ANNEM, GELİNLERİ ve BEN (yani kızı)

bence ayrımcılık yapıyor söyle annene böyle yapıyosun üzülüyorum de

Normal değil annenizin yaptığı çok haklısınız
Kendimi bir an hissettim aynı duyguları yaşardım.

Hamilesiniz, üzülmeyin.
Evet anneniz galiba evlat ayrimi yapiyor. Malesef bu alisik oldugumuz bir durum. siz evlatlariniza yapmayin.
kafaya da takmamaya calisin. Cok var böyleleri. Benim tam tersi annem merak eder,kaynanamin umurunda olmaz pek nasil yasadigim neler cektigim. Fakat kendi öz annem bile dogacak erkek ogluma kizimdan daha cok sevindi sanki. Belki de bana öyle geliyor ama var böyle birsey. Tiksinc birsey ama var. Erkek oldugunu duyunca sükür namazi kilmis falan.
halbuki benim devredecegim bir hanedanligim da yok. Erkekciligin mantikli bir aciklamasi yok zaten. Öyle tiksiniyorum ki böyle insanlardan, cok korkuyorum o duruma düsmekten. Kizimizin üzerine titriyoruz esimle.
Hatta öyle bir hale geldik ki resmen kizci olduk biz de tepki olarak, dogacak oglumu severiz diyorum ona da haksizlik yapmayalim . Esit büyüsünler.
Bizim gibi cinsiyetci bir cocukluk ve kardeslik döneminden gecmesinler.
Konu sahibi biz hadi artik neyse de anne baba oluyoruz. Asil bize düsen görev bize yapilan hatari tekrar etmemek.
Annene fazla kafayi takma degismez insanlar kolay kolay. Üzme kendini. Artik sen de anne olacaksin.
Böyle seylerin oldugunu kabullenip tüm sevgini seni seven insana ve en önemlisi dogacak yavruna ver.
Pismanlik yasama. Annen de olsa seni üzmesine, etkilemesine izin verme. Sorumlu oldugumuz bebekler olacak artik .

O gelinlerini aramazsa gelinlerin onu aramak aklına gelmez büyük ihtimalle aranmiyordur ama sen kizisin ararsan yada o atamazsa gucenmezsin diye düşünüyordur

Benim de annem oyle atsan atilmiyor satsan satilmiyor yapilacak bisey yok bazen ben serzeniste bulunuyorum tesekkur ederim sordugun beni dusundugun icin senin gibi ilgili annem oldugu icin ne kadar sansliyim filan diye bu sayede bir iki soruyo sonra siraliyo kendi sikintisini gelininin derdini filan beni yine unutuyo bazen git derdini marco pasaya anlat deyip hic konusmayasim geliyor ama oyle de olmuyor.

Daha 5 haftalık hamilesiniz...
Doğum konuşmak, iyi mi vs diye aramak için erken değil mi?
Kafaya takmak için falan. Hani belki 1 hafta 10 gündür biliyorsunuz ne ara bu kadar dert oldu.

Bu arada kayınvalidem annen gibi. Ama sorun kızını ya da kızdan olanı önemsememek değil. Hiçbir kpntrolüne bilmem nesine çağrılmamış. Çağrılmayınca gitmemiş. Doğum yapacağı zaman meteliğe kurşun atıyordu, özelde sezaryen yapıcam doğum paramı ödeyin dedi kvme. KV veremem dedi, uzaklaştılar iyice. (Özelde doğum isteği çok doğal ama paran yoksa doğumunu ödeyecek kişi anan değil) Bebek 6 aylık oldu, KV eline ek bir şeyler vermeye başladı. Kıyameti kopardı çocuğumu öldürmeye çalışıyorsun diye. KV şimdi evde olmasına rağmen bakmıyor torununa. İstemiyor. E benimle çok ilgili ama, doktora çağırırsam gelir çağırmazsam niye gelmedim demez, ilgilenir, devamlı hediye alır. Biliyorum benim de kızımın eline 6 aylıkken bir şeyler verecek alışsın diye. Versin de, ne olacak 5 tane büyütmüş bazen eskilerin bakımı valla biz yeni nesilden iyi. Ha bakmak istemezse bakmasın ama, o konu ayrı. Torun bile olsa valla uğraşmak zor.

