Annem annem annem

Şimdi şöyle bir durum var.
Annen bir şey gördü veya duydu da seni üstü kapalı olarak uyarmaya mi çalışıyor acaba ?
Yani eşin anlattığın gibiyse annen neden ısrarla onun hakkında bu şekilde konuşsun ki ?
Şuan bu geldi aklıma..
Eşimin küçükken geçirdiği bir hastalıktan dolayı çocugu olmuyor ama tedavisi güzel ilerliyor. Bunu öğrendiğinden beri eşime ters davranıyor

Herkes gider anne kalır. Kocanızla aranız istediği kadar iyi olsun. Bir aldatmaya, bir sinirine bakar ayrılmanız.
Düştüğünüzde küçükken söylediğimiz gibi yine anne dersiniz unutmayın.

Sizin anneniz gerçekten insanın sabrını zorluyor
Konunun öncesini bilmeyen için sert bi çıkış
Ama geçmişle birleştirince bence iyi yapmışsınız
Evet çoğu üye eleştirmiş, yine de aradım gönlünü aldım

Herkes gider anne kalır. Kocanızla aranız istediği kadar iyi olsun. Bir aldatmaya, bir sinirine bakar ayrılmanız.
Tabi ki orası öyle ama benim mücadele ettiğim şey eşimin annemin gözünde iyi ya da kötü olması değil kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ben sınırlarım için mücadele ediyorum annem çok kez aştı

Eşimin küçükken geçirdiği bir hastalıktan dolayı çocugu olmuyor ama tedavisi güzel ilerliyor. Bunu öğrendiğinden beri eşime ters davranıyor
taşlar daha iyi oturdu şimdi. Allah şifa versin eşine. Eşinin durumundan dolayı sen de daha korumacı olmuşsun anlayabiliyorum. Ama belki annen eşinin sorununu öğrendikten sonra sende algıda seçicilik olmuş olabilir. İnşallah hayırlı sağlıklı evlat/evlatlarınız olur.
Eğer böyle düşünülürse erkeklerin de eşinin yerine hep annesinin yanında olması gerekir. O zaman kv terörü yaşanabilir. Bugün var yarın yok mantığıyla değil kim haklıysa onun yanında olarak hareket edilmeli

Biriktirip biriktirip küçük bir durumda patlama yaşamışsınız. Annenizin endişelenmesi normal nelere tanık oluyoruz. Sadece o da içine düşen sıkıntıyı sizinle paylaşmış. Evet anne ya biraz öyle ulaşamayınca meraklanıyor ama sıkıntı yok, gibi bir şey deseniz yeterliymiş aslında. Gereksiz bir çıkış olmuş sanki büyük bir olay yaşanmış gibi.

Kocacılığın kacinci seviyesi. 😁😁😁
Tabi ki siz memnunsaniz kimseyi ilgilendirmez ama bu kadar çıkışacak, çildiracak ne var? Karsinizdaki kadin anneniz ya düşman bellemişsiniz iyice,
kadinn sormuş sadece iyi misiniz? Baski altinda misiniz acaba diye.

Annem 726272828 kere de sorsa memnunsam memnun annem sen dert etme uzulme biz boyleyiz der gecerim. Bu kadar cildirmak neymiş ya. Yazik.

taşlar daha iyi oturdu şimdi. Allah şifa versin eşine. Eşinin durumundan dolayı sen de daha korumacı olmuşsun anlayabiliyorum. Ama belki annen eşinin sorununu öğrendikten sonra sende algıda seçicilik olmuş olabilir. İnşallah hayırlı sağlıklı evlat/evlatlarınız olur.

Eğer böyle düşünülürse erkeklerin de eşinin yerine hep annesinin yanında olması gerekir. O zaman kv terörü yaşanabilir. Bugün var yarın yok mantığıyla değil kim haklıysa onun yanında olarak hareket edilmeli
Allah razı olsun, annem babamın çocuğu olmayacagını öğrenseymiş evlenmezmiş mesela tabi ki saygı duyuyorum ama ben öyle bir insan değilim, hayatta yaşadığım sıkıntıların Allahtan geldiğini bilir ve ona göre hareket ederim. Cocuk için evlenilmez kanısındayım. Eşimin bu yüzden beni kandırıp hemen evlendiğini bile söyledi. Daha neler neler işte dediğim gibi çok yıprattı beni bazı dönemler bana destek olmasını tercih ederdim en azından benim kızım olursa ben ona her konuda destek olacağım.

Kocacılığın kacinci seviyesi. 😁😁😁
Tabi ki siz memnunsaniz kimseyi ilgilendirmez ama bu kadar çıkışacak, çildiracak ne var? Karsinizdaki kadin anneniz ya düşman bellemişsiniz iyice,
kadinn sormuş sadece iyi misiniz? Baski altinda misiniz acaba diye.

Annem 726272828 kere de sorsa memnunsam memnun annem sen dert etme uzulme biz boyleyiz der gecerim. Bu kadar cildirmak neymiş ya. Yazik.
Kocacılıkla ne alakası var ? Yukarda bir mesajımda yazdım tekrar edeyim, eşimle ilgili değil sınırlarımla ilgili kaç yaşına geldim hala ne giyeceğime ne yapacağıma ne söyleyeceğime karar vermeye çalısır annem, mücadelem bu.

