- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
-
Ikiz cocuklarima hamileyim su an....burada hic destegim olmadan, esimle büyütecegim bir hayata hazirliyorum kendimiAylar önce yazmıştım size : çocuk yapın .yoksa onun için de yaşınız gececek
Bu yaptigim rezilliklerin tamamina sahit olan aile dostlarimizdan birkac tanesi de , "bana ragmen, tüm yasattiklarima ragmen", cok kinciler cümlesini kurdular. Bu aile dostlari dedigim kisiler, anne babamin yasinda olan kisiler. "Zamana birak kizim" diyorlarBence bu kadar büyütülecek bir şey yapmamışsınız. Aileniz çok kinci göründü gözüme
Bakin sayemde sizin sükredecek birseyiniz daha oldu: "iyi ki ablam/kardesim/kizim" degilsin. Ne mutlu sizeBütün konularınızı okuyunca ailenizi haklı gördüm.
Hayattan ne istediğinizi bilmeyen, olmayınca ağlayan, insanları kıran, hep ben hep ben diye yaşayan, şükretmeyi bilmeyen, 5 yaşında ki anaokulu çocuğunun şımarıklığına sahipsiniz.
Yani çekilecek çile değilsiniz.
Su an ikizlerime hamileyim. Onlarla ve esimle mutlu yuva kurmaya calismak tek gayem olduBosanma lafini eden cogu kadin az cok bunu yapmistir. Sadece bu degildir. Her kararinizda bunu yaptiysaniz ailenizde bardagi tasiran durum bosanma lafini ettiginiz zamanki surectir. Insanin ailesinin sirf bu yuzden onu dislamasi nasil mantiksizsa kisinin kendini bu kadar yermesi de sagliksiz. Lutfen kendinizi mutlu,huzurlu hissetmeden cocuk sahibi olmayin.
Cok güzel bir söz söylemissiniz "kendinizi bu kadar suçlu görürseniz, herkes de sizi suçlu görür.kaldi ki insan hata yapar. Aileniz hiç mi hata yapmıyor? " onlara göre kendilerince hayir,hic hatalari yok, cevreleri onlara hayran vs vs. Ve tüm yorumlardan su sonuca vardim, evet inanilmaz bir özelestiri yapacak kadar her olayin farkindayim, gözümün önündeki sis perdesi inmeye basladi. Ama sunu da farkettim ki, ben dertlerimi anlattikca olmasi gerekenden cok daha fazla asiri, hakarete varan sözlere (özel mesaj yazanlar) maruz kaldim. Kisaca "yaraliyim, yardim edin" dedikce, tabiri caizse "hakettin öl" karsiligina gelen cok saglam elestiriler de aldim.Gereksiz kendinizi bu kadar suçlu görürseniz, herkes de sizi suçlu görür.kaldi ki insan hata yapar. Aileniz hiç mi hata yapmıyor? Kardesiniz hiç mi hata yapmadı? Kendinize bu zulmü yapmayın. Herşey insanlar icin. İnsanların başına neler geliyorda aileleri kabul ediyor
Su ana kadar okudugum en ilimli, uyumlu görüs bu oldu. Demek ki sizin gibi "herseye ragmen" afedenler de varmis. Ne mutlu ablanizaİnsan çok müthiş hatalar da yapabilir.. ve de insan hata yapmalıdır. hatasız pür-i pak bir yaşam yaşamsızlıktır bana göre. uzun vadeli sağlıklı bir dengeyi yakalayabilmek için dengesizlik yaşamak, sendelemek, gerekirse tökezleyip düşmek de gerekebilir.. her ne kadar yaşantımızı ailemizle paylaşıyor olsak da sonuç olarak bu bizim yaşantımız ve bizim hislerimiz. aile bir yerden sonra sadece destek olmalı, kendilerince doğru olanı yapmadınız diye düşman olmak çok abartılı ve hastalıklı bir tepki. ablam 2 kere evlendi. iki evliliğinde de her gece kapı çerçeve inerdi. müthiş hatalar yapardı ablam. ben olsam o hataları yapmazdım. annem de yapmazdı ama o ablamdı başka bir insandı ve o hataları yapması gerekiyordu. bize düşen de sadece yanında olmaktı. kararı ne olursa olsun. en son gene bir barışmasında ki 5 aylık yeğenimi tartaklamıştı o herif "o o..çocuğunu boşamadıktan sonra seni sileceğim" dedim dediğim gibi de pişman oldum. o adam bana göre o..çocuğunun önde gideniydi ama ablamın sevdiği adamdı. ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın.. yani ailede koşulsuz sevgi olmadıktan sonra böyle şartlu şurtlu sevginin içine edeyim.
Ay çok sevindim Allah tamamına erdirsin.hayatta hiçbir şey aynı kalmaz değişir.belki de düşündüğünüz gibi olmaz bekleyip görmek llazimIkiz cocuklarima hamileyim su an....burada hic destegim olmadan, esimle büyütecegim bir hayata hazirliyorum kendimi
Eşinizle tanışmadan önce de böyle birimiydiniz ? Yoksa herkese ve hayata karşı daha mı ılımlıydınız ?Ne kadar gerizekali oldugumu tarif edecek kelimeleri bulamiyorum. Beni ilk taniyanlar, gercekten cok severler beni, cok cok samimi olduklarinda ise, dengesizligimi kararsizligimi gördükleri icin, hakli olarak mesafe koyarlar.
