• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem hala karışıyor.

Misisipili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
706
344
53
Herkese merhaba öncelikle baştan başlamak istiyorum ben 20 yaşındayken kaçarak evlendim doğal olarak annem babam ve diğer akrabalarım eşime hiç ısınamadı. Şu an bile yeni yeni 1 yıl oldu evleneli eşimin her yaptığı haraketin altında bir art niyet arıyorlar. Ben belki erken ama çocuğum olsun istiyorum herkes gibi ama annem ve teyzem çocuk yapma kariyerini yap ne belli boşanmayacağınız gibi bir sürü şey söylüyor artık hamile kalırsam söylemeye bile korkar oldum. Normal mi bu kadar baskıları anlam veremiyorum.

Herkese merhaba öncelikle baştan başlamak istiyorum ben 20 yaşındayken kaçarak evlendim doğal olarak annem babam ve diğer akrabalarım eşime hiç ısınamadı. Şu an bile yeni yeni 1 yıl oldu evleneli eşimin her yaptığı haraketin altında bir art niyet arıyorlar. Ben belki erken ama çocuğum olsun istiyorum herkes gibi ama annem ve teyzem çocuk yapma kariyerini yap ne belli boşanmayacağınız gibi bir sürü şey söylüyor artık hamile kalırsam söylemeye bile korkar oldum. Normal mi bu kadar baskıları anlam veremiyorum.
Yarınımızın garantisi yok eğitim almadıysanız okuyun çalışın kendinizi geliştirin. Daha yaşınız çok genç. Aşk insanın gözünü kör ediyor ama sonrada pişman edebiliyor. Önce kendinizi bi sağlama alın. Eşiniz sizi seviyorsa seve seve destek olur zaten size

Benim de fikrim anneler ne diyorsa doğru diyordur. Hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez. O an bize çok saçma gelebiliyor bazı söyledikleri ama bir süre sonra keşke annemi dinleseydim diyebiliyoruz.

Kesinlikle haklılar.bana derlerdi boş konusuyo bunlar derdim,şuan toz pembe geliyor herşey ama çok bi zaman geçmeden herşeyin farkına variyosun. El oğlu hiç birine güven olmaz,en iyisi bile yeri geliyo ummadığın şeyler yapiyo.annen ne diyosa iyiliğin için diyodun.tahtını yaparmista, bahtını yapamazmış. Çok doğru.

annem ve teyzem çocuk yapma kariyerini yap ne belli boşanmayacağınız
Çok doğru.Hiçbir evliliğin garantisi yoktur.Ve bana kalırsa kadının her zaman ayakta durabilecek maddi gücü ve eğitimi olmalıdır.Ayaklarınız yere daha sağlam basmalı.Ayrıca bana göre hem yaşınız çok küçük evliliğiniz çok yeni.Hiç mi hayaliniz yok çocuk haricinde?

Kısmen haklilar

Bi on yıl sonra kafanı duvardan duvara vururken anlam vermeye başlarsın.

Hangi mağaza? LCW vs gibi mi? Eğitim her zaman bir artıdır sizin için.
Eğitimiz olmazsa müdür olarak kalırsınız en fazla, ama eğitiminiz olsa o mağaza kapansa bile başka bir yerde iş bulabilirsiniz veya daha farklı görevlere, şirketlere başvurabilirsiniz.

Burada sizin durumunuzda olan evlenen, çocuk yapan o kadar insan var ki. Geriye yönelik forumu tarayın. İnsan başına gelmeyeceğine garanti veremez. Tedbir iyidir.

Ne kadar ayip basindan bosanma felan dusunmeleri insan toparlamaya calisir hala bosanmayi soyluyorlar sen onlara bakma aile islerine annenleri uzak tut cokda annenlerle konusma kocanla aran bozulabilir

anneni dinle.
daha küçüksün zaten. üni oku.

Reis anne ve babalar gormus gecirmis oluyorlar genelde ve seni sevdikleri için üzülmeni istemiyorlar.
Mümkünse çocuğu biraz daha ertele tabi iyice eşini bak bdvde bir çok eşinden dayak yiyen kadın konusu var.
Okulun varsa oku mesleğin varsa yap.
Ama biraz daha tani eşini öyle yap çocuğunu

Benim de fikrim anneler ne diyorsa doğru diyordur. Hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez. O an bize çok saçma gelebiliyor bazı söyledikleri ama bir süre sonra keşke annemi dinleseydim diyebiliyoruz.
Kesinlikle katilmiyorum. Dünyadaki neredeyse bütün kadınlar ürüyor. Hepsi çok mu doğru? Tüm kadınlar melaike mi?
Hele bizim ülkemizde coğu fikirlerini mantık süzgecinden geçirmeden 'elalem ne der' süzgecinden geçiriyorlar. O yüzden anne=haklı çok mantıksız bir önerme bana göre .
Ama şu konuya gelirsek, konu sahibi zaten çok zeki birine benzemiyor.
Eğer zeki olsaydı daha 20 yaşında, geleceğini düşünür, gençliğini,özgürlüğünü düşünür ve okula gider,hiç yoktan ilk parasını kazandıktan sonra evlenirdi.
Onun yerine daha babasından aldığı harçlık olmasa yasayamazken kocasından harçlık alma yolunu secmis, daha gün gormemisken-ergenlikten yeni cikmisken herkesi üzecek bir karar vermiş ve kocaya kaçmış.
Şimdi de 'olsun,evlendim ama kendimi geliştireyim/yaşım daha küçükken univeristeye gideyim,dar zaman olur,ayrılırım,kocamın başına birşey gelir, ele el acmayayim' derdine düşmek aklına bile gelmiyor, çocuk yapmak istiyor
Bu kişiye ne denir ki?
Biz ne desek bu kişi zaten peşpeşe üreyecek, yarın bir gün o güvendiği evliliğe inancı artık sarsılmaya başlayınca konu açıp insanlara 'nasil ayrilayim, küçücük çocuklarım var,eğitimim yok,mesleğim yok' diye yakaracak...
Çok klasik bir senaryo.
İnsan kendine yakıştırdigini yaşar konu sahibi. Eğer kendine yakıştırdigin hayat buysa, ne duruyorsun? Hem yasin 21 olmuş, her sene daha tehlikeli biliyorsun doğurganlık için. Bir sene beklemissin zaten,basla çalışmalara. Hazır şu viruste evdesiniz, en doğru zaman.. gerçi hastanelere gidilmiyor, ne zaman biteceği bile belli değil virüsün ama olsun. Sen hele hamile kal , Allah yardim eder. Hadi rastgele

Evleneli 1 yil olmus daha cicim aylarindasiniz yasiniz cok kucuk.benimde bi kizim var ilerde kacarak evlense hemde bu yaşta bende aileniz gibi davranirdim.hatta belki esiyle konusmazdim bile.gelelim size yas kucuk egitim yok inanin bu ikisi yanyana gelince sonu cok hayirli olmuyor.universiteyi okuyun mesleginizi elinize alin.burda evlenip pisman olup şu yastan sonra okuyabilir miyim diye konu acan bi suru kisi var.yasiniz genc birakin cocugu okulunuzu okuyun sonrasi gelir

Back
X