Öğrenciyim evdeyim malum okul hala açılmadı.
Annemle bir evi 24 saat paylaşıyoruz. Az önce farkettim annem iş yapmamak için herşeyi kötü yapıyor. Kahvaltıları hep ben hazırlıyorum çünkü hırt hırt patates kızartmaları, krep gibi kızarmış yumurtalar, buzdolabında kurumuş peynirler, sossuz yıkanmış öylece konmuş zeytinler yiyoruz. Patatesi ocağa koyuyor uzun bi süre sonunda başına gidiyor altı yanmış, çeviriyor yanlar pişmiyor bi köşesi fazla kızarmış. Önemsemiyor.
Çamaşırı atıyor çamaşır makinede ıslakken kaldığı için kokuyor öyle asıyor koka koka çamaşır giyiyoruz.
Ev toparladığında garip bi sistemi var. Salondaki kıyafetleri yatak odasına ordan benim odama taşıyıp duruyor.
Ve farkettim ki evdeki tüm işleri ben yapıyorum. Mutfağı toparlayıp, evi süpürüp, yerleri silip, gardolabımı temizlediğim zaman içinde annemi hala balkonu yıkarken buluyorum. 1 metrelik alan.
Güzel kokmak için çamaşırları ben alıyorum, başıda durulmuş özenilmiş yemekler için yemeği, beli rahatsız banyoyu ovamıyor o da bende, bulaşıklar da..
Annem de kırklarında yaşlı değil. Elbet hizmet ederim sorun değil ama protesto eder gibi herşeyi kötü yaparak beni yapmaya zorlaması biraz canımı sıkıyor. Eskiden öyle değildi
Soslu zeytinimi kendim koyuyorum zaten. Dediğim gibi bir çok şey bende. Sıkıntım annemin kullandığı yöntem. Herşeyi kötü yapıp mecbur bırakma yöntemi. Bu hoş değilBikmis olabilir.
Senelerdir evli. O isleri milyon kez yaptı.
Her gün yemekler pisirdi.
Şimdi senin de elinden geliyorken, okul da yokken
az rolantiye alsın, ne olacak ki??
Tek basima olsam peynir ekmek yerim, her gün makarna pisiririm.. Ama eşimi ve çocuğumu dusunup eti, sebzesi, kuru baklagili, salatası, tatlısı yemek hazırlamaya çalışıyorum.
Ama sen belli ki yetişkin birisin.. Artık ideal ve dengeli yemekler yapmasının gereği yok. Soslu zeytin istiyorsan kendin koy :) İş yavaşlatıyorsa sen yap. Yapmayacaksan da söylenme. İdare et.
Ve bekarken çok duyduğum ve hatta artik sinir olmaya başladığını bi laf vardı. Annem iş yaptırırken "yaptığın bana, öğrendiğim sana" derdi. Doğru, kesinlikle çok doğru bi söz. Zamanında angarya gelen, beles iş gücü olarak kullanildigimi dahi düşündugüm sarma sarmalar, mantı açmalar işime cook yaradı :) Temizlik keza öyle çok pratiğim. Çünkü acemiliği annemin evide yaptim..
kadıncağız bıkmıstır belki ne yapsınÖğrenciyim evdeyim malum okul hala açılmadı.
Annemle bir evi 24 saat paylaşıyoruz. Az önce farkettim annem iş yapmamak için herşeyi kötü yapıyor. Kahvaltıları hep ben hazırlıyorum çünkü hırt hırt patates kızartmaları, krep gibi kızarmış yumurtalar, buzdolabında kurumuş peynirler, sossuz yıkanmış öylece konmuş zeytinler yiyoruz. Patatesi ocağa koyuyor uzun bi süre sonunda başına gidiyor altı yanmış, çeviriyor yanlar pişmiyor bi köşesi fazla kızarmış. Önemsemiyor.
Çamaşırı atıyor çamaşır makinede ıslakken kaldığı için kokuyor öyle asıyor koka koka çamaşır giyiyoruz.
Ev toparladığında garip bi sistemi var. Salondaki kıyafetleri yatak odasına ordan benim odama taşıyıp duruyor.
Ve farkettim ki evdeki tüm işleri ben yapıyorum. Mutfağı toparlayıp, evi süpürüp, yerleri silip, gardolabımı temizlediğim zaman içinde annemi hala balkonu yıkarken buluyorum. 1 metrelik alan.
Güzel kokmak için çamaşırları ben alıyorum, başıda durulmuş özenilmiş yemekler için yemeği, beli rahatsız banyoyu ovamıyor o da bende, bulaşıklar da..
Annem de kırklarında yaşlı değil. Elbet hizmet ederim sorun değil ama protesto eder gibi herşeyi kötü yaparak beni yapmaya zorlaması biraz canımı sıkıyor. Eskiden öyle değildi
Annem çalışmıyor ev hanımı. Soslu zeytin güzeldirkadıncağız bıkmıstır belki ne yapsın
siz daha gencsıznız
sizin yasınızda ben de çok özenirdim ev işine vs
suanda 37 yasındayım , çalışıyorum da ayrıca
inan cok yoruluyorum
annen calısıyor mu ?
ama camasırları makınada tutmam, yemegımı de guzel yaparım
ama zeytınlerı ben de soslamam sadece yıkarım
Kızmayın :) dediğim gibi sorun değil hizmet ederim. Bunu güzelce söylemesini isterim sadece. Mecbur bırakılmak benim canımı sıkıyor sadeceSanki ev arkadaşınızdan bahseder gibi bahsetmişsiniz annenizden. Siz ondan daha fazla iş yapsanız nolur ki?Senelerce o söylediğiniz işleri yapmış ,sizi bu yaşa getirmek için emek vermiş..azıcık da siz onu rahat ettirin bişey olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?