Canım aslında annem iyi, birisi diye açıklamak zorunda değilsiniz size layık bir anne asla olamamış keşke olabilseymiş ....ama o yanlışlıkları ilede olsa ne yazık ki yinede anne fakat siz gerçekten çok ama çok iyi evladlarsınız siz herşeye rağmen iyi birer evlad olunki Rabbim sizede hayırlı evladlar versin
Böyle insanlar kendilerine hiçbişey yapmazlar korkmayın,canları değerlidir..gerçekten intihar edicek insan hiçkimseye söylemeden kurtulamayacak şekilde eder.Psikologlar kurtulunan intihar vakalarının bile dikkat çekme olduğunu söylerler ki sizin annenizinki tamamen bencillik,dikkat çekme,eziyet...hayatınızı mahvetmiş kimbilir kişiliğinizde ne zararlara yol açtı..Bırakın sakın aramayın siz aradıkça bu böyle sürecek..Kendinizi daha fazla kullandırmayın..
3 yaşında bir çocuğa terketme korkusu yaşatan bir insan benim gözümde değil anne böcek olamaz!!! Defolsun gitsin psikopat..iğrendim resmen..Anne baba diye böyle psikopatlara katlanmak zorunda değiliz.Sırf annen diye sana eziyet etmesine izin vermek zırunda degilsin.Ben babamla görüsmüyorum mesela ve böyle cok daha huzurluyum o da annenizin baska bir cesidiydi..bunlar cocukları dahil herkesi sömüren,kullanmaya calısan,histriyonik,bencil ve gerçek sevgi kapasitesinden yoksun insanlar..aramayın bakın birkaç güne nasıl bir bahaneyle eve dönüyor.
Bende tek başıma çocuklarımı büyüttüm çok şükür meslek sahibide yaptım kimseye muhtaç etmedim yeri geldi 1 gün ayda dinlenme günüm oldu ayaklarımın altı şişti yürürken ağrısından topallardım kimin için çocuklarım için yaşım gençti ama elin adamına baba dedirtmemek istemedim onların 1 tek gözyaşı dökmemesi için canımı feda ederim benim mutluluğum onların gülüşündedir annelik budur işte karşılıksız sevmek bekletmeden vermek....bıkmadan usanmadan hoş görülü olup sevmek sevmek ....amin. bu yönünün kötü olması onu tamamıyla kötü bi anne yapmaz ki ama. tamam ağır şeyler yaşatıyor ama bizi tek başına büyütüp kendini heba etti. bu yaşına gelmiş bütün vücudu dökülüyor ağrıdan hastalıktan, hala bize bir ev daha alabilmek için istemediği bir işte çalışıyor istemediğimiz halde. işe ayağını sürüye sürüye gidiyor. bu da kötü huyu. nasıl aşacağım bilmiyorum ama bu akşamki taktik tuttu sanırım :)
Annesine mi kendisine mi randevu alsın. ANNEYİ ikna edemez ki psikoloğa, anne gitmedi mi kendi gitse ne fayda anlamı yok.Psiklogtan niye bir randevu almıyorsunuz ?
Koskocaman kadın olmuş ama yeni yetme kızlar gibi hemen intiharamı kalkışacak duracak kimseyi ayıplamıyorum yanlış anlaşılmasın demek istediğim şey böyle aşk lüksü olamaz ! aşk meşk gibi hepsi zaten hikaye olmuş kazık kadar kadınının aşkısıda sevdasıda evladları olmalıydı benim şahsi düşüncem budur !Allah şifa versin annenize sevgili Saft.. Anneniz yaşadığı travmalarla baş edememiş belliki.. Amacı size eziyet değildir belki.. Tamamen, gitme, yapma, etme , beni terketme dedirtmek için yani terk edilenlerin yaşadığı travmadan dolayı, çok sevdiği, aşık olduğu adamdan duyamadıklarını sevdiklerinden, yani sizlerden duymak istiyordur belki.. Annenizle mümkün olduğunca çok konuşun, kafa tutmayın, ona baştan başlamayı teklif edin.. Yani mutlu ve özgürüz deyin, biz yapabiliriz deyin..
