Asla olur mu hiç. Misal Annem çamaşır konusunda çok titiz. Sürekli herşeyi yıkar durur. Ben de kendimce deterjanlar belirledim. Hani insan bi düzen kurmaya heves eder ve kurar ya3 haftada eşyaların nasıl bu kadar zarar gordu ki?
acaba annenin oturusu kalkışı batıyor mu sana. mantıksız yani.
Aynen bende böyle diyorum. Kurulu düzenini Bırakmış benim için gelmiş, boşver. Ama engel de olamıyorumBenim annem de kalabilse Yanımda da neyim varsa kırılıp dökülse
Eşya gelir yerine be canım hiç Kırma kalbini bak çıkmış Yardıma gelmiş kıyamamış
Bilinçli yapma değil de şöyle diyor. Ben özensiz değilim,sen çok takıntılısınEşya kıymetini bilmeyen biri olarak,
annen bilinçli yapıyor olamaz değil mi
Tabiki değil. Zaten başta da dedim. Dert değil ama hislerimi belirtmek istedim diye.2 tabak bıçak annenden önemli mi?
Takıntılı mısınız?Bilinçli yapma değil de şöyle diyor. Ben özensiz değilim,sen çok takıntılısın
Hayır fakir bir hayatımız olmadı. Mütevazi,kendi halimizde bir aileydik. Beni üzen nokta şu. Benim gösterdiğim özeni göstermemesi. Diyor ki herşeyi by kadsr ince eleyip sık dokusam hiçbir işi tamamlayamam. Pratiklikmiş onunki. Ve o özensiz değilmiş ben fazla takıyormuşum.Çocukluğunuz çok mu fakir geçtide maddiyatı o kadar önemsiyorsunuz, annenizin sanırım zor hayatı olmuş ki artık
eşyaya dikkat gösteremiyor sanırım onun hayatındada birikmiş bıkkınlıklar var ,
Beraber döneceğiz. İşim için şehir değiştirmem gerekiyor. Ama döndükten sonra belli periyotlarla gelecek bana. Anne niyeyse ben üzülüyorum diyorum. Bunda üzülecek ne var yerine yenisi alınır diyor. O mu önemsemiyor ben mi gereksiz takıyorum anlamadımDonecekse laf etmeyin kalıcıysa kostek olmamasını açık bir dille ifade edin.
Takıntı mı değil mi karar veremiyorum. Misal benim yeşillik yıkamak için kullandığım leğeni annemi bulaşık yıkarken kullanırken gördüm. Ama bulaşık leğeni buydu dedim. Ne var bunda hepsi suyun altına giriyor dedi. Bende her eşyanın kullanım alanı bellidir.o kase şunun için,bu kaşık bunun için gibi.Misal ben ön yıkama yaparken ayrı sünger kullanırım, köpüklerken ayrı. Anneme göre bu çok saçma bişey. Ve hangi eşya müsaitse o kullanılır. Bilemiyorum belki de haklı. Belki de bunun altında eşyadan ziyade beni takmamasına üzülmek yatıyorTakıntılı mısınız?
Takıntı mı değil mi karar veremiyorum. Misal benim yeşillik yıkamak için kullandığım leğeni annemi bulaşık yıkarken kullanırken gördüm. Ama bulaşık leğeni buydu dedim. Ne var bunda hepsi suyun altına giriyor dedi. Bende her eşyanın kullanım alanı bellidir.o kase şunun için,bu kaşık bunun için gibi.Misal ben ön yıkama yaparken ayrı sünger kullanırım, köpüklerken ayrı. Anneme göre bu çok saçma bişey. Ve hangi eşya müsaitse o kullanılır. Bilemiyorum belki de haklı. Belki de bunun altında eşyadan ziyade beni takmamasına üzülmek yatıyor
Bir aya kadar ben de ayrılacağım burdan. Doğuda bir şehirdeyim ve batıya geçeceğim. Taşımak götürmek zor olur diye az eşya aldım ama sonuçta gittiğim yerde de kullanacağım diye iyi şeyler aldım.Şöyle yapsan annen gidene kadar uygun bir şeyler alsan Diğerlerini çaktırmadan kaldırsan ikiniz de üzülmemiş olursunuz .