Haftasonu eşimle beraber annemlerdeydik. Öğle vakti de ablamla markete diye çıktık. Martıya bindik kahve aldık markete gittik eve döndük. Biz de evdekilere sadece markete diye çıkınca geç kalınca eşim merak etmiş birkaç kere aramış telefonum da sessizde kalınca iyice merak etmiş.

Neyse bugün annemle telefonda konuşurken o konuyu açtı. Seni bissürü aradı bende ne var ablasıyla beraber niye arıyosun dedim dedi. Seni niye bu kadar çok arıyor aşırı kıskanç galiba bana çok garip geldi dedi. Annemle olan önceki konularımdan da hatırlayanlar olur, bu sefer ki yüklenmesi gerçekten son damla oldu ki sanırım biraz ağır konuştum. Eşimle aramda olan bir duruma kimse karışamaz kusura bakma kimseye laf düşmez, yeter artık sürekli açık arıyosun eşim beni istedigi zaman arar merak ettiğinde arar ben de ararım kimse de birşey diyemez dedim. Müge Anlı sabah hiçbir erkeğe bağlanmayın kimse kimsenin sahibi değil dedi sende ilerde üzülme diye söylüyorum dedi. Yine bir çıldırdım. Bağlanırım bağlanmam bu benim meselem beni ilgilendirir hadi anne hayırlı günler dedim, tamam kızım bir daha konuşmam dedi (2 ay öncede aynısını demişti). Telefonu kapattık.

Gerçekten nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok adam beni el üstünde tutuyor bir dediğimi ikiletmiyor, aileme bir saygısızlığı yok gelir gider ne yapsın daha bilmiyorum. Büyüklerime ters konuşmayı da hiç sevmem, ama sınırlarıma müdahele edilmesini de. Sonra bu köpek vicdanım yüzünden üzülüyorum, sırf bu aile durumları yüzünden mutlu olamıyorum.
Çok çok iyi anlıyorum sizi, verdiğiniz tepki buradaki herkese aşırı gelebilir ama ben anlıyorum. O birikmişlik hissi o her defasında sanki bilerek yapıyor gibi şaf sokmalar, sürekli kusur aramalar... O anki çıkışı da sonrasındaki pişmanlığı da anlıyorum.

Biriktirip biriktirip küçük bir durumda patlama yaşamışsınız. Annenizin endişelenmesi normal nelere tanık oluyoruz. Sadece o da içine düşen sıkıntıyı sizinle paylaşmış. Evet anne ya biraz öyle ulaşamayınca meraklanıyor ama sıkıntı yok, gibi bir şey deseniz yeterliymiş aslında. Gereksiz bir çıkış olmuş sanki büyük bir olay yaşanmış gibi.
Evet biriktirdim biraz her konuşmada aynı şeyleri duymak hoşuma gitmiyor yine de arayıp gönlünü aldım

Allah razı olsun, annem babamın çocuğu olmayacagını öğrenseymiş evlenmezmiş mesela tabi ki saygı duyuyorum ama ben öyle bir insan değilim, hayatta yaşadığım sıkıntıların Allahtan geldiğini bilir ve ona göre hareket ederim. Cocuk için evlenilmez kanısındayım. Eşimin bu yüzden beni kandırıp hemen evlendiğini bile söyledi. Daha neler neler işte dediğim gibi çok yıprattı beni bazı dönemler bana destek olmasını tercih ederdim en azından benim kızım olursa ben ona her konuda destek olacağım.
İnsan söz konusu annesi olunca nasıl tepki vereceğini bilemiyor. Kızsa vicdan azabı, kızmasa aynı davranışların devamı gelicek. Annem de birgün beni çok kırıcak bir şey yapmıştı. Kızmadım ama küstüm. Ben konuşmayınca kendisi aradı niye hiç aramıyosun yazmıyorsun diye. Ben de çok kırıldığımı böyle yaparsa beni kaybedeceğini söyledim. Belki bağırıp çağırmaktansa trip atmak daha etkili olabilir

Çok çok iyi anlıyorum sizi, verdiğiniz tepki buradaki herkese aşırı gelebilir ama ben anlıyorum. O birikmişlik hissi o her defasında sanki bilerek yapıyor gibi şaf sokmalar, sürekli kusur aramalar... O anki çıkışı da sonrasındaki pişmanlığı da anlıyorum.
Teşekkür ederim empatiniz için, her gittiğimizde eşin niye onu yemedi neden öyle baktı neden bunu yaptı halbuki ortada birşey yoktur. Bu sadece eşim için değil arkadaşlarım için de aynısı yapılır mesela. Bir süre sonra insan kendisinden şüphe etmiyor mu acaba ben mi hayatıma yanlış insanları alıyorum diye ?

İnsan söz konusu annesi olunca nasıl tepki vereceğini bilemiyor. Kızsa vicdan azabı, kızmasa aynı davranışların devamı gelicek. Annem de birgün beni çok kırıcak bir şey yapmıştı. Kızmadım ama küstüm. Ben konuşmayınca kendisi aradı niye hiç aramıyosun yazmıyorsun diye. Ben de çok kırıldığımı böyle yaparsa beni kaybedeceğini söyledim. Belki bağırıp çağırmaktansa trip atmak daha etkili olabilir
Evet gerçekten bazen nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum, buraya artık annemle ilgili konu açmaya da utanır oldum

Back
X