Annem altınlarımı istiyorr :((

Öncelikle çok teşekkür ederim ilgilenip cvp yazmışsın.Verilen tavsiyelere sıcak bakmamışsın demişsin arkadaşım.Hepsi çok mantıklı şeyler söylemiş iyi güzel de o altınlar benim elime geçmeyecek ki ben kayınvalideme vereyim ya da kasaya koyayım.Elime geçmeden kendisi alacak.Yakınlarına bana werin demiş...Artık bunu da geçtim biliyor musun.Yeter ki evlendikten sonra huzurum bozulmasın.Bunun içinde evlendikten snra annemle aramıza mesafemi koycam.hoş şimdiden koydum da aynı ewde ne kadar olursa...
canım öncelikle senden özür diliyorum şimdi tekrardan okuduğumda çok fevri bir yazıyazdığımı fark ettim:17: orda bi yerde bi kelimene sinirlenmiştim saçma sapan '' dediğin hani diyeceksin ki sanane , nedense senin konunu çok empati yaparak değerlendirdim ^'' ben olsam'' dedim , sonra okudum yazdıklarını komşuları tembihleyeceğini oralarda kaynana el koymasın diye kızın annesine verildiğini falan yazmışsın ya işte orda o zaman kasa masa işe yaramaz napcak şimdi bu kız neyse giden 3-4 altın olsun dedim. öylede yazacaktım, ben olsam mesafe koyardım o da öyle yapar herhalde diye düşünüyordum ki o bahsettiğim ''saçma sapan'lı'' yazını görünce sinirlendim,tekrardan özür dilerim , mesafe koycam demişsin sevindim açıkcası hayırlısı hakkında inşallah,:29:

tamam ailemiz canımız ama bu kadarda olmaz pes, evlendiğinde kendi yuvan olacak kiii evlendiğin adamda bu durumdan hoşnut olmaz oda ailesine versin sizde kalın dımdızlak borçlarla stresle aşkın en güzel cicim aylarını bile bu stresle birbrnizi kırarak geçirişiniz ALLAH yardımcın olsun ailenle oturup knşmalısın.

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...

kendi çeyizini kendin yaptın, onlar karışmadı eee ozaman ablanda kendi yapsın niçin senden istiyorlar. Birde kredi ödeyeceksin ve ne yapacağım diyorsun.

Annene lafı dolandırmadan "öyle birşey olamaz, beklentiyede girme" diyeceksin.

yok artık yaa ablan için senin altınlarınamı göz dikmişler. onlar bunu söylerken çekinmedilerde sen şu bi cümleyi kurmayamı çekindin.
sana benden tavsiye evlendiğinde herşey bambaşka olucak eşinle başbaşa kalıcaksın. onun ailesi o kadar iyilik yaparken sen altında sakın ezilme. bırak senin haricinden komşundan toplasın o onun ayıbı ama kendi altınlarını sakın verme. kv verme eşinle sende dursun..

Tatlım ailen senin yuvanı yıkmaya mı niyetli sen o evden çıktıktan sonra sen ne kadar yardımcı olabilirsen ona razı olmaları lazım eşin kayınvaliden demez mi noluyo diye

Yok daha neler bi sor bakalım eşinin maşınıda isterlermiymiş bu ne ya ne hakları varda istiyolar daha cok sana verceklerine ayıptır günahtır ya evlenip gidiceksin bide kredilerini ödiceksin üstüne bide altınlarımı vericeksin :53:

Yok daha neler bi sor bakalım eşinin maşınıda isterlermiymiş bu ne ya ne hakları varda istiyolar daha cok sana verceklerine ayıptır günahtır ya evlenip gidiceksin bide kredilerini ödiceksin üstüne bide altınlarımı vericeksin :53:

