- 14 Nisan 2018
- 305
- 496
- 53
Amin sağolun sizinkilere de...Anneannenize Allah rahmet eylesin.Anlayamadım sanırım. Eşinizden neden ayrı oturuyorsunuz.
Annenizin dert yanmasına gelince, yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. Hepsi. Kendini kırmadan etmeden, güzel dille gitmesine izin vermeyin. Bu dönemde özellikle.
Rahmetli canım anneannem de köyüm de köyüm derdi.. an be an annemle çatışmaları olurdu bundan kaynaklı, çünkü annemin de kendileriyle gelmesini isterdi.
Şimdi hepimiz mumla arıyoruz. Özlüyoruz.
Allah ailenize uzun ömürler versin
Ah ah dünyadaki onca ibretlik olaya rağmen ders çıkarmıyorlarSahsen erkek kardesim bende kaliyordu uni okuyordu abla okul kapali gideyim anneler dikkat etmez onlara bakayim dedi bende yuttum.Simdi aksama kadar orda geziyor ustelik onlarada bulastirim demiyor Engel olun gitmesinler.zaten gidemezler giris cikislar yasaklandi
İkisi de 59 yaşında ama biri hipertansiyon diğeri kronik astım bronşitŞehir dışına çıkma yasağı var isteseler de gidemezler.. annenizin ve babanizin yaşları kaç?
Daha istesede gidemezsinizÖğretmenim ,eşimden ayrı bir ev tutup bebeğime bakması için annemi çağırdım babamla bendeler.Babam felç geçirip issiz kalmıştı.İşi yok,sigortası yok, beş kuruş paraları yok.Onlara bakıyorum annemin de 2.5 yılı kalmış sigortasını ödüyorum.
Okullar koronadan dolayı tatil edilince annem ufaktan ufaktan memlekete gitmek istediğini söylemeye başladı,Kuzenim Fethiye'den kendi arabasıyla memleketimize gececrkmis onunla gitsek diyor, gelinimizin de Mayıs ortası doğumu var, Fethiye'de teyzem de memleketimizde.surekli telde okul tatil gelmiyor musun diye soruyorlar galiba.Orada virüs vakası 74,bulunduğum şehre yani Ankara'ya göre daha avantajlı duruyor ama babamı burada eve kapatabiliyoruz,gelen gidenimiz de yok benim gıda alışverişi yapmsm dışında çıkan yok evden.Diger tarafta ise babamı asla evde tutamaz,gelen de çok olur akrabalarımız hep çevremizde zaten.Annem kronik astım bronşit,babam hipertansiyon hastası oraya giderlerse virüsü kaparlar diye gitmelerini istemiyorum ama babama takmış durumda sürekli kavga cikarmaya başladı ve aralarda en iyisi biz gidelim zaten çocuğu da sap sup öpüp duruyor yok biz gidelim ben patladım kuşu altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş vs vs gibi laflar sıraladı.Sabahtan beri bir kapris bir kapris içim şişti.
Daha kış bile bitmedi soba var yakacak yok ne yiyip ne içecek acaba bugün anlatıyorum yarın tekrar aynı muhabbet.
Ne halin varsa gör diyeceğim olmayacak..paylaşmak istedim
Gittiler miYaslilara bisey anlatmak cok zor. Oyle kafalarina buyruk davranıyorlar. Bendede var ayni dert ben care bulamadim insallah sen bulursun.
Evet kendi evindeler bide annem ameliyatlı. Durduramiyoruz maalesef . Kronik hastaliklari yok ama illede evim diyor.Gittiler mi
Benimkiler bir de bakıma muhtaçlar burada beraber geçinip gidiyoruz gitseler yakacak yok para yok bişey yok ekstra para da veremem sıkışıgim.Evet kendi evindeler bide annem ameliyatlı. Durduramiyoruz maalesef . Kronik hastaliklari yok ama illede evim diyor.
