Annem babaannemi istemiyor

Baskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
O zaman yazın işe girme, sabahtan akşama kadar babaannenle vakit geçir, birlikte dışarı çıkın, gezin, evde televizyon izleyin. Babaannenin hali yoksa mutlaka banyosunu yaptır. İlaçlarını içip içmediğini her zaman kontrol et. Midesine dokunan şeyler varsa ona göre yemeğini yap.

O ananın 7 çocuğa iyi baktığı ne malum. Eskiden tarlada doğurup bebeyi otun içine bırakıp çalışmaya devam nice insanlar vardı. Veya evin en büyük çocuğu , kardeşlerine analık, babalık yapıyordu. 7-8 yaşından beri çalışıp kardeşlerine bakan çok insan vardı.

Belki kadın iyi bir anne değildi. Tek yaptığı doğurmaktı, bilemeyiz.

Baskı kurmadım sadece bakarız iyi kötü anne nolcak dedim
"bakariz iyi kötü" demek şu demek: sabah kadin uyanacak fazladan kahvalti hazirlayacak ilgilenecek dagittiklarini toplayacak babaannenin izledigi kanali izleyecek, uzanip dinleneneyecek oraya buraya gidemeyecek, belki kadini tuvalete goturecek ya da altini alacak, dirdirini cekecek, oglen corba hazirlayacak yedirecek kaldiracak, evini temizleyecek, aksam yemegi yapacak, hasta naziyla uğraşacak, atesi cikarsa ilgilenecek kusarsa temizleyecek vs vs vs
siz de isten gelince "nasilsin babaannecigim" diyeceksiniz, beraber biraz tv izleyip odaniza gececeksiniz .
bu mu beraber bakmak?
karismayin kadina sizi ilgilendirmez. 7 cocugu da bakmiyorsa demek ki kötü bir anne/kaynanaymis. düzgün cocuk yetistirememis, kimsede merhamet birakmamis demektir. sizi ilgilendiren bir şey yok.

*ananem yılın yarisinda bizde, ustelik diger cocuguyla yakiniz bazen onlara iner, tatli bir kadin, kendimiz çağırırız kislari, severiz. ustelik cok saglikli kendi temizligini kendi yapar vs vs. ama bunca olumlu seyin icinde bile ne kadar zahmeti oluyor, nazi vs cekiyorsun. istemeyen biri icin eziyetten farksiz o yuzden karışmayın annenize

İstesin ne olacak o zamanda geri gider çok mu zor yani. Şu kaynana gelin düşmanlığı bitmedi gitti.

Kadın çalışmak zorunda ise çocuklara kötü mü bakmış oluyor,ne saçma yorum.
Bizlerde bırakıp gittik çocuklarımızı,kötü anne baba mı olduk.

Benim büyük evladım da kardeşleriyle ilgilendi.Hayat bu ya,dört başı mamur mu her şey.Sorumlulukları paylaşmak kötü mü?

Kadın gündüz ilgilenemediyse dahi bebeklere bakarken gece uykusuzluğu yeter de artar bile yaşlanınca ilgilenilmek için.

En mantıklısı gerçekten bu. Çocuklara birikim yaparken kenara kendimiz içinde birikim yapmamız gerekiyor. İleride büyüttüğümüz çocuklar gün gelir eş dolayısı ile bize bakmak evde ağırlamak istemeyebilirler. Üzücü ama ne yazık ki bir gerçek örneğini burada bile çok okuduk. Ha anne baba çok çektirmiştir o zaman ayrı

Farkındaysanız eski zamanlardan bahsettim, sorumlulukların paylaşıldığı değil evin tüm yükünün büyük çocukta veya büyük çocuklarda olduğu zamanlar.

Anne baba çalışmak zorundaysa çocuklarının sırtına yetişkin sorumlulukları vermemeli , bahsettiğim şey bu.

Veya kimisi çocuğunu aşağılanıyor, sürekli hakaret ediyor, karanlık odada aç susuz bırakıyor. Sonra çocuğu yetişkin olunca ondan kendisine bakmasını istiyor. Ne ala memleket!

Söz konusu babaanne de öyle biri olabilir diye yorum yaptım.

Evet o konuyu unutmuyorum.
Ellerini tek bir işe surmedikleri gibi kiyamet kopariyorlardi baba kız
Sinir olmuştum.

Bence siz karışmayın.
Bakacak olan anneniz sonuçta, bakmak istemiyorsa vardır bir yaşanmışlığı. Yaptığı doğru ya da yanlış diyemem ama karışmayın diyebilirim.

Ya insan dort dortluk bir anne dahi olsa kimse kayinvalidesine bakmak zorunda degil, kimse kendi yasli degilmiscesine hayatina evlilik yoluyla giren birinin yukunu sirtlanmak zorunda degil, ayni evi paylasmak zorundada degil.

Dogrusu insanin kendi evlatlarının, (bu insan cok bakima muhtacsa basinda biri durmasi elzemse) biraraya gelip, ortak parayla bakici tutulup ilgilenilmesi. Su an bi bakici 30 gun yatili 40-50 bin aliyordur diye dusunuyorum hadi 100 bin olsun, 7 kisi bu parayi pekala biraraya getirebilir, tutsunlar bir bakici koysunlar kadinin basina ilgilerini boyle gostersinler, bir suru ihtiyac sahibi kadin var bunu yapacak, hem birine is kapisi olur hem analarina gul gibi bakilir, hemde kimsenin duzeni bozulmamış olur.

Bana niye cullanıyosunuz ben kötü niyetle söylemedim bunu yardım için söyledim annem acıklayınca işin rengi değişti bende istemem öyle birini evimizde
Annen herhalde tam burda bize cevap verirken açıkladı ya da çok dönek ve işgüzar birisiniz allah evladın da hayırlısını versin

Diğer konularını da biliyorum; bakış açın inanılmaz arızalı, kendi ifadenle "takıntılı"sın ve bunu "sadece takıntılıyım" diyerek basite indirgiyorsun, bir de her konuda bilip bilmeden bir fikrin, her şeye bir hükmün var. Bu konu vesilesi ile profesyonel destek almanı şiddetle tavsiye ediyorum. Takıntı dediğin şey öyle sıradan, basit bi şey değil.
Konuya gelince de, aklıselim herkes söylemiş zaten; karışma, karışacaksan da aklını başına alarak karış ve annenin yanında dur.

Herkes ailede kimin ne oldugunu bilir. Konu sahibi babasina babişkolugu kendine daha avantajli olarak gördügü icin onun tarafini secti. Baska da birsey degil.
Katılıyorum yani bu yaşa kadar hiç babaannenin ne olduğunu bilmiyodun tam konu açılıp 2. Sayfaya gelince büyük sırrı annen açıkladı tamamen işgüzarlık yapıp babanın gözüne girmek amaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…