Aynen öyle..zaten kendisi ona buna taktı diye gelip bana takanlardan alacak.Komşu ,köylü vs.Tabbi nişanlımın ailesinin taktıklarını değil.Bugün bna diyo ki para lazım niye vermiyosun niye bi yararın dokunmuyor.Ben de dedim ki son paramı sizin bana takacağınz bileziklere verdim.Param mı var benim dedim.Daha beyaz eşya alcam damatlık alcam.halı alcam perde alcam.ıvır zıvır eksiklerim var bir sürü 4 ay kaldı nasl alcam dedimTaksitle al maaşın var ödersin evlenince dedi :57:

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...

valla ağzım açık kaldı ne diyeceğimi şaşırdım:53:

ailen sana ceyız alma knusunda destek olması gerekırken bırde ustune altınları mı istiyo.bır aılenın durumu ne kadar kötü olursa olsun ufacıkda olsa ceyızıne bısey alabılırdı ne bıleyım bır bardak takımı bır caydanlık ya en azından ailem bunu aldı dıyebılcegın bısey toz bezı bıle almasınlar bıde altınları ıstesınler.verme sakın.ben 15 bın tl ödıycem o altınları bozdurup bir kısmını öyle ödücem kalanıda esımle ödeyecegiz de anlasınlar azcık.altınlarıda hemen bozdur bankaya koy .gercı altında düştü ama.

Ben senin durumunda olsam Anneme düğünüme gelme kimseyi de davet etme derdim canım !!! Biraz dişini göstermelisin bence tüm bu yaşadıkların ileride içine dert olur... Biraz bencil ol!!!

Mutlu bir yuvan olsun istiyorsan ve eşine güveniyorsan eşine sıkıca sarıl ve akıllı ol !!!

canım bence bıraz bu durumu da kulanıyor olabılırler, nısanlının durumu ıyıyse oradan kar gudebılırler, cok acı ınsanın aılesının boyle seylere tamah etmesı ama durum bu bence, bence de esımın rızası yok deyıp verme altınlarını cunku ılerıde esının aılesıne karsı da mahcup olursun, aılenın bu tavrını anlarlarsa onların da hosuna gıtmez bu durum
Nişanlımın ailesi o kadar çok masraf yapacak kii.daire aldılar sıfır.Beyaz eşya,mobilya herşeyi yapacaklar.7milyara salon tuttular.Hiçbir masraftan kaçmıyorlar.Ben nasıl diyeceğim ailem altınları istiyor diye nişanlıma ???

MERAK ETTİM ne yapmaya karar verdin ama en mantıklısı ne biliyor musun kızların dediği gibi düğünde üzerinden sökecek diiller ya hiç tartışma konusu açılınca sus ve düğünden sonra eşim bankaya yatırdı de isteyemem evimde huzurumu bozamam yap.. ablan için para isterlerse de kredi çektik maaşım olduğu gibi ona kesilio falan de ne rest çek nolursa olsun ailen ne de senin huzurunu kafanı bozmalarına müsade et.. keşke evin uzak olsaymış ailene..:50:

altınlarını vermeyi düşünme bile.sonuçta annene değil sana takılmış olacak.eşinle aran açılır çok mutsuz olursun.hiç bir erkek alsın canı saolsun demez ki bende olsam alsın demem yani.

MERAK ETTİM ne yapmaya karar verdin ama en mantıklısı ne biliyor musun kızların dediği gibi düğünde üzerinden sökecek diiller ya hiç tartışma konusu açılınca sus ve düğünden sonra eşim bankaya yatırdı de isteyemem evimde huzurumu bozamam yap.. ablan için para isterlerse de kredi çektik maaşım olduğu gibi ona kesilio falan de ne rest çek nolursa olsun ailen ne de senin huzurunu kafanı bozmalarına müsade et.. keşke evin uzak olsaymış ailene..:50:

Canım üzerimden sökecek değiller de zaten onlar üzerime hiç takılmayacak ki..!annem sağolsun konu komşu ve ahbaplara bana getirin verin diyecek.Konuyu okursanız anlatmıştım.ve bu konuda da bi çözüm bulamıyorum :(

