Annem annem annem

Ben size hak verdim. Sınırlarınız olmasa belli ki Anneniz daha fazla karışacak..

Bazı aileler çok garip. Evladı ayakları üzerinde durmaya çalıştıkça onlar sütten kesmeye niyetli olmuyorlar . Bazı erkek anneleri de böyle sizinki de onların yaptığı gibi size gaz vermeye çalışıyor.

Kocası kadar değerinizin olmamasıyla ne ilgisi var? Sizin evladınızdaki değeriniz ayrı kocasının evladınızdaki değeri apayrı.
ne anne-baba-kayınvalide-kayınpeder-çocuk karı-koca arasına girebilir ne de eş-akraba-arkadaş anne-evlat arasına girebilir. O bireyi bizim doğurmuş olmamız her şeye burnumuzu sokabileceğimiz anlamına gelmiyor
Sizin annenizle olan yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Alıntınıza objektif cevap veremeyeceğim bu durumda. Çok etkilendim çünkü okuduklarımdan. İnşallah huzurlu bir hayatınız olsun..

Biraz daha tatlı dille anlatmalıydınız. Yada baktınız konu oraya geliyor işim var diyip kapatsaydınız, konuyu değiştirseydiniz. Sonuçta anne bunları sorması bana göre normal geliyor.

Kocanızın sizi merak etmesiyle ablanızla olmanızı hiç bağlayamadım. Başınıza birşey gelecekse ablanızlayken de gelir. Anneniz eşinizin merakını güvensizlik olarak lanse etmiş.
Kimse kimsenin elbette sahibi değil bunun birine bağlanmakla hiç ilgisi yok, bunu Müge Anlı demese de biliyoruz zaten.
Şey gibi olmuş: büyük Türk düşünürü Müge Anlı der kiiiii......tövbe Yarabbi
Anneniz bir gün mutlaka eşinizin size çok büyük bir yanlış yapacağına ve sizin yıkılacağınıza inandırmış kendini, ne yazık....
Eşinizin sizi merak edip arması ne kadar güzel birşey.Maşaallah Allah bozmasın. Çocuğum bir gün büyüse sevse sevilse eşi onu merak etse nasıl mutlu olurdum ya :)
Birkaç gün önce eşim annemlere gitti, bana da çocuğun dersi bitince hazırlanırsınız alırım sizi de dedi. Çocuğun dersi bitti hazırlandık, eşim geldi gelecek biliyorum, ararsa geldim aşağıya inin diye duymam diye telefonu yanıma aldım balkona çıktım, işim bitti içeri girdim telefonu balkonda unutmuşum, eşim 4-5 kere aramış hazırmıyız geleyimmi diye sormak için e tabii duymadım telefonu. Kapı çaldı böyle dan dan Allah Allah dedim kesin birine birşey oldu, açtım eşimmiş, hayırdır dedim, dedi böyle böyle açmadınız telefonu başınıza birşey geldi diye korktum koştum geldim. Neyse çıktık gittik annemlere, babam çok mutlu, hayırdır dedim, ulaşamayınca eşin öyle korktu ki fırladı gitti, gözüm hiç arkada değil kızım dedi. Nasıl mutlu oldum.... tabi bir daha adamın yüreğine indirme diye azarı da yedim :)
Çok uzattım yani eşinizin sizi merak etmesine sevineceği yerde aranızda fitnelik yapan anneniz için vicdan azabı filan duymayın. Çünkü o duymuyor ve malesef duymayacak.
O bir daha da konuşmam lafını da ben neredeyse her gün duyuyorum annemden ama yıllardır bir gün sustuğunu görmedim
Yaaah bende ona şaşırıyorum insan mutlu olacağı yerde annem hiç yapıcı konuşmaz eşimin en ufacık yanlış bir hareketini kolluyor gibi hemen arar söyler burda bunu yaptı şunu dedi diye, doğru olduğu yerde hakkını veririm ama o kadar yanlış ki bana göre düşünceleri anne bak öyle demekten kocacı oldum onların gözünde 😅

Defalarca anlattım beni yıprattığı bir dönemden çıktık sürekli eşimin açığı arıyor adamın her yaptığından birşey buluyor ben çok yoruluyorum bu sefer de böyle bir saçma konudan beni vurunca patladım
Annenizin problemi sadece eşinizle mi? Babanıza, ablanız evliyse onun eşine karşı da böyle mi?
Geçmişte bu konularda yaşadığı olumsuzluklardan dolayı sizin de aynı problemleri yaşayabileceğinizi düşünüyor olabilir mi?

