Annem bana psıkolojık baskı yapıyor

sweet1912

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
199
0
0
İstanbul
kızlar ben suan ıstanbulda yasıyorum nasıp olursa adanaya gelın gıdıcem benım annem babam ayrı annem abımle yasıyor ve bobrek hastası fakat sozlumunde ıslerı adanada mecbur orda yasıcaz annem hıc ıstemıyor sen gıdersen ben ölürüm dıyıp duruyor sozlumun aılesı farklı mezhepten ve kapalı bır aıle ıstanbulda yetıstıgım ıcın yapamayacagımı dusunuyor halbukı sozlum cok ıyı bırısı ama annem benı cok uzuyor ne yapıcam bılmıyorum ne yapıcam kızlar cok moralım bozuluyor bu kışa dugunum var ama sevınemıyorum bıle anneme ben ıstanbulu sevmıyorum dıyorum kı gercekten nefret edıyorum bu sehırden (tarıhı yapısı ve bogazı harıc) annemse ıstanlu sevmedıgım ıcın degılde sadece sozlum ıcın gıtmek ıstedıgımı dusunuyor hem sozlumu cok ama cok sevıyorum hemde bu sehrı sevmıyorum ıstanbulda kalmak ıcın tek bır sebebım bıle yok (annem benı cok dusunduruyor) oyuzden kızlar ne yapıcam bılemıyorum cok mutsuzum sozlum gelsın annem bızımle kalsın dıyor hatta yalvardı ya resmen anne gel bızımle dıye yok nuh dıyor peygamber demıyor zaten sozlumude hıc sevmıyor kızlar ne yapıcam

Bana şu anda en doğrusu sözlünden ayrılmak gibi geldi cnm; çünkü zaten evlenseniz bile huzur bulabileceğinizi sanmıyorum bu durumlardan dolayı..

sevgi herşeyi çözmez bunu aklından çıkarma,
annenin kaygıları büyük ihtimalle mezhep ayrılığı yüzündendir öncelikle, hanefi şaafi farkıysa eğer hiç sorun olmuyor ben yaşadığım için bunu söyleyebilirim ama birbirinden çok ayrı mezheplerse ve nişanlın ve ailesi yarın öbür gün bunu kafaya takıp sana baskı yaparlarsa iş boşanmayla bitebilir etrafımda malesef çok örneği var.
yok eğer annenin derdi mesafeyse istanbul adana arası uçakla sadece 2 saat ve haftada en az bir kaç sefer var ayrıca adanada çok iyi bir tıp fakültesi var annen gelip sizinle kalmaya bile kalkışsa tedavisi çok rahat devam edebilir. nişanlın iyi bir insansa annenle elbet orta yol bulur ama annen benimki kadar geçimsizse malesef hep arada kalırsın
senin aklında nişanlınla ilgili yukarıdaki kunlarda hiç şüphen yoksa yoluna bildiğin gibi devam et.
eşimle bizim aramızda ırk farklılığı var ama ben herşeye rağmen eşimle son derece huzurlu ve mutluyum bunu da hiç kimse bozamıyor

siz gerçekten birbirinizi seviyosanız her güzçlüğü yenersiniz. fakat onunla mutlu olacağına emin misin bunu iyi düşün. hayat senin hayatın sonuçta

mezhep derken müslümanlıksa hepsi allaha inanıyor sonuçta, oruç tutmayı biliyor ve namazı biliyor bütün mezhepler, hepimiz aynı yere gideceğiz.
Annene gelince bencillik yapıyor, babanızdan ayrı birde sizden ayrılmak dokunuyor olabilir.
Seçiminizi anneniz sadece mezhep yüzünden istemiyorsa düşünün ama onunla alakası yoksa düşünmeden sevdiğinizle keyfini çıkarın.

Hayat senin hayatın annen bencellik yapıo benim annem ve babam ben evlendikten sonra boşandılar annem sürekli şimdi beni yanında istiyo sebebi yalnız kaldığıı için babam varken bu kadar üstüme düşmezdi. annemi çok seviyorum ama herkes sonuçta bir gün evlenip hayatını kuracak. Annende zamanında evlenip hayatını kurmuş ve bu şekilde senin içine kurt düşürmeye ne kadar da anne bile olsa hakkı yok diye düşünüyorum. Senin anneni düşündüğün kadar annende seni düşünmeli.
İçini ferah tut ve sakın bunları kafana takma sözlünle bu sebepten ayrılsan bile günün birinde bir başkasıyla evlenip annenden ayrılmak zorunda kalacaksın. Oyüzden kalbinin sesini dinle ve evlilik hazırlıklarına konsantre ol...

pardon mezhep degıl etnık koken farkı var ve sanırım ben bıraz nazlı buyudugum ıcın ezılecegımı falan sanıyor galıba yanı sozlumun aılesının kapalı olması korkutuyor onu aklından tam ne gecıyor bılemem ama bıldıgım tek bır seyvarsa hıc bır anne evladının kotulugunu ıstemez ama bende cocuk degılım 26 yasındayım ve kendı hayatımı kurmak ıstıyorum kaldı kı annem tek degıl abımle bırlıkte yasıyacak gel dıyorum gelmıyor benıde yollamak ıstemıyorum cok bunaldım arada kalmaktan

Sonuçta çocuk değilsin elbetteki annen kötülüğünü istemez hiç bi anne istemez. Sözlünün ailesinin kapalı olması seninde kapalı olacağın anlamına gelmez ki herşey eşin ve sende bitiyo. Annenin seni böyle arada bırakması baya bi üzücü ve tekrar söylüyorum yanlış.

Annen haklı.
Haklı çünkü tek sorun mezhep farkı değil.Daha önce yazdıklarını okudum ve başka sorunlar yaşadığını gördüm maalesef.
Bu adamla evlenmeye nasıl karar verdin ? Askerden izne geldiğinde tanışmışsınız.Askerlik biteli herhalde çok az oldu.Sen daha onun hayatını,yaşayışını,arkadaşlarını bile bilmiyorsundur.Onu ne kadar tanımış olabilirsin ki ? Daha önce başka başlıkta,kapanmayı kabul ettiğini ama kayınvaldenle aynı evde yaşamak istemediğini yazmışsın.O istiyormuş.
Bak canım,pembe gözlüklerini biraz çıkar bence.Tanımadığın,yaşayışını bilmediğin bir ailenin içine gireceksin.Bilmediğin bir şehirde onların çevreleri ve kuralları ile yaşayacaksın."Bizde böyle" deseler gık diyemezsin.Nefret ettiğin İstanbul'u,hele de aileni çok ararsın.
Annen haklı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…