artık diyorum bazen açmıyorum telefonunu
aslına bakarsan vicdanımda eskisi gibi değil sanırım
daha az düşünüyorum annemi
yarın hastaneye yatıyorum inna annem aklımda bile yok
bayramda iyiki gitmşim en azından vicdanım hafifledi
değişmediğini gördüm
tamamen ilişkimi kesmicem ama eskisi gibide her aradığında beni bulmasınada izin vermicem
alışıyorum bu duruma ama
hala neden böyle oluyo demedende edemiyorum hani daha farklı olsaydık
diğer aileler gibi olamadık bi türlü bu saatten sonrada oamaz zaten
kaderim deyip razı olmak tan başka bi seçeneğim yok
şu vicdanımıda tamamen yenebilsem iyi olucak
kendime eziyet ediyorum bazen annemin umurundamı hayır tabiki
yine arada kaynadım vay be hep benden öncelikli oldu herşey ne güzel
geçmiş olsun umarım önemli bişey değildir. çabucak atlatırsın.
hiç kimse kendi isteğiyle annesizliği tercih etmez.
ne yazık ki yaşananlar bu noktaya itiyor insanı.
ben de o soruları hep soruyorum neden böyle oldu diye. keşke diğer anne kızlar gibi olsaydık diye.
nedenini inan bulamadım.
düşünmenin de bir faydası yok ne yazık ki.
bende mi sorun var diye düşündüğüm de çok oldu.
ama diyorum çocuk halimle ne yapmış olabilirim ki.
çocuğu istediği gibi bir çocuk olmayabilir de. ama bu çocuğun suçu mu.
annenin o çocuğu sevmemesi için sebep midir.
çok çok geçmiş olsun canım.
inşallah çabuk iyileşirsin.
iyi olduğunda yazarsın.
sen de kendine çok iyi bak.
bencil az kalıyor gibi.
bi kere sen daha yeni iyileşiyorsun. nikaha gitmiyorsun diye sen mi gaddar oldun yani.
iki kız kardeş bir anne varken sen hastanede yalnız kalıyorsun o halinle ama onlar gaddar olmuyor çok ilginç.
ben duygusuz insanın nasıl bir felaket olduğunu çok iyi biliyorum.
biraz insafı acıması vefası yoksa bırak ondan uzak durmak lazım. ezip geçerler insanı.
eşin haklı. anladığım kadarıyla eşinden yana şanslısın. Allah bozmasın.
hayatta yalnız değilsin senin en yakının eşin ve oğlun.
ne kadar sahtekar ne kadar kurnaz insanlar ya. aynı benimkini anlatmış gibisin.
bu kadar olur.
hastanedeki teyzeler bakarmış sana ha. gülermisin ağlarmısın.
ben olsam eve çıktığımda sormazdım gelecekmisin diye. hala sen onun peşindesin.
ama anlıyorum da yanlış anlama. eleştiri falan değil.
ama ben tacrübe ederek öğrendim ki sen onun peşinde olduğun sürece sana değer vermeyecek.
acımasız bir yorum daha yapayım.
-yaşlanıyorum bana gene sonunda lolo bakar nede olsa yufka yürekli saf öbürleri yaşlılığımda canıma okur benim.- diye seni yedekte tutuyor olabilir.
neyse sen iyisin ya. hayatta sağlıktan daha önemli hiçbişey yok. inşallah oğlun da iyidir.
iyi demişler zaten sen evham yapmışsın biraz ama götür gene için rahat etsin. sağlık işi ihmale gelmez.
tekrar geçmiş olsun canım ikinize de.
sevgiler
2 değil 3 tane daha kardeşim var 4 kız kardeşiz biz
en büyük ablam aramadı bile
az önce annem aradı beni cepten açmadım telefonu kapatmadımda sessize aldım
açsaydım telfonu kim bilir neler dicekti bana
yaa gene kendi menfaati için benim nikaha gelmemi istiyo
karşı tarafa gösteriş yapıcakya hayır canım artık annemin istediği değil benim istediğim olucak
bana 14 yaşında yaptığım hataları söylüyo yaptıklarım öyle büyük şeylerde değildi ergenlik fevri hareketler tabi bunda yine anneminde payı varya neyse
sen şöyleydin sen böyleydin diyo bana annem
çocuğunda sana aynısını yapcak diye vicdanıma oynuyo resmen
dediğin gibi beni elinin altında tutmak istiyo ama ben buna izin vermicem
ben gaddar değilim aslada olamam annem öyle bilin beni umrumda bile değil
değilmiki beni o halde bırakıp gidebildi
inan eşimin çektiği videoya bakıyorum ameliyattan çıktığımda gerçekten çok kötü bi durumdaymışım
anne yüreği dayandıysa ben hayli hayli dayanırım
yazılarını okudukca kendimi gördüm sanki...ağladım.. sanki benim yaşadıklarımı hemen hemen anlatmışsın...canım benim böyle anneye nasıl anne diyorsun....yedi kat yabancı dahi yapmaz bunu...ben artık böyle şeyleri yaşamıyorum....çünkü şimdiye kadar annemle kontakt olsaydı....ömrüm kısalırdı.....belkide ölmüştüm derten.....ameliyatına da af olsun diye gelmiş sadece değişik kişilerle sohbet için...bence uzaklaş mesafe koy... annenden belki daha rahat edersin....
