Annem beni küçük goruyor

Insallah iyi insanlaea denk gelirim zira kendimi savunamiyorum. :KK43:
Savunursun savunursun canım,,muhtaç olduğun güç içinde var,sadece kanatlarının farkında degilsin.
Ben kanatlarım değil ellerim ayaklarım da yok sanırdım,varmış,düşün,çalıştığın ortamda daha bir sensin değil mi,o modu düşürme,işte sen o sun,asıl Nilsu O...

yazları 1 haftalığına git.. diğer zamanlarda da yurtiçi yada yurtdışı tatil yada kültür turları yapın.. çok samimiyet tez ayrılık getiriyor demekki ....siz ekonomik özgürlüğü olan bir kadınsınız bunu kullanın lütfen .. aileniz olduğu için saygıda kusur edilmez yada ettirilmez ama sizde birey olarak saygıyı hakediyorsunuz...
bir haftaligina tatile gittim.gerisine gucum yetmedi cunku evlensem ailem yardim etmez.Diyor zaten simdiden evlenirsen her seyi sen yaoarsin biz okuttuk.Altinina kadar kendin alirsinndiyor .Para da biriktirmem lazim.artik evlenmek de istiyorum ailemin haberi yok ama biriyle gorusuyirum

Ne kadar acı ya.Ben sinif ogretmeniyim.Meslektaslarim genelde cabuk ofkelnen tipler.Cocujlara bi kere olsun bagirmadim .Bagirmadan kizmadan da egitim oluyormus bunu anladim hem de okula girdigim anda tum ogrenciler servisimi bekler iner inmez kucaklarla beni.Umarim ileride annem olursam cocuklarima da boyke davranirim.Annem bana rol model olamadi
Bak bunu kasdettim,sen busun,annene sabote ettirme kendini...

Aklin basinda. Mis gibi de anne olursun, mis gibi de yuva kurarsin, daha evlenmeden yine olumsuz konusulmus, iyi de gecinirsin esinin ailesiyle..hem iyi bi k validen olursa da super olur :)) Bak mesela, benim k validem iyidir, Allah razi olsun, severim ben, herkes kotu degil. Kendine güven, enerjini kendi hayatina ver.
Insallah ya.Konustugum kisi subay uvey annesi buyytmus evde istemezmis onu pek.Babaannesine anne diye bahsediyir.O da sanssiz aile konusunda

Savunursun savunursun canım,,muhtaç olduğun güç içinde var,sadece kanatlarının farkında degilsin.
Ben kanatlarım değil ellerim ayaklarım da yok sanırdım,varmış,düşün,çalıştığın ortamda daha bir sensin değil mi,o modu düşürme,işte sen o sun,asıl Nilsu O...
Evet okulda biraz daha farkliyim.Cocuklara surekli derim cocuklar yanlis yapan ben de olsam anne babaniz da olsa uyarin diye .Ama kendim bi yapabilsem ogrencilerime dedigimi

Kizlar bugunku derdim de annem .Herkesin icinde ozellikle misafir varken beni ezmeyi cok seviyor bir kardesim daha var benden 1 yas kucuk .O sinirli hemen parliyor laf veriyor diye ona bir sey demiyor.26 yasindayim ben .Ögretmenim dogu da .Yazin ailemin yanina geliyorum.Dün misafir vardi herkesin icinde "Nilsu gelince bir seviniyorum gidince bin seviniyorum bi gitseydi o gidince tum isler bitiyor " dedi.Neyse dedim ses cikarmadim.Sonra okumaktan konu acildi misafirin cocugu okumak istemiyormus .Annemnde bana dondu "aman okumasinlar bisver okuyunca maasim olunca kendilerini adam oldum saniyorlar okumakla adam olinmuyor dedi ." Neyse dedim sustum balkona ciktim..Sonra misafir teyze geldi biz senin icin geldik gel bizim yanimiza dedi.Gittim odaya çay da getirdim .Bu sefer de konu evlilikten acildi..Annem yine laf vurdu "hic bi sey beceremiyor nilsu da herkes evlendi evde kaldi bizim kiz dedi .Gerci evlense iş bilmez yemek bilmez milletin basina bela mi edicem evde kalsin boyle daha iyi dedi .Kizlar cok agladim misafirler gidince niye beni kucuk dusuruyor ki.Ucak biletini aldik babam da misafiler gidince annenle bende mi gelsek dedi .Ben de yok isyemiyorum tek basima giderim dedim.Sabah da bana küsmüş oyle deidgim icin yüzume bakmadi.Konusmak istemiyotum annemle de sizle paylasmak istedim :(

"anne" doğurmakla olunmuyor işte. nasıl bir uslup nasıl bir yorum .kendini küçük düşürüyor aslında.

