Annen daha fazla yıpranma diye demiştir bence.Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyorAnnem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz
Sürekli bebeklerimi düşünüyorum zaman bir yandan geçsin bir yandan hiç geçmesin istiyorum.insanların beni anlamasını beklemiyorum biraz anlayış..söylediklerine katılıyorum kadın demek çocuk doğurmak demek olmuyorsa yandın....haziran gibi doktoruma gideceğim ve burda bir arkadaşın dediği gibi annemi de yanımda götüreceğimyani anneniz bence kotu birsey dememiste deme sekli yanlis, sen neden hemen tekrar hamile kalmak istiyorsun ki milletin lafina bakma kadin olmak insan olmak cocuk dogurmakla olsaydi. bizim geri kafali toplumumuzun bos islerle ugrasan ancak agzi laf yapan kadinlari iste, dediklei nereye gider insanlar kirilirmi uzulurmu umurlarinda degil ve zaten dusunecek kapasiteleride yok. Farzetki hic cocugun olmayacak o zaman ne olacakti, bizim kadinlar cocuk dogurmazsan bu dunyada yasamaya hakkin yokmus gibi dusunduklerinde kafayi takmis sekilde cocuk isine yogunlasiyorlar biri evlendimi. Hani cocuk cocuk nerde yapmiyormusunuz olmuyormu. Elalemin aile planlamasi onlara dert oluyor.
Belki bu psikolojiden biraz uzaklasmak sizede iyi gelebilir belki 5-6 ay sonra tekrar denersin ama bilki cok yorucu yipratici bir surec olacak senin icin o yuzden her sekilde hazir olmalisin.
Annenide baskasinida ilgilendiren bir durum degil bu sen kendini hazir hissettigin yap cocugunu kim senden daha iyi anlayacaki seni.
kimseye söyleme , bekle 14. hafta olsun dikiş atılsın cinsiyet belli olsun, karnın zaten 20. haftada tam çıkar o zaman söyle hamileyim diye herkeseMerhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyorAnnem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz
Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyorAnnem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz
Merhaba kızlar nereden başlayacağımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok üzgünüm. 3ay önce 20haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği yüzünden bundan önceki bebeğimde 10ay önce haziran 2015te 16haftalıkken kaybetmiştim. ilk bebeğimde neden düştüğüyle ilgili bir teşhis konulamamıştı ikincisinde herşey normalken bir anda rahim ağzı açıldı ve doğum gerçekleşti.şimdi doktorlar teşhisi koydu gebeliğimin 12-14haftaları arasında rahime dikiş atacaklar ve evde yatacağım.Artık inanın bebeklerimi neden kaybettiğimi bundan sonralara kiler nasıl olacak diye düşünmüyorum hamileliğimde insanlar acaba bu sefer ne diyecekler diye düşünüyorum çevrem beni çok yıprattı yok yatmadın yok gezdin yok kaynanan sana bakmadı doktor ihmali doktorunu değiştir şu hocaya git şu muskayı yazdır aklıma gelmeyen neler neler... Allah nasip ederse temmuz gibi bebek istiyorum ve ozaman tam 6.ayım doluyor. Dün anneme gittik bebek mevzusu açıldı 'sen 1 sene bekle sakın çocuk yapma' dedi birde bu konuyu konuşurken çevremizdeki hamilelerden bahsediyorlardı düşünün psikolojimi iki yavrumu toprağa gömmüşüm canımdan can gitmiş her gece ağlıyorum gözümde hep iki damla yaş stresten yüzüm hep sivilce saçlarım ağardı aşırı kilo aldım ve biliyorumki bebeğim olmadan acılarım geçmeyecek.bana birde çevremim daha doğrusu annemin 'hemen çocuk yapma oda düşer' demesi bni kahrediyorAnnem dün bana öyle diyince bende biraz çıkıştım ' ben iki hamileliğimde doktor kontrolünde hamile kaldım ve doktor bana birdaha hamilelik için 3ayda beklesen 23 ayda beklesen dikiş atacağız 3ayını doldurunca gel dedi' dedim ve ağladım annemde ağladı bnimle beraber biliyorum üzülmemi istemiyor iki bebeğimi kaybederkende o vardı herşeye şahit yeniden hüsrana uğramamı istemiyor annem sonuçta kötülüğümü istemez ama biraz anlayış bekliyorum. Allah nasip ederde temmuz gibi hamile kalırsam anneme nasıl söyleceğim ya bu bebeğimide kaybedersem annem ben demiştim beklemedin diyecek işi gücü bıraktım bunu düşünüyorum nolur bana bir akıl verin siz olsaydınız bir sene bekler miydiniz ve annenize nasıl durumu izah ederdiniz
'Çocuğum olsun çocuğum olsun'diye değil acım hafiflesin yangınım biraz olsun diner belki kardeşi abilerinin özlemini dindirir diye..evlat kaybetmediyseniz anlayamazsını size bu acıyı anlatamam Rabbim kimseye yaşatmasın.önyargılı olmayın lütfen.Ben olsam annemi dinlerdim.
