- 5 Nisan 2023
- 4.420
- 14.231
- 138
- 27
- Konu Sahibi alwaysnforever
-
E tamam konu sahibine zaten haklarinizi arastirin patronunuzla konusun 2 seneye kadar sehir disi görevi istemiyor olmaniz cok normal bir hak dedim zaten ? Burada is yükü diyip duruldugu icin dedim bunu ayrica annelikte gayet ekstrem bir durumdur 2 yasa kadar doguran kadina imtiyaz verilmelidir bu kadar basit. Benim bunu dememi bile hazmedemeyen insanlar var , madem anne olmasaydin demek ,isi begenmiyosan çalisma demek zorbalik yapmaktirBir tutmuyorsanız niye aynı şeyler gibi örneklendiriyorsunuz? Sizin saydığını sebeplerin hepsi annelik dışında ekstrem durumlar. Zorbalamak ne alaka ayrıca? Kimseyi zorbaladığımı düşünmüyorum. Ben de anneyim. Yasal haklarımı kullandım onun dışında kimseden imtiyaz beklemedim. Bekarken ama ben anneyim diye kendi sorumluluklarını bana yükleyen çok oldu orası ayrı. Tamam güzel diyorsunuz da sabaha kadar devletin vermesini istediğiniz ama olmayan hakları konuşsak bunun kime ne faydası var? Konuyu yorumlamamız lazım isteklerimizi anlatmamız değil
Belki böyle bir çözüm de olabilir diye yazmıştım. Kaldı ki konu sahibinin çocuğu 10 aylık. 14 ayı kalmış. İş arkadaşlarına da durumu açıklarsa belki anlayış gösterirler. Bazen bu iş seyahatlerine gitmeye gönüllü kişiler de olabiliyor. Herhangi bir bağı olmayıp başka şehre gitmeyi isteyen, ayda birkaç gün hava değişikliği gibi görenler de olabilir. Ben zamanında fen lisesinde çalışmıştım. Haftada bir gün gece nöbetine kalınıyordu. Bekârdım. Nöbet günleri için ekstra para alınıyordu. Kendi yerime bir gün, evli olan iki arkadaşımın yerine de(kendi isteğimle) 2 gün nöbetçi kalıyordum. Hem ben fazla para kazanıyordum hem de onların işi görülüyordu. Karşılıklı anlaşmış oluyorduk. Çözüm böyle bulunabilir.emzirme dediginiz iki yil .iki yil boyunca birisinin birisini idare etmesi cok zor .iki yil sonra belki hic kimse o iste calismayacak
Bu sistem Türkiyede olsa burdaki kadınlar delirir heralde nasıl bu kadar hak verilir, dogurdu diye neden o evde ben isteyim, o zaman bekarlarada o kadar izin verilsin diye sokaga dökülürlerValla yeterki doğursun lafı Almanya’nın kısa özeti kindergeld yani çocuk parası çocuk ek yardımı kreş ücreti muafiyeti hamile maddi destekleri vs. Ha bi de Almanya’da kürtajın yasa dışı olması vs vs. Yani adamlar üremediği için üreten çok değerli
oyle bir sans olsa onu direk yaparlardi diye dusunuyorum keske gonullu olsa.gidilen bolgeler biraz mahrumiyet bolgeleriymis o yuzden sanirim problem oluyor .isveren de hakli olarak sadece bu is icin muhendis calistiramazBelki böyle bir çözüm de olabilir diye yazmıştım. Kaldı ki konu sahibinin çocuğu 10 aylık. 14 ayı kalmış. İş arkadaşlarına da durumu açıklarsa belki anlayış gösterirler. Bazen bu iş seyahatlerine gitmeye gönüllü kişiler de olabiliyor. Herhangi bir bağı olmayıp başka şehre gitmeyi isteyen, ayda birkaç gün hava değişikliği gibi görenler de olabilir. Ben zamanında fen lisesinde çalışmıştım. Haftada bir gün gece nöbetine kalınıyordu. Bekârdım. Nöbet günleri için ekstra para alınıyordu. Kendi yerime bir gün, evli olan iki arkadaşımın yerine de(kendi isteğimle) 2 gün nöbetçi kalıyordum. Hem ben fazla para kazanıyordum hem de onların işi görülüyordu. Karşılıklı anlaşmış oluyorduk. Çözüm böyle bulunabilir.