Annemin psikolojisi pek iyi değil. Büyük sorunlar yaşadı, yaşadıkları kolay değil, önce sevdiğinden ayrıldı sonra istemediği bir evlilik yaptı iki çocuğu babasız büyüttü. Bize hep sahip çıktı ama eziyet de etmeyi ihmal etmedi. Minicik bir çocukken evi terketme numarası yapmıştı bana, 3-4 yaşlarımdaydım belki hatırlıyorum eve geldiğini camdan görmüştüm o gelene kadar koltuktan kıpırdamamıştım ama bir daha gelmeyecek sanmıştım.
Yıllarca başka başka sorunlar da yaşadık. Bunun geneli kendi sorunlarıyla ilgili. Bir kere intihar edip bizi de asıcaktı çocukken. ipi bile hazırlamış, bi tanıdığımız aramış o an. Vazgeçirmiş. Bir kere babam terk ettiğinde bizi aldı deniz kenarına indi. Atlayacaktık. Ben korktum diye kurtulduk. Kardeşim benden daha küçük olduğu için aklı kesmiyordu. Birgün tesadüfen eve çıkarken annemle yolda karşılaştım ağlıyordu. Yine sahile intihar etmeye gidiyordu. Sokak ortasında ağlaya ağlaya saatlerce yalvardım eve getirdim.
Bir kere yine bir şeylere sinirlenip ortadan kayboldu. Telefonlara bakmıyor. Kız başıma sahile iniyordum annemi aramaya akşamın bi vakti... akrabamızı aradım o geldi birlikte aradık sonra eve geldik annem evde ağlıyor. eve dönmüş ben onu harıl harıl ararken, ölüsüyle karşılaşacağım diye gözlerim denizi tararken...
Ne zaman kafası bir şeye kızsa eziyeti bize velhasılı. Bunu bana bir daha yaşatmayacağına söz vermişti en son.
Biz burda kız başımızayız. Başımızda baba yok bizi sokaklara dökme diyordum. Ne zamandır yapmamıştı böyle bir şey.
Ama artık annemin bunu bize bilinçli yaptığını düşünmeye başladım. Kardeşimle bana bile bile eziyet ediyor. Kaybetme korkusunu bilerek yaşatıyor. Sivilce çıksa koşa koşa ilaç alır. Geçenlerde ağır bir tedavi olması gerekiyordu yoksa kaybedecektik. Şey ben doktora gitmek istemiyorum iyi hissediyorum dedi. Sokak ortasında bir bağırmışım hıçkıra hıçkıra ağladım yeter artık verdiğin ölüm korkusu diye. Bağırmamdan korktu hastaneye gitti. İyi ki de gitmiş. Doktor bu halde nasıl yaşıyosun demiş tedavi oldu atlattık şükür.
Gelelim bu akşama. Bir hata yapıyor şu an ve hatasının farkında ama kendini kandırıyor. Anlattık kardeşimle güzelce. Konuyu kapatın dedi. Yüzü kıpkırmızı oldu. "ben zaten hep kötü bi anneyim" bilmem ne. yine her zamanki alınganlıkları. tartışma bile yoktu. hatasının farkında. bir anda sofradan kalktı. gitti her zamanki gibi odasına kapandı. sonra bir baktık kapı sesi. çıktı gitti evden her zamanki gibi.
biraz sonra mesaj atmış artık hayatınızda yokum rahat edin diye. küçücük bi meseleden yapıyo bunu. alışmış benim çıldıracağımı biliyor. biraz sonra yine mesaj kimseyi aramayın boşuna. sonra baktım çevrimiçi oldu face'ye bakınıyor.
ben ilk defa annemi aramadım. kumar gibi.. kardeşimle karar verdik aramayacağız. gelmezse de gelmesin dedik. aklıma kötü senaryolar da geliyor. kendini atabilir bir yerden. atmaya da bilir. bunu bana bir kere daha yaşatmaması için bu sefer tepkisiz kalıyorum.
bize böyle eziyet etmeye ne hakkı var bilmiyorum. ya geri gelecek yarın gülecek bi de üstüne trip atıcak ki konuşmayı düşünmüyorum, ya da kötü bir haber gelecek.
birilerine anlatırsam belki rahatlarım diye düşündüm. saolun şimdiden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?