- 30 Nisan 2016
- 4.000
- 9.448
- 158
- Konu Sahibi melisaa3456
-
O zaman yazın işe girme, sabahtan akşama kadar babaannenle vakit geçir, birlikte dışarı çıkın, gezin, evde televizyon izleyin. Babaannenin hali yoksa mutlaka banyosunu yaptır. İlaçlarını içip içmediğini her zaman kontrol et. Midesine dokunan şeyler varsa ona göre yemeğini yap.Baskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
O ananın 7 çocuğa iyi baktığı ne malum. Eskiden tarlada doğurup bebeyi otun içine bırakıp çalışmaya devam nice insanlar vardı. Veya evin en büyük çocuğu , kardeşlerine analık, babalık yapıyordu. 7-8 yaşından beri çalışıp kardeşlerine bakan çok insan vardı.Bir ana 7 çocuğa bakar da bir evlat bir odasına anasını sığdıramaz demek ki hastane köşelerinde yalnız olan yaşlılar böyle oluyor bir insan kötü olabilir geçmişte bir şeyler yapmış da olabilir bir ayı 7 güne bölsen tahmini 4.küsüre geliyor yani çocuklar bakımı üstlense bir kişiye düşen gün sayısı 4 gün falan tahammülsüzlüğe bakar mısın ben böyle insanları görünce hayretler içerisinde kalıyorum Allah kimsenin vicdan ve merhametini almasın dünya işte bu yüzden bu kadar kötü merhamet yoksunluğundan ne olacak bu kadın sokağa mı atılacak inşallah emeklisi vardır huzurevine götürülme şansı olur.
Belki kadın iyi bir anne değildi. Tek yaptığı doğurmaktı, bilemeyiz.Ya herkesin kendine haklı sebepleri mutlaka vardır asla yargılamıyorum ama bu konudan bağımsız bir yanımda çok üzülüyor anne babalara. Evlatlarını zorlukla büyütüp sağlıklı şekilde belli yaşa getiriyorsun ama hastalığında çocukların sana bir ev bile açamıyor
"bakariz iyi kötü" demek şu demek: sabah kadin uyanacak fazladan kahvalti hazirlayacak ilgilenecek dagittiklarini toplayacak babaannenin izledigi kanali izleyecek, uzanip dinleneneyecek oraya buraya gidemeyecek, belki kadini tuvalete goturecek ya da altini alacak, dirdirini cekecek, oglen corba hazirlayacak yedirecek kaldiracak, evini temizleyecek, aksam yemegi yapacak, hasta naziyla uğraşacak, atesi cikarsa ilgilenecek kusarsa temizleyecek vs vs vsBaskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
İstesin ne olacak o zamanda geri gider çok mu zor yani. Şu kaynana gelin düşmanlığı bitmedi gitti.Kuzenim babamı aramış babaannem iyi değilmiş kendisi şeker hastası ilac kullanıyo oğlu ilgileniyo babamı görmek istiyomuş son kez babam tutturdu annemı buraya getircem annem de istemiyo onu kavga ettiler arada kaldım napıcam şimdi
Anneme gelsin nolcak bakarız ona dedim o burda durmaz geri gitmek ister diyo
Kadın çalışmak zorunda ise çocuklara kötü mü bakmış oluyor,ne saçma yorum.O ananın 7 çocuğa iyi baktığı ne malum. Eskiden tarlada doğurup bebeyi otun içine bırakıp çalışmaya devam nice insanlar vardı. Veya evin en büyük çocuğu , kardeşlerine analık, babalık yapıyordu. 7-8 yaşından beri çalışıp kardeşlerine bakan çok insan vardı.
Evet o yüzden dedim zaten herkesin kendine göre haklı sebepleri vardır diye. Gerçekten iyi yüreklilik ile anne/baba olanların başına gelmesin deBelki kadın iyi bir anne değildi. Tek yaptığı doğurmaktı, bilemeyiz.