Insallah ya.Konustugum kisi subay uvey annesi buyytmus evde istemezmis onu pek.Babaannesine anne diye bahsediyir.O da sanssiz aile konusunda
Cocugunuz sansli olur, anne baba bilincli :))
-Benim arkadasim psikologa gidiyordu, ne demis biliyor musun psikolog; nasil anne 'olunmayacagini' iyi biliyorsun, senden cok iyi anne olur demis, harika bi anne oldu da :))
-

Sevgili nilsu evlenmek çözüm değil
Neden?
Çünkü sen önce kendi ruhunda açılan yaraları KENDİN kapatmalısın
Bak özgüvenim yok diyorsun insan ilişkilerinin çok önemli olduğu sana saygı duyulması gereken bir mesleğin var
Hergün onlarca çocuğa ders anlatıyorsun
Gün içinde onlarca kez karar vermek zorunda kalıyorsun

Bunlar çok önemli şeyler
İnsanlarla arkadaşlarınla ilişkilerin etkileniyor
Kimse kırılmasın aman beni sevsinler diye düşündükçe kendini ortaya koyamazsın hep seni sevecekleri biçimde davranmaya çalışırsın
Ama maalesef insanlar enerjisi düşük çekingen ne istediğini söyleyemeyen sürekli herkese evet diyen insanlarla arkadaş olmak istemiyorlar
Gerçekten sevdiğin dostun var mı mesela bunu merak ettim

Bu yüzden şimdi bir evlilik kararı da sağlıklı olmaz
Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun
Hemen evleneceksin diye demiyorum varsayım yani benim dediğim. Evlensem de kurtulsam diye düşünürsen

Eve gitme parana sahip çık
Hükmünün geçtiği tek şey şu devirde kendi paran

Annenle muhattap olma
Yazın gerçekten gez tek başına bile olsa
Çok üzüldüm haline

madem ögretmensin maaşını biriktir 2 ay tura git
annenım hakaretlerını dinlemeyemi geliyorsun o eve

Klasik, misafir ile iyi olmak için seni eziyor. Yani o cümle ile misafire kendini iyi his ettiriyor, çoçugu okumadi için. Bunu yapmak için seni feda ediyor. Hiçte umrunda degil, çünkü statü önemli. Misafir, arkadas ile iyi olmak önemli. Evlat üzülmüsmü zerre önemi yok. Birsey deyincede hayirsiz evlat oluverirsin.

Yapacagin sey susmamak. O ortamda ayni sekilde ona laf vurmak. Ve gitmeleri azaltmak. Madem bin seviniyormus..

Sevgili nilsu evlenmek çözüm değil
Neden?
Çünkü sen önce kendi ruhunda açılan yaraları KENDİN kapatmalısın
Bak özgüvenim yok diyorsun insan ilişkilerinin çok önemli olduğu sana saygı duyulması gereken bir mesleğin var
Hergün onlarca çocuğa ders anlatıyorsun
Gün içinde onlarca kez karar vermek zorunda kalıyorsun

Bunlar çok önemli şeyler
İnsanlarla arkadaşlarınla ilişkilerin etkileniyor
Kimse kırılmasın aman beni sevsinler diye düşündükçe kendini ortaya koyamazsın hep seni sevecekleri biçimde davranmaya çalışırsın
Ama maalesef insanlar enerjisi düşük çekingen ne istediğini söyleyemeyen sürekli herkese evet diyen insanlarla arkadaş olmak istemiyorlar
Gerçekten sevdiğin dostun var mı mesela bunu merak ettim

Bu yüzden şimdi bir evlilik kararı da sağlıklı olmaz
Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun
Hemen evleneceksin diye demiyorum varsayım yani benim dediğim. Evlensem de kurtulsam diye düşünürsen

Eve gitme parana sahip çık
Hükmünün geçtiği tek şey şu devirde kendi paran

Annenle muhattap olma
Yazın gerçekten gez tek başına bile olsa
Çok üzüldüm haline
Yani sevdigim arkadaslaejm da var ama genelde biri bana yanlis bir sey derse hemen o insani siliyorum hayatimdan gorumusykrum cagirsa bi yere gelmiykrum.Laf da soylemiyorumm tartismaya hic girmiyorum.Ama anne olunca anneme mesafe koyamiyorum.