Edit: yorumları okudum, öyleymiş :(

Son düzenleme:
Anneniz dahi olsa eşinizle ilişkinize kimse karışamaz2 kişi arasındaki mevzu hiç bir 3. Kişiyi etkilemez bence iyi yapmışsınız bir daha yapmaz. He He diyip geçince dozu arttırırlar

Annemin huyu buysa esimi annemle birakip bir yere gitmem.

Ama anneye dolup tasmakta haklisiniz. Ben markete esimi de gotururdum.

banada biraz abartı geldi tepkiniz.Yani hiçbir aklı yerinde anne kızının kocasının arasıyla bozulmasını istemez,yada kışkırtacak şekilde konuşmaz bence.

Yaaah bende ona şaşırıyorum insan mutlu olacağı yerde annem hiç yapıcı konuşmaz eşimin en ufacık yanlış bir hareketini kolluyor gibi hemen arar söyler burda bunu yaptı şunu dedi diye, doğru olduğu yerde hakkını veririm ama o kadar yanlış ki bana göre düşünceleri anne bak öyle demekten kocacı oldum onların gözünde 😅
Olurmu öyle şey kocacı nedir ya
Adalet çok önemli
Eşim hatalıysa söylerim, annem hatalıysa söylerim, ben hatalıysam kabul ederim. Yani şimdi yanlış yapan annem diye yanlışını mı örtecem, beni doğuran kadın en sevdiğim insanların başı diye yanlışına doğru mu diyecem? Yada aşık olduğum adam, evladımın babası diye hatasız mı diyecem? Nerde kaldı hak hukuk? Nerde kaldı öz saygı?
Annen öyle bir yanlış yol tutturmuş ki ya kendi şarampole yuvarlanacak ya sizi atacak. Kendi annemden edindiğim tecrübe sana ve eşine yazık olacak.
ben olsam sen kocacı oldun dediklerinde oh ne güzel olmuşum Maşallah bana der, şap diyede öperdim kocamı.
Deli deliyi görünce sopasını saklar misali....artık kim baskın gelirse :)
O senin damarına damarına basıyorsa sende aynısını ona yap bir süre, bakalım ne olacak. Öyle de kocan kötü böyle de kötü nasılsa

Sana birşey diyimmi güzel kalpli sandriyon cum, ben annemi bir anlatsam sen de konu sahibi de bizim annemiz melekmiş yaw dersiniz :)
Annemin lafına baksam ne evlenebilirdim ne evli kalabilirdim ne çocuk doğurabilirdim. Şuan ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatmam gerektiğini düşünüyor ve herkese bunu söylüyor mesela :)
İyi ki babacığım var, onun hatrına annemle bir ilişkimiz var. Babam çok mantıklıdır, aslında her taşın altında bir çapanoğlu arar bulur çıkarır ama eşim beni merak edip endişelenip üst üste aradığında hmmm bunun kocası çok kıskanç heralde kızıma da güvenmiyor belli ki aman kızım sakın bu adama bağlanma diye çarpık ve çirkin düşünmeyecek kadar mantıklıdır.
Hani körle yatan şaşı kalkar derlerya annemle babam 38 yıldır evli ama annem babamdan hiiiiç feyz almamış hiç :)
Sen nasılsın, bitti mi tatil?
Annenin terapiler nasıl gidiyor varmı bir gelişme?
Cok uzucu bisey ya gercektende, insanin annesinden bile bi fayda gormemesi onu takdir edememesi cok uzucu.

