Annem gitmek istiyor,kaprisler tavan yapiyor

Gerçekten akrabadan nefret ettim ya. Ölüyoruz ölüyoruz siz gezdikçe heryere virüs taşınıyor bi durun oturun evinizde, akraba konu komsu görmeyince ölmüyorsunuz merak etmeyin! Hala ona gidiyim ayıp olur, onu çağırıyim laf eder. Gına geldi bu akraba sevicilikten ya. Konu sahibi lafım sizin ailenize degil ama 2 gün önce görüncem (farklı şehirde) 'bayramda nasil yapicaz geldiğimizde evinde kaldığımız kişiler rahatsız olur mu' dedi. Nevrim döndü 'ne bayrami otursun herkes oturduğu yerde bayrammi kaldı herkes canının derdinde dedim' alindiysa da alındı umrumda değil

Sizede tavsiyem göndermeyin, orada siz yoksunuz daha rahat olacaklar görüştükleri kisilerde virüs olup olmayacağını bilemezsiniz suan gezilcek hava alincak bir donemde değiliz malesef

valla bizimkilerde 1 aydir karantinadalar amac buraya gelmek gelin desem kosacaklar yani baska sehirden buraya
baktilar cagiran yok kizimi fisekliyolar buraya gelirmisin diye.
en son sinirlendim kimse gelmesin bizde kimseye gitmiyoruz herkes otursun yerinde dedim.
yahu ben surdan tek basina yasayan 20 km uzaktaki anama gitmiyorum ne isim var 500 km yolda senin ne isin var o yolda sanki daha kimsenin torunu olmamis bi bunlarin var
bide salak salak bebe bizi unuttu diyip duruyolar
karantina devam etmezsen hic hatirlamayacak dedim hala kafalari basmiyo

Siz ne kadar iyi bir evlatsiniz öncelikle bunu söylemek istedim. Hem ailenize bakıyorsunuz hem sigortalarını ödüyorsunuz hem de sağlıklarını düşünüyorsunuz. Bence biraz da kendinizi düşünün kocaman insanlar bırakın gitsinler siz de biraz kafa dinlersiniz. Sürekli sürekli baskalarini düşünerek yaşayamazsınız insanlaea tercih hakkı verin.

Işte cahillik, birde benim eşim sağlıkçı acilde çalışıyor ikimizde risk grubundayiz. Ama bu insanlarin rahat rahat gelme planlari benim siniri tavan yapıyor. Aileme bile gitmedim ya bende varsa onlara bulastirirsam diye. Anlamiyorlar anlamiyorlar, havalar ısınsın biz bu cahil insanları evlerinde tutamayacağız ve çok kaybımız olacak, virüs artacak malesef. Siz haklısınız çocuğunuzu düşünmek zorundasınız, kayinvalide degil mi işte gelip size yikilayim derdinde. Iyi soylemissiniz hic hatirlamaycak diyerek.

Ay bütün ebeveynler çıldırdı yemin ederim. Ben de 70 küsür yaşında zibilyon tane hastalığı olan babamı zor tutuyorum evde. Bir de beni memlekete çağırıp duruyorlar. Herkesin çocuğu geldi sen gelmedin diye. Üstelik ben çalışıyorum da

valla zaten ise gitmek disinda zorunlu ihtiyac disinda keyfi icin disari cikan ölsün de bizede bulastirmasin.
herkes kendi tercihini yasar bedellerinide kendileri odesin bu konuda hic insancil olamayacagim.

Sizin maddi olarak gitseler bile yardım edeceğinizi düşünüyorlar bence.
Ona güveniyorlar gibime geldi.

Aşırı saçmalıyorlar ama giden geri gelmesin derdim son çare.
4 yaşına girmemis oğlum bu kadar mizlamiyor, nedir bu yaşlılarimizin derdi anlamıyorum..

kuzeninle bir yere gidemezler aynı araçla 1. dereceden akrabanın seyahat etmesi yasak ve araç içinde şoför yanı boş kalacak arka koltukta da biri bi camda öteki öbür camda olacak şekilde oturulacak.+65'se zaten kendi şahsi aracı bile olsa gidemez.valla kızın bağırın çağırın kafayı mı yediniz siz insanlar çatır çatır ölüyo diye.ben burda enfekte olsam çocuğun hali nolucak şehirlerarası yasak var yurda mı versinler bu çocuğu de.

