- 6 Ocak 2012
- 10.356
- 9.246
- 198
Amin çok tesekkür ederimÇok üzüldüm gerçekten yaşadıklarınız çok ağır şeyler. Yine de iyi atlatmışsınız bence güçlü bir kadınsınız.. Zaten anneniz gibi bir anne olmak istemeyişiniz,bu farkındalığınız iyi bir anne olduğunuza olacağınıza işaret. Lütfen,bebeğinize sımsıkı sarılın, ona vurmayın.. Rabbim sizi eşinize ve bebeğinize bağışlasın
Yapar evet..Ben olsam oyle bi kadinla gorusmezdim.
Anne felan degil o kadin.
Dahada anlatmadiklarim var diyosun, su anlattiklarinsan yola cikarak iletisimini kopar diyorum, gerisini sen anla.
Ben senin yerinde olsam hadi benim cocuklugumun icine edildi; yavrularim oyle bi anneanne demesin diye tum iliskimi keserim. Bu kadini uzak tut yavrularinda.
Cocuklarin kac yasinda bilmiyorum.
Icki gezmeler tozmalar su an sorun degil.
Ama o yavrularin ergenlik yasa geldiginde ne gunahsa/ ne yasaksa tamda onlari yapmak istiycek. O anneanneleride cok guzel on ayak olur seve seve alkolun en guzel markalarini onlerine dizer anneanne adi altinda..
Amin inşallahallah yar ve yardımcın olsun anneni de hidayet etsin isallah
Çok tesekkür ederimGerçekten zor Zamanlar atlatmışsınız.ama yine de hayatınızdaki güzellikleri de görün ve onlara odaklanın.mesela ailesinde çok sorun yaşayıp sırf bundan kurtulmak için evlenip evliliğinde daha beter duruma düşen insanlar var..sizin ise ne güzel iyi Bi eşiniz ve güzel Bi yavrucuğunuz var.siz böyle temkinli oldukça(aşırıya kaçmaması şartıyla) ideal bir anne olmaya devam edeceksiniz .siz şanssız Bi evlatmışsınız ama sizin evladınız çok şanslı
cnm şiddetin alasını özelliklede anne veya babasından görenlerde ruh hali ilerki yaşlarda berbat elbette ama şiddet yaşamış bir anne olarak 2 evladımada oftan öte bir şiddetim olmadı çok şükür...onları asla dövmeyeceğim diye daha ergen yaşta ettiğim yemine uydum ve asla dövmedim......açıklayıcı oldum, öfkelensem bile sadece konuşarak halletmeye çalıştığım problemlerimizde genelde büyük oğlumla anlaştık küçüğü daha minicik....yani istersen olur sakın onları kendi annenin sana yaptıklarının faturasını kesmekle cezalandırma...zaten bu konuyu açman bile bunu yapmayacağının en büyük delili....sen içindeki travmayı büyütme sana zarar verecektir ,evladın bence emin ellerde:)Çok tesekkür ederim
Çok tesekkür ederim sizde inşallah bebeğinize saglıkla kavuşursunuz Allah bağışlasınannedır sonucta atılmaz demıssınız,
evladınız ve yuvanızın huzuru ıcın o anneden uzak durun lutfen... kendınıze bunu yapmayın
anneden uzak durdugunuz ıcın de kendınızı suclamayın cok fazla sabretmıssınız ama annenız yasamından memnun duzelmez artık
adınıza cok uzgunum sansız bı cocukluk yasamıssınız ve cocugunuz ıcın en guzelını ıstıyorsunuz hata yapmamak ıcın farkındalıgınızı arttırmıssınız
annenızın yaptıkları normallesebılır ve sızde oyle olabılırdınız ama dogrusunu secmıssınız sızı tebrık ederım
ınsallah cok mutlu olursunuz
Annem gayet mutlu yaşam biçiminde bir problem görmüyor. Bir insan bu düşüncedeyse yapacak bir sey yok. Ayrıca yaşananlardan,gecmişle alakalı mevzulardan eşimin haberi yok. Babama gelince annemin olumsuzluğunu çok yıllar sonra öğrendi.ben babana takıldım .özür dilerim kırıcı olursam şimdiden .kızını bence baba korumalıydı .bunun suculusu annen değil .o tacizci adamda belliki alkol etkisiyle ne yaptıysa yaptığını alkole bağlar bu hep böyle olur . baban seni o annede bırakmamalıydı diyorum ben yinede seni korumak için .ama anladığım kadarıyla baban annnendende beter .sana bişey söyleyim .cocuğun daha küçük onun buyudüğünü düşün .şu an hep böyle kalacağınızı sanıyorsunuz ama her sene bişeyler değişecek .cocuk büyüdükçe herşey dahada kolaylaşacak .busefer annen baban yaşlanacak ve onlar bakım isteyecek .onlara kim bakacak peki evlatlarından başka .sana kim bakacak evladından başka. aileni annenden uzak tutmaktansa alkolden şiddetten ve neye maruz kalıyorsanız onlardan uzak tut bence .sen ve eşin çocuk değilsiniz artık .sorumluluk almalısınız
Yapar evet..
