Annem eşimi sevmiyor

biricik mericik

Büyü de gel melegimm :D
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
864
503
648
İstanbul
evet malesef annem eşimi sevmiyor. bugün bizzat da ağzıyla söyledi. "Damatlar da bizim evlatlarımız" diyen halama "hiç de bile öyle değil, hiç evlat yerine geçer mi" dedi. Söylemese de 5 yıl bitti ben bunu hep hissediyorum zaten ama kelimlere dökülünce zoruma gitti... Evlat yerine geçirmek ne kelime akraba çocukları kadar bile sevmiyor, resmen gıcık oluyor. Çok üzülüyorum. Artık da mesafe koymaya karar verdim kocamı istemeyenlere bende çok sokulmayacağım artık.

olur mu mesafe koymak. o senin annen. esini sevmemesinin vardır bır sebebi bir düsün durup dururken kızını mutlu eden damadını neden sevmesin ki annen?

kocanla aran nasıl bilmiyorum ama kimse için annemle aramı soğutmam. bi yerde el oğlu sana herşeyi yapar anne yapamaz ama. annenle konuş üzüldüğünü söyle kavganı et ama annenle arana mesafe koyma koysan bile bunu onun anlamasını sağlayana kadar yap ama çok uzatma.. herkes gidici ana kalıcı ana gibi yar olmaz demişler..

yanlış hareketler yapma bence şuan kızgın ve kırgın olabilirsin ama 50 tane eş bulursun bitane anne bulamazsın kimseyide annenin arasına sokma benim annemde eşimle anlaşamaz ama hiç bi zaman annemle konuşmamazlık yapmadım...bence senin gücüne giden başka bişi var ablan yada kardeşinin eşi varsa annenne onlara senin eşine davrandığı gibi davranmıyosa ozaman bende kırılırdım anneme

Bazı kısımları ben yanlış okumuşum ona göre mesajımı düzenliyorum.Eşinizle anneniz arasına bir sınır çekin bence biri eş biri anne ikisinden de uzak durmak olmaz.

Son düzenleme:

arkadas silerim dememis zaten mesafe koyarım demis. hos bence oda yanlıs ama sılerim daha ağır. oyle bır sey yazmamıs zaten.

Ben ailemin tek kızıyım yani tek damat... Mesafe koymak derken küsmeyi düşünmem sadece oraya artık daha seyrek gitmeyi planlıyorum. Çünkü bunu hissettikçe kırılıyorum. Mesela artık her et aldığımızda mangala onlara gitmeyelim. Artık en yakın arkadaşlarımız onlar olmasın... Daha seyrek ve az görüşelim.
Eşim onları çok seviyor ve onlarla vakit geçirmek istiyor. Çünkü eşimin ailesinde olmayan birlik, neşe, keyif bizim ailede var. Ama malesef eşim dışlanıyor. Çok şükür o hissetmiyor dışlandığını. "Annen ne yapıyor olumsuz olarak" deseniz hiçbirşey... ama ben hissediyorum. Bugünkü itirafı tuz biber oldu.

tavır koymadan once oturup konussan annenle. bu durumun farkında olduğunu ne kadar üzüldüğünü soylesen. bak ne güzel esinde seviyormus onlarla vakıt geçirmeyi. esin bu güne kadar anlamadıysa bıle senin tavırlarında kı değisiklikten sonra farkedebılır durumu. annenle konus bence açık açık. mutlaka yararı olur.

olur mu mesafe koymak. o senin annen. esini sevmemesinin vardır bır sebebi bir düsün durup dururken kızını mutlu eden damadını neden sevmesin ki annen?

açıkçası yapısında da var. Kimseyi kolay kolay sevmez ve sevgisini bize bile gösteremez. Annemi tanıyorum ve bazı kayınvalideler gibi "ahh oğlum beniiim" diye sırtını sıvazlamasını beklemiyorum. Bu yüzden bu güne kadar çok da takılmadım ama bugün söze dökülünce hala kendimde değilim.

