.
İsterse hemen uyur istemezse saatler sonra uyur keyif onun ama saat 22 dedin mi yatakta. Annem olunca yok ben uyuşturum diyor alıyor yatağa anne karyolasina koy diyorum yok diyor. Çocuk başlıyor evliya çelebi gibi gezmeye. Bağırmaya.
Şu an gayet güzel bı şekilde bu düzene alıştı.
Şu an herşey yolunda.

Yemek konusunda da bırakın oynasın sabaha kadar oynasın isterse, cezalar belirleyin. Hatta böyle bı program vardı çocuklar nasıl yola geliyordu.
21 aylık, 15 dakika ceza alanı fikrini hangi çocuk uzmanından aldınız?

Belki çoğu insan beni yargılar şükretmiyorsun diye çocuğu olmayan insanlar nankör der belki ama çok zorlanıyorum sabrım gücüm azaldı her gece yarın daha sabırlı bir anne olcam diye ağlayarak zırlayarak ama ertesi gün ona sinirlenmemek için dişlerimi sıkarak geçiyor başaramıyorum beceremiyorum anneliği

uyumayan yemeyen sürekli ama sürekli ağlayarak birşeyleri elde etmeye çalışan memnun olmayan bir çocuğum var. Hamileliğim o kadar güzel geçti ki yani karnımda strese girdi bile diyemiyorum tamamen karakter meselesiymiş bu.

20 aylık olduk. Hamilelikte dahil nerdeyse iki senedir boğuluyorum dört duvarın içinde. Vakit buldukça çıkıyoruz dışarı birtek öyle mutlu oluyor ama eve dönmemiz tam bir felaket çünkü saatlerce geri gitmek için ağlıyor. Annemlerde benim bu yaşadığım sorunların hiçbiri yaşanmıyor sanki ordaki benim çocuğum değil başkasının çocuğu. Annemin yapıp benim yapamadığım şey ne? Orda kendisi istiyor annemden yemek ben evde önüne dünyalarıda sersem yemiyor. Eve dönüşte anane diye ağlıyor yıkıyor ortalığı annem bize gelse gidişinde yine aynı senaryo.

bu sabahta yine sevdiği şeyleri yaptım ama ağzını kilitledi açmadı zorlamıyorum önüne koyuyorum kendisi seçip yesin diye ama es kaza ağzına alırsada hepsini tükürüyor kan değerlerine de bakıldı herşeyine bakıldı fizyolojik bir sıkıntısı yok olsa zaten annemde yemez zaten

birkaç gündür ruhumu sıkıyorlar gibi hissediyorum sürekli ağlıyorum uyanmak bile istemiyorum annem birkaç gün alayım benle dursun diyor ama içim elvermiyor üzülüyorum beni daha çok istemez unutur diye 🥺 artk dayanamıyorum psikolojik destek almak istiyorum ama ilaç kullanırsam oğluma bakabilir miyim bilmiyorum nolur birileri yargılamadan bana akıl versin normal mi bunlar yoksa ben deliriyor muyum
Yalnız değilsin cnm bende aynıyım hatime başladım çok rahatladım seni rahatlatıcak bir uğraş yaparsan zamanla çocuğun da bu rutine alışıyor

29 aydan sesleniyorum size. Biraz rahatlama oluyor büyünce. İştahsızlık yine aynı. Uykusuzluk desen yine aynı ama ağlama huyu kesiliyor. O da şöyle ağlayınca hiçbir şeyi yapmıyorum. Odana git ağla ağlaman bitince gel diyorum. 1 dk sonra sümüklerini sile sile geliyor. Sabır biraz daha sabır.
Ayrıca annenizin teklifini kabul edin. 1 gece de olsa dinlenirsiniz.

Bı gece yattığımda beyin kanaması geçiriyorum sandım. Kendimi o kadar sıkmışım ki.

Kardeşini uyanması için o kadar bağırıyor ki karyolasina gidip hızlı hızlı sallıyor.

Ama bu demek değil ki çocuğumu inanılmaz derece şımarık ve anne babaya isyankar yetiştiricem.
Kurallarımız olmalı.

Annem kapısını kapatıp evine gittiğinde zıvanadan çıkmış çocukla ben uğraşıyorum.
İsterse hemen uyur istemezse saatler sonra uyur keyif onun ama saat 22 dedin mi yatakta. Annem olunca yok ben uyuşturum diyor alıyor yatağa anne karyolasina koy diyorum yok diyor. Çocuk başlıyor evliya çelebi gibi gezmeye. Bağırmaya.
Şu an herşey yolunda.

