Annem altınlarımı istiyorr :((

çok haklısınız kızlar da hiç huzurum yok.evde bana cephe alınmış durumda.her yaptığım annemin gözüne batıyor.şu 3 ay nasıl geçecek hiç bilmiyorum hiiiççç :(

CAnım bnde farklı sebeplerden sorunlar yaşıyorum hep diyordum ki çalışsaydım böle olmazdı diye meğer çalışanıda sömürmeye çalışıyorlarmış. Bende üni. mezun oldum bir ara çaılştım babam rahatsızlanınca çıktım sonrada bir türlü iş bulamıyorum ben örtülüyüm o yüzden özelde onu sorun ediyorlar. Kpss her sene giriyorum bnm puanımın bir iki üstüne kadr atanıo ben atanamadım. İŞim yok diye sürekli parasızlık yüzünden tartışıyorlar banada laf çarpıtıyorlar. Sözlüm az çok biliyor durumu oda çok kızıyor aileme sen evlatlarısın bu nasıl iş diye. Düşün ben bide bir evin bir kızıyım.

O yüzden demek ki çalışanlarda sıkıntıya düşüyormuş. Ailelere RAbbim akıl fikir versin.
Bizimki daha altınlarını alırıma kadr gelmedi bakalım ne olcak.
Bnde onlar yapacak herşeyi die asla gönlümce bişiler alamam onların aldıklarına razı gelicem ama evlenince içimde kalanları tamamlarım istnbulda olucam evlenince. kaç yerden özel iş olarak çağırdılar ist. ama ailem göndermedi şimdi evlenince ist. iş bulup çalışırım içimde kalanları tamamlarım :1: Hee evde seni düşmn gibi görmeleri cidden çok koyuyor yıpratıyor insanı ama dayan 3 ayın kalmış sonrasında evinde eşinle olacaksın.

Benim daha askerim gelecek eylülde nişan olacak.
Teee 2014 nisan gibide düğün daha çook laf söz tafra görücem ben.
RAbbim sabır versin sanada. Ama dediğim gibi bence asla tavız verme altınlarınıda verme üsülunca resti çek.

CAnım bnde farklı sebeplerden sorunlar yaşıyorum hep diyordum ki çalışsaydım böle olmazdı diye meğer çalışanıda sömürmeye çalışıyorlarmış. Bende üni. mezun oldum bir ara çaılştım babam rahatsızlanınca çıktım sonrada bir türlü iş bulamıyorum ben örtülüyüm o yüzden özelde onu sorun ediyorlar. Kpss her sene giriyorum bnm puanımın bir iki üstüne kadr atanıo ben atanamadım. İŞim yok diye sürekli parasızlık yüzünden tartışıyorlar banada laf çarpıtıyorlar. Sözlüm az çok biliyor durumu oda çok kızıyor aileme sen evlatlarısın bu nasıl iş diye. Düşün ben bide bir evin bir kızıyım.

O yüzden demek ki çalışanlarda sıkıntıya düşüyormuş. Ailelere RAbbim akıl fikir versin.
Bizimki daha altınlarını alırıma kadr gelmedi bakalım ne olcak.
Bnde onlar yapacak herşeyi die asla gönlümce bişiler alamam onların aldıklarına razı gelicem ama evlenince içimde kalanları tamamlarım istnbulda olucam evlenince. kaç yerden özel iş olarak çağırdılar ist. ama ailem göndermedi şimdi evlenince ist. iş bulup çalışırım içimde kalanları tamamlarım :1: Hee evde seni düşmn gibi görmeleri cidden çok koyuyor yıpratıyor insanı ama dayan 3 ayın kalmış sonrasında evinde eşinle olacaksın.

Benim daha askerim gelecek eylülde nişan olacak.
Teee 2014 nisan gibide düğün daha çook laf söz tafra görücem ben.
RAbbim sabır versin sanada. Ama dediğim gibi bence asla tavız verme altınlarınıda verme üsülunca resti çek.

Ay cnm yaa senin de işin çok zor inş atanırsın.atanamazsan da bir iş bulup çalışmaya bak.muhtaç olmak çok zor :(

olur mu canım öyle şey ablanın da nasibi başka yerdir ben de bi ablayım kardeşime böyle bir şey yüklenmesine asla izin vermem kendimde eğer düğün için borçlu kalırlarsa takımın bir kısmını bırakmayı düşünüyorum ki arkamdan borçlu kalmasınlar ama benim durumumda fark yeni çalışmaya başladım ve birçok şeyi annemler yapıcak.. zor durum ama orta yolu bulursunuz inş.