Evet ama bunun obsesiflik kadar ileri bir düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Oturup saatlerce buna takılmıyorum ama o an gördüğümde dillendiriyorumOkb hiç duydunuz mu ?
Neyse anneniz kalıcı değilmiş. .Evet ama bunun obsesiflik kadar ileri bir düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Oturup saatlerce buna takılmıyorum ama o an gördüğümde dillendiriyorum
İşte o her zaman mümkün olmuyor. Yemek yapıyor filan ben işteyken. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum. Ne şükürsüzlük benim derdim ne de iki kap kacak. Ben çok heveslenerek aldım bişeyleri. O aynı şekilde özen göstermeyince üzülüyorum. Sağolsun benim için nerelere geldi, yalnızım ortalık karışık diye. Kendime de kızıyorum niye böyle düşünüyorsun diye ama engel de olamıyorumBenim sorunum annem degilde, daha cok kiz kardesim. Cok daginik ve umursamaz.
Bense yukselenim basak oldugu icin cok duzenliyimdir.
Nefret ediyorum onla esyalarimi paylasmaktan.
Yanarimda hic bi zaman kendime ait odam olmuycak ona yanarim.
Evlenincede birisiyle paylasicam mecburen.
Tavsiyem ona birakmadan hmen kendin yap isleri. Ise gitmeden once sen yika bulasiklari, baska yolu yok.
Bi anneye bu konuyu dile getirmek uygun kacmaz, kirarsin kadincagizi. Ama bence sende kendince haklisin kesinlikle.
Asla olur mu hiç. Misal Annem çamaşır konusunda çok titiz. Sürekli herşeyi yıkar durur. Ben de kendimce deterjanlar belirledim. Hani insan bi düzen kurmaya heves eder ve kurar ya
İşte ben bundan bu kadar şundan şu kadsr atıyorum diye. Kendi bildiği gibi yaptı. Ve tüm havlular kalas gibi şuan. Kendi evimizde de böyleydi ama sonuçta onun düzeniydi bişey demezdim. Evde bulaşık makinesi yok, elde yıkıyoruz. Eşya da çok yok zaten. Sürekli kullanılıyor hepsi. Hep rastgele konulunca da hasar oluyor haliyle.Biraz acımasız bir yaklaşımınız oldu kusura bakmayın. Siz kendi düzeniniz dışında birşeyler seyrettiğinde üzülmüyor musunuz?
Oouvv sizinki bayağı zormuş Allah kolaylık versin:) benim annem sağolsun titizlik yönünden beni beşe katlar. Ama benim de bazı şeylere gösterdiğim özen var. Bunu dile getirince kendi görmek istediklerinin olmamasını öne sürerek bu beklentilerimin saçma olduğunu söylüyoryapi meselesibenim annem de pasaklidir mesela yani koltugun uzerinde topuklularini birakan insan :) surekli temizlerim surekli kirletir:) birsey alimir evde giyilir vs etiketini soker yerlere atar, sakiz cigneyecek diyelim ambalajini yere atar yani annemi gomdum baya ama yaoacak bisey yok, sana garezi oldugunu sanmiyorum dayanmaktam baska caresi yok gibi:)
Anladım demek istediğinizi. Evet,sorun tam olarak bu sanırım. kendimce alıştığım şeyin dışında bişeyle karşılaşmak. Ve düşüncemin kaale alınmaması. Sanırım anneler her zaman bizi küçük kız çocuğu görüyor ve kendi bildiklerini okumaya devam ediyorlar.hayır acımasız değil yanlış anlama lutfen uygun deyımı bulamadım sadece,
hani her hareketinden rahatsız olunur ya onun gibi bişey demek istedim.
kaldı ki eşyaların tertemız kalsa bile bir süre yalnız yasadıktan sonra alışması zor olur anne de olsa. ama yıne de bır sure ıdare etmek zorundasın sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?