Yemek konusunda da bırakın oynasın sabaha kadar oynasın isterse, cezalar belirleyin. Hatta böyle bı program vardı çocuklar nasıl yola geliyordu.
15 dk ceza alanı mı? Bildiğim ceza alanı yaşıyla orantılı olur. 1 yaşındaysa 1 dk 10 yaşındaysa 10 dk.

3 erkek çocuk annesi olarak sizin yaşadıklarınızın benzerini ilk oğlum da yaşadım. Tüp bebek ve zor geçen bir hamilelikte sonra geldi mucize, ama hamilelik günlerini arar olmuştum uyku yok emmeyen bebek. Hayatım süt sağarak geçti. Sİzin anneniz yanınızda. Ben doğum yaptım annem 10 gün sonra gitti. Ek gıdada yemez kilo hep düşük. Ben hep ağlarım baba işten gelince bakar sağolsun.. Hopp oğlum 7 aylık oldu ben normal yolla hamile kaldım. Güler misin ağlar mısın. Çocuk olmuyor diye tüp bebek yap. 1. Bebek de çökmüş bitmişim 10 kg vermişim, yanımda kimsem yok, eşim yoğun çalışan biri bana hayrı yok... 2.bebek Allahın zoruna gider diye ağlayamıyorum ama ben ne yapacagım dıye kafamda deli sorular... Bu arada 2.5 a kadar okulda dersim var.. eve gel yürüyen bir cocuk yemeyen bir cocuk. Nefes alacak zamanım yok ben kastıkça hersey kötü oluyor. Bu arada da titizim evde hersey temiz olacak. Büyük oğluma tabı o da daha bebek sayılır kaynana bakıyor, mübarek ben eve girer girmez vın.. İnsafsız 2 dk bekle elimi yüzümü yıkayayım.. Sonra bir gün bedenim dayanamadı hastanelik oldum. Dr sen kendini öldürmek mi istoyorsun. Hamilesin ve tüm değerlerin yerlerde.. Ve o gün önce kendimin önemli olduğunun farkına vardım. Ben mutsuzum bu oğluma da yansıyordu. Hırcın bana ınat dıye yemeyen Bır bebek.evde sürekli şikayet eden bir kadına dönmüştüm.. O günden sonra asla yemek ye diyr ısrar etmedim . Önüne koydum zaten kendı de yıyemezdi, baktım yemıyor bırakıyorum masada. Sonra masada da bırakmaz oldum. Sonra tabi hamılelıkte ılerleyınce halim kalmadı kendı yemek istedi. İlk oğlum aşırı hareketlıudı. Tabi acıkınca kendı ister oldu.. Sonra 2.iş bir kadın ayarladım temizliğe. Üzerimden büyük yük kalkmıştı. Büyük bebeğim uyuyunca kıtap okur film izlerdim.kadına güven oluşun a oğlanı alıp dişarı cıkardım.. Eşimle sohbet etmeye başlamıştık. Yazık adam ben demek o kadar gerginmişim ki agzımı açmaya korkardım dedi.. Neyse 2. bebek de doğdu. gene erkek ama bu Allahtan emiyor ve uykusu da idare eder. Büyüğün de yaşı ufak oldugu ıcın kardeş kıskançlığı olmadı.. Ama aşırı Yaramaz ordan buraya atlayan bir afacan ya kafayı kırar ya kolu bacağı.. Anne rahat olunca o vakalar bile azalıyormuş. Bebeğin de uyku saatini ayarladım ıkı bebek de 21. 30 da uyumuş olurdu.. 2.ci de bakıcı tuttum çünkü kaynana bakınca evin düzeni olmuyor ve kadın beni camdan görüyor ki. Üstünü giyinmiş olurdu.. En güzeli bakıcı vicdanlı merhametlisi çıktı hep karşıma. Allahım da gördü halimi.. Bakıcıyla da hep okuldan cıkar cıkmaz gıdecek şekıl anlaşmadım. Dersım 14.30 da bıterdı ama kadın 17 de evine gıderdı.. Canım ısteyınce alılverıse gıttım, arkadaslara Bır kahve ıcıp eve gectım. Bu anne için muazzam bırsey. Sadece yarım saat 1 kahve.. Haftasonu eşle 2 bebekle cıkınca elimize biberondan başka bırsey gecmıyordu. Ama ona ragmen her haftasonu eşim cıkardı. Gecen yıl kız olur umuduyla kendı ıstegımle 3. Bebeği doğurdum. O da erkek 😂 pandemi bizi maf etti. Temizlikçiyi korkudan alamıyorum cunkü birsürü eve gıdıyor. 3 cocukla canlı ders yaptım. Büyük oğlum ilkokul bir. Bu dönem korku filmi gıbı geçti. Ama ev dagınıksa boşver dedım. Yemek yetışmedıyse kahvaltı yaptık tabi eşim de Allah razı olsun uyumlu. Büyüğün dersleri derken temizlik de anca hafta sonuna kaldı. Haftaıcı sade süpürme ve tuvalet banyo temızlıği o kadar..sadece hergun cocujlarımla 1 saat oyun oynuyorum Kısaca rahat olun inanın yıllar öyle hızlı gecıyor ki ileri de ne kendimi üzmüşüm diye kızacaksınız.çocuk buyuyunce bana neden yemek yedirmedim diye sormuyor anne baba neden benimle hiç oynamadınız diyor.. Bunun için evim dagınıktır, çeşit çeşit yemek cıkaramayabılırım ama kucagımda bebek saklambaç oynarım kovalamaca resim yaparım yüz boyası tas boyası, körebe etkinlik.. Hergun kim müsaitse eşim ya da ben yarım saat bıle olsa cocujları soğaga cıkardık.. Anne mutluysa cocuk da eş de mutludur.. İleride kimse madalya takmayacak.. Varsın yemesin cidden yemeyince birsey olmuyor benımkı 2 gun yemezdı ama bırsey olmuyor elbet acıkıp gelecek.. Çocukları yemekle değil oyunla doyuralım.. Evde kostüm partisi yapıyoruz. Sanırım olmadığım hayvan kalmadı 😂 😂 erkek cocugunu yoracaksın akşama hali kalmasın. Benim büyükler ev işlerinde en büyük yardımcım.. Aşırı gerginlik zamanla evliliği de olumsuz etkiliyor.. Eşinle akşam 1 bardak cay içme sansı yarat.. Bizim büyükler en gec 22.de yatakta. Ufaklık 21.00 de uyur.. Ben 3 cocukla artık dizi bile izlemeye başladım ufaklık 15 ayı bitiyor.. Herseyi başı sağlık, önce sen, sen, sen. Mutlu anne mutlu çocuklar. Epey uzun oldu ama 3 çocuk anca anlatabıldım 😂 sizin en büyük şansınız destek olan anne.. Bizi 3 çocukla kimse de kabul etmez 😂 😂

