Benim de fikrim anneler ne diyorsa doğru diyordur. Hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez. O an bize çok saçma gelebiliyor bazı söyledikleri ama bir süre sonra keşke annemi dinleseydim diyebiliyoruz.
Kesinlikle katilmiyorum. Dünyadaki neredeyse bütün kadınlar ürüyor. Hepsi çok mu doğru? Tüm kadınlar melaike mi?
Hele bizim ülkemizde coğu fikirlerini mantık süzgecinden geçirmeden 'elalem ne der' süzgecinden geçiriyorlar. O yüzden anne=haklı çok mantıksız bir önerme bana göre .
Ama şu konuya gelirsek, konu sahibi zaten çok zeki birine benzemiyor.
Eğer zeki olsaydı daha 20 yaşında, geleceğini düşünür, gençliğini,özgürlüğünü düşünür ve okula gider,hiç yoktan ilk parasını kazandıktan sonra evlenirdi.
Onun yerine daha babasından aldığı harçlık olmasa yasayamazken kocasından harçlık alma yolunu secmis, daha gün gormemisken-ergenlikten yeni cikmisken herkesi üzecek bir karar vermiş ve kocaya kaçmış.
Şimdi de 'olsun,evlendim ama kendimi geliştireyim/yaşım daha küçükken univeristeye gideyim,dar zaman olur,ayrılırım,kocamın başına birşey gelir, ele el acmayayim' derdine düşmek aklına bile gelmiyor, çocuk yapmak istiyor
Bu kişiye ne denir ki?
Biz ne desek bu kişi zaten peşpeşe üreyecek, yarın bir gün o güvendiği evliliğe inancı artık sarsılmaya başlayınca konu açıp insanlara 'nasil ayrilayim, küçücük çocuklarım var,eğitimim yok,mesleğim yok' diye yakaracak...
Çok klasik bir senaryo.
İnsan kendine yakıştırdigini yaşar konu sahibi. Eğer kendine yakıştırdigin hayat buysa, ne duruyorsun? Hem yasin 21 olmuş, her sene daha tehlikeli biliyorsun doğurganlık için. Bir sene beklemissin zaten,basla çalışmalara. Hazır şu viruste evdesiniz, en doğru zaman.. gerçi hastanelere gidilmiyor, ne zaman biteceği bile belli değil virüsün ama olsun. Sen hele hamile kal , Allah yardim eder. Hadi rastgele