Bu dengesizligim ve istemeden ve planlamadan etrafimi yikislarim yüzünden annem bana "birgün tüm sevdiklerin senden uzaklasacak" demisti. Su anda anliyorum....yok bosanicam, yok baristim yine derken, o dönemimde yakin cevremi öylesine parcalamisim ki elimde olmadan, hakli olarak önüme cok sert duvarlar örüldü. Esimle evliligimizi yoluna koyduk ve su an yanimda tek kalan da o. Gecen hafta, Amsterdamda yasayan erkek kardesim sözlendi, ailem sözden 1 gün önce "biz gidiyoruz" dedikleri o ana kadar, bu olaydan haberim bile yoktu.seneye yine Amsterdam'da dügün yapacaklarmis ve tüm aile büyükleri dügüne gidecegi icin , sembolik olarak cagirilacakmisim.
Eee, ben bu kadar kötü olmayi becerip, milleti küstürdükten sonra "neden?" diye sormam gereksiz. Neden söze davet edilmedim diye sordugumda "eee hakettin, kizimiz olmasan suratina bile bakmazdik, yüzüne tükürürdük" sözü de herseyi ne kadar mahvetmis oldugumun göstergesi.
Esimi, benim gibi birine katlandigi icin gercekten tebrik ediyorum. Ondan baska kimsemin kalmadigi gercegini kabullenip "senin gibi hayatin..." diyorum.
Ve evet, ben nasil beceriyorum bilmiyorum ama "melek yüzlü seytanin önde gideni"yim.
Cocugum dogdugunda (Türkiye disinda yasiyorum), bizleri ziyarete gelecek kimsenin olmamasi da epey aci. (Ailem esimden nefret ediyor ve evime gelmemeye büyük ant ictiler Olsun napalim, yavrum ve esim yeter bana.
Allahtan tek dilegim, bari bu seytanligimi dengesizligimi yavruma hissettirmeyeyim de "annem manyak" diye düsünmesin.
Hangi noktada kayisi koparip, cok bssarili zeki ve sevilenden, sürünen ve uzak durulan birine döndüm bilmiyorum. Ancak beni eskiden taniyanlar, su halimi görünce taniyamiyorlar. Hayir, kesinlikle alkol madde vs kullanmadim.
Neden bunlari yazdim ? Bilmiyorum. Sadece yazmak istedim
Cok güzel bir soru. Bu kadar kocaman hatalar yapmamis oldugum icin, bu kadar saglam tepkiler görmedim hic. Ki, hata yapmaz olur muyum? Gecmiste de neler neler oldu. Ama bu sefer evliligimle ilgili herseyi salak gibi aksettirerek, herseyi bir güzel corba edip, sonra da "imdatt, kendime gelmem lazim, nasil biriyim ben!" diyen garip birine dönüstüm. Hic bu kadar saglam tepki görmedigim icin, bu kadar dipte de hissetmemistimEşinizle tanışmadan önce de böyle birimiydiniz ? Yoksa herkese ve hayata karşı daha mı ılımlıydınız ?
Su an hamileligimi, psikiyatrist psikoterapist, kadin dogum uzmani, meditasyon uzmani ....kisaca uzmanlar ordusuyla sakin kalmaya calisarak geciriyorum. Ki esas uzman destegi, dogum yapinca gerekecek. Dediginiz gibi, onlarin huzuru icin kendimi her türlü frenlemeli, hayatima cekidüzen vermeliyimKız Allah senin iyiliğini versin ikiz çocukların seni o kadar oyalayacak ki inşallah bunları düşünmeye fırsatın olmayacak. Yl mezunuyum ama akademik kariyeri hayatının merkezine koyan ne kadar kişi varsa kaybediyor bunu gördüm. Çocuklarını sağlıkla kucağına al ve onlara bu hataları yapma lütfen!
Eşinizi aileniz istememiş kötü ve saygısız biri mi neden bu kadar büyük gelgitler yaşadınız ki ? Benim eş kişisi bana duygusal zehirlenme yaşattığı için herkese bakış açım halim tavrım kötüleşmişti o ne dese onu yapıyodum ve hatalar silsilesinin içindeydim taa ki eş dediğim kişisin ne kadar kötücül narsist psikolat biri oldugunu görene kadar.. Kendilerini o kadar iyi gösteriyolar ki söyledikleri herşey doğru ve etrafımız düşmanlarla çevrili gibi bi hava estiriyolar beynimizde. Amaç yalnızlaştırıp bağımlı hale getirmek, eski halinizde cephe almaya meyilliyse bunu yapmakta fazla zorlanmamış olmalı. Varsayım yapıyorum tabii ki ama ailenizden uzaklaşıp bu kadar yapayalnız kaldıysanız eşinizin payı vardır bunda gibi geldi bana...Cok güzel bir soru. Bu kadar kocaman hatalar yapmamis oldugum icin, bu kadar saglam tepkiler görmedim hic. Ki, hata yapmaz olur muyum? Gecmiste de neler neler oldu. Ama bu sefer evliligimle ilgili herseyi salak gibi aksettirerek, herseyi bir güzel corba edip, sonra da "imdatt, kendime gelmem lazim, nasil biriyim ben!" diyen garip birine dönüstüm. Hic bu kadar saglam tepki görmedigim icin, bu kadar dipte de hissetmemistim
Cok basit, ailene esini devamli kötülersen, ve biranda "ben napiyorum ya, esimi geri istiyorum" diye cark edersen, bildigin seytan oluyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?