Annem demisti "birgün herkesi kaybedeceksin"

Bence bu kadar büyütülecek bir şey yapmamışsınız. Aileniz çok kinci göründü gözüme
Bu yaptigim rezilliklerin tamamina sahit olan aile dostlarimizdan birkac tanesi de , "bana ragmen, tüm yasattiklarima ragmen", cok kinciler cümlesini kurdular. Bu aile dostlari dedigim kisiler, anne babamin yasinda olan kisiler. "Zamana birak kizim" diyorlar

Bütün konularınızı okuyunca ailenizi haklı gördüm.

Hayattan ne istediğinizi bilmeyen, olmayınca ağlayan, insanları kıran, hep ben hep ben diye yaşayan, şükretmeyi bilmeyen, 5 yaşında ki anaokulu çocuğunun şımarıklığına sahipsiniz.

Yani çekilecek çile değilsiniz.

Bakin sayemde sizin sükredecek birseyiniz daha oldu: "iyi ki ablam/kardesim/kizim" degilsin. Ne mutlu size

Su an ikizlerime hamileyim. Onlarla ve esimle mutlu yuva kurmaya calismak tek gayem oldu

Cok güzel bir söz söylemissiniz "kendinizi bu kadar suçlu görürseniz, herkes de sizi suçlu görür.kaldi ki insan hata yapar. Aileniz hiç mi hata yapmıyor? " onlara göre kendilerince hayir,hic hatalari yok, cevreleri onlara hayran vs vs. Ve tüm yorumlardan su sonuca vardim, evet inanilmaz bir özelestiri yapacak kadar her olayin farkindayim, gözümün önündeki sis perdesi inmeye basladi. Ama sunu da farkettim ki, ben dertlerimi anlattikca olmasi gerekenden cok daha fazla asiri, hakarete varan sözlere (özel mesaj yazanlar) maruz kaldim. Kisaca "yaraliyim, yardim edin" dedikce, tabiri caizse "hakettin öl" karsiligina gelen cok saglam elestiriler de aldim.

Meger nefret kusmayi bekleyen ne cok hazir bekleyen varmis.

Bu yaziyi okuyan herkesin benim gibi bir aile bireyine sahip olmadiklari icin sükretmeleri gereken bir duruma da araci olmus oldum.

Be profesyonel yardim almaya devam edeyim. Allahtan o adamcagiz beni "sen cekilmez bir cilesin" demek yerine "bu depresyon durumun bittiginde-uzun yillar da sürse-hersey düzelecek diyor.

Tüm derdi olanlara Allahtan sifa diliyorum

İnsan çok müthiş hatalar da yapabilir.. ve de insan hata yapmalıdır. hatasız pür-i pak bir yaşam yaşamsızlıktır bana göre. uzun vadeli sağlıklı bir dengeyi yakalayabilmek için dengesizlik yaşamak, sendelemek, gerekirse tökezleyip düşmek de gerekebilir.. her ne kadar yaşantımızı ailemizle paylaşıyor olsak da sonuç olarak bu bizim yaşantımız ve bizim hislerimiz. aile bir yerden sonra sadece destek olmalı, kendilerince doğru olanı yapmadınız diye düşman olmak çok abartılı ve hastalıklı bir tepki. ablam 2 kere evlendi. iki evliliğinde de her gece kapı çerçeve inerdi. müthiş hatalar yapardı ablam. ben olsam o hataları yapmazdım. annem de yapmazdı ama o ablamdı başka bir insandı ve o hataları yapması gerekiyordu. bize düşen de sadece yanında olmaktı. kararı ne olursa olsun. en son gene bir barışmasında ki 5 aylık yeğenimi tartaklamıştı o herif "o o..çocuğunu boşamadıktan sonra seni sileceğim" dedim dediğim gibi de pişman oldum. o adam bana göre o..çocuğunun önde gideniydi ama ablamın sevdiği adamdı. ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın.. yani ailede koşulsuz sevgi olmadıktan sonra böyle şartlu şurtlu sevginin içine edeyim.

Su ana kadar okudugum en ilimli, uyumlu görüs bu oldu. Demek ki sizin gibi "herseye ragmen" afedenler de varmis. Ne mutlu ablaniza

Kız Allah senin iyiliğini versin ikiz çocukların seni o kadar oyalayacak ki inşallah bunları düşünmeye fırsatın olmayacak. Yl mezunuyum ama akademik kariyeri hayatının merkezine koyan ne kadar kişi varsa kaybediyor bunu gördüm. Çocuklarını sağlıkla kucağına al ve onlara bu hataları yapma lütfen!

Eşinizle tanışmadan önce de böyle birimiydiniz ? Yoksa herkese ve hayata karşı daha mı ılımlıydınız ?