Benim ikincide fena asla kanmiyor 1bucuk yaşında yemek yerken kaşığı kendi eline almak ister vermezsem yıkar ortalığı eşime düşkün baba diye ağlar ablası istediğini yapmazsa yine baba diye ağlar yemek kısmı tamamen keyfi zaten isterse yer istemezse ağzını bile açmaz bırak tukurmeyi ben oyun oynamakta buldum çareyi bezini bile aldırmazdi şarkılar söyleyerek falan alıyorum biseye ağlarsa btamam ağladın gozunden yaş geldi gördüm diyorum ne hikmetse susuyor çokta sınırlı bişey herşeye kızar sınırı geçene kadar önünde ne varsa havaya kaldırıp atar yani 1bucuk yasindasin sen bı kendine gel dimi 😅

Çok zor gerçekten. Benim oğlumda zor Bir çocuktu. Hala zor tabi 33 aylık şuan. Tam da sizin aylarınızda gerçekten çok zorluyorlar. Ama bir konuşmaya başlasın kendini ifade edebilsin sizi anlasın o zaman her şey daha iyi olacak. Sabırlı sakin olmaktan başka çare yok. Bırakın yemesin bırakın ağlasın istiyorsa. Bunları diyorum ama ne kadar zor olduğunu biliyorum bire bir yaşadım.
Anneye farklı Bi nazları geçiyor.sizden de uzaklaşmaz merak etmeyin. Anneanneler her zaman idarecidir sakindir. Ondan çocuk da daha sakin olur.

Kurallarımız olmalı.

Şu an herşey yolunda.