Benim anneannemde böyle.
3 kızı 2 gelini var.
Gelinleri hakikaten kötü. Ilgilenmezler bile yeterince ama onlar süperdir iyidir asla laf söylemez. Daha bir de üstünr 80 yaşında islerini yapar. Dayi cocuklarimiza cok iyi davranit el üstünde tutar.
Damatlari da anneannemin her isine kosar ama damatlari icin eh işte falan der.

Sebebi su oldugunu düşünüyoruz.
Erkek cocuklari, onlarin esleri ve cocuklari soyundan.
Kiz cocuklari ise dis kapinin dis mandali.

Eger annenizin böyle bir erkek çocuk hassasiyeti(!) varsa o sebeple olabilir.

Maalesef annen evlat ayrimi yapiyor. Gelini bile sizden kiymetli glrüyorsa sende mesafe koy ve üzme kendini hamileliginde. Annen seni düsünmüyorsa sen kendini düsün

Anneler kızlarını kiskanirlar kötü manada değil ne bilim benim annemde hiç sormazdi ama şimdi torununu çok seviyo üzüntü yapmayın boşuna

Valla canım toplum boyle maalesef erkeğe önem cok var . Halbukı sonunda kızın eline bakıyorlar kızlar daha merhametle erkek evlenıp güdüyor bızdede iki gelin var ama evlılıkler sorunlu bıraz annem ustulerıne düşüyor kendımızı gördüm sen anlatınca annem de cok düşer onların üstüne çocuklarına falan abla m anneme yakın üzülür bana boyle davranmıyor der ama yanlış cok yanlış o yüzünden erkek çocuktan soğudum ben erkek bebegım olsun istemedım olursa bile farklı yetıstrcem ve kızımdan ayrı görmucem inşAllah evlat evlattır kı erkekler soğuk olur anne babaya düşkün olmaz o kadar . Cok yanlış

Anneniz ayrimcilik yapiyor aci ama gercek bu...bence bunu kabullenin ona gore tavrinizi koyun...tecrubee konusuyor suan...)) benim annemde ablamla beni hiccc onemsemez varsa yoksa oglu...inanin biz olsek haberi bile olmaz haberide olsa derke eee ne yapayim olduyse oldu der inanin abartmiyorum benim annem oyle...

Varsa yoksa oglu herseyi onun icin yapar eder..oglu bizi sevmiyor diye kendiside bizimle konusmaz...biz artik kabullendik aksini anneme anlatinca tantana cikiyor..kabullenmiyor tartisiyor iyice cikmaza giriyoruz Allah islah etsin diyorum...yani yalniz değilsin ..

Gelinler aramadı, ilginenmesi demesinler diye
Agızlarına laf vermemek için arıyor olabilir
Siz nasılsa kızısıznız alınmazsınız diye ince düşünemiyor olabilir

Hayatın acı gerçeği, annelerin çocuklarını eşit sevmemesi, 35 yıllık tecrübeme göre bu konuyu sorgulamayı, birşeyler beklemeyi bırak, kendini parçalasan da seni istediğin gibi sevmeyecek ne yazık ki, saygı değer göstermeyecek. Kendi kurduğun ailene, doğacak çocuğuna odaklan, neden diye de sorgulama mantıklı ve kabul edilebilir bir cevap bulamayacaksın çünkü. Annene de o sana ne kadar değer veriyorsa o kadar değer ver, ne kadar arıyorsa o kadar ara. Ayrım yapılmayan insanın anlayabileceği bir duygu değil ne yazık ki.

Haklısın bence.

Annen gelinlerini sayıyor maalesef. Onlar onun. Sen ele gittin.

Maalesef haklisiniz. Siz annenizin size davrandığı gibi çocuklarınıza ayrı ayrı davranmayin. Kıssadan hisse.

Bizde durum tAm tersiydi. Annem hep arar ben onu ararım/hamileyken arardı ben onu arardım. kv ise hamileliğim boyunca 5 kere belki....zaten artık hiç

Bak bu iş bebekler doğunca hediye almada da aynı olur. Gerçi erkek evlatları ya nasılsa namını onlar yürütecek. Evlat ayrımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…