Kesinlikle değmez. Ben de bu suçluluk duygusuyla takılmama duygusu arasında gidip geliyorum işteGün gelir bunları bırakın dile getirdiğinizi aklinizin ucundan geçtiği için pismanliktan kivranirsiniz..
Yapmayın etmeyin. Annen hepsini çöpe gidecek kıvama gelirse bile (ki imkansiz) gider yenisini alırsın.
Değer mi??
Hayır fakir bir hayatımız olmadı. Mütevazi,kendi halimizde bir aileydik. Beni üzen nokta şu. Benim gösterdiğim özeni göstermemesi. Diyor ki herşeyi by kadsr ince eleyip sık dokusam hiçbir işi tamamlayamam. Pratiklikmiş onunki. Ve o özensiz değilmiş ben fazla takıyormuşum.
canım seni anlıyorum, ben de aynen senin anlattığın gibiyim. ve seni çok ama çok iyi anlıyorum.Asla olur mu hiç. Misal Annem çamaşır konusunda çok titiz. Sürekli herşeyi yıkar durur. Ben de kendimce deterjanlar belirledim. Hani insan bi düzen kurmaya heves eder ve kurar ya
İşte ben bundan bu kadar şundan şu kadsr atıyorum diye. Kendi bildiği gibi yaptı. Ve tüm havlular kalas gibi şuan. Kendi evimizde de böyleydi ama sonuçta onun düzeniydi bişey demezdim. Evde bulaşık makinesi yok, elde yıkıyoruz. Eşya da çok yok zaten. Sürekli kullanılıyor hepsi. Hep rastgele konulunca da hasar oluyor haliyle.Biraz acımasız bir yaklaşımınız oldu kusura bakmayın. Siz kendi düzeniniz dışında birşeyler seyrettiğinde üzülmüyor musunuz?
Evet karakter farklılıklarımız kesinlikle var. Ama düzen işinin yalnız yaşayanlarla alakası olduğunu düşünmüyorum. Evde ha 1 kişi var ha 5 kişi. Sonuçta her evin bir düzeni varKarekter farklılıklarınız var, yarin evlendiğinde annene fazla kızamıyacaksın yada yalnızlığına alışıp kimseyi beğenmiyeceksin ,sanırım bu yalnız yaşayanların genel durumu , başkalarına tahamülsüzlük , varsa yoksa kendi düzenlerinde ısrar
Artık öyle yapacağım. Diğer türlü bende üzülüyorum, annem decanım seni anlıyorum, ben de aynen senin anlattığın gibiyim. ve seni çok ama çok iyi anlıyorum.
ama kendini şöyle avut derim ben, yarın öbür gün evlendiğinde kendi asıl düzenini kurduğunda o zaman daha dikkat edersin. nasılsa orası bekar evin ve gelip geçici. evlendiğindeki eşyalarına sakla hevesini derim.
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Evdeki işleri de maalesef paylaşmaya gelmiyor. Karar alıyoruz ama bi süre sonra herkes kendi bildiğini okuyorGenelde anneler evlatları tarafından eleştirilmeyi kabul edemezler.
Yetiştirdiği evladın bazı konularda kendisinden ileri gidebileceğini düşünemezler.
Hele ev işlerinde sen onun için dünkü çocuksundur. Ondan iyi mi bileceksindir.
Yorma kendini kbr26. Annenin bu halini kabbullenmeye çalış.
Havlular dediğinde çok iyi anladım seni.
Eskiyene kadar ilk günkü gibi yumuşacık pırıl pırıl koruyabilmenin yöntemlerini öğrenmek
varken değişime direnmeleri beni de kızdırır.
Aslında farkı görüp yöntemini sormak yerine bildiklerinde ısrar ederler.
Kendisi istemedikçe değiştirebileceğini sanmıyorum.
Evde yapılacak işleri paylaşmayı önererek çamaşır ile bulaşıkla sen ilgilensen de,
yemek ve günlük temizlik işlerini, alışverişi annene bıraksan nasıl olur?
Canim annen bunları okusa görse koyar ortaya hepsinin parasini çeker gider.. çok kırıcı bu düşünceler.Kesinlikle değmez. Ben de bu suçluluk duygusuyla takılmama duygusu arasında gidip geliyorum işte
O kazanmıyor kazanmadığı şeyin kıymetini bilmesini bekleyemeyiz..çunku evde yakıp yıktığını eşi ya da çalışan evlatları hep düzeltti yerine koydu...kızmayın insan bilinci bu..daha net olmanız lazımBeraber döneceğiz. İşim için şehir değiştirmem gerekiyor. Ama döndükten sonra belli periyotlarla gelecek bana. Anne niyeyse ben üzülüyorum diyorum. Bunda üzülecek ne var yerine yenisi alınır diyor. O mu önemsemiyor ben mi gereksiz takıyorum anlamadım
Takıntı mı değil mi karar veremiyorum. Misal benim yeşillik yıkamak için kullandığım leğeni annemi bulaşık yıkarken kullanırken gördüm. Ama bulaşık leğeni buydu dedim. Ne var bunda hepsi suyun altına giriyor dedi. Bende her eşyanın kullanım alanı bellidir.o kase şunun için,bu kaşık bunun için gibi.Misal ben ön yıkama yaparken ayrı sünger kullanırım, köpüklerken ayrı. Anneme göre bu çok saçma bişey. Ve hangi eşya müsaitse o kullanılır. Bilemiyorum belki de haklı. Belki de bunun altında eşyadan ziyade beni takmamasına üzülmek yatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?