Siz zaten elinizden geleni yapmışsınız....
Evet annedir, hakkı çoktur.. ödenmez... vs.
Ama "istemek".... Üstelik bu kadar fedakarlık yapan bir evlattan bu şekilde "istemek"...
Yuvanın huzurunu kaçırabileceğini zerre düşünmüyor mu?
Müstakbel eşinle aranın açılabileceğini...
Neyin iknasına girişmiş ben anlayamadım. Sana bu kadar erken söylenmesinin nedeni herhalde "Nişanlını şimdiden uyandır, benim tarafın taktıklarını ben alacağım" demek...
Eşinizi tanımıyorum ama Allah şimdiden sabır versin. Kayınvalide zor...

O altınlar "sizin kurduğunuz yuva" ya yardım için size yakıştırılan, takılan takılar... Banka mı bu? Annen filana takmış, filan da o halde size değil, annenize taksın... Hemen yanında bir yer ayır kendisine, bir de kurdele geçirin boynuna.. Bari dürüstçe olsun herşey...

Altınlar senindir.. Kim takarsa taksın...
Yuvanındır...
Zor gününün teminatıdır bir nev'i...
Babanın elinin uzanamayacağı yerde, yardımına koşabilir...
Annenin "Valla bizim de durum yok şimdi" diyeceği bir dar anında, imdadına yetişebilir...

Yine de siz bilirsiniz,
Selamlar,

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...

offfffff yhaa çok var bu olaylardan ne paragöz olmus bu aıleler kız gıddecek elın adamına para yedırecek dıye ne kada korkuolar benımkıler o kadarını yapmadı takı parasından salon parasını verdıler gerısını bana verdıler ama dedıın gıbı bana da bı toz bezı alınmadı ustelık ıkı taraftanda görmedık bişi ıkı yıl borç ödedık ben hiç anlamıom benım çocuuum olsa maddı manevı arkasında olur destek olurum ALLAH yardımcın olsun hiç takma altınları da ver bugun bunu dıyen vermessen hergun yuzune vurur değerlenır bıde altın ona göre ıster senden hazır düşmüşken ver hepsını söleyecek sozlerı kalmasın öbur ceyızıde bı zahmet ablan da ceksın 15 bın lıra kendısı yapsın

Nişanlımın ailesi o kadar çok masraf yapacak kii.daire aldılar sıfır.Beyaz eşya,mobilya herşeyi yapacaklar.7milyara salon tuttular.Hiçbir masraftan kaçmıyorlar.Ben nasıl diyeceğim ailem altınları istiyor diye nişanlıma ???

canım kendini hiç üzme ben senden daha beter durumdayım:18::18:

bende üniversite mezunuyum 5 senedir görüştüğüm kişiyle nisanda nişanlandım. ailem pek bişey yapmadı. nişanlıma ne elbise aldık ne yuzuk:43::43:kaynanam kız alıcak alyansı dedi. ama ailem hiç oralı olmadı istediğim alyansı bile alamadım. utandımm:43::43: ben yıllarca okudum ve yeni mezun oldum o yuzden hiç çeyizim yok. ailem nişanda takılan altınları hısım akrabanın düğününde takıyor:43::43::43:ama o benim ceiz param bile diyemiyorum. sadece sandık ceyizi veririz diyolar. ama ben sıfırdan ev kurcam. ne yapıcam cok üzgünüm:43::43::43::43:

ay okurken .çok slnirlendim nasıl anneymiş, böyle yapan aileni yok sayacan ,ileride senin yuv anın yıkılmasına sebep olacaklar, fırsat verme aklını kullan evine yuvana sahip çık

bende üniversite mezunuyum 5 senedir görüştüğüm kişiyle nisanda nişanlandım. ailem pek bişey yapmadı. nişanlıma ne elbise aldık ne yuzuk:43::43:kaynanam kız alıcak alyansı dedi. ama ailem hiç oralı olmadı istediğim alyansı bile alamadım. utandımm:43::43: ben yıllarca okudum ve yeni mezun oldum o yuzden hiç çeyizim yok. ailem nişanda takılan altınları hısım akrabanın düğününde takıyor:43::43::43:ama o benim ceiz param bile diyemiyorum. sadece sandık ceyizi veririz diyolar. ama ben sıfırdan ev kurcam. ne yapıcam cok üzgünüm:43::43::43::43:

Üzülme canım ya bir çıkış yolu bulursun elbette rabbim yuva kuranların yardımcısı olur merak etme sen ailenede çok kızdım elbise ve alyans alamayacak kadar durumları çok mu kötü.Benim ailemde ve sulalemde bir kız ister çalışsın ister çalışmasın bütün çeyize ailesi yardım eder kıza tek kuruş harcatmazlar bu bizim görevimiz diye evin yarısı kız tarafı alır beyaz eşyalar ve mobilyalar olmak üzere.Hem nişanı kız tarafı yapar sizde kim yaptı nişanı.