Gozlemlemelerimle afedersin sumsuk sumsuk duran annelerin cocuklari hayata - 1den basliyo. Bahaneler hep var.

Oyuzden ben cocuklarimin karsisinda dimdik duran, maddi manevi kimseye muhtac olmayan olarak kalmak istiyorum. Biraz egoistce gelir belki ama sunun kanaatindeyim, ben iyiysem cocuklarim iyi. Ben saglikliysam onlarda saglikli. Kendime hayrim olmazsa cocuklara verimli olamam oyuzden once ben.

Bu dusuncem anneme gore kendimi cok seviyorummus :)
Evet seviyorum, ben hastalanmamak icin kendime bakmaliyimki onlarin basinda durabileyim.

Annem bu hafta gitti psikolog bana rapor gonderdi, 50dk icinde baya bi konusmuslar anlasilan. 1 seansla cok yol katedecegimizi sanmam. Maalesef kadin temmuzda tatile cikiyomus, agustosda online yapacakmis.
Kotu oldu aslinda ya

Henuz tatile cikamadik, yaklasik 3 hafta sonra Turkiyeye geliyoruz insallah canim...

Haftasonu eşimle beraber annemlerdeydik. Öğle vakti de ablamla markete diye çıktık. Martıya bindik kahve aldık markete gittik eve döndük. Biz de evdekilere sadece markete diye çıkınca geç kalınca eşim merak etmiş birkaç kere aramış telefonum da sessizde kalınca iyice merak etmiş.

Neyse bugün annemle telefonda konuşurken o konuyu açtı. Seni bissürü aradı bende ne var ablasıyla beraber niye arıyosun dedim dedi. Seni niye bu kadar çok arıyor aşırı kıskanç galiba bana çok garip geldi dedi. Annemle olan önceki konularımdan da hatırlayanlar olur, bu sefer ki yüklenmesi gerçekten son damla oldu ki sanırım biraz ağır konuştum. Eşimle aramda olan bir duruma kimse karışamaz kusura bakma kimseye laf düşmez, yeter artık sürekli açık arıyosun eşim beni istedigi zaman arar merak ettiğinde arar ben de ararım kimse de birşey diyemez dedim. Müge Anlı sabah hiçbir erkeğe bağlanmayın kimse kimsenin sahibi değil dedi sende ilerde üzülme diye söylüyorum dedi. Yine bir çıldırdım. Bağlanırım bağlanmam bu benim meselem beni ilgilendirir hadi anne hayırlı günler dedim, tamam kızım bir daha konuşmam dedi (2 ay öncede aynısını demişti). Telefonu kapattık.

Gerçekten nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok adam beni el üstünde tutuyor bir dediğimi ikiletmiyor, aileme bir saygısızlığı yok gelir gider ne yapsın daha bilmiyorum. Büyüklerime ters konuşmayı da hiç sevmem, ama sınırlarıma müdahele edilmesini de. Sonra bu köpek vicdanım yüzünden üzülüyorum, sırf bu aile durumları yüzünden mutlu olamıyorum.
Abartmışsın.

Annenizin asıl derdi eşinizin çocuğunun olmayacak olması
Ve bu eşiniz için bilse ne kadar kırıcı olur
Çok hassas bir konu
Bir de kötü damat görmemiş ondan rahat biraz da
Uysal bulmuş saldırıyor bir köşeden

Tam tersi olsaydı
Sizden kaynaklı çocuğunuz olmasaydı
Kayınvalideniz bu konuda sürekli eşinize konuşsaydı
Kayınvalideniz eşinizi aradınız diye eşinizi böyle darlasaydı
Eminim ki buradaki çoğu üye bambaşka yorum yapardı

sizi şu an o kadar iyi anlıyorum ki. 7 haftalık hamileydim ama kesedeki sıkıntılardan dolayı be kalp atışı görmediği için dr alınması gerektiğini söyledi ben ve eşim bunlarla uğraşırken bir de annemin eşimin alkol kullanmasıyla ilgili sıkıntısını çekiyorum. boşanıyorum desem boşanma demez o kadar yoruldum ki sanki evliliğim devam etse annemin gözünde kötü evlat olacakmışım gibi hissediyorum bir daha yüzüne bakacak halim kalmayacakmış gibi kaç gündür üzülüyorum. evet annelerimiz çok önemli ama onlar bizim bir hayatımız olduğunun ve onu bizim yaşamamız gerektiğinin farkında değiller hala onların yönetebilecekleri küçük çocuklarıyız sanıyolar

