Annem eşyalarımı hor kullanıyor :(

Kesinlikle değmez. Ben de bu suçluluk duygusuyla takılmama duygusu arasında gidip geliyorum işte

Karekter farklılıklarınız var, yarin evlendiğinde annene fazla kızamıyacaksın yada yalnızlığına alışıp kimseyi beğenmiyeceksin ,sanırım bu yalnız yaşayanların genel durumu , başkalarına tahamülsüzlük , varsa yoksa kendi düzenlerinde ısrar

canım seni anlıyorum, ben de aynen senin anlattığın gibiyim. ve seni çok ama çok iyi anlıyorum.
ama kendini şöyle avut derim ben, yarın öbür gün evlendiğinde kendi asıl düzenini kurduğunda o zaman daha dikkat edersin. nasılsa orası bekar evin ve gelip geçici. evlendiğindeki eşyalarına sakla hevesini derim.

Genelde anneler evlatları tarafından eleştirilmeyi kabul edemezler.
Yetiştirdiği evladın bazı konularda kendisinden ileri gidebileceğini düşünemezler.
Hele ev işlerinde sen onun için dünkü çocuksundur. Ondan iyi mi bileceksindir.
Yorma kendini kbr26. Annenin bu halini kabbullenmeye çalış.
Havlular dediğinde çok iyi anladım seni.
Eskiyene kadar ilk günkü gibi yumuşacık pırıl pırıl koruyabilmenin yöntemlerini öğrenmek
varken değişime direnmeleri beni de kızdırır.
Aslında farkı görüp yöntemini sormak yerine bildiklerinde ısrar ederler.
Kendisi istemedikçe değiştirebileceğini sanmıyorum.
Evde yapılacak işleri paylaşmayı önererek çamaşır ile bulaşıkla sen ilgilensen de,
yemek ve günlük temizlik işlerini, alışverişi annene bıraksan nasıl olur?

Evet karakter farklılıklarımız kesinlikle var. Ama düzen işinin yalnız yaşayanlarla alakası olduğunu düşünmüyorum. Evde ha 1 kişi var ha 5 kişi. Sonuçta her evin bir düzeni var

Artık öyle yapacağım. Diğer türlü bende üzülüyorum, annem de

O halde düzene düşkün tertipli bir adamla evlenmen şart , bunun tersi senin içln kötü olacak

Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Evdeki işleri de maalesef paylaşmaya gelmiyor. Karar alıyoruz ama bi süre sonra herkes kendi bildiğini okuyor

Kesinlikle değmez. Ben de bu suçluluk duygusuyla takılmama duygusu arasında gidip geliyorum işte
Canim annen bunları okusa görse koyar ortaya hepsinin parasini çeker gider.. çok kırıcı bu düşünceler.

Bak benim annemin çekmedigi hastalık kalmadı. Gün 24 saat 16 saati makinada geçiyor. Laf olsun diye söylemiyorum. Allah yazmamış olsun ama başımıza ne geleceği belli değil. Bu düşüncelerin gelir aklına kendini paralarsın.

Gördün, üzüldün... Aman Annem yanımda olsun gerisi bos de geç.

Sonuçta parayi kazaniyorsan onun onların sayesinde. Onların da emeği sonucu geldi o maaş o eşyalar. Yapma lütfen

O kazanmıyor kazanmadığı şeyin kıymetini bilmesini bekleyemeyiz..çunku evde yakıp yıktığını eşi ya da çalışan evlatları hep düzeltti yerine koydu...kızmayın insan bilinci bu..daha net olmanız lazım

Bulaşık leğenini anladım, o her evde ayrı olur. Yer bezi ile tezgah silinen bez de ayrı olur mesela.
Ama iki ayrı bulaşık süngeri olayı abartı geldi bana. Kase kaşık vs. ayrılması da keza. O anda hangisi elimin altındaysa onu kullanrım. Sanırım anneniz pek özenli değil, siz de biraz takıntılısınız. Haliyle sıkıntı yaşıyorsunuz. B,r ortayı bulmanız gerek.

Sorun tencere tava değil. Annen ev ikinizin gibi davranıyor , kendi alıştığı düzeni uyguluyor . Sen de ev senin ikinizin değil annen sadece yanında gecici olan biri gibi davransin senin düzenini uygulasin istiyorsun. Yani bilincaltinda bir ev hakimiyeti durumu bence. Hal böyle olunca annenin kendi duzenine göre yaptığı her şey sana batıyor. O bulasigi senin sünger sirana göre yapsa tabak kirilsa sorun olmayacak bence.
Yanlış yapıyorsun anne o kadar kahr çekiyor gelmiş biraz kalacak sana destek icin. Kendi aile evinizdeki gibi yasasan ne olur ki. Yarın bir gün annen destek icin de yanına gelemezse zaten kendi düzenin olacak. Bırak bir tabak kirilsin , bir tencere cizilsin çok mu önemli. Valla ben annene üzüldüm.