bir haftaligina tatile gittim.gerisine gucum yetmedi cunku evlensem ailem yardim etmez.Diyor zaten simdiden evlenirsen her seyi sen yaoarsin biz okuttuk.Altinina kadar kendin alirsinndiyor .Para da biriktirmem lazim.artik evlenmek de istiyorum ailemin haberi yok ama biriyle gorusuyirum

Siz farklı bir şehirde öğretmenlik yapıyorsunuz sonuçta.. evde kalıyorsanız huzursuzluğu çekeceğinize kendi evinizde kalın evinizin keyfini çıkarın çalışmaktan bunuda yapamıyoruz arada sırada da ziyaret edersin benim fikrim size fazla zaman geçirmek yaramıyor... düğün yapma olayına gelince düğünler şaşalı olacak diye yada aileler yardım edecek diye bir zorunluluk olduğunu ben kabul etmiyorum.. herşey tam olmadan da oluyor bu işler zamanla tamamlanıyor zaten.. kimseye el açma boşver..

Yani sevdigim arkadaslaejm da var ama genelde biri bana yanlis bir sey derse hemen o insani siliyorum hayatimdan gorumusykrum cagirsa bi yere gelmiykrum.Laf da soylemiyorumm tartismaya hic girmiyorum.Ama anne olunca anneme mesafe koyamiyorum.

Sildiğin ya da görüşmediğin insan da senin neye üzüldüğünü ne hata yaptığını anlamadığı için nilsu garip bi kız falan diyordur
Annene de cevap veremiyorsun

Mesele kavga etmek sıkıntı çıkarmak da değil senin duygularını ifade edebilmen

Benim en beğendiğim insan tipi düşündüğünü güzel üslupla söyleyebilen bundan dolayı da istediğini alabilen mutlu olabilen insan

Sana dediğime bakma ben de yapamıyorum bu yazdıklarımı ve 31 yaşıma geldim

Neden bu kadar çok cevap yazdım konuna dersen seni kendime yakın buldum çünkü benim de babam özgüvenimi mahvetti

Ben onu hayatımdan çıkarttım çok zor oldu uzun sürdü
Ama beni adam mahvetmiş ya
Hala sıkıntısını yaşıyorum
Ben evlendim babamın daha haberi yok üzülüyor muyum
Hiç üzülmüyorum

Herkes ektiğini biçiyor

Sildiğin ya da görüşmediğin insan da senin neye üzüldüğünü ne hata yaptığını anlamadığı için nilsu garip bi kız falan diyordur
Annene de cevap veremiyorsun

Mesele kavga etmek sıkıntı çıkarmak da değil senin duygularını ifade edebilmen

Benim en beğendiğim insan tipi düşündüğünü güzel üslupla söyleyebilen bundan dolayı da istediğini alabilen mutlu olabilen insan

Sana dediğime bakma ben de yapamıyorum bu yazdıklarımı ve 31 yaşıma geldim

Neden bu kadar çok cevap yazdım konuna dersen seni kendime yakın buldum çünkü benim de babam özgüvenimi mahvetti

Ben onu hayatımdan çıkarttım çok zor oldu uzun sürdü
Ama beni adam mahvetmiş ya
Hala sıkıntısını yaşıyorum
Ben evlendim babamın daha haberi yok üzülüyor muyum
Hiç üzülmüyorum

Herkes ektiğini biçiyor
Evlenirsem mesafe koymak daha kolay olur diyirum.Annem yeni yeni yapmiyor.Cocukken de cok yapti .Isigi kapatir banyoya kitlerdi.Ilkokulda derslerim cok kotydi cok dayak yedim o donem.Baskasina sinirlenir gelir beni doverdi.Universiteyi 1 yil gec kazandim.Tıg gibu kalmistim evde yemek yerken bile cok yiyorsun muamelesi yaoardu .Simdi diliyle eziyor fiziksel bir sey yaomiyor ama bu daha aci

Artık yetişkin bir insansınız. Maaşınız da var, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsınız. Üstelik de doğuda görev yapıyorsunuz. Herkes yapamıyor sonuçta bunları. Anneninizin sizi ezmesine rağmen başarılı olmuşsunuz.
Sizin yerinizde olsam tatillerimi kendi evimde, turlarda, sosyalleşerek geçirirdim. Bu saatten sonra da kimseye hesap vermek zorunda da değilsiniz.
Bence mümkün olduğunca az görüşün.