Eşinizle tanışmadan önce de böyle birimiydiniz ? Yoksa herkese ve hayata karşı daha mı ılımlıydınız ?
Cok güzel bir soru. Bu kadar kocaman hatalar yapmamis oldugum icin, bu kadar saglam tepkiler görmedim hic. Ki, hata yapmaz olur muyum? Gecmiste de neler neler oldu. Ama bu sefer evliligimle ilgili herseyi salak gibi aksettirerek, herseyi bir güzel corba edip, sonra da "imdatt, kendime gelmem lazim, nasil biriyim ben!" diyen garip birine dönüstüm. Hic bu kadar saglam tepki görmedigim icin, bu kadar dipte de hissetmemistim

Su an hamileligimi, psikiyatrist psikoterapist, kadin dogum uzmani, meditasyon uzmani ....kisaca uzmanlar ordusuyla sakin kalmaya calisarak geciriyorum. Ki esas uzman destegi, dogum yapinca gerekecek. Dediginiz gibi, onlarin huzuru icin kendimi her türlü frenlemeli, hayatima cekidüzen vermeliyim

İlk taşı en masumunuz atsın derler ya seninki o misal...

Güzel kardeşim, eski konularının bazılarını biliyorum. Senin de artık farkında olduğun gibi onlar çoookkk haklılar. Ama.. Kocaman bir ama var.

Pişmanlık güzel bir duygu, eğer yerinde kullanırsan. Herşeyi farketmişsin. Hatanla doğrunla bu sensin. Hiç kimse mükemmel değil. Bırak arkadaş ve aileyi. Önce sen kendini bir affet. Hata yaptım ama artık yapmayacağım de mesela. Kendini sev önce olur mu? İçinde uzun zamandıe savaşan sevgiye muhtaç bir kendin var önce onunla barış. Şeytan değilsin, dengesiz değilsin. Belki bir zamanlar öyleydin ama artık değilsin.

Ailenle ilgili olarak bir müddet nadasa bırak ilişkini. Zorlama onları. Ne kendine ne onlara yüklenme. Ne oolursa olsun kardeşinin özel gününe mutlaka git. Onlar soğuk olsa da sen ısrarla yaklaş. Girme bu konulara. Nasılsınız de kapat telefonu. Göreceksin zamanla düzelecek. Kolay olmayacak ama düzelecek. Dediğin gibi bu arada bir çok güzellikten mahrum kalacaksın ama bırak o da hatalarının diyeti olsun değil mi?

Son olarak ben de ikizlere hamileyim. Dünyanın en güzel duygusu bu. İnşallah annelik ruhuna da iyi gelecek. Güçlü bir kadınsın sen, bir çok insanın yapamayacağını yapıp kendinle hatalarınla varlığınla yüzleştin. Çok da iyi bir anne olacaksın. Varsın şimdi yalnız ol. Ama gelecek senin ellerinde.

Ha gayret güzel kardeşim, herşey ama herşey çok çok güzel olacak.

Eşinizi aileniz istememiş kötü ve saygısız biri mi neden bu kadar büyük gelgitler yaşadınız ki ? Benim eş kişisi bana duygusal zehirlenme yaşattığı için herkese bakış açım halim tavrım kötüleşmişti o ne dese onu yapıyodum ve hatalar silsilesinin içindeydim taa ki eş dediğim kişisin ne kadar kötücül narsist psikolat biri oldugunu görene kadar.. Kendilerini o kadar iyi gösteriyolar ki söyledikleri herşey doğru ve etrafımız düşmanlarla çevrili gibi bi hava estiriyolar beynimizde. Amaç yalnızlaştırıp bağımlı hale getirmek, eski halinizde cephe almaya meyilliyse bunu yapmakta fazla zorlanmamış olmalı. Varsayım yapıyorum tabii ki ama ailenizden uzaklaşıp bu kadar yapayalnız kaldıysanız eşinizin payı vardır bunda gibi geldi bana...

Madem bu kadar farkındasınız, düzeltin kendinizi. Koskoca kadınsınız. İnsan kocasıyla boşanacak diye etrafı velveleye verdi diye kimsesiz kalmaz. Kendinizi kandırmayın. Altında kimbilir neler vardır onun ki aileniz bu kadar bezmiş. Bu konuda da kendinize özeleştiri yapın.

Akıl sağlığınız yerindeyse yaptığınız ne kötülük varsa bilinçli bir şekilde yapmışsınız, yaptığınız kötülükleri değil sebebini merak ettim ben, insan sevdiklerini bilerek neden üzer?

Cok basit, ailene esini devamli kötülersen, ve biranda "ben napiyorum ya, esimi geri istiyorum" diye cark edersen, bildigin seytan oluyorsun.

Ne garip bir aileniz var. Bu kadar şey için mi onca şeyi yaptılar? Siz de ne garipsiniz de bunları hakettiğinize inandınız? Bu konuyu “tabii ki bunları haketmiyorsunuz, saçmalamayın” dememiz için mi açtınız? Çünkü benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

Ben de Kadın dizisindeki Bahar gibi birisiniz sanmıştım. Sadece son sezonunu ara ara izledim ama izlediğim kadarıyla ailenizin size dediklerini anca öyle birine söylenebilir. Ki o karaktere bile annesi hiçbir şey demiyor, toz kondurmuyor.

Özetle, bence sorun ailenizde ve sizin bunları hakettiğiniz algınızda. Ya da asıl ne yaptığınızı yazmadınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…