Cocugu olmayan insanlar her seyi kabul etmek zorunda degillerdir. Pozitif ayrimciliga okey ama o zaman bekarlarin maaslari da daha yüksek olsun, var misin?
Ben de ilk mesajımda belirtmiştim zaten yarım zamanlı çalışıyorum diye. Aynı oranda maaşımı da yarım alıyorum ve diğer tüm haklarımı da. İçinizi rahatlatır umarım bu durumElbette varım bir mesajda da yazmiştim zaten eger bir hak veriliyorsa bir hak zaten alinmali bu terfi maas vs olabilir.
Tamam bunda bi Problem yok zaten, sizin yerinize kimi gondersinler onu soruyorum?Ben de ilk mesajımda belirtmiştim zaten yarım zamanlı çalışıyorum diye. Aynı oranda maaşımı da yarım alıyorum ve diğer tüm haklarımı da. İçinizi rahatlatır umarım bu durummybiglove . Devletin bana verdiği bir hak bu.
Ben etmezdim böyle işte kolay bulunmuyor, yoneticimle konuşup, henüz bebeğim emiyor ,emzirmeyi sonlandrmadan rica etsem beni şehir dışına göndermeseniz , gece uyanıp emmek istiyor büyük sorun olur bebeğim için gece ben yanında olmazsam derdimSiz olsanız eder miydiniz
Siz neden sürekli benim işten kaytardığımı belirten mesajlar yazıyorsunuz? Beni tanımıyorsunuz bile ki tanısaydınız eminim asla böyle demezdiniz.Burdan sadece bunu mu anladınız? Öğrenmenize sevindim, sizin gibi anneliği iş sorumluluğundan kurtulmak için araç olarak kullanan insanlar yüzünden işveren anne olmuş veya olacak kişilerle çalışmak istemiyor evet
Uzun yazınıza da cevap vereyim “Bebeğim 4 aylık olunca işe dönüp hayatımda hiçbir değişiklik olmamış gibi çalışmaya devam etmeliydim değil mi? Diye sormuşsunuz evet öyle yapmalıydınız. Beğenseniz de beğenmeseniz de koşullar böyle. İşe girerken şehir dışı seyahat olacağını söylememişler madem öğrenince işten ayrılsaydınz. Siz kabullenmiş, çalışmaya devam etmişsiniz. Çocuğunuza geceleri kimin bakacağı, sütünüzü nasıl sağıp saklayacağınız sizin çözmeniz gereken problemler. Memnun değilseniz işi bırakabilirsiniz. İş veren neden size anne olduğunuz için ayrıcalık tanısın, bu beklentiniz yanlış.
Yarim zaman yarim maas durumu varsa tam maas tam zamanli calisanlar arasindan seçilmesi gerekmiyor mu zaten ? Yani yarim zaman calisayim yarim maas alayim diye dilekce verecem sonra tutup bir kac gunluk işe gidicem çok sacma gercekten.Ben de ilk mesajımda belirtmiştim zaten yarım zamanlı çalışıyorum diye. Aynı oranda maaşımı da yarım alıyorum ve diğer tüm haklarımı da. İçinizi rahatlatır umarım bu durummybiglove . Devletin bana verdiği bir hak bu.
Problem yoksa neden daha fazla maaştan dem vurdunuz öyleyse?Tamam bunda bi Problem yok zaten, sizin yerinize kimi gondersinler onu soruyorum?
Ben de bunu söylemeye çalışmıştım zaten anlaşılamadım sanırım. Ben zaten yarım çalışıyorum ama yine de bir kaç günlük işlere göndermeye çalışıyorlar.Yarim zaman yarim maas durumu varsa tam maas tam zamanli calisanlar arasindan seçilmesi gerekmiyor mu zaten ? Yani yarim zaman calisayim yarim maas alayim diye dilekce verecem sonra tutup bir kac gunluk işe gidicem çok sacma gercekten.
Siz neden sürekli benim işten kaytardığımı belirten mesajlar yazıyorsunuz? Beni tanımıyorsunuz bile ki tanısaydınız eminim asla böyle demezdiniz.