Evlenirsem mesafe koymak daha kolay olur diyirum.Annem yeni yeni yapmiyor.Cocukken de cok yapti .Isigi kapatir banyoya kitlerdi.Ilkokulda derslerim cok kotydi cok dayak yedim o donem.Baskasina sinirlenir gelir beni doverdi.Universiteyi 1 yil gec kazandim.Tıg gibu kalmistim evde yemek yerken bile cok yiyorsun muamelesi yaoardu .Simdi diliyle eziyor fiziksel bir sey yaomiyor ama bu daha aci

Ben evlenmeden koydum mesafeyi
Beni senede en az bir defa net çıldırtır üzer ağlatır
Sonra ertesi gün bişey olmamış gibi arar
Ben arayınca açmam engelledim her yerden
Aynı evde de yaşamıyorduk zaten

E sen de yaşamıyorsun
İstediğinde babanı ararsın hal hatır sorarsın anneme selam söyle der kapatırsın
Dur anneni vereyim annen istiyor falan derse ay dur ocakta yemeğim var dibi tutuyor aman kapı çaldı kargo geldi galiba ne bileyim ay baba tam çıkmak üzereydim geç kalıyorum vs vs diye atlatabilirsin

E bi süre sonra yemeyebilir baban
Ona da söyle beni üzüyor strese giriyorum falan de
Ama enteresan olan baban kardeşin bunun farkında değil mi
Baban neden tepki göstermiyor?

Bu vicdansızlık ya da kötü evlatlık değil
Kendi psikolojini koruma yöntemi
Babanla kardeşinle istediğin gibi görüş ama annenle mesafeli ol
İstediği kadar küssün
Benim benden 4 yaş küçük kardeşim babama çatır çatır sokar lafını hiç esirgemez
Babam ona karşı farklı bana karşı farklı davranır o yüzden
Ben hep idare ederdim çünkü
Aman kızmasın aman üzülmesin
E ben?

Canım benim susma? Bi kere sert yap, sen benden ne istiyorsun, niye hicbiseyden memnun olmuyosun, bidaha gelmiycem bu eve de çık git görev yaptığın yere? Bi yaz gelme akılları başlarına gelir onlar ararlar seni. Baban da annenin huyunu bildiği halde ağzını açmiyo bi de sana kusuyosa bravo yani bi cacık olmaz sizinkilerden. Ben azıcık suratı asik olan birine içim rahat etmiyo soruyorum neyin var diye, ayni evin icindesiniz ağladığını moralinin bozuk olduğunu farkedememis mi

Ben evlenmeden koydum mesafeyi
Beni senede en az bir defa net çıldırtır üzer ağlatır
Sonra ertesi gün bişey olmamış gibi arar
Ben arayınca açmam engelledim her yerden
Aynı evde de yaşamıyorduk zaten

E sen de yaşamıyorsun
İstediğinde babanı ararsın hal hatır sorarsın anneme selam söyle der kapatırsın
Dur anneni vereyim annen istiyor falan derse ay dur ocakta yemeğim var dibi tutuyor aman kapı çaldı kargo geldi galiba ne bileyim ay baba tam çıkmak üzereydim geç kalıyorum vs vs diye atlatabilirsin

E bi süre sonra yemeyebilir baban
Ona da söyle beni üzüyor strese giriyorum falan de
Ama enteresan olan baban kardeşin bunun farkında değil mi
Baban neden tepki göstermiyor?

Bu vicdansızlık ya da kötü evlatlık değil
Kendi psikolojini koruma yöntemi
Babanla kardeşinle istediğin gibi görüş ama annenle mesafeli ol
İstediği kadar küssün
Benim benden 4 yaş küçük kardeşim babama çatır çatır sokar lafını hiç esirgemez
Babam ona karşı farklı bana karşı farklı davranır o yüzden
Ben hep idare ederdim çünkü
Aman kızmasın aman üzülmesin
E ben?
Ayy telefon konusunu oyle yapayim.Babamla biras konsutum az once dedim annem bana git diyor uzuluyorum .Sen ona bakma dedi o konusur takma oylrsine diyor ama sen gelme felan deme hemen dariliykr dedi.Baba dedim.ben kucuk cocuk degilim ben de dariliyorim dedim.Anneni takma dedi o cocuk gibi kusuyor dedi.Bu hayattan şunu ogrendim dominant olmadikca hayatta heo insanlar eziyor.Dominat olan ortaligi ayaga kaldiran kisiye daha iyi davraniliyor

Back
X