Annem babam:(

Konuyu okudum , benim cocuklarim buyuduklerinde boyle hissetseler cok uzulurdum , ebeveynlerin ile saglikli bir baglanma yasamadigini dusunuyorum
Evlatlik goreviylr anne babanin gorevi cok farklidir birbirinden , bunu karistirmak da saglikli bir durum degildir
Benim ailem binlerce km uzakta , babam cok hasta , annem tek basina babama bakiyor ben bile senin gibi degilim , elbette ozluyorum , uzuluyorum hallerine ama ben evlat olanim ve ayni zamanda kendi evlatlarimin annesiyim , onceliklerim farkli , hayatik farkli , bir bireyim , ailem tarafindan da oyle yetistirildim , yani bana normal gelmiyor bu hissettiklerin ve durumun kuzu , bence yanlis baglanma ile ilgili biraz arastirma yap istersen ozelden de konusabiliriz bu mevzuyu
Allah şifa versin babanıza...buna rağmen sağlıklı dusunebikiyorsunuz ..işte ben bu düşünceyi yaşamaya calissam kendimi hayirsiz hissediyorum..sakin siz yanlış anlamayın benim kafam böyle çalışıyor şuan:((...konuşalım canım tabiki

Tek çocuk olup ailesinden kilometrelerce uzakta yaşayan bir sürü insan var. Siz aynı semtteymişsiniz, bana biraz abartılı geldi hissettikleriniz. Dediğiniz gibi hamilelikten olabilir bu hisleriniz.

İnsanlar evlenince ayrı yuva kuruyor , doğal olarak da herkes kendi evinde rahat edebiliyor.

Annesi yada babası vefat edip tek başına yaşayan anneler yada babalar da var, bence biraz da olsa hep halimize şükretmemiz lazım. Siz de üzülmeyin, arasıra gidip görebiliyorsanız ailenizi yeterli . Kardeşiniz de varmış,babanız şehir dışına gidince de tek başına da bir iki gün kalabilir anneniz, sonuçta yetişkin bir insan.

Sizi anlıyorum. Daha fazla ne yapabilirsiniz ki?
Kardeşiniz varmış evde evli planlarınız da yakınmış anneniz ve babanız bir uğraş bulurlarsa yalnızlık akıllarına gelmez annen komşuya gitse vakit geçirmeye baban arkadaşlarıyla oturup çay içse kitap okusalar dışarıda yürüyüş yapsalar sıkılmazlar hem. Sizin ayrı eviniz var

Allah şifa versin babanıza...buna rağmen sağlıklı dusunebikiyorsunuz ..işte ben bu düşünceyi yaşamaya calissam kendimi hayirsiz hissediyorum..sakin siz yanlış anlamayın benim kafam böyle çalışıyor şuan:KK43:(...konuşalım canım tabiki
Hamile olmanizla alakali olabilir mi bu dusunceleriniz? Hormonlar fena yapiyor insani

Bilmiyorum canım içimde derin bir vicdan azabı ...hayırsız evlat hissi..sen sağlıklı düşünüyorsun ozaman neguzel
Sağlıklı düşünmeye çalışıyorum aklıma gelince aklimdan atmaya çalışıp arıyorum falan gerçekten aslında çoğu kisiye göre şanslısın.

Bence siz çok alıngansınız ne varki bunda birazda kendi evinize alışmışsınız ama aklınız anne babanızda 😊😊 kararsız gibi

Buladar dramaya ne gerek var ayni semtin icinde coluk cocuk neden ailenin evinde kalkyorsunuz cok sacma anneniz tek degilki kari koca ve cocuk daha ne olsun dusunceleriniz cok sacma aneniz tekken gel bende kal demeniz lazim coluk cocuk sizin ona gitmeniz gerekmez. Usuyorsaniz usuyorum anne kombiyi ac diyemediginiz evde kalmayin ayrica he birde hayati bukadar dramatik yasamayin ortada ne hastalik var nede gercek bir yanlizlik :)

Buladar dramaya ne gerek var ayni semtin icinde coluk cocuk neden ailenin evinde kalkyorsunuz cok sacma anneniz tek degilki kari koca ve cocuk daha ne olsun dusunceleriniz cok sacma aneniz tekken gel bende kal demeniz lazim coluk cocuk sizin ona gitmeniz gerekmez. Usuyorsaniz usuyorum anne kombiyi ac diyemediginiz evde kalmayin ayrica he birde hayati bukadar dramatik yasamayin ortada ne hastalik var nede gercek bir yanlizlik :)
Yani baba evinde kalmak tabiri varya onu tatmin etmek için onlar bide çok mutlu oluyor bizler orda kalınca ...valla canım elimde olan bir duygu olsa yonetirim elimde degil

Tek çocuk olup ailesinden kilometrelerce uzakta yaşayan bir sürü insan var. Siz aynı semtteymişsiniz, bana biraz abartılı geldi hissettikleriniz. Dediğiniz gibi hamilelikten olabilir bu hisleriniz.