Zaten bu kadar titiz olmanızın sebebi annenizdir herhalde.. Aynı takıntılar bende de var. Annemin evinde onun yaptığını beğenmem her yaptığı pismiş gibi gelir özensiz iş yaptığını görüyorum çünkü.. Kendim yaptığımda içim daha rahat eder. Ama anneyi de kırmamak lazım tabi bunları söylerken

Kimseyi eşya gibi nedenler için kıramam. Kaldı ki annem.. Canı sağ olsun der geçerim.

Aman k.y g.tune gitsin. Ev hanımları yıllarca aynı isi yaptıkları için bi süre sonra o kadar ozenmemeye başlıyorlar bi nevi pratiklik gerçekten. Eşyaların yenisi alınır dert etme. Hem seni düşündüğü için yapıyor bunları sen yorulma diye. Yaptıklarına odaklandikca daha çok sinirlenirsin hiç bakma ne yaptığına orası onun evi gibi düşün karışma, bu yaştan sonra annene yeni düzen ogretemezsin. Anın tadını çıkar.

Annende ne heves vardır şimdi. Kızı okumuş meslek sahibi olmuş kazanıyor getiriyor. O da kızının evinde yapıyor yıkıyor temizliyor. Tabi dikkatsiz çiziliyor kırılıyor olayı tamamen yılların verdiği pratiklikle o an hızlı hızlı yapma girişiminden kaynaklanıyordur. Boşverin takmayın gülün geçin vakit geçirin annenizle. Bu günler geri gelmez.

Ben de cok dikkatli kullanirim esyalarimi fakat icim yansa da soylemem bi baskasina dikkat et diye,ama gercekten icim icimi yer cunku kimse sahibi gibi kullanamaz.Annenle paylasman guzel ama o pek dikkate almamis maalesef

Çul çaput uğruna annenizi kırmaya değermi bunu bir düşünün derim.
Anneniz 'aman şu havluyuda şöyle yıkayayımda kalas gibi olsun,bu bulaşıklarıda üstüste koyayım çizilsin'diyerek bile isteye yapmıyordur eminim. Söylemeniz bile tuhaf geldi bana. Abartıyorsunuz alt tarafı eşya yani.

Bende cok dikkat ederim... Neden temiz kullanmak varken pis kullanilsinki?? Bakarsan bag olur demisler.. Kv mesela teflon tavaya normal kasik kullanir..hem sagliksiz hemde kotu duruyor.. Sonra yuzune bakilmaz bi halde kullaniyor...ben 5 sene kullansam bi cizik bile olmaz. Kiyafetleri duzden utuler mesela..kadife duzden utulenir mi? Ama o utuluyor..camasirlari soguk sicak demeden atar. Renkler filan karman corman. Dikkat edilmeli bencede.. Ama anne boyle birsey icin kirilmaz tabi.. Nasil soylersin bilemiycem...zor bi durum..

:) konuyu okuyunca size hem hak verdim hemde biraz olayları rahat bırakmanız gerektiğini düşündüm
bende de sizdeki takıldıgınız noktaların bi benzerleri var malımı çok mudikkatli kullanırım pek sayılmaz ama elimden geldiğince dikkat ederim evime biri geldiğinde kim gelirse gelsin evin pislendiğini ve hemen temizlemem gerktiğini düşünüyorum
ben mesela ıslak elle mutfak dolpların adokunmam lekeoluyo orda kalıyo gözüme batıyo
iş yapakrne bişey yıkarken bile tezgahı ıslatmam ıslaklıga karşı bi tiksintim var
mutfakta yada banyoda iş yaparken fayansa bi damla su degse hemen silerim ayagıma degdinde uyuz olurum vs.. vs..

ama annem kaynanam kardeşm hatta eşim bile ıslak elleriyle hata su damlaya damlaya mutfak dolaplarına dokunurlar
b iş yaparken tezgah göl gibi olur
alt mutfak dolapları su damlası içinde kalır
kaynanam ve kayınpederim geldiğinde abdest aldıkları için banyo sürekli ıslak ama bunun içindaha şimdiye kadar kimsenin kalbini kırmadım ne annemin ne arkadaşımın kalbini kırmak illa bagırmakla falanda olmaz uyarmadım bile nasıl biliyolarsa yapsınlar o ev zaten benim:))) hemen arkalarından girer banyoyu silerim kurularım:) güzel koku sıkarım her yer kupkuru:)
mutfak dolparını hemen bi bez dolandırıp kurularım bitti:)

herkes gittikten sonrada iki gün temizlik yaparım oh mis:) hatta çoğu insan eşim hariç bu ıslaklık olayına bu kadar takıldıgımı bile bilmez söylemem çünkü boşver anne gelmiş evet biliyorum çok uyuz olursun falan ama söyleme havluları bidaki yıkamanda kendi yönteminle yıkarsın yumuşacık olurlar:)
tencere dediğinde üç kuruşluk dünya malı:) benim kaynanam pek anlaşamayız ama evime geldiğinde asla sorun çıkarmam koskoca ocaklı fırınımı yaktı:) ki ben diş fırçasıyla en ufak yerlerini bile temzilerdim:)hemde daha 2 yıl kullanmıştım:) oda baya üzüldü ama dünya malı o ev senin annen yanında geçici öyle düşün:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…