canim benim annen seni cok sevdigi ve tek oldugun icin sana daha layigini istiodur o yuzden sana onu yakistirmamistir bencede sen annenle konus hos kime ne diyorumki benimkisi sever ama lafindanda kalmaz ki bilemiyorum ama benim esime dedi sen baska kizim baska ki senin ailen icinde benim kizim el kizi anan ne kadar kizim desede gelinim demesede diye ben ne yaptim askim zaten alinmaz benim kocam ii huyludur:) yada saf anlamio!! bende annemi annemin silahiyla ezdim kaynanam soyle cok seviorum ne ii kadin aldiricam onuda buraya keske cok sik gelse falan ( ben amerikadayim kaynanam 6 ayda bi gelir 1 ay kalir) o bu su derken aa bi baktim damati oglu bense gelin olmusum o yuzden ise yaradi bide konusurum bazen annemi kirmadan anne allah askina ne diosun sen cocugun yuzune karsi aaa falan diye ama inan bana az az uzaklasmak ii ama aile baglariniz koparsa cok uzulursun tekmissinde onlar senin canin cigerin senin agznda laf yapsin dmaadin anne seni cok sevioo falan diye ben zorla esime bugun cagla buldurdum koskoca amerikada ki annemcok sever tamda mevsimi diye ki aksama supriz yapsinda yalakalik olsun diye sanki kocamin fikriymis diye:)

Duygularla ilgili bir durum olduğundan müdahaleye gelmeyeceğini düşünüyorum. Kocamı niye sevmiyorsun dememim bir anlamı yok. Davranışlarında bir anormallik olsa "kocama niye böyle davranıyorsun" diye konuşurum kavgamı da ederim ama zorla sevdiremem hele 5 yıldan sonra...Tavırlarımı değiştirmeyi değil de daha seyrek görüşmeyi düşünüyorum.

ya vallahi onu bunu bilmeem benimde basima agirlar girio ben evimin tek kiziyim ve kocamla aramda 9 yas var ama cok mutluyum ama annem gelir gider derdiki yeni birakti :) daha isini de bulurdun bu ne simdi oyle boyle yaslimi ne aranizda sorun mu var ne insanlar tazecik evlenio okulda bulsaydin ya birini ya neler neler off yani ki esimin ailesi maddi manevi durumu egitimi cok ii bi kalitedi ki esim 33 ama gorsen 27 durur yani olgun duran benimdir:) ama yalakalik o bu su ki ben esimi ezdirmem cok overim mesela halan oyle dediginde sen desene araya girip yani ben atlardim aaa bakma hala sen anneme o cok sever damadini simarmasin diye oyle dio falan diye:) ne biliyim asla kavga gurultunu anlatma cok sevio bunu sunu aldi tamir etti diye surekli ov ben esime kapimi bile actirir ayakkabimi bile baglatirim ailemin ozelliklede annemin onunde hani zevkle yapar o ayri konu ama hamile olsam ne olcak derim yani bunu istioo annen bence senin cok sevilip sayildigini bilmek .. hatta babamda espri yapar oglum daha cok erken vermissin sen ipleri diye o da baba onun mutlugu benimkisi falan dder. yani asla esine sen cok hizmet etme ailenin yaninda ama onun ailesinin yaninda bende esimi goklere cikartitirm ama yanlizken hem ask hem dovus opucukler ve yastiklar havada oluo

ikinci çocuğuma hamileyim. Büyüğü daha 14 aylık. Ben nasıl bakacağım diye üzülüyorum diye eşim beni mutlu etmek için "kardeşin askere gidecek nasılsa kışa annenlere taşınırız" dedi. havalara uçtum. Çok sevineceklerini düşündüm. Böylece kardeşimin yokluğuna çok kafa takmayacaktı... Anneme söylediğimde "yaaa olmaz öyle şey herkes evinde. Ben büyüğünü alır büyütürüm siz ne yaparsanız yapın" dedi. şok oldum. söyleyecek söz bulamadım. yanımızda başkaları vardı başka muhabbetler karıştı konu kapandı. eşime anlatamadım bile.

inan bana aynisini bende yasayacagimi adim gibi biliyorum zaten ev ev ustunde olmaaz sen kendin bakarsin yavasca zaten onunda akli kalir gelir yardimci olurr.. hem sen annen baksin diye dogurmadinki kendin bakarsin kaynanan nerde o yardim etsin?

