Annem her işini bana yaptırıyor?

yemyesilyesim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
70
171
8
40
Ailemle birlikte yaşıyorum. Ama annem her işini bana yaptırıyor. Çok yaşlı ve hasta değil. Her işini kendi yapabilir ama en son ayakkabısını giydirmemi istedi. Dediğim gibi hasta olsa, belinden rahatsız olsa anlarım. Ama hiçbirşeyi yok. İsyan ettim artık. Anne kendin giy dedim. Sanırım anladı, toparlamaya çalıştı durumu. Ben şundan dolayı böyle dedim filan dedi. Neyse biraz sıkıldım bu durumdan. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Valla benimde annem her isini bana yaptiriyor hic memnunda kalmiyor ama el mahkum yapiyorum iste bende yapmasam kimse yapmayacak cunku:D

Yaa benim annemde birazcik daginik mesela dolabin icinde sebzeler curuyo ya da 3 gunluk yemek halen kapaklinin icinde duruyo alip atmiyor unutuyor yani umursamiyor. Bende anneme kiziyorum evle mutfakla ilgilen diye tamam ilgili ama bence yetersiz. Annem bana kiziyo ben anneme😅 zaten eve gec geliyorum yedigim tabagi makinaya zor atiyorum birde is yapmak zor geliyor.
Sizde sesinizi cikarmayin napcaksiniz anne iste Allah basimizdan eksik etmesin..

Belki o sırada size dile getirmese de belinde vs ağrısı olabilir, bir şeyiniz mi eksilir yapsanız? Anneniz kendi ayaklarınızın üstünde durana kadar her şeyinizle ilgilendi büyüttü sizi, of bile demedi belki rahatsızlandı size belli etmedi.
ayakkabı giydir demiş giydiriverin.
Su istemiş götürün veya başka bir şey demiş ucundan tutuverin..
annemde benden ister hiç gocunmam hatta o söylemeden sormadan yapmaya çalışırım azcık dinlensin yükü hafiflesin diye.
Annenizin kıymetini bilin çok şükür yanınızda sağlığı yerinde.
Sonradan çok ararsınız olsaydı da ayakkabısını giydirseydim diye...

Ee yaptıysanız ne olmuş. Ben evliyim anneme gittiğimde çay servisi evde yapılacak başka işleri yaparım. Hatta annemden yorulup gelirim. Bugün varlar yarın yoklar yapın ne olacak

Kızım 6 yaşında, aslında yemeğini de kendi yiyebilir, üstünü de kendi giyebilir ama dikkat çekmek için " anne üstümü giydir yemeğimi yedir " der. Demek senden ilgi bekliyor 🤷‍♀️

Neyden dolayı demiş?
Neyse anne evinde biraz iş yapmayı öğrenince evlenince de zorluk çekmez insan. Benim bir kız arkadaşım neredeyse 40 yaşına gelmiş bekar, evde hiç iş yapmıyordu o da annesini hizmetçi gibi kullanıyordu. İşe gidecek, kıyafetleri hazır ve ütülü vaziyette asılırdı odasına vs. Eve gelince önüne yemeği konurdu. Banyo yaparken bile annesine sırtını sabunlatıyordu. Bu da bence çirkin bir durum.

Size şu açıdan hak veririm,benim dayimin taraf yengem var sağolsun cok hoş sohbettir ancak 2 kizina dar etti evi iş yaptirmaktan.hatta koyde yasiyorlardi ekmek yogurmak,firin yakmak,ekmegi firina atmak gorevleride vardi temizlik haricinde.simdi evlenince kocalari el ustunde tutuyor ziyaretlere gidince kocalar da yardim etmeye baslayinca yengem cark ediyor:) ben de koy kokenliyim yazlari salca,tarhana vs vs iş coktur annem illa yap demez ama icim rahat etmez cok is yaparim.yani gonullu olunca severek yapiyosunuz.tabii evlendikten sonra eskisi kadar yapamaz oldum ama denk gelince kanimin son damlasina kadar yaparim ama annemden asla yap talebi duymadim.tamamiyle gonullu.

Ben anladım seni canım benim kv de öyle kızlarına karşı. Aslında genç ama her şeyi söyler de yaptırır. Onlar da zaten söylenmeden yaparlar ama değişik bir durum. Ben öyle görmemişimdir kendi ailemden 75 yasında babannem bir dk. durmaz kendi suyunu kendi alır. Anneannem 90 yaşında vefat etti o bile suyunu kendi alırdı birine söylemezdi. Su bi örnekti hep aynı seyi anlatmısım gibi olmuş. 🙃

Back
X