Annem benimle ilgilenmiyor.

Gelinlik gereksiz derken nasıl mesela?
Yok canım tabii ki gelinlik gereksiz değil. O kadar uğraştırmiyor. En zoru seçmesi. Onu zaten kişi kendisi yapıyor. Sonra da 3 kere provaya falan gidiliyor. Belki çok ayrıntıcı ise kişi daha çok gidilebilir tabii. Ben seçmek hariç hep kendim gittim.ne bileyim. seçerken eşimle gitmiştik.

Gerekli değil tabide karşı tarafta bu şekilde hediyeleşmek amacıyla yapılıyor yapılıcak o yüzden :) Gelinliği bayağıı önceden ayarladım salonda düşünüyorduk zaten ama tabi corona 🤦🏻‍♀️ Nikah olacağını tahmin edebilseydim zaten nikah elbisesi gibi bir şey alırdım gelinlikçiyle anlaşma yapıldığından bozulamıyor
Yok ben gelinlige gereksiz demedim orası yanlış anlaşılmış. Seçme kısmı hariç kolay hallediliyor demek istedim.

Bunlarla sizin ilgilenmeniz gerekmiyor mu, hani evlenecek kişi sizsiniz ya?
Hiç kendi işini kendi yapıyor diye şikayet edeni de duymamıştım...
Oyle demeyin insan tek basina zorlanir kaldi ki annenin manevi varligi destegi yeter en azindan kolu komsuya danisir bizim kiza bohca yapicaz ne yapalim ne koyalim vs diye ugrasir o bile yeter. Ben evlencek olsam annem benden evel kosturur cok istiyolar evlenmemi. Acaba annenin psikolijisimi bozuk yani normalde nasil biri bilmiyoruz ki o yuzden yorum yapamiyorum istersen hala teyze ya da yakin gordugun baska birilerinden destek iste elti gorumce ya da valla bilemedim ya

• Beğen
Reactions: Z P
Aslında sizin sadece annenize ihtiyacınız var ve ben size bu konuda çok hak veriyorum. İnsanın annesiyle anlaşıp eğlenerek sevine sevine biseyler seçmesi alması çok güzel bir duygu. Rabbim yardım etsin inşaAllah evlenince çok mutlu olursun.

Oyle demeyin insan tek basina zorlanir kaldi ki annenin manevi varligi destegi yeter en azindan kolu komsuya danisir bizim kiza bohca yapicaz ne yapalim ne koyalim vs diye ugrasir o bile yeter. Ben evlencek olsam annem benden evel kosturur cok istiyolar evlenmemi. Acaba annenin psikolijisimi bozuk yani normalde nasil biri bilmiyoruz ki o yuzden yorum yapamiyorum istersen hala teyze ya da yakin gordugun baska birilerinden destek iste elti gorumce ya da valla bilemedim ya
Neden öyle olmalı?
Koskoca kadın olmuş, evlenecek yaşa gelmiş ve neden anne manevi destek olmalı?
Herkes bohça çeyiz işlerinden anlamalı mı?
Teknoloji dünyasındayız, 2 dk ayırdığımızda her türlü şeye ulaşıyoruz.
Her şeyimle kendim ilgilendim, annemden tek istediğim ‘anneannemin senin çeyizlik diye yaptığı şeyler varsa, çıkar onları ben seçeyim’ dedim ve aynen hurcu çıkardı, önüme koydu.
Bu kadar:)
Bir de gelinliğimi seçtiğimde ‘bunu aldım’ demeye götürmüştüm.
Söz, nişan, kına, düğün vs merasimlerinde bulundu süslenip püslenip.
Niye kadını yorayım ben kendi işime?
Maneviyat illa bunlarla ilgilenmek midir?