Anneniz hakli.
" cocugum olsun cocugum olsun" diye yanip tutusmak yerine bi toparlayin kendinizi. Baska seylerle mesgul olun.
Guc toplayin.
Ondan sonra yine denersiniz.
Annem ev hanımı canım :)anneniz eger ki jinekoloji mutasisi degil ise, kendi doktorunuzun onerdigi sey neyse onu yapin; o sureyi bekleyin. yok eger anneniz kadin dogum mutasisi ise elbette ki annenizin de sozu dinlenir.
İşte bunu anlatamıyorum..bnmle hamile kalanların doğurduğunu gördüm ilk kaybımdan sonra yüreğime bir taş oturdu aanki ve gene şimdi bnmle hamile olanlara doğuracak bu acıyı yaşayan kim bilir kimse tahmin bile edemez.. Nasıl dayanacağım diye düşünüp durdum kaybettikten dayanma gücü veriyor Rabbim ben bir ona sığındım en iyisini bilirBen anlamıyorum bu anneleri gerçekten. Uslup diye de bir faktör var yani. Doktor diyeceğini demiş sana neden zaman kaybedesin. O 1 sene de kolay geçmeyecek ki sana.
annen bebek kaybı yaşamamış ise seni anlayamaz , sen doğum yaptığında bile annen seni düşünür doğurduğun bebeği sen düşünürsün, herkes yavrusuna yanıyor anlayacağın, sen benim dediğim gibi yap kimseye söyleme kısmet de geç karnın çıkınca söyle , dermansız bir derdin yok dikiş atılır geçer gider allah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasib etsin kayıplarına da rahmet eylesin, başın sağolsun üzülme onlar melekti zaten'Çocuğum olsun çocuğum olsun'diye değil acım hafiflesin yangınım biraz olsun diner belki kardeşi abilerinin özlemini dindirir diye..evlat kaybetmediyseniz anlayamazsını size bu acıyı anlatamam Rabbim kimseye yaşatmasın.önyargılı olmayın lütfen.
Allah sabırlar versin canım. Sen doktorunu dinle derim. Annen de muhakkak senin iyiliğini istiyor ama diyorum ya eskiler böyle zamanlarda uslup takınmayı bek beceremiyor. Psikolojik destek almanı da tavsiye ederimİşte bunu anlatamıyorum..bnmle hamile kalanların doğurduğunu gördüm ilk kaybımdan sonra yüreğime bir taş oturdu aanki ve gene şimdi bnmle hamile olanlara doğuracak bu acıyı yaşayan kim bilir kimse tahmin bile edemez.. Nasıl dayanacağım diye düşünüp durdum kaybettikten dayanma gücü veriyor Rabbim ben bir ona sığındım en iyisini bilir
Allahh razı olsun canım aminannen bebek kaybı yaşamamış ise seni anlayamaz , sen doğum yaptığında bile annen seni düşünür doğurduğun bebeği sen düşünürsün, herkes yavrusuna yanıyor anlayacağın, sen benim dediğim gibi yap kimseye söyleme kısmet de geç karnın çıkınca söyle , dermansız bir derdin yok dikiş atılır geçer gider allah hayırlı zamanda hayırlı evlat nasib etsin kayıplarına da rahmet eylesin, başın sağolsun üzülme onlar melekti zaten
Başın sağolsun canım RABBİM bir daha yaşatmasın inş acını hatırlatmak istememama neden kaybettin bebeğinibenim annem de öle diyor 1 sene yapma toparlanamadin daha dedi.31 haftalık bebegimi kaybettim 8 ay oldu.. geçen ay biraktim korunmayi.. çünkü ben istedim.. eşim yoksa bi seneyi bekliycekti.. içim dayanmiyor işde
evlendikten sorada demişti yapma bi sene diye.. dinlemedim yaptım onu da kaybettim yine yapma diyo.
dinlemiyorum işde. hayırlısıyla aratmadan nasip eder inş.
'Çocuğum olsun çocuğum olsun'diye değil acım hafiflesin yangınım biraz olsun diner belki kardeşi abilerinin özlemini dindirir diye..evlat kaybetmediyseniz anlayamazsını size bu acıyı anlatamam Rabbim kimseye yaşatmasın.önyargılı olmayın lütfen.
Belkide doğru söylüyorsunuz olabilir algılayamadığım için hassaslaşıyorum,söylenilenleri çok takıyorum artık kendi iç sesimi bile duyamıyorum inanın insanları duymaktan çok üstüme gelenlerde var annem için bu son yazdığımAlingansiniz. Cok alingansiniz. Ben sizin acinizi hafife aldigim feln yok. Asiri hassassiniz. Tamda bu yuzden annenizin sizi dusundugunu akil edemeyip farkli algiyosunz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?