O ne biçim anneymiş anne müsvettesimerhaba ben eski üyeyim ama önceki üyeliğimden yazmak istemediğim için yeni bir kullanıcıyla fikir almak istedim.. Başlıktaki gibi çocukluğum dayakla geçti,annemin babamı aldatması babamın sürekli yurt dışında olması(çalışmasından dolayı). Annem küçük yaşta evlenmiş. Bir süre sonra ben 5-6 yaşlarımdayken beni bir adamla tanıştırdı arkadasım diye. O an yanlışlığını anlayamadığım için zaman zaman pikniklere gezmelere gittim onlarla. Sonra bayan arkadaşlarıyla gece gezmeleri başladı. Ben ilkokuldayken annemlerle pahalı canlı müzik yapan yerlerde sabahladım. tabii ki farklı farklı adamlarla gezerlerdi. Coğu zaman o gecenin sonunda eve gidip üstümü değişip okula bırakıldım. Bakacak kimse olmadığı için hep peşinde sürükledi annem beni. 10 yaşında şarkıcıları alkışlayıp işkembecilere giden bir çocuk düşünebiliyor musunuz? Sonra ortaokulda annem öğretmenime aşik oldu. İkisi de evli.. Babam o sıralarda da hala yurt dışında ve 2 yılda bir ancak geliyordu. Gelgelelim bir gün bu kişi beni taciz ettidaha lise 1 deydim kimseyle yakınlaşmamış el ele bile tutuşmaya fırsatım olmamışken.. Gittim anneme anlattım bana inandı başta kıyamet kopardı ama affetti beni düşünebiliyor musunuz.. Zaten psikolojisi bozuk bir ergenken birde annem.. 20 li yaşlarımın başında psikolojik destek aldım,terapiler tedavilerle şimdi daha iyi bir yetişkinim. Allah karşıma eşimi çıkardı. 5 vakit namazında dünya iyisi bir eş,evladıma bana ilgili, iyi bir baba.
Asıl mesele şu ki korkuyorum. Annemle görüşüyorum tabi,ama annem gibi şiddet uygulayan bir anne olacagım diye ödüm kopuyor. Hala öyle bencil,öyle ilgisiz,pis ve alkol alan bir kadın işte. İnsanın en sevdiklerinden biriyle en kızgın ve kırgın olduğu kişi nasıl aynı insan olabiliyor?anne olunca öfkem daha da arttı çünkü benim evladıma biri ters baksa öldüresim gelir. Kendi çocukluğuma bakınca kendi zevki sefası için alkol masalarında beni oturttan,sevgilisinin elleri bedenime değdi diye dünyayı yıkması gerekirken aşkı için beni harcayan bu kadın şimdi 50 yaşında ve hala bencil. Hasta olurum kalk çorba yap der yarım saatlik yolu gelmez.. Benimde hayatım var der. 20-25 yaşında bayan arkadaşlarıyla cafelerde içer. Göbeği açık bluzlar,yırtık asker çantalarıyla takılır. Ama dara düşse bize sığınır
çocuğuma ara ara sesim yükseliyor,bazende eline vuruyorum. Ve sırf bunlarda olmasın diye psikiyatrdan randevu aldım düşünün.. İlgili alakalı bir anneyim. Sarılırım öperim oynarım onunla ama pamuk gibi olayım istiyorum..
Çok uZun oldu ama özelimi acacak dertleşecek kimse yok şimdiden olumlu olumsuz yorum yapan okuyan herkese teşekkür ederim..
Hayırlısı gerçektenAnne kolay kolay atilmaz, cunku annedir.
Ama bu kadim sana hic bi zaman annelik yapmamis. Kendi hayatini zindana ceviren kadini yaninda tutup " benim hayatim az geldi sana, buyur cocuklarimin hayatininda icine et' dems oluyosun. Hayirlisi.
İnsan anne olunca öyle hissediyor değil mi..?O ne biçim anneymiş anne müsvettesi
okurken midem bulandı annenin sana yaşattıklarından
Normal bir insanın yapacağı iş değilİnsan anne olunca öyle hissediyor değil mi..?
Bazen kalmaya gidiyoruz. Çocuğumla ilgileniyor,oynuyor. Ama arada mutfaga gidip içki içiyor. Görüyorum.. Rahatsız oluyorum çünkü bana yaşattıklarını anımsıyorum. Belki normal yani bende içtim zamanında,alkol alımına karşı değilim ama annem yapınca hele ki biz ordayken rahatsız oluyorum.Bu kadınla kesinlikle görüşmemelisin.
Normal bir insanın yapacağı iş değil
bunlar seni ve psikolojini mahvetmiş
zevki sefası uğruna
adı sözde anne yoksa annelik filan yapmamış ki bu kadın sana[/
annem merhameti yalnızca hayvanlara olan duygu olarak yaşıyor. Evindeki kedisini öptüğü sevdiği kadar milyonda bir öpüp sevmemiştir beni..sizi anlıyorum insanın bunları yapan annesi olunca öyle üzülüyoki insan.Ama sevmekten merhametten vazgeçemiyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?