Şaka yapıyor olmalısın??

Bi anne bi baba'dan bahsediyoruz?

Sizi anneniz, çocukken böyle mi ikna ediyordu?
Bu nasıl bi tahammülsüzlük?
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. Anne kalbi kırarak mı ikna edilir.
Gerekirse 20 kere aynı mevzu konuşulmalı yine de kalbini kırmadan anlatılmalı.

Çok büyük hayal kırıklığısınız gerçekten.

Konu sahibi “bugün anlatıyorum, yarın yine aynı muhabbet” diyerek durumu anlatmış zaten.
Yani 20 kere aynı mevzunun konuşulması aşaması geçmiş.
Başka öneriniz var mı?

İlk konu açıldığında dedim zaten,giden gelemez diye.Zaten Eylül'de ancak açılır okul gelemeyiz dedo.Eylul de biteceği nerden belliyse

İlk konu açıldığında dedim zaten,giden gelemez diye.Zaten Eylül'de ancak açılır okul gelemeyiz dedo.Eylul de biteceği nerden belliyse
Canim o zaman kendileri bilirler, çocuk olsa tutarsın, kocaman insanlar.

Bu arada zaten bir çok şehire araçla giriş çıkış da yasak oldu, gece 12 itibariyle.
İnşallah sizi de kapsıyordur da kurtulursunuz ikna etme derdinden.

Ankara’dayız demişti

Şehirlere giriş çıkışlar yasaklandı
65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var
Bir arabaya iki kişi binmek yasak
Bunca şarta rağmen ciddi ciddi gitmek istiyorlarsa bu kadar kendinden dünyadan habersiz insanlara bebeğinizi emanet etmeyin. Yaziktir

Yoğun bakımların doluluk oranı %63 tü iki gün önce. Günden güne vaka sayısı da artıyor bunu bir hatırlat istersen, eğer Corona filan kaparlarsa ne olacak millet rahat oturamıyor resmen. Biz adım atmaya korkuyoruz eşim çalışıyor sürekli sokakta insanlarla iç içe. Ya bize bulaştırırsa diye gidecek yer olsa göndereceğiz en basiti arabamız filan olsa inanın orada yatardı eve girmezdi. Bugün korka korka dışarı çıkıp çöp atıp sokak hayvanlarına yemek bırakıp geldim koşa koşa. Biz böyleyken yaşlıları evde tutamıyoruz halbuki onların iyiliği için söylüyoruz onlara bir şey olsa biz üzüleceğiz de çocuk gibiler. Çocukları evde tutmak daha kolay, parkı dışarıyı seven kızım hiç çıkmak istemiyor az çok anlamış bir şeyler yolunda değil farkında ama yaşlılara anlatamıyoruz

65 yas uzeri sokaga cikma yasagi var.bugun polisler araclarda kac kisi ve kac yasinda diye kontrole basladilar.yani yola ciksalar hem para cezasi hem de gidemezler.

Evet Ankara'da da giriş çıkış yasaklandı.Hem seviniyorum hem vicdan yapıyorum gelinimizin doğumuna gidemezlerse diye,araları iyidir.İnsallah o zamana düzelmiş olsun ne deyim

Evet Ankara'dayim bu durum bizi kapsıyor,hatta yanlış duymadiysam en çok vaka olan şehirlere dışarı çıkma yasağı da geliyormuş

Sahsen erkek kardesim bende kaliyordu uni okuyordu abla okul kapali gideyim anneler dikkat etmez onlara bakayim dedi bende yuttum.Simdi aksama kadar orda geziyor ustelik onlarada bulastirim demiyor Engel olun gitmesinler.zaten gidemezler giris cikislar yasaklandi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…