- 4 Mayıs 2021
- 9.496
- 12.516
- 198
Merhaba, ben 2 bir buçuk yıllık evli bir kadınım. Annemle aynı şehirde yaşıyoruz, evlenmeden önce de evlendikten sonra da annem babamla doğru mesafeyi, sınırlarımızı ayarlamaya çalışyorum. Bu bir dert değil elbette ama annem her hafta pazara çıktığında bana da bir şeyler alıyor ve her hafta bunları bana getiriyor. Ne güzel diyeceksiniz ama ben yetişkin bir kadın olarak, evimin alişverişinden de sorumluyum ve yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ama annem boğazımdan geçmiyor, içime sinmiyor deyip, her hafta sebze meyve alır getirir. Bu beni biraz rahatsız ediyor. Birkaç kez anne ben alıyorum sen alma dedim ama bunu alışkanlık haline getirdi. Hayatıma, evime müdahale edildiğini hissediyorum. Kırmadan bu konuda nasıl bir sınır çekebilirim sizce? Hasta olurum, lohusalık olur, gidemem, alamam, rica ederim tabi ki alsın getirsin ama bir engelim, müşkülüm yokken her hafta bana alışveriş yapması bana biraz can sıkıcı geliyor, fazla fedakarlık, vericilik gibi geliyor. Sizde durum nedir?
Şükredin bence annemiz sağlıklı size alışveriş yapıo sizi seviyor çok çok şükredin hemde mızmızlanmak sizinkiMerhaba, ben 2 bir buçuk yıllık evli bir kadınım. Annemle aynı şehirde yaşıyoruz, evlenmeden önce de evlendikten sonra da annem babamla doğru mesafeyi, sınırlarımızı ayarlamaya çalışyorum. Bu bir dert değil elbette ama annem her hafta pazara çıktığında bana da bir şeyler alıyor ve her hafta bunları bana getiriyor. Ne güzel diyeceksiniz ama ben yetişkin bir kadın olarak, evimin alişverişinden de sorumluyum ve yapıyorum, yapmaya çalışıyorum ama annem boğazımdan geçmiyor, içime sinmiyor deyip, her hafta sebze meyve alır getirir. Bu beni biraz rahatsız ediyor. Birkaç kez anne ben alıyorum sen alma dedim ama bunu alışkanlık haline getirdi. Hayatıma, evime müdahale edildiğini hissediyorum. Kırmadan bu konuda nasıl bir sınır çekebilirim sizce? Hasta olurum, lohusalık olur, gidemem, alamam, rica ederim tabi ki alsın getirsin ama bir engelim, müşkülüm yokken her hafta bana alışveriş yapması bana biraz can sıkıcı geliyor, fazla fedakarlık, vericilik gibi geliyor. Sizde durum nedir?
Arkadaşlar doğru söylemiş. Yaftalamamis. Evime müdahale edildiğini hissediyorum demiş konu sahibi. Hastaydı pastaydi mesajları gelen tepki üzerine 2. Mesajında yazdı.Hemen konu sahibini yaftalamışsınız ama belki ailesinin çok fazla durumu yok kendisinden kısıp kızının evine götürüyor belki annesinin bir rahatsızlığı var ona rağmen çıkıp alıyor getiriyor belki bu sebeplerden dolayı istemiyordur annesinni alışveriş yapmasını. Tabi yorum yapan arkadaşlarda haklı ne güzel bir anneye sahipsiniz inşallah öyle düşünceli bir annede siz olabilirsiniz. Size bir şeyler getirmesinden neden rahatsız oluyorsunuz bence onu konuda paylaşırsanız hepimiz daha sağlıklı yorum yapabiliriz
Yaptığı pasta börek yemeği getirdiğinde asıl evinize müdahale etmiş oluyor. Ne demek yemek getirmek siz yapamaz mısınız?Merhaba yeni üye oldum ilk kez konu açtım, teşekkür ederim fikirleriniz için, mesaj hızına yetişemeyeceğim galibaburadan genel bir cevap vereyim. Farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum paylaşırken. Evet anne değilim henüz, bazen anlayabiliyorum, ben de anne olacağım diyorum. Mevsimin taze sebzelerini, ıspanak, pırasa gibi onları alıyor. Önceden o alıyor, evde var diye ben pazara çıkamıyordum fazla olacak ziyan olmasın diye, baktım ben hiç pazara gitmiyorum, bu böyle olmayacak, nereye kadar deyip, tekrar haftalık pazara çıkmaya başladım, almadığım şeyleri getiriyor bu kez. Ben de çıktığımda her şeyimi alayım, eksiğim kalmasın, sorduğunda da almıştım sağ ol diyeyim diye düşünüyorum. Çünkü bel ve diz ağrısı çok annemin sırf getirmek için geliyor, doğru düzgün oturmadan geri dönüyor onun için de üzülüyorum. Yoksa yaptığı bir pastayı, böreği, yemeği elbette getirir sag olsun, ona sözüm yok. Ama bu düzenli pazar ve alış veriş muhabbeti beni biraz sıktı galiba.
E beraber çıkın pazara sorun çözülmüş olur. Benim açımdan dert edilecek değil tam tersi teşekkür edilecek bir durum.Merhaba yeni üye oldum ilk kez konu açtım, teşekkür ederim fikirleriniz için, mesaj hızına yetişemeyeceğim galibaburadan genel bir cevap vereyim. Farklı bakış açılarına ihtiyaç duydum paylaşırken. Evet anne değilim henüz, bazen anlayabiliyorum, ben de anne olacağım diyorum. Mevsimin taze sebzelerini, ıspanak, pırasa gibi onları alıyor. Önceden o alıyor, evde var diye ben pazara çıkamıyordum fazla olacak ziyan olmasın diye, baktım ben hiç pazara gitmiyorum, bu böyle olmayacak, nereye kadar deyip, tekrar haftalık pazara çıkmaya başladım, almadığım şeyleri getiriyor bu kez. Ben de çıktığımda her şeyimi alayım, eksiğim kalmasın, sorduğunda da almıştım sağ ol diyeyim diye düşünüyorum. Çünkü bel ve diz ağrısı çok annemin sırf getirmek için geliyor, doğru düzgün oturmadan geri dönüyor onun için de üzülüyorum. Yoksa yaptığı bir pastayı, böreği, yemeği elbette getirir sag olsun, ona sözüm yok. Ama bu düzenli pazar ve alış veriş muhabbeti beni biraz sıktı galiba.
Okuduğunu anlayamayan insan çok burada.Ne alaka kıymet bilmemekle.Gayet medenice efendice soru sormuş.İnsan başına gelmeyince aa bu da sorun mu diyebilir.Evet bunu anlarım ama kıymet bilmemek demek o yanlış.....Evet paylaşım yapan yeni evli arkadaş...çok haklısınız biraz hayatınıza müdahale oluyor çok iyi niyetli yapılmış olsa bile.Annenize açık açık çok iyi niyetli olarak her hafta alışveriş yaptığını çok düşünceli bir annesi olduğu için mutlu olduğunuzu,bunun sizi çok mutlu etmekle beraber artık evinizin sorumluğunu almak istediğinizi haftalık yemek vb programları yaparak sebze meyve almayı ve bunu öğrenmeyi istediğinizi belirtin...Çok yenisiniz o da zamanla anlayacaktır...Merly size değil bu baştaki ifade . sizin yorumlar güzel...Bence kıymet bilmese burda kırmadan nasıl yaparım diye sormazdı..
Yetişkin bir kadın oldugunu evinı gecindirebildigini dile getiriyor.
Konu sahibi kendini yetersiz hissediyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?