Maalesef anlamıyor ve dinlemiyorlar. Akıllarına ne eserse onu yapmak istiyorlar. Simdi bende arada dered3 kaldim. Aksam aRadi agrim var diyo kötüyüm diyor. Hastaneye gitmem diyor. Ben baska şehirde yaşıyorum gidemiyorum. Esim doğru düzgün eve gelemiyor sağlık memuru.Benimkiler bir de bakıma muhtaçlar burada beraber geçinip gidiyoruz gitseler yakacak yok para yok bişey yok ekstra para da veremem sıkışıgim.
Çok inatçı bu yaşlılar ve çocuk gibiler
Anne babaya bu üslupla konuşmak çok cirkin. Evet konuşulmalı ama böyle değil. Gözleri korksun nedir yetişkin insan onlar çocuk gibi azarlanmayı hiçbir anne baba haketmez. "Ben sizin sağlığınız için kalmanızı istiyorum ama madem bu kadar rahatsızsınız gitmek istiyorsunuz koskoca insanlarsınız zorla tutamam siz bilirsiniz ama gitmemeniz sağlığınız açısından benim için daha iyi giderseniz aklım sizde kalır" şeklinde konuşulur en fazla. O ne öyle isterseniz bir de terlikle dövelim?Valla en güzeli çıldırıp elinize geçeni kırıp dökün
Bıktım sizin atarlı ergen gibi davranmanızdan deyin. Anne baba demek olgun, mantıklı düşünen, çocuğuna ders verendir, siz tam aksi ufacık çocuklar gibi saçma sapan şeyler söylüyorsunuz. Nerde eskinin ibret alınacak, ağzından bal damlayan ton ton yaşlıları, nerde siz deyin. İki gün sabredemiyorsunuz, sizin sağlığınız için ben sizden çok strese giriyorum neden acaba deyin. Bunları avaz avaz bağırarak yapın.
Azıcık gözleri korksun.
Konu sahibi “bugün anlatıyorum, yarın yine aynı muhabbet” diyerek durumu anlatmış zaten.Anne babaya bu üslupla konuşmak çok cirkin. Evet konuşulmalı ama böyle değil. Gözleri korksun nedir yetişkin insan onlar çocuk gibi azarlanmayı hiçbir anne baba haketmez. "Ben sizin sağlığınız için kalmanızı istiyorum ama madem bu kadar rahatsızsınız gitmek istiyorsunuz koskoca insanlarsınız zorla tutamam siz bilirsiniz ama gitmemeniz sağlığınız açısından benim için daha iyi giderseniz aklım sizde kalır" şeklinde konuşulur en fazla. O ne öyle isterseniz bir de terlikle dövelim?
Zorla tutamaz evet naoacak zincirleyecek mi? Madem dinlemiyorlar konu sahibi elinden geleni yapmış gitsinler o zaman.Konu sahibi “bugün anlatıyorum, yarın yine aynı muhabbet” diyerek durumu anlatmış zaten.
"Ben sizin sağlığınız için kalmanızı istiyorum ama madem bu kadar rahatsızsınız gitmek istiyorsunuz koskoca insanlarsınız zorla tutamam siz bilirsiniz ama gitmemeniz sağlığınız açısından benim için daha iyi giderseniz aklım sizde kalır" demek işe yaramamış.
Başka öneriniz var mı?
Gittiği yerden seni üzüyor şimdi deMaalesef anlamıyor ve dinlemiyorlar. Akıllarına ne eserse onu yapmak istiyorlar. Simdi bende arada dered3 kaldim. Aksam aRadi agrim var diyo kötüyüm diyor. Hastaneye gitmem diyor. Ben baska şehirde yaşıyorum gidemiyorum. Esim doğru düzgün eve gelemiyor sağlık memuru.
Maalesef canim insalalh seninkiler giTmez yoksa daha buyuk dert oluyor.Gittiği yerden seni üzüyor şimdi deyapacak bir şey yok artık malesef yasakların kalkması beklenecek
Şehir giriş çıkışları yasaklandı artık gidemezler ama gelinimizin doğumunda orada olmayı çok istiyor inşallah biter de şu virüs giderlerMaalesef canim insalalh seninkiler giTmez yoksa daha buyuk dert oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?