Canım, hemen Aile Bakanlığını arıyorsun. Alo 183..Annenin ciddi bir yardıma ihtiyacı var ve kendi başınıza tedavi masraflarını karşılayamayabilirsiniz. Annene sen tek başına yardım edemezsin. Derhal hastaneye yatırılması lazım. Size eziyet etmek için yapmıyor; çok hasta olduğu için yapıyor. Lütfen ihmal etme..Annemin psikolojisi pek iyi değil. Büyük sorunlar yaşadı, yaşadıkları kolay değil, önce sevdiğinden ayrıldı sonra istemediği bir evlilik yaptı iki çocuğu babasız büyüttü. Bize hep sahip çıktı ama eziyet de etmeyi ihmal etmedi. Minicik bir çocukken evi terketme numarası yapmıştı bana, 3-4 yaşlarımdaydım belki hatırlıyorum eve geldiğini camdan görmüştüm o gelene kadar koltuktan kıpırdamamıştım ama bir daha gelmeyecek sanmıştım.
Yıllarca başka başka sorunlar da yaşadık. Bunun geneli kendi sorunlarıyla ilgili. Bir kere intihar edip bizi de asıcaktı çocukken. ipi bile hazırlamış, bi tanıdığımız aramış o an. Vazgeçirmiş. Bir kere babam terk ettiğinde bizi aldı deniz kenarına indi. Atlayacaktık. Ben korktum diye kurtulduk. Kardeşim benden daha küçük olduğu için aklı kesmiyordu. Birgün tesadüfen eve çıkarken annemle yolda karşılaştım ağlıyordu. Yine sahile intihar etmeye gidiyordu. Sokak ortasında ağlaya ağlaya saatlerce yalvardım eve getirdim.
Bir kere yine bir şeylere sinirlenip ortadan kayboldu. Telefonlara bakmıyor. Kız başıma sahile iniyordum annemi aramaya akşamın bi vakti... akrabamızı aradım o geldi birlikte aradık sonra eve geldik annem evde ağlıyor. eve dönmüş ben onu harıl harıl ararken, ölüsüyle karşılaşacağım diye gözlerim denizi tararken...
Ne zaman kafası bir şeye kızsa eziyeti bize velhasılı. Bunu bana bir daha yaşatmayacağına söz vermişti en son.
Biz burda kız başımızayız. Başımızda baba yok bizi sokaklara dökme diyordum. Ne zamandır yapmamıştı böyle bir şey.
Ama artık annemin bunu bize bilinçli yaptığını düşünmeye başladım. Kardeşimle bana bile bile eziyet ediyor. Kaybetme korkusunu bilerek yaşatıyor. Sivilce çıksa koşa koşa ilaç alır. Geçenlerde ağır bir tedavi olması gerekiyordu yoksa kaybedecektik. Şey ben doktora gitmek istemiyorum iyi hissediyorum dedi. Sokak ortasında bir bağırmışım hıçkıra hıçkıra ağladım yeter artık verdiğin ölüm korkusu diye. Bağırmamdan korktu hastaneye gitti. İyi ki de gitmiş. Doktor bu halde nasıl yaşıyosun demiş tedavi oldu atlattık şükür.
Gelelim bu akşama. Bir hata yapıyor şu an ve hatasının farkında ama kendini kandırıyor. Anlattık kardeşimle güzelce. Konuyu kapatın dedi. Yüzü kıpkırmızı oldu. "ben zaten hep kötü bi anneyim" bilmem ne. yine her zamanki alınganlıkları. tartışma bile yoktu. hatasının farkında. bir anda sofradan kalktı. gitti her zamanki gibi odasına kapandı. sonra bir baktık kapı sesi. çıktı gitti evden her zamanki gibi.
biraz sonra mesaj atmış artık hayatınızda yokum rahat edin diye. küçücük bi meseleden yapıyo bunu. alışmış benim çıldıracağımı biliyor. biraz sonra yine mesaj kimseyi aramayın boşuna. sonra baktım çevrimiçi oldu face'ye bakınıyor.
ben ilk defa annemi aramadım. kumar gibi.. kardeşimle karar verdik aramayacağız. gelmezse de gelmesin dedik. aklıma kötü senaryolar da geliyor. kendini atabilir bir yerden. atmaya da bilir. bunu bana bir kere daha yaşatmaması için bu sefer tepkisiz kalıyorum.
bize böyle eziyet etmeye ne hakkı var bilmiyorum. ya geri gelecek yarın gülecek bi de üstüne trip atıcak ki konuşmayı düşünmüyorum, ya da kötü bir haber gelecek.
birilerine anlatırsam belki rahatlarım diye düşündüm. saolun şimdiden...
Annenizin üstüne gitmeyin onu bi psikoloğa götürün. Bir an kendi annemi gördüm annemi bu kadar değil di tabii ama oda arada derdi obsesif artı bipolar bozukluk vardı anne de bir günü diğerini tutmuyor beyin mutluluk hormonunu salgilamamaya başlıyordu ilaçla destekleniyordu günde 15 ilaç içtiğini bilirim annemin birkaç kez denedi annem blöf gibi geldi intihari ama oysaki gerçekten istemiş doktor öyle söyledi en son nikahimin olacağı gün ki gece dayanamamış evden ayrilacagima kendini asmış gece şimdi diyorum ki keşke hep alttan alsaydım. Annenizi uzmeyin biz anneme hep bi bebek gibi baktık sizde öyle yapınAnnemin psikolojisi pek iyi değil. Büyük sorunlar yaşadı, yaşadıkları kolay değil, önce sevdiğinden ayrıldı sonra istemediği bir evlilik yaptı iki çocuğu babasız büyüttü. Bize hep sahip çıktı ama eziyet de etmeyi ihmal etmedi. Minicik bir çocukken evi terketme numarası yapmıştı bana, 3-4 yaşlarımdaydım belki hatırlıyorum eve geldiğini camdan görmüştüm o gelene kadar koltuktan kıpırdamamıştım ama bir daha gelmeyecek sanmıştım.