çok üzüldüm herneyse ağlayacaktım yazıya ama maalesef var bu sorun.siz annenizi sevdikçe onun sizlen ilgilenmesi için elinizden geleni yapınca o tam aksini yapıyor.tabi ki annelerin eşit sevme gibi bir zorunluluğu ben de konuyu açan kadar yaşamadıysamda aynı sorunu bir dönem ben de yaşadım. gerçi hala eskilerin etkileri var alışkanlıktan mıdır nedir bilemem o benden ne kadar uzaklaşsa ben o kadar yakınlaşıyordum zorla sevdiriyordum kendimi. bir ton yüzsüzlük yaptım hatta hiç utanmadan.ama bir süre sonra bu durumu taşımak zor oldu ve açık açık bağıra bağıra konuştum ben şanslı bir insandım çünkü dinleyebilen bir anneye sahiptim biraz da duygusal. annemde şimdi biraz pişmanlık var. bu sefer şimdi arayıp sormuyorum ben; o arıyor beni merak edip olayı tersine çevirdim gibi. belli süreden sonra illa ki özlüyor:)ama hiç bir sevgi anne çocuk sevgisinin yerini tutamaz bu bir gerçek.
çok üzüldüm herneyse ağlayacaktım yazıya ama maalesef var bu sorun.siz annenizi sevdikçe onun sizlen ilgilenmesi için elinizden geleni yapınca o tam aksini yapıyor.tabi ki annelerin eşit sevme gibi bir zorunluluğu ben de konuyu açan kadar yaşamadıysamda aynı sorunu bir dönem ben de yaşadım. gerçi hala eskilerin etkileri var alışkanlıktan mıdır nedir bilemem o benden ne kadar uzaklaşsa ben o kadar yakınlaşıyordum zorla sevdiriyordum kendimi. bir ton yüzsüzlük yaptım hatta hiç utanmadan.ama bir süre sonra bu durumu taşımak zor oldu ve açık açık bağıra bağıra konuştum ben şanslı bir insandım çünkü dinleyebilen bir anneye sahiptim biraz da duygusal. annemde şimdi biraz pişmanlık var. bu sefer şimdi arayıp sormuyorum ben; o arıyor beni merak edip olayı tersine çevirdim gibi. belli süreden sonra illa ki özlüyor:)ama hiç bir sevgi anne çocuk sevgisinin yerini tutamaz bu bir gerçek.
Ben böyle bişi yaşamadım,daha çok annemi özlüyorum yanımda olsaydı diyorum.Kaybedeli 2 yıl oldu.onsuz nişanlandım,düğünüm oldu.O kadar zordu ki annesiz kalmak.Ama annesi olup da destek göremeyen de var,sizin yazdıklarınızı okudukça üzülüyorum.Hayatın yükünü çocuk yaşta üstlenmişsiniz,anneden destek görmemişsiniz üvey baba dayağı da var işin içinde.kim sizin yerinizde olsa asi olurdu,erkenden evlenip kurtulmak isterdi.Ama böyle bir anneye rağmen yine de çok iyi bir evlatsınız.Sizi tebrik ediyorum.
Bu arada geçmiş olsun..
canımm...bazı anne ve çocukların araasında böyle soğukluklar oluyor duyuyorum,görüorum,
bi evladın her zaman anneye ihtiyacı vardır.ama anne varken bulunamıyorsa bu en acısıdır...allahım seni evlatlarından ayırmasın sen annenin yapmadıklarını onlara yap..içinde neye hasret kaldıysan bence hepsini çocuklarınla gelecekte olucak torunlarınla yap...ama aklım almıyor gerçekten..öz evlatlarını insan ayırırmı ya büyük konuşmak istemiyorum her ne kadar zıt gitsemde ayıramam çocuklarımı allah yaşatmasın çok zor yaşadığın bir annenin varken yok olması düşünemiorum bile..benim annem melek gibidir...inan geliniyle bile ayırmaz bırak öz evladı...dicek o kadar çok şey varkii ama ekrana dökemiorum...sen sen ol çocuklarına annenin yaptığını yapma...yapmıcağındanda eminim zatenn sen iyi bir annesin :)) canım benimmm inşallahhhh annende pişman olur er geç anlr yaptığının hata olduğunu....
allah rahmet eylesin annenize mekanı cennet olsun
evet annesizlik çok zor bişey heleki varken yok olması inan dahada zor
anneme bunları anlatamıyorumki
sen şöyle yaptın böyle yaptın diyo
daha 14 -15 yaşında yaptıklarımı başıma kakıyo hala
bıktım artık bu suçlayıcı tavırlardan inan çok yoruldum benden ne istiyolar anlamadım
kendileri bana karşı hiç bir sorumluluklarını yerine getirmiyolar ama benim herşeyi dört dörtlük yapmamı istiyolar
çok yordular beni artık kimseyi düşünmek istemiyorum
2 hafta sonra sınavım var sınavıma odaklanmam lazım annem inanmıyo ama ben bu yaştan sonra kendime yeni bi meslek sağlıyabileceğime inanıyorum
kaç yaşına kadar yaşayacağımızı allah bilir
eğer benim bi bukadar daha ömrüm varsa boşa harcıyacağıma
hayallerimi yerine getirmek için çabalayarak ömrümü geçiririm
ayrıca geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim
amin Lolo..
sen de o kadar takıp üzme kendini artık,biliyor musun hastalıklar hep dertten,sıkıntıdan ürüyor..zayıf anını yakalayıp ortaya çıkıyorlar.o yüzden seni tınlamayan bir anneyi sen de tınlama yoksa o hiç akıllanmıcak olan sana oluyor yine sana olacak.gerçi tınlama demek kolay da anne işte vicdanı rahat bırakmaz insanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?