Altınları verdiğin için huzursuz olacağına, vermediğin için huzursuz ol daha iyi. Töbe töbe... :30:

Allah Allahhh bu ne yahuuu :53:

Hıc anne kızının altınlarını ıster mı olacak ıs mı :53:

Tabıı kı de vermeyeceksın ve esın kesınlıkle hıc hos karsılamaz bu durumu :19:

Annen komsulara kadar takıları bana verın dıyorsa pes yanı ne ayıpp ...

Onlar ıcın yeterınce fedakarlık yapmıssın bugune kadar sakın verme altınlarını ...

annene söyle de senin taktığın insanlar getirip bana takmasın taksada veremem o yüzden şimdiden ayarla ablama taksınlar sende git ondan al de ne saçma iş oğlan evi alması gerekirken onlar ses etmiyor anneniz kız annesi olarak ben altın istiyorum diyor annenizde olsa yedirmeyin hakkınızı gitsin ablanın altınlarını alsın evlenince

canım ben daha önce başka bir foruma yazmıştım sıkıntımı benzer sayılır.nedense aileler kendini idare edemeyen çocuğa kol kanat gererken idare edebileni de çok afedersin elinden geldiğince yolmaya bakar,bilir vicdanlı olduğunu hayır diyemeceğini.en kötüsüde eşinin ailesi tam tersi bir tablodayken utanırsın yinede tıkanıncaya kadar elinden geleni verirsin.AMA YARANAMAZSIN .yol yakınken helede düğünün gibi hayatının en önemli ve bidaha yaşayamacağın bir gününü onlar için zehir etme bunu yazarken farkettim ki aslında o günü değil geride bıraktığımız hiçbir günü birdaha yaşayamıyoruz şuan karşımdaki duvarda asılı düğün resmime bakıyorum zoraki gülmüşüm gözlerimin içindeki hüznü atamamışım sakın aynı hataları yapma diye yazıyorum.
nefsimizi dizginlemeliyiz ancak ona zulmetmemeliyiz yanlış değilsem bu bir hadis aklında olsun.
düğünün şimdiden hayırlı olsun bir yastıkta kocayın

Zamanında komşunun dost ahbabın düğününe sünnetine gidip altın para falan taktığım için gelip takacaklar sana ,yani o paralar aslında benim dedi.Sana takanların çocuklarına da ben takmak zorunda olacağım dedi.Yani sizler bilirsiniz gerçekten onların hakkı mı bu altın yada paralar ?Sizde böyle bir durum oldu mu

Saçmalama ne hakkı ya senin anne babandan alacağın evlatlık hakkı nerede kalıyor.
Onlar ailen senin sen çalışmıyor olsan da senin çeyizini her şeyini yapıp evlendireceklerdi buna mecburlar k.bakma ama ailen aile denilecek olgunlukta değil. Ablanı düşünüp senden utanmadan istiyorlar peki onların tek evladı ablan mı onu düşünüp seni merkez bankası zannediyorlar.

Asla verme.!

Artık sende eşinle bir aile olacak yuva kuracaksın senin artık önceliğin kendi yuvan olmalı.
Ailen zaten kndi yuvan olmasada önceliği olması gereken aileliği sana yapmamış ki. Hala neyin düşüncesindesin.
Herşeye rağmen büyüklerin olduğu için saygısızlık yapmadan ama kndini ezdirmeden de restini çekmelisin.
Yoksa diğer arkadaşların dediği gibi şimdi ver gerisi gelecek elini ver kolunu kaptır misali.

çok haklısınız kızlar da hiç huzurum yok.evde bana cephe alınmış durumda.her yaptığım annemin gözüne batıyor.şu 3 ay nasıl geçecek hiç bilmiyorum hiiiççç :(

Back
X