İnsanlar evlenince ayrı yuva kuruyor , doğal olarak da herkes kendi evinde rahat edebiliyor.

Annesi yada babası vefat edip tek başına yaşayan anneler yada babalar da var, bence biraz da olsa hep halimize şükretmemiz lazım. Siz de üzülmeyin, arasıra gidip görebiliyorsanız ailenizi yeterli . Kardeşiniz de varmış,babanız şehir dışına gidince de tek başına da bir iki gün kalabilir anneniz, sonuçta yetişkin bir insan.
Evet tek durabilir ama hissediyorum tek durmaktan yalnızlıktan muzdarip gibiler sanki...tek kalan babalar annelere çok üzülüyorum ne var evlerini kapatıp çocuklarının yanına yerlesseler:( bizimkiler gelmez asla Allah korusun öyle bişey olsa :(

İnsanlar, yaşlandıkça çocuklarıyla, torunlarıyla vs daha fazla vakit geçirmek istiyorlar.Daha çok özlüyorlar. Biz gurbetteyiz, sık sık görüşemiyoruz, aklım hep onlarda. Gittiğimiz zaman da bir süre sonra kendi evimi, kendi düzenimi özlüyorum. Bazen, şurada kaç kere daha görüşecek ömrümüz var diyorum,üzülüyorum.Yani herkes kendince haklı.

7yillik evliyim kardeşlerim abim falan hepsi evli sadece bir tane var evde annem babamın yaninda üniversite okuyor iyiki o var..ama anneme babama çok aciyorum kendilerini yalnız mı hissediyorlar bana mı oule geliyor bilmiyorum ama icime oturmuş bir dert bu benim için..birde hamileyim oturup ağlıyorum bugünki gibi mesela...üstelik gurbette değiliz iki kardeşim annemlerle aynı semtteyiz yürüme olarak da evlerine görebiliyoruz..gurbette abim var eşiyle gelir kalırlar bikacgun ..ama yinede koskoca evde yalnız hissediyorlar galiba...ben yakınız diye kalma gereksinimi duymuyorum gece orda ama dün gece kaldım esimle.babamin da hep dilinde gitmeyin kalin bu gece burda ,doğalgaz yakmayın bizle durun bile diyor iyi niyetten diyor ama ben yuvamda mutluyum :KK43: onlarin hep arkalarında yanlarında olayım ama özel hayatım evim:KK43:.bugünde çok sıkıldım annem komşusuyla hastaneye markete falan gittiler..bizde evde çocuğumla baya bı sıkıldık halbuki ben o yalnız kalmasin diye geliyorum bugün börek acicaktik komşusu arayınca dolapta yemek var zaten dedi gitti..ben zaten hamileyim bişey yiyemiyorum canımın çekmediği ..sonra çorba yaptım yedim.falan ..ev soğuk ben çok üşüyen biriyim ama annem ev gayet sıcak biz böyle duruyoruz babanla diyor ama beni anlamıyor ve buna rağmen gitmeyin işte burada ev orada ev diyor evimize gidicegimiz gün...bugün akşam dokuz bucuga kadar eşimi bekledim o gelsin gecerriz anne eve dedim bu saatte napcaniz evde durun işte falan dedi açıklama yaptım yorgunmus duş alıp yatacak diye burda da var duş falank.sonra eve gelip ağlamaya başladım yalnız mı bıraktım çok ısrar etmişti diye ve hala çok moralim bozuk...hem ordyaken bazı şeylere kızıyorum ruhum daralıyor beni kimse anlamıyor ,eve gelince de aklım kalbim hep onlarda...ne yediler sofrada senelerdir yanizlar , akşam çay saatinde babamla vakit geciremiyorlar tarzı şeyler hissedip üzülüyorum...bugece sabaha karşı babam şehir dışına gidip gelicek aynı gün kardesimde arkadaşında kalicakti ..annem yalnız kalick ama ben ruhum daraldığı için buna rağmen eve geldim...sordum bir kac kez korkarsan gitmeyelim dedim sanki hafif tavırlı korkmam gidin dedi en son..hamile olduğum için mi bukadar aliniyorum bilmiyorum ama şuan büyük bir vicdan içerisindeyim..ve engel olamıyorum kendime :KK43:
işaretlediğim yer bile geçerli bir sebep sizin için benim için
o üşümüyo olabilir ama sizin çocuğunuz var
soğuk evde imkanım varsa çocuğumu tutmam
bunu da söyleyebilirsiniz anne soğuğa alışkın değiliz vs

Allah başka dert keder vermesin, ben annemi görmeyeli 1 yıl olacak, çocuklarım ananneme gidelim diye sürekli mızmızlanıyor, hiçbirimiz yürüme mesafesini bırak aynı şehirde bile değiliz. daha önce anca uçakla gidebiliyorduk şimdi şehir değiştirip otobüs mesafesine geldik ona bile şükrediyoruz. bizim dışımızda başka bir akraba da yok annemle aynı şehirde yaşayan, benim annem hayatı boyunca yalnızdı o zaman dertten verem olayım ben. şükürlük hayatlara dert diye bakmayın gebelikten duygularınız yoğunlaşmış.