Neden öyle olmalı?
Koskoca kadın olmuş, evlenecek yaşa gelmiş ve neden anne manevi destek olmalı?
Herkes bohça çeyiz işlerinden anlamalı mı?
Teknoloji dünyasındayız, 2 dk ayırdığımızda her türlü şeye ulaşıyoruz.
Her şeyimle kendim ilgilendim, annemden tek istediğim ‘anneannemin senin çeyizlik diye yaptığı şeyler varsa, çıkar onları ben seçeyim’ dedim ve aynen hurcu çıkardı, önüme koydu.
Bu kadar:)
Bir de gelinliğimi seçtiğimde ‘bunu aldım’ demeye götürmüştüm.
Söz, nişan, kına, düğün vs merasimlerinde bulundu süslenip püslenip.
Niye kadını yorayım ben kendi işime?
Maneviyat illa bunlarla ilgilenmek midir?
Tamamda herkes bilmek zorunda degil evet sizde diyosunuz kiz ne yapilir ne koyulur bilmem diyor bende bilmem orda annemin destegiyle guclerimizi birlestirip ortaya bisey cikarabiliriz dedim bunda bisey yok. Benim bildigim annelere zahmet olmaz bu seyler cunku bir annenin evladinin muruvetini gormesi onu evden ugurlamasi bile kutsaldir bence sizin anneniz yardim etmedi diye her anne oyle degildir zahmet degil seve seve yapar zaten tabi icinden geliyosa.

Ben mi çok duygusalım bu aralar bilemiyorum. Nikahıma çok az kaldı çeyizimdeki eksikleri almam gereken her şey hepsini tek tek kendim ince ince düşünüp hallettim. Bana yardım eden de olmadı çoğu şeyimi tek başına gittim kendim aldım. Şimdi de bohça yapılıcak içine koyulacak şeyler vs. tabi ben pek bilmem böyle şeyleri ama yapılıcak işte bu konuda yardım istiyorum nasıl yapılır nerden alsak ne yapsak diye ailem bana hiç yardımcı olmuyor. Hem gelinlik provalarım var hem alışverişe çıkmam gerekiyor kendim için hemde süreç çok yaklaşıyor bir sürü işim var hiçbir yerden destek görememek çok zor geliyor bana. Ayrıca sadece bu noktada değil bu konuda bir şeyler söylediğimde tek kaldığımı belirttiğimde direk hakaretler başlıyor Madden değil manevi olarakta ilgilenmekten bahsediyorum bilen bilir bu süreçler çok kafa yoran süreçler oluyor kaç kere eve gelip uyuyakaldım yorgunluktan hiç gelip kızım iyi misin gibi bir şey bile demedi. Kimse bana birlikte hallederiz ben sana yardımcı olurum demedi. Çevreme bakıyorum herkesin ailesi annesi ilgileniyor gidiyor birlikte yardımcı olarak yapıyor her şeyi. Ben hem tek kalıyorum her şeyi kendim düşünüp yapmak zorundayım hemde beni tek bıraktıklarını söyleyincede yine ben suçlu oluyorum 🤦🏻‍♀️
Ben olsam tek başıma yapmak isterim çünkü dava rahat oluyorum annemi katmak istemem

Tamamda herkes bilmek zorunda degil evet sizde diyosunuz kiz ne yapilir ne koyulur bilmem diyor bende bilmem orda annemin destegiyle guclerimizi birlestirip ortaya bisey cikarabiliriz dedim bunda bisey yok. Benim bildigim annelere zahmet olmaz bu seyler cunku bir annenin evladinin muruvetini gormesi onu evden ugurlamasi bile kutsaldir bence sizin anneniz yardim etmedi diye her anne oyle degildir zahmet degil seve seve yapar zaten tabi icinden geliyosa.
İşte gelse yapar, konu sahibinin annesi sevmiyor böyle şeyleri, ilgi olarak görmüyor ki yapmıyor.
Dolayısıyla fazla beklenti insanı yorar.
Öyle bir görevi yok kadının, olması gereken değil tercih meselesidir diyorum ben de.
Ha bence yorgunluk hatta hiçbir anne baba ilgilenmemeli, daha bu aşamada yorulan gençler de kendilerine çeki düzen versin.
Evlilik, evcilik değil.
O sorumluluğu alamayan, şimdiden havlu atan da yeltenmesin.

Back
X