- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi Albertynax
mutlu çocukluk bunlardan çok bağımsız geliyor bana. Benim anneannemler çok çocuklarve orta gelirli bir esnaf aileymişler. Ama en büyük iki çocuk (onlar da kendi istememiş) harç herkes üniversite eğitimi almış. Hala kardeşler olarak çok birbirlerine düşkündürler ve harika bir çocukluk geçirdiklerini anlatırlar. Muz ve her gün kırmızı et yediklerini sanmıyorum. Ama okutmak için elinden geleni yapan dedem, ilgili sevecen ananem ve iyi kalpli bir sürü çocuk olarak mutluymuşlar.
Babannemlerde devrin burjuvası sayılacak bir aile. Üç kardeş babamlar. Babannem ilgisiz soğuk bir kadınmış, mutsuz br çocukluk geçirmişler. O maddi imkanlara rağmen en ufakları okumamış, it kopukla takılmış. Dedem ölmeden tek mesleksiz olan o diye dükkan bıraktı ama onu da yedi bitirdi seraefil oldu. Bana bu çol vicdansız bir bakış açısı gibi geliyor. Çok zengn yada çok fakir olmak değil ilgili, sevgi dolu bir ailede büyümek önemli bama göre.
benim eşim de yokluk içinde büyümüş ama kendini gayet iyi eğitmiş, güzel okullarda okumuş bir çocuk. Ve annesi babasını çol seven ailesiyle de gurur duyan bir çocuk.
Bunlarda çok uç örnekler ama. Her fakir aile mutlu ve zengin aile mutsuz, aile baglari kopuk diye birsey yok. Ve simdiki zaman, eskisine benzemez. Eskiden yine bir gayret vardi. Cocukta bir isik oldugunda, birazda gayret ettiginde iyi yerlere gelebilirdi.
Simdi o durumda ortadan kalkti. Egitim iyi degil, kres desen pahali. Tek maas ile en asgari seyler ödenmesi bile zor, geçinilemiyor,.. Yani eskiden ailenden dolayi hayata 2 puan eksik ile baslarken, simdi 10 puan eksik ile basliyorsun. Anlatabildimmi?
Ve insan niye çoçuklarini çabalamak zorunda birakiyor? Yani hayat çabalamak demek tabiki fakat bir yoksul ailede bu ekstra oluyor. Cocuk aslinda ona ait olmayan yükleri sirtina bindiriyor. Büyüdükten sonra "oldu geçti" deniliyor çünkü yapilcak birsey yok. Anne babana kizsanda birsey degismez ki.
Bile isteyerek 5 çoçugu yoksul bir ailede dünya getirmek bencillik ve dahasi vicdansizliktir.