En mantıklısı gerçekten bu. Çocuklara birikim yaparken kenara kendimiz içinde birikim yapmamız gerekiyor. İleride büyüttüğümüz çocuklar gün gelir eş dolayısı ile bize bakmak evde ağırlamak istemeyebilirler. Üzücü ama ne yazık ki bir gerçek örneğini burada bile çok okuduk. Ha anne baba çok çektirmiştir o zaman ayrı3 çocuklu bir anne olarak beni de yokluyor ara ara bu düşünceler.. en iyisi gençken iyi biriktirip yaşlanınca bakıcı paramı çıkarayımdiyorum. Ne ben kimseye yük olayım ne de benim yüzümden kimsenin huzuru kaçsın.. he bir de elden ayaktan düştüğünde bakılmak istiyorsan evladına/gelinine/damadına kimseye zulmetmeyeceksin. Bu da kamu spotu olsun
Farkındaysanız eski zamanlardan bahsettim, sorumlulukların paylaşıldığı değil evin tüm yükünün büyük çocukta veya büyük çocuklarda olduğu zamanlar.Kadın çalışmak zorunda ise çocuklara kötü mü bakmış oluyor,ne saçma yorum.
Bizlerde bırakıp gittik çocuklarımızı,kötü anne baba mı olduk.
Benim büyük evladım da kardeşleriyle ilgilendi.Hayat bu ya,dört başı mamur mu her şey.Sorumlulukları paylaşmak kötü mü?
Kadın gündüz ilgilenemediyse dahi bebeklere bakarken gece uykusuzluğu yeter de artar bile yaşlanınca ilgilenilmek için.
Evet o konuyu unutmuyorum.Hasta ise gidip görsün getirmek zorunda mı?
Burda bir üye vardı babası evlatlık alınıp büyümüştü, evlatlık alan anneye ölene kadar eşi bakmıştı ardından biyolojik annesini bulup onu da getireceğim bakacaksın demişti adam kadın istemiyo kızı da sizin gibi konu açmıştı. Ne bencil erkekler var dünyada.
O baba kadar bencilini görmedim hayatımda, annene bakmış kadın daha niye gidip başka yük buluyosun pis bencilEvet o konuyu unutmuyorum.
Ellerini tek bir işe surmedikleri gibi kiyamet kopariyorlardi baba kız
Sinir olmuştum.
işe gireceğim çalışacağım dıyorsun akşamdan akşama bakma mı olur yazık günah kadına da siz dahil olmayınBaskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
Bence siz karışmayın.Kuzenim babamı aramış babaannem iyi değilmiş kendisi şeker hastası ilac kullanıyo oğlu ilgileniyo babamı görmek istiyomuş son kez babam tutturdu annemı buraya getircem annem de istemiyo onu kavga ettiler arada kaldım napıcam şimdi
Anneme gelsin nolcak bakarız ona dedim o burda durmaz geri gitmek ister diyo
Annen herhalde tam burda bize cevap verirken açıkladı ya da çok dönek ve işgüzar birisiniz allah evladın da hayırlısını versinBana niye cullanıyosunuz ben kötü niyetle söylemedim bunu yardım için söyledim annem acıklayınca işin rengi değişti bende istemem öyle birini evimizde
Sen de para kazanma derdindesin, işe gideceğim evde durup bakamam diyorsun. Babannenin evine gidip onda kalarak ona bak. Hatta babanla birlikte gidin.O 7 kardeş para kazanma derdindeler hepsinin evleri arabaları var bakmazlar ona
Annen herhalde tam burda bize cevap verirken açıkladı ya da çok dönek ve işgüzar birisiniz allah evladın da hayırlısını versin
Katılıyorum yani bu yaşa kadar hiç babaannenin ne olduğunu bilmiyodun tam konu açılıp 2. Sayfaya gelince büyük sırrı annen açıkladı tamamen işgüzarlık yapıp babanın gözüne girmek amaçHerkes ailede kimin neoldugunu bilir. Konu sahibi babasina babişkolugu kendine daha avantajli olarak gördügü icin onun tarafini secti. Baska da birsey degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?