aman zaten baksa daha cook kavga olcak bak ben seni buyututum daha ii bilirim oyle boyle ben aile yaninda yasamkatan yana karsiyim esimede kendimede guveniyorum bakarim ben zaten cocuk olsa inan bana senden once kosarlar yani benim annem hayir der simdilik herkesyerini bilsin ben tek baktim der ki hani buna dayanarak yardim edicek bakicak sanirsin ama malesef kendim buyutucem cocuk olursa gibi gelio inan bana babam daha cook ilgilenir!!:)

anladım siz anne kız herşeyi paylaşıyorsunuz herşeyi konuşabiliyorsunuz. biz anne kız öyle değiliz malesef. İnce konuları konuşamaz hemen ağlamaya başlarız. fazla hassasız yani. o yüzden konuşmamayı hissetmeyi tercih ediyoruz (kesinlikle yanlış olduğunu biliyorum). Yani benim eşim de 8 yaş büyük ve bana yakıştırılmaması için çok sebep var ama annem bana bu konuda yorum yapsa ağlamaya başlarım. Aynı şekilde ben ona desem eşimi de sevemedin bir türlü ikimiz de ağlamaya başlarız. Verdiğin takdik çok doğru ama. Belki bende onların yanında eşimden bana karşı daha ilgili davranmasını ayakkabılarımı bağlamasını vs isteyebilirim.

Kaynanamla görüşmüyorum.
Annem ilk çocuğumu doğurduğumda sadece ilk gece bizimle kaldı. İşlerimi bitiremediğim için bunaldığımda babam geldi oğlumu aldı onlara götürdü ben temizliğimi yaptım. İkinci hamileliğimden dolayı çok midem bulanıyor diye bir kaç gün uyandığımızda aradık babam geldi aldı daha kahvaltıya onlara gittik. Eşim de işten direkt oraya geldi eve sadece uyumaya geldik. Şimdi ufaklık dünyaya gelince bana yardım olsun diye büyük oğlumu sık sık alıp onlara götürecekler. Benim gönlüm buna razı değil. Beni çocuklarımdan ayırmasa keşke gelse benim evimde bana yardım etse. Başkalarının anneleri gibi gelip bizde yemek pişirse evde pişirdiği yemeği göndermese... Anlatamıyorum ama demek istediğim benim de bir evim ailem var... ne bileyim işte öyle.

Bende miyom sorunu var ve henüz hiç bebeğimiz yok,Dr.ların da bu durumumla ilgili yorumları da olumlu değildi.Neyse bu süreçte bana destek olması için annem yanıma geldi.Çünkü Dr um bana gebeliği dene olmasa ameliyatı düşün ki ameliyatta çok riskli dedi neyse fazla detaya girip canınızı sıkmak istemiyorum vs vs dedi.Annem sadece 2 aylık bir süreçte yanımda kalmak için geldi inanın bu durumumda bile eşimi bana çekiştirdiği zamanlar oldu eften püften saçma sapan sebepler sanki herşey güllük gülistanlık ve o yanıma tatile gelmiş gibi.Ben de bu arada ciddi bir mesleki sınavın mücadelesini veriyordum o da ayrı..Tüm bunlara rağmen annem sınavıma 1.5 ay kala benimle kavga edip çekip gitti.Dr um üzülmemem gerektiğini söylemişti ki ben inanın elimde değil çook üzüldüm ve anneme olan güvenimi kaybettim.Hayatımda anneme ihtiyacımın olduğu hiçbir dönemde yanımda olmadı.Düşünün bu olaydan sonra yaklaşık 2 ay hiç beni aramadı.O dönemde dayım vefat etmiş bunu haber vermek için bile aramadı,ben tesadüfen öğrendim.Şimdiyse tlf.da görüşüyoruz ve beni çok sevdiğini falan söylüyor.İnanmayı çooook istesemde olmuyor ..
Arkadaşım açtığın topiği işgal etmiş olmadım umarım ama içime dert olan bu durumu paylaşmak istedim sizlerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…