Yani arkadaşın dediği gibi mademki psikopatım oynuyor sizde senin iyiliğin için anne deyip psikatri hastanesine yatırın da yatsında aklı başına geliyorsa ne ala gelmiyorsa getirirler yazıık ya sizede günah en azından kafanizı dinlendirmiş olursunuz112 Acili arayıp, psikiyatrik hastamız var alabilir misiniz diyebilirsin mesela. Veya bulunduğun ildeki psikiyatri hastanesini....
Anında gelip alıyorlar, hastaneye yatışı sağlanıyor.
En azından annen kendine bir şey yapmaya çalışamaz. Gözetim altında tutarlar, ziyarete gidersin, böylece aklında "Acaba annem kendine bir şey mi yaptı?" gibilerinden soru da kalmamış olur.
Kendi kendine düzelmesini beklemenin bir faydası yok. Düzelmez çünkü...
Geçmiş olsun tekrardan.
Annen de de aynı rahatsızlık (bipolar)olabilir inşallh sen bari aklı selim ol herzamanamin sağolun, biz artık alıştık gibime geliyor ama bilinçaltım dolu olabilir. bilmiyorum. kardeşimde bipolar bozukluk var o zaten ilaç kullanmasa direk intiharlık. psikoloğa gidiyor da, ben gitmeyi düşünmemiştim hiç.
Ciddi misin dediklerindeBırak intihar etsin
Edemez , kendince blöf yapıyor
Ama intihar da etse bence büyük bi kayıp değil
3 yaşından beri eziyet içinde size , saçmalık
siz elinizden geleni yapmışsınız onun yaşına gelince sayesinde çok kötü durumlara düşmemek için umursamayın ,anlaşılan oki o sizi kendi keyfi için kullanıyor o acısına aşık acı çekip üzülmeyi istiyor sizide üzüyor,sen bir uzmandan yardım al üzülmeyin daha fazla yavrum benim ya
kusura bakma canım sonuçta annen ama bunu diyeceğimAllah razı olsun çok sağolun.. Evet acısına aşık bu doğru. Tamam hayatı zor ama yaşadığı zorluklar haricinde de bir sürü sorun üretip mutsuz olmaya çalışıyor. Ben annemi hiç mutlu hatırlamıyorum genç kızken de böyleymiş yataklara girip ağlarmış bir şey yokken. Sanırım psikolojik. Şimdi geldi evde. Bakınca güleceği için yüzümüze bakmamak için elinden geleni yapıyor. Başıma öyle bi ağrı girdi ki... Dua edin bize olur mu
kusura bakma canım sonuçta annen ama bunu diyeceğim
bazı insan kendi mutsuz oldu veya oluyor diye çevresindekilerin de mutsuz olmasını ister
mutlu olmalarına dayanamaz acısını onlara da yaşatır yada onlara çektirir
annen normal değil tedavi olması lazım çok acı çekmiş tamam da annen aynı zaman da egoist
intihar etmeye kalkan insanları zaten çok bencil bulurum veya intiharıyla çevresinde ki insanları korkutanı
çünkü küçükken de şimdi de sizin o intihar ettiğinde yaşayacağınız acıları, özellikle sizle beraber intihar etmeye kalkmasını kalbinizde açacağı yaraları düşünmemiş bile
şu an dahi sizin kafanızı rahat ettirmiyor ben mutlu olmadıysam bırakıyım çocuklarım mutlu olsun demiyor
annenin bir hastane de tedavi görmesi gerekiyor kesinlikle psikoloğun veya psikiyatristin çözebileceği sorunlardan çoktan beri çıkmış
sana ve kardeşine de bol bol sabır ve yaşadıklarınızı unutturacak mutlu anlar diliyorum
Yok hayır öyle olmuyor malesef.. Babam intihar numarası yaptığında bizde hastaneye yatırmak istedik hemen gözetim altında olur en azından belki iyileşme sağlar diye. Ama hastaneyi aradığımızda orta yaş civarlarının kendi isteği, izni olmadan asla hastaneye alamadıklarını söylediler, kalakaldık öyle. Daha sonra bilgilendirme için polise vermişler numaramızı aradıklarında da kendi isteği olmadan yatırmak istiyorsanız raporunun olması gerek kesin dediler ancak bu şekilde hasta yatırılabiliyor yani. Biz doktora gitmediğini söylediğimizde de kaymakamlığa gidin onlar size yardımcı olacak dediler rapor için. Süreç böyle işliyormuş yani.112 Acili arayıp, psikiyatrik hastamız var alabilir misiniz diyebilirsin mesela. Veya bulunduğun ildeki psikiyatri hastanesini....