Haftasonu eşimle beraber annemlerdeydik. Öğle vakti de ablamla markete diye çıktık. Martıya bindik kahve aldık markete gittik eve döndük. Biz de evdekilere sadece markete diye çıkınca geç kalınca eşim merak etmiş birkaç kere aramış telefonum da sessizde kalınca iyice merak etmiş.

Neyse bugün annemle telefonda konuşurken o konuyu açtı. Seni bissürü aradı bende ne var ablasıyla beraber niye arıyosun dedim dedi. Seni niye bu kadar çok arıyor aşırı kıskanç galiba bana çok garip geldi dedi. Annemle olan önceki konularımdan da hatırlayanlar olur, bu sefer ki yüklenmesi gerçekten son damla oldu ki sanırım biraz ağır konuştum. Eşimle aramda olan bir duruma kimse karışamaz kusura bakma kimseye laf düşmez, yeter artık sürekli açık arıyosun eşim beni istedigi zaman arar merak ettiğinde arar ben de ararım kimse de birşey diyemez dedim. Müge Anlı sabah hiçbir erkeğe bağlanmayın kimse kimsenin sahibi değil dedi sende ilerde üzülme diye söylüyorum dedi. Yine bir çıldırdım. Bağlanırım bağlanmam bu benim meselem beni ilgilendirir hadi anne hayırlı günler dedim, tamam kızım bir daha konuşmam dedi (2 ay öncede aynısını demişti). Telefonu kapattık.

Gerçekten nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum eşimden yana hiçbir sıkıntım yok adam beni el üstünde tutuyor bir dediğimi ikiletmiyor, aileme bir saygısızlığı yok gelir gider ne yapsın daha bilmiyorum. Büyüklerime ters konuşmayı da hiç sevmem, ama sınırlarıma müdahele edilmesini de. Sonra bu köpek vicdanım yüzünden üzülüyorum, sırf bu aile durumları yüzünden mutlu olamıyorum.
Allah evladında hayırlısını versin diyorum.
Su önceki konularımı hatırlayanlar olur diyenlere de ayrıca deli oluyorm.
Edit yapın ozman.
Aksam ne yediğimizi unutuyorz,nerden bilelim senin eski konunu:D

Şahsen ben evladımla eşi arasında böyle fesatlık yaparsam evladım daha da ağır konuşsun kabulümdür
Ya tâbi niyet fesatlıksa doğrusunuz ama eğer kızını koruma, çevresinden duyduklarından falan etkilenip o niyetle söylüyorsa yapmayın diyorum.Annenizin niyetini siz bilirsiniz tabi

Edit yapın ozman.
Aksam ne yediğimizi unutuyorz,nerden bilelim senin eski konunu:KK70:
Deli oluyorsanız yazmayın hanımefendi zorla mi yazdırıyorum 😀 ayrıca ben gayette hayırlı bir evladım bu yorum sizin haddinize değil.

Edit yapın ozman.
Aksam ne yediğimizi unutuyorz,nerden bilelim senin eski konunu:KK70:
Bende ananın babanın da hayırlısını versin diyorum tek hayırlı evlat olmakla bitmiyor
Allah hayırlı insanlarla yollarımızı kesiştirsin

Ya tâbi niyet fesatlıksa doğrusunuz ama eğer kızını koruma, çevresinden duyduklarından falan etkilenip o niyetle söylüyorsa yapmayın diyorum.Annenizin niyetini siz bilirsiniz tabi
Annenin niyetini bilmek nasıl yara açıyor insana hiç tecrübe etmemenizi dilerim Allah tan
Keşke hepimizin annesi o masallardaki gibi olsa

Back
X