Çocuklar cezalarla yola gelmiyor malesef. Çocuklara ceza vermek geçici bir çözüm gibi görünse de hem o cezanın onda bıraktığı yalnızlık hissi bağlanma sorunlarına yol açabilirken hem de cezalara alışacak korkmayacak ve siz daha büyük ceza koyma arayışına gideceksiniz bunun bir sonu olmayacak. Ceza değil düşünme zamanından bahsediyorsunuz. Çocuğa düşünmesi için kısa süre tanımak doğru bunu ceza haline getirip çocuğu yalnızlaştırmak yanlış bir yol olacaktır. Özellikle 15 dk çok ama çok uzun bir süre

Canım okuyunca o günler aklıma geldi birden. Kızım şu an 31 aylık. Cok zor bir cocuktu hala öyle. Ek gıda konusunda cok cektim. Ağzında tutardi ve asla yutmazdı üstelik kimse yediremezdi. Bebekken sutum yetmedigi dönem mama ve biberonu da reddetmisti. Neyse ki Allah halime acımıştı sütüm artmıştı. Uyku desen 2 sene geceleri yüz kez uyanırdı. Yeni doğduğunda bile gündüz bir uykusu sadece 25 dk sürerdi düşün. 4.5 aylıkken disleri gelmeye başladı ve bitene kadar uyku uyumadım. Pandemi başladığında sutten kestim ve rahata erdim büyük ölçüde. 2 yaşından sonra yemeye başladı cok şükür. Kahvaltıyı birkac aydır yiyor. Odasını da ayırdim artık geceleri uyuyor genelde bazen uyumadigi olur hala. Kızım bana cok düşkün beni görünce başkasıyla oynamak istemiyor. Surekli oyun oynuyoruz bu biraz yoruyor beni. Yazın her gün parka goturuyordum o iyi gelirdi. Çalışıyorum bir de cok zor günler gecirdim. Ama sütten kesince cok rahat edeceksin. 2 yas sendromu da olabilir sabırlı olmamiz lazim bu dönem. Birkac gun bırak annene dinlen sana cok iyi gelecek.
Canım anne sütü almıyor alsa keske ona güvenirdik ama yok iştahsızlık doğduğundan beri var mamayı bile içmezdi hafta sonu bir günlüğüne anneme verdik geldiğinde daha hırçın oldu valla elimi kolumu bağladı bu çocuk benim

Allah bağışlasın Allah kolaylık verisn
Ben de çok zorlanıyorum tek başımayken.14 aylık kızım. Babası çok ilgileniyor, o yönden şanslıyım. Yemeğini yediriyor. Ben işteyken anneannesi, dedesi bakıyor . Bence bikaç gün kalmasın, arada tek gün kalsın sadece.
Benim eşimde çok yardımcı sağolsun yoksa halim daha beter olurdu bende işe döneceğim artık işteyken bu kadar yorulmuyorum tahammülüm çok azaldı

Çok zor gerçekten. Benim oğlumda zor Bir çocuktu. Hala zor tabi 33 aylık şuan. Tam da sizin aylarınızda gerçekten çok zorluyorlar. Ama bir konuşmaya başlasın kendini ifade edebilsin sizi anlasın o zaman her şey daha iyi olacak. Sabırlı sakin olmaktan başka çare yok. Bırakın yemesin bırakın ağlasın istiyorsa. Bunları diyorum ama ne kadar zor olduğunu biliyorum bire bir yaşadım.
Anneye farklı Bi nazları geçiyor.sizden de uzaklaşmaz merak etmeyin. Anneanneler her zaman idarecidir sakindir. Ondan çocuk da daha sakin olur.
Yemezse acıkınca yer diyorum ama yok açlıktan uzar yerlere yine yemez ve durmadan ağlar bir yerden sonra sabır kalmıyor insanda. Cuma günü tekrar götürdük doktora kilo vermiş iki hafta sonra yine vermişse tedavi uygulamak gerekir dedi. Almaması sıkıntı değil ama sürekli vermemesi lazımmış. Bebekken bile mama destekli gitmemize rağmen kilo almıyordu emmek içmek istemiyordu. Çok yoruldum psikolojik olarak annemr gidince makarna üstüne ekmek yiyor hayretler ediyorum bende neden böyle yapıyor

Çocuğunuz sizin stresinizi hissediyor ve sizden kaçıyor, biraz kendi haline bırakın yemek için zorlamayın hatta bir gün bile olsa annenize bırakın sizi özlesin ama geri döndüğünde sevgiyle karşılayın stres yansıtmayın arada kısıtlı dahi olsa aktiviteler yapın sizde deşarj olun biraz dinlenin , eşiniz evdeyse bazen markete falan çıkarsın sizde o arada bir nefes alın, Allah yardımcınız olsun inşallah

Back
X