Annem,dayak,taciz ve dinmeyen öfke

En iyisi, özelinizi ne anlatın nede içine alın..

Çocugunuza hiçbir şekilde vurmamak istemeniz çok güzel bişey. Psikologa gitmeye karar vererek iyi yapmışsınız, geçmişte yaşadıgınız bu travmaları atlatmanız açısından sie faydası olacaktır mutlaka. Siz iyi bi annesiniz, ama anneniz size iyi bir anne olamamış malesef. Onun gibi olmaktan korkmayın çünkü isteseniz de olamazsınız, muhtemelen annenizin psikolojik bir rahatsızlıgı vardır çünkü davranışları hiç normal değil. Ve sizin hiçbir ortak noktanız yok, kendinizi hiçbir şekilde annenizle kıyaslamayın, siz çocugunu ve eşini çok seven değer veren iyi bir annesiniz

Çok teşekkür ederim..

Bence travma gecirdiginiz icin dunyayi siyah beyaz goruyorsunuz. Annenizi alkole ve kotu aliskanliklara iten sebep yerine onun hayat bicimine odaklaniyorsunuz. O yuzden problemi anlayamiyorsunuz.
Anlasaniz da cozemezsiniz. Bazi insnalar alkol alimini sinirlayamazlar. Genleri boyle gelismistir. Alkolikler iyilesmezler. Siddet gosteren insanlar iyilesmezler. Ama sizin icin umut var.
Siz annenizi anlamaya calisin, derinine inmeye calisin, hatta bereber terapiye gidin. Onun kotu hayat bicimi, problemini yansitiyor, bir secim degil, derin bir yarayi gizliyor. Siz dunyada her alkoligi kotu, her namaz kilani iyi zannettikce probleminiz siyah-beyaz ve yuzeysel boyutta devam edecek. Ama dunyayi gri cizgileriyle gorurseniz, hem annenizi anlar, hem gecirdiginiz travmatik cocuklukla basa cikma gucunuz olur, hem de cocugunuzu kendinizden korursunuz.
Ben umut olduguna inaniyorum.

Yaşadıklarına çok üzüldüm. Anne işte atsan atılmaz, satsan satılmaz. Bunları sorgulaman, korkman bile iyi bir anne olacağının göstergesi bence. İnşallah Allah annene doğru yolu gösterir. Bundan sonra düzgün biri olarak devam eder hayatına.
Annemin bir arkadaşı vardı. Çocuklarını babalarına bırakıp gitmiş. Başkası ile evlenmiş. Yıllar sonra o çocukları baktı ona elden ayaktan düştü. İnsan olabilmek büyük bir erdem.
Sen yinede fazla içli dışlı olmasan bile ara sor. Belki de senin sınavın annendir.

Aramızda sıkıntı yok.. Geçmiş konuşulmuyor.. Şu an içinde yorumsuz kalıyorum. Görüşür konuşur onda kalırız çocuğumla arada. Bunlar benim içsel duygularım ve düşüncelerim işte

Annemi anlamak..

Aramızda sıkıntı yok.. Geçmiş konuşulmuyor.. Şu an içinde yorumsuz kalıyorum. Görüşür konuşur onda kalırız çocuğumla arada. Bunlar benim içsel duygularım ve düşüncelerim işte

Anlıyorum seni, benimde babama karşı kırgınlıklarım var. Seninkiler çok ağır ama. Eminim sen mükemmel bir annesindir. Bundan sonra ki hayatın çok mutlu ve huzurlu geçer inşallah.

Bu kadar üzüntü yaşayan ve yaşadıklarından ders çıkaran bir insanın aynı şeyleri yapma ihtimali olduğunu zannetmiyorum . Çünkü yeniden aynı şeyleri yaşarsın .

İnsan bazen içine attıklarını çocuğuna yansıtıyor istemesede kendini suclama terapiye devam et anne çocuk ilişkisnde rada olur.. annenmi.. bence ipleme.. allah ıslah etsn

Hala akillanmamis bu kadına acimayın Allahaskina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…