annem babam sürekli tehtit ediyor.

işten çıkmalı mıyım?

• Ankete Katılan
    139
Ya benim kv bakiyordu ogluma, acilen gitmesi gerekti, baska sans da olmayinca babam geldi birkac hafta bakti. Ki kac yasinda adam yani, o bile bakabildiyse babasi kendi cocuguna bakamicak mi!

Hatta bu vesile ile babam joker bakici oldu( kendisi emekli annem calisiyor), artik benim cocuklara da yegenlerime de bu tarz acil durumlarda babam bakiyor.
Baba çocuğa bakmayacaksa kim bakacak? 23 kromozomu verirken iyi, ağlayınca “annesiiii” Benim büyük oğlan 3 yaşlarındayken iş, meslek, para kazanma vs bunlar hakkında sorular soruyordu. Sohbet bitince şöyle dedi: Anne sen para kazanıyorsun, e yemek de yapıyorsun. O zaman babaya ne gerek var?
Kısa süreli bir aydınlanma yaşamadım değil. Bazen düz düşünmekte fayda var. :))

merhaba kızlar. çocuğuma annemle babam bakıyor. ben çalışıyorum. eşim işsiz şuan.
annemle babam en ufak bi anlaşmazlıkta ya da çocukla ilgili bir problemde işten çık çocuğuna kendin bak diyor. ben işten çıkarsam napıcaz. eşim lise mezunu. bir yere girse alacağı maaş belli. nasıl geçiniriz. benim maaşım iyi işim de iyi. napacağımı şaşırdım.
anne baba da olsa kızıma onlar bakıyor diye onlara gebe kalıyorum işte... bi çok laflarını yutuyorum.
mecbur olmasam kim ister ki çocuğunu bırakmayı..oof aaaa içim acıyor resmen.
Eşiniz işsizmis o zaman o baksın cocugunuza

Bizim Türk erkekleri doğuştan yetersiz, çocuğu kucağına alamaz, yediremez, alt değiştiremez, nasıl bakabilir..
Alemsiniz..
Bir tanesi var,arkadas anlattıkça sinir oluyorum.
Cocugu kucağına bile almıyor
Bir de baska gerekceleri de var
Cocuk şımarmasın mış.
Sanki azrail cocuk ondan korkacak
Evde birinden korkmasi lazimmis.
Yok yeaaaa.

ben bakabileceğine inanmadığım için eşime baktırmıyorum. annemler gibi bakamayacak olmasından dolayı. yoksa eşim ben eve gelene kadar evi bal dök yala hale getirir. evdeki her işi yapar. ama ben çocuk konusunda bir erkeğe babası bile olsa güvenemiyorum annemlere güvendiğim kadar. bütün gün bakamaz. ben tanımaz mıyım eşimi. bi kaç saat bakar ama akşama kadar zor. :KK43:

Niye bakamasın ya ? Evde oturuyorsa bir zahmet baksın,bir de bakıcıya mı para vereceksiniz ? Ayrıca bu baba bir günde demedi mi ''ben bakarım çocuk benim çocuğum'' diye ? Şaka gibi.

Bir tanesi var,arkadas anlattıkça sinir oluyorum.
Cocugu kucağına bile almıyor
Bir de baska gerekceleri de var
Cocuk şımarmasın mış.
Sanki azrail cocuk ondan korkacak
Evde birinden korkmasi lazimmis.
Yok yeaaaa.
Eski baba zihniyeti...

Kocanız evde işsiz dururken niye ailenize baktırıyorsunuz? İş bulana kadar kocanız baksın iş bulduktan sonra bakıcı tutun.

eşim tek başına bakamaz diye düşünüyorum. maması kakası. bezi çorbası. ve durmayan bir çocuk.

bakıcı konusunda da yanlış anlaşılmasın tabiyki kötü bir şey değil bakıcı tutmak ama maaşımı oan verirsem biz nasıl geçincez. annemle babam gbi bakıcıya güvenemem demek istedimm . kızım da başkasında durmaz zaten. yabancılar.
Nasil mamasi bezi corbasi zor yapamaz benim esim calistigi halde izne ciktiginda yapiyo. Anneniz babaniz buna mi kiziyo

eşim tek başına bakamaz diye düşünüyorum. maması kakası. bezi çorbası. ve durmayan bir çocuk.
Gencecik eşiniz bakamiyor elli yaşında ananiz babanız nasıl baksın?
Hiç ailene kizma, en doğrusunu diyorlar. Doğururken sana 'kizim lütfen bizi dede nene yap , bak vallahi yardim edeceğiz, hatta bize bırak ise git. Biz torun istiyoruz' dedilerse bir nebze hakkin var . Ama diğer türlü doğurup doğurup yaşlı insanları zorla bakıcı yapan insanlara ben de uyuz oluyorum. Şu karikatür size gelsin

Çözümunuz o kadar basit ki, eşiniz baksın.
Ben bebekken annem hastaymış. Babam da ağır bir işte çalışıyor. Ona rağmen öğlenleri gelir bizi doyurur ise gidermis, yemek vs... Hep babam yaparmış.
Aramızda da güzel bir bağ oldu.
Sizin kocanizin nesi eksik?
Bir bebek çorbası yapacak beceriye bile sahip olmayan adamı kim niye ise alsın?
Toumsal cinsiyetleri kendinizi öyle körü körüne baglamissiniz ki bu kadar göz önünde bir cevabı bulamıyorsunuz

Son düzenleyen: Moderatör:
yoo burdayım :) neden kaybolayım...
Annenizin yerinde olsam şöyle düşünürdüm “ evi kızım geçindiriyor,çocuga biz bakıyoruz,bizim tembel damat da evde yatıyor,bildiğin besliyoruz adamı ohh ne ala” o kocayı bi kendine getirin artık,dört ay çok uzun bi süre,evi gelip yemeği temizliği de siz yapıyorsunuzdur muhtemelen

Babam annem rahatsız olduğu zaman bize ablamla ikimize bakti. Gayette iyi bakti. Belkide biz etiketliyoruz bakamaz diye.
2.5 aylık bebegime Eylülden itibaren eşim ile dönüşümlü bakacagiz..bendeki akıl, 2 el, 10 parmaktan eşimde de olduğuna gire mecbur bakacak...

Madem eşiniz çalışmıyor o baksın o zaman çocuğa ya da çalışsın ne kadar alsa da kreş veya bakıcı düşünün

Back
X