Üzülme canım ya bir çıkış yolu bulursun elbette rabbim yuva kuranların yardımcısı olur merak etme sen ailenede çok kızdım elbise ve alyans alamayacak kadar durumları çok mu kötü.Benim ailemde ve sulalemde bir kız ister çalışsın ister çalışmasın bütün çeyize ailesi yardım eder kıza tek kuruş harcatmazlar bu bizim görevimiz diye evin yarısı kız tarafı alır beyaz eşyalar ve mobilyalar olmak üzere.Hem nişanı kız tarafı yapar sizde kim yaptı nişanı.

sözde biz yaptık... takılan paralarla nişan yerini ödedik dağıtılan meyva suyu ve kekin parasını takılan paralarla ödedik bi sulu yemek bile vermedik nişanlımın ailesine baska sehirden gelmelerine ragmen poğaca falan geciştirdik. nişanımda 6 tane küçük altınım oldu ailem simdi iki düğüne gittiler ikisinede benim altınım takıldı:43::43::43:ve hiç bi çöpüm bile yok... yuzume hep ablamın calısıp benim okumamı getiriyolar:43::43::43::43::43::43:

ıvır cızır tabak canagı alsalar mobilya parasını ben biriktiririm düğünüme on ay var. çalısıyorum ama çalıstıgım parayı bile kullanamıyorum cok üzgünüm bazen aglama krizi geliyo allahım yardım etsin:43:

konu sahibinin anneslnl merak edlyorum oda evlenirken ailesi harcama yapmamış mı?

sözde biz yaptık... takılan paralarla nişan yerini ödedik dağıtılan meyva suyu ve kekin parasını takılan paralarla ödedik bi sulu yemek bile vermedik nişanlımın ailesine baska sehirden gelmelerine ragmen poğaca falan geciştirdik. nişanımda 6 tane küçük altınım oldu ailem simdi iki düğüne gittiler ikisinede benim altınım takıldı:43::43::43:ve hiç bi çöpüm bile yok... yuzume hep ablamın calısıp benim okumamı getiriyolar:43::43::43::43::43::43:

Şehir dışından gelenlere nasıl yemek verilmez ya bırak şehir dışından gelmeyi 2 mahalle öteden gelseler yemek verilmesi gerekir, bizde nişanda eger damat tarafı şehir dışından geliyorsa ve otelde kalacaklarsa otel masrafını bile öderiz nişanı kız tarafı yaptıgı için o insanlar aç aç nasıl durdu hala anlamış degilim.:50::50:

:43::43::43::43::43:
Şehir dışından gelenlere nasıl yemek verilmez ya bırak şehir dışından gelmeyi 2 mahalle öteden gelseler yemek verilmesi gerekir, bizde nişanda eger damat tarafı şehir dışından geliyorsa ve otelde kalacaklarsa otel masrafını bile öderiz nişanı kız tarafı yaptıgı için o insanlar aç aç nasıl durdu hala anlamış degilim.:50::50:

diyorumya canım cokk garip evlenince bunlar bana elektrik su olarak döncek biliyorum olayları bi anlatsam sok olursun cnm ben bile düşündükçe yoruluyorum:25::25::25::25:

Kendi ailenize altınları neden çok gördünüz ki? Yani eşinizin sorun çıkartmayacağını düşünürsek, tamamı olmasa da bir kısmını vermekte sakınca yok..kendi anne babanız..ben olsam bir kısmını verirdim.

Kendi ailenize altınları neden çok gördünüz ki? Yani eşinizin sorun çıkartmayacağını düşünürsek, tamamı olmasa da bir kısmını vermekte sakınca yok..kendi anne babanız..ben olsam bir kısmını verirdim.

kesinlikle böyle düşünmüyorum

bi zahmet ablanda sıksın bitarafını hazırlasın çeyizini
her ailede bi yoluncak kaz buluyolar zaten
ailem çok sıkıntıda olur anlarım sonuna kadarda yardım ederim ama ben burda öyle bişey görmedim
zaten siz herşeyinizi yapmışsınız sizin kimseye bi yükümlülüğünüz yok
ben hiçbir şekilde taviz vermezdim :19:

çocuk yapıyosun bu çocuk bi gün olucak büyücek elegüne karışıcaz ne yüzle diye düşünmüyo kimi aileler
he şimdi okutmuşlar daha napsınlar diycek kimileri(böylelerinin çocuklarıda kendi imkanlarıyla okuyolar o ayrıda )
ozaman başka bi beklentiye girilmiycek

Son düzenleme:
diyorumya canım cokk garip evlenince bunlar bana elektrik su olarak döncek biliyorum olayları bi anlatsam sok olursun cnm ben bile düşündükçe yoruluyorum:25::25::25::25:

​Aileniz evlenmenizi istemiyor mu acaba?

anneniz kendi geleceğini slzin üstünüze kurmuş gözükyor, kızımın paralarını yemeden kocaya gidecek üzüntüsü içinde ,annenize yazıklar olsun

Back
X