işaretlediğim yer bile geçerli bir sebep sizin için benim için
o üşümüyo olabilir ama sizin çocuğunuz var
soğuk evde imkanım varsa çocuğumu tutmam
bunu da söyleyebilirsiniz anne soğuğa alışkın değiliz vs
Bu konuda zaten annemden içten içe şikayetçiyim ben oldum olası usurum ve annem senin kanın donmus diye espiri yapar ama ısırmaz benim için iyi der..ama benim yüreğim diğer şeylere dayanmıyor işte buna kizsamda

Sizin ki de zor üstelik hastalarmis ..peki yanlarinda kim var diğer kardeşleriniz bekarmi
Bir kardeşim beker oda üniversite okuyor 2 3 ayda bir gidiyor ama yinede yanlız değiller çok şükür abimler var iyi kötü yanlarındalar

Ana yinede aklım hep onlarda bir defa aradı mı cevap vermeseler hemen aklıma kötü şeyler geliyor abimi ablamı herkesi arıyorum annemler niye cevap vermiyor bişey mi var diye😞

Evet tek durabilir ama hissediyorum tek durmaktan yalnızlıktan muzdarip gibiler sanki...tek kalan babalar annelere çok üzülüyorum ne var evlerini kapatıp çocuklarının yanına yerlesseler:KK43: bizimkiler gelmez asla Allah korusun öyle bişey olsa :KK43:
Tabiki Allah uzun ömür versin hepsine ama bu düşünceniz bana biraz garip geldi. Herkesin kendi düzeni var, karpuz falan değiliz ki hadi hop evleri kapatıp bir yerlere taşınalım. Kendi kayınvalidem de tek yaşıyor, üstelik farklı şehirde. Evini kapatıp gelse ne ben rahat ederim ne o eder. Herkes başının çaresine bakabilmeli. Tabii ki bir sağlık sorunu olur yada ihtiyaçları olur o zaman başka, evlat olarak koşarız her zaman. Kendi ailem de bize oldukça uzak bir şehirde yaşıyor. Hepimiz sağlıklı huzurlu olalım da gerisi hallolur diyorum, şükretmek lazım.

Yanlış anlamayın ama sizin gibi düşünenler yani bu durumları bu kadar dramatize edenler bana pek zorluk görmemiş yada gurbet nedir bilmeyenler gibi geliyor. İnsanoğlu dibi gördükçe bir üstüne razı oluyor sanırım. Mesela aileme bir iki saatlik bir şehirde olsam bile sevinçten uçarım , artık yakınız diye. Çünkü epey uzağım. Siz de aynı şehirde olmayı normal gördüğünüz için işi ileri boyuta taşıyıp iki sokak ötedeki evlerinde yalnız durmalarına kadar takmışsınız. Biraz farklı açıdan bakmayı deneyin duruma. O zaman bu kadar büyük bir sorun gibi gelmeyecek bu durum size.

Tabiki Allah uzun ömür versin hepsine ama bu düşünceniz bana biraz garip geldi. Herkesin kendi düzeni var, karpuz falan değiliz ki hadi hop evleri kapatıp bir yerlere taşınalım. Kendi kayınvalidem de tek yaşıyor, üstelik farklı şehirde. Evini kapatıp gelse ne ben rahat ederim ne o eder. Herkes başının çaresine bakabilmeli. Tabii ki bir sağlık sorunu olur yada ihtiyaçları olur o zaman başka, evlat olarak koşarız her zaman. Kendi ailem de bize oldukça uzak bir şehirde yaşıyor. Hepimiz sağlıklı huzurlu olalım da gerisi hallolur diyorum, şükretmek lazım.

Yanlış anlamayın ama sizin gibi düşünenler yani bu durumları bu kadar dramatize edenler bana pek zorluk görmemiş yada gurbet nedir bilmeyenler gibi geliyor. İnsanoğlu dibi gördükçe bir üstüne razı oluyor sanırım. Mesela aileme bir iki saatlik bir şehirde olsam bile sevinçten uçarım , artık yakınız diye. Çünkü epey uzağım. Siz de aynı şehirde olmayı normal gördüğünüz için işi ileri boyuta taşıyıp iki sokak ötedeki evlerinde yalnız durmalarına kadar takmışsınız. Biraz farklı açıdan bakmayı deneyin duruma. O zaman bu kadar büyük bir sorun gibi gelmeyecek bu durum size.
Yani işte ben böyle düşünemiyorum canım garip bı şekilde bana çok ters geliyor anne babanın yalnız yasamasi ..kv kp için de geçerli...nebilim evde rahat rahat keyf yapamam düşünsene cocukalri var ama o yalnız yaşıyor . Uf düşüncesi bile acıtıyor içimi..yanıma yerlesmelerini isterdim ben bu durumda yinede rabbim gecinden versin..

Back
X