Yani ne yazık ki anne olarak ben daha ön plandayım ancak eşim de tabiki destek oluyor. Bir kaç hafta önce çocuğum hasta olduğunda o izin alıp baktı mesela. Ya da (vardiyalı çalıştığını söylemiştim değil mi?) 4-12 çalıştığı günlerde o bakıyor ben işteyken.Bu eşinizle konuşup halletmeniz gereken bir konu. İş hayatında siz sıkışıyorsunuz eşiniz hiçbir fedakarlık etmiyor mu mesela? Gerekirse izin alacak, anne akraba başka birini ayarlayacak bakıcı vs de olabilir. Yönetici bir izin verir iki izin verir. Neticede iş bu bir yere kadar idare edilebilir. Acı gerçekler bunlar. Benim nöbet günlerimde çocuklardan eşim sorumlu mesela, küçük hastalandığında baba izin alır. Ben babanın konuda hiç geçmediğini gördüm ve buna ayrı canım sıkıldı. Erkeklerinki kariyer de kadınınki patlıcan mı?
Kısmi zamanlı çalıştığım için süt iznimi kullanamayacağım söylendi. Eşim de çok istiyor ve uğraşıyor normal8-5 çalışma için ancak henüz olmadıGünlük süt izninizi kullanıyor musunuz onu merak ettim.
İkilemli bir konu. Eşinizin bu duruma el atması güzel olurdu aslında. Normal çalışma saatli bir işe geçmek gibi. En azından bakıcı ihtiyacınız olursa da sadece gündüzleri destek almanız gerekirdi.
İşimin sorumluluklarından kaçtığımı söylediniz.Haklısınız tanımıyorum yazdığınız kadarına hakimim. İşten kaytarmak kelimesini de hiç kullanmadım.
Ben çocuğum yokken iş seyahatlerimi çoğunlukla seviyordum aslında değişiklik oluyordu bana da. Ancak şu an çok küçük olduğu için bırakmak istemiyorum. 2,5-3 yaşına geldiğinde tabiki tekrar giderim. Teşekkürler :)Güvenebileceğiniz biri varsa bence işinize devam edin. Hem güzel birşey seyahat:) gerçekten stres atarsınız, cocugunuzdan da aylarca değil 1-2 gün ayrı kalmakta birşey olmaz sanırım, annem de calısıyordu cok mesaisi olurdu, ben bununla anca gurur duyardım cocukken bile:) güzel işinizi bırakmayın.
Görebiliyorum merak etmeyin. Ancak bu sorun bekarlara veya başkalarına iş yükleyerek çözülmez. Devlet politikasıyla çözülmesi gereken bir mesele. Devlet de bunu çözmediğine göre, herkes elindeki imkanlara razı olmak zorunda.İyi de bu kafa bizim gibi toplumlarda kadını iş hayatından tamamen soyutlar bunu göremiyor musunuz? Tamam sadece erkekler çalışsın o zaman, kadınlar kızlar evde otursun çünkü eşitlik adalet(!) tabii bunun sonu üniversite okutmamaya kadar gider. Çalışamayacak kadına neden masraf etsin ailesi…
Merhaba herkese,
10 aylık bebeğim var ve 1 ay önce işime tekrar döndüm. Çalıştığım iş ayda en az bir kere şehir dışı seyahati yapmamı gerektiriyor. Oğlum doğmadan önce bu pek sorun olmuyordu ancak şimdi çocuğumu bir kaç gün bırakıp gitmek istemiyorum. Oğlum hala emiyor, kaldı ki emmese bile daha yaşına bile girmemiş çocuğumu bırakıp gitmek istemem. Ancak bu durum yöneticimle aramda sorun yaratacak gibi duruyor. Bana bu seferlik yerime başka birini bulabileceğini ama sürekli böyle olmayacağını bu durumda ne yapacağımızı sordu.
Şunu da belirteyim ben sırf çocuğumdan çok uzun süre ayrı kalmamak için kısmi çalışmaya geçtim ( bilmeyenler için, haftada normal çalışma süresinin max 2/3u kadar çalıştığım ve aynı oranda ücret aldığım bir sistem). Bunu bilerek beni şehir dışına göndermeye çalışmasını garipsedim. Yaptığım işi çok sevmesem de kurumsal bir firma olduğunu için imkanları gerçekten güzel. Burayı bırakmak istemiyorum çünkü daha iyisini bulamam şu anda. Ancak ne yapacağımı da bilmiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?
Hem anne olmayı çok sevdim hem de kariyerimi baltalamak istemiyorum. Zaten kısmı çalışma dolayısıyla düşük maaş alacağım ve terfilerim gecikecek. Ama bir yandan hayatımın merkezine işimi koymak istemiyorum. Sonuçta zaten 60 yaşına kadar çalışacağım ama çocuğumun bu yaşları bir daha geri gelmeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?