Anında gelip alıyorlar, hastaneye yatışı sağlanıyor.
En azından annen kendine bir şey yapmaya çalışamaz. Gözetim altında tutarlar, ziyarete gidersin, böylece aklında "Acaba annem kendine bir şey mi yaptı?" gibilerinden soru da kalmamış olur.
Kendi kendine düzelmesini beklemenin bir faydası yok. Düzelmez çünkü...
Geçmiş olsun tekrardan.
Ben biraz fazla katıyım sanırımCiddi misin dediklerinde
Evet dogruda bence hic bir anne boyle yapmaz gibime geliyor acil tedavi olmasi sartBen biraz fazla katıyım sanırım
Ama ya çocuk yapmasınlar ya da ona göre davransınlar
3 yaşından beri neler çektiriyo çocuğuna
Düzelecek gibi de durmuyo
Şu anda yaptığı bence blöf zaten
Böyle annelik mi olur
Benim bi yengem varEvet dogruda bence hic bir anne boyle yapmaz gibime geliyor acil tedavi olmasi sart
Annenizle ilgili acimasiz yorum yapanlari hic anlayamadim nasil vicdandir bu Annedir yahu, benim de sorunlarim var annemle ama hic oyle kadincagizi bir yere terketmek falan aklimin ucundan gecmez.Allah da gecirmesin.ustelik sizin anneniz hasta ve sevgiye cok ihtiyaci var.Ne yazik ki sizi aglatmayi da cok seviyor cunku siz agladiginiz da sizin onu sevdiginizi dusunuyor.Ve son olayda da yine sizi aglatmis arkasindan kosmadiniz bu defa ama sonunda ne yapti etti aglatti yine.Simdi bunlari daha fazla sinirlenmeniz icin soylemiyorum , annenizi daha iyi anlamaniz icin yaziyorum Cunku ne kdr iyi anlarsaniz o kadar iyi cozum bulursunuz.Annenizle aglayarak bir konusma yapin.Deyin ki "anne biz de normal insanlar gibi olalim.Aglayarak degil de gulerek mutlu olalim deyin.hayata bir kez geliyoruz , sevdigimiz seyleri yapalim.Hepimiz calisiyoruz bu aksam disarda yemek yiyelim,sinemaya gidelim.Cem yilmaz in filmi cikmis,yarin hep beraber kuafore gidelim.bakimlar yaptiralim.ertesi gun baska aktivite.yani ne seviyorsan neyden mutlu oluyorsan onu yapalim anne,cunku daha fazla bu uzuntuleri bunyem kaldirmiyor" deyin.(Hatta yalanciktan hastalanmis gibi de yapabilirsiniz,dr ayarlayin,psikolojik falan desin ve biraz bu konuda sucluluk hissetmesini saglayabilirsiniz taktik olarak yani diyorum cunku bir sekilde bu durumu duzeltmeniz lazim)Ciddi anlamda iyi niyetli sekilde organize bir tezgah kurarsaniz bu is cozulur gibime geliyor.Cidden durumunuza cok uzuldum ondan boyle uzun yazdim zaten.
Benim annem de ne zaman evde kucukte olsa bir sorun ciksa mesela kardesimle tartissak "ay yeter" diye fenalik gecirirdi. Neyse psikiyatriste gitmisler babamla. Demis ki bayildiginda su dolu bardaga iki damla kolonya damlatin kendine gelir. Ne zaman isine gelmeyen olay olsa kendini yerlere atar, biz kostura kostura kolonyali su hazirlayip icirirdik. Neyse benim sosyal anksiyete bozuklugum cikti o donem, hem de agir geciriyorum, 34 kiloya dusmusum. Psikiyatristle gorusurken (tabii durumumu anlamaya calistigi icin sorular soruyor) ailenizdekilerin psikolojjk olarak saglikli olup olmadigini sordu. Ben de annemin durumunu anlattim. "Bir bardak suya damlatilan iki damla kolonyanin bir etkisi olabilecegine gercekten inaniyor musunuz?" demisti. Ben de o an jeton dustu tabii. Bir daha bayildiginda umursamadim sakince odadan ciktim ve ne goreyim, kendine gelmiste tv izliyor. O numarasini bir tek kardeslerimle babama yapabildi artik. Bu arada benim anksiyete bozuklugumun da asil sebebi annem cikti. Kizina bir igne batir deseler kiyamaz ama bu sekilde bana verdigi zarari gormedi bile.
Suan hamileyim, ilk defa anne olacagim. Cocuk yetistirme konusunda pek bilgim yok, nasil anne olunur bilmiyorum ama nasil olunmaz cok iyi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?