Yıllarca başka başka sorunlar da yaşadık. Bunun geneli kendi sorunlarıyla ilgili. Bir kere intihar edip bizi de asıcaktı çocukken. ipi bile hazırlamış, bi tanıdığımız aramış o an. Vazgeçirmiş. Bir kere babam terk ettiğinde bizi aldı deniz kenarına indi. Atlayacaktık. Ben korktum diye kurtulduk. Kardeşim benden daha küçük olduğu için aklı kesmiyordu. Birgün tesadüfen eve çıkarken annemle yolda karşılaştım ağlıyordu. Yine sahile intihar etmeye gidiyordu. Sokak ortasında ağlaya ağlaya saatlerce yalvardım eve getirdim.
Bir kere yine bir şeylere sinirlenip ortadan kayboldu. Telefonlara bakmıyor. Kız başıma sahile iniyordum annemi aramaya akşamın bi vakti... akrabamızı aradım o geldi birlikte aradık sonra eve geldik annem evde ağlıyor. eve dönmüş ben onu harıl harıl ararken, ölüsüyle karşılaşacağım diye gözlerim denizi tararken...
Ne zaman kafası bir şeye kızsa eziyeti bize velhasılı. Bunu bana bir daha yaşatmayacağına söz vermişti en son.
Biz burda kız başımızayız. Başımızda baba yok bizi sokaklara dökme diyordum. Ne zamandır yapmamıştı böyle bir şey.
Ama artık annemin bunu bize bilinçli yaptığını düşünmeye başladım. Kardeşimle bana bile bile eziyet ediyor. Kaybetme korkusunu bilerek yaşatıyor. Sivilce çıksa koşa koşa ilaç alır. Geçenlerde ağır bir tedavi olması gerekiyordu yoksa kaybedecektik. Şey ben doktora gitmek istemiyorum iyi hissediyorum dedi. Sokak ortasında bir bağırmışım hıçkıra hıçkıra ağladım yeter artık verdiğin ölüm korkusu diye. Bağırmamdan korktu hastaneye gitti. İyi ki de gitmiş. Doktor bu halde nasıl yaşıyosun demiş tedavi oldu atlattık şükür.
Gelelim bu akşama. Bir hata yapıyor şu an ve hatasının farkında ama kendini kandırıyor. Anlattık kardeşimle güzelce. Konuyu kapatın dedi. Yüzü kıpkırmızı oldu. "ben zaten hep kötü bi anneyim" bilmem ne. yine her zamanki alınganlıkları. tartışma bile yoktu. hatasının farkında. bir anda sofradan kalktı. gitti her zamanki gibi odasına kapandı. sonra bir baktık kapı sesi. çıktı gitti evden her zamanki gibi.
biraz sonra mesaj atmış artık hayatınızda yokum rahat edin diye. küçücük bi meseleden yapıyo bunu. alışmış benim çıldıracağımı biliyor. biraz sonra yine mesaj kimseyi aramayın boşuna. sonra baktım çevrimiçi oldu face'ye bakınıyor.
ben ilk defa annemi aramadım. kumar gibi.. kardeşimle karar verdik aramayacağız. gelmezse de gelmesin dedik. aklıma kötü senaryolar da geliyor. kendini atabilir bir yerden. atmaya da bilir. bunu bana bir kere daha yaşatmaması için bu sefer tepkisiz kalıyorum.
bize böyle eziyet etmeye ne hakkı var bilmiyorum. ya geri gelecek yarın gülecek bi de üstüne trip atıcak ki konuşmayı düşünmüyorum, ya da kötü bir haber gelecek.
Canım yaa neler yaşıyorsunuz çok uzuldumAnnemin psikolojisi pek iyi değil. Büyük sorunlar yaşadı, yaşadıkları kolay değil, önce sevdiğinden ayrıldı sonra istemediği bir evlilik yaptı iki çocuğu babasız büyüttü. Bize hep sahip çıktı ama eziyet de etmeyi ihmal etmedi. Minicik bir çocukken evi terketme numarası yapmıştı bana, 3-4 yaşlarımdaydım belki hatırlıyorum eve geldiğini camdan görmüştüm o gelene kadar koltuktan kıpırdamamıştım ama bir daha gelmeyecek sanmıştım.
Çok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Mobilim tek tek alinti yapamiyorum tek tek sayfalari okuyamayanlar icin; annem aksam geri geldi odasina gecip kapiyi sert sekilde kapatti duyup da yanina gitmemiz icin. Gitmedik. Sonra lavaboya kalkti. Yatarken bu sefer kapisini kilitledi. Tepkisini arttiriyor git gide. Ve ben annemle birlikte uyuyordum su an salonda uyandim :)
Aslinda bu bi iki senede bir yaptigi bir sey. Bayadir durumustu sozu vardi. Ilk defa verdigi bi sozu tutmadgni gordm aksam. Cok agirima gitti.
Bi de hep bize yaptgi fedakarlklar altnda ezilerek buyudum. Bi pogca alsa yarisini eve getirirdi o yuzden hep yillarin vicdan azabyla davraniyodum. Ama bir abla yazmis aksam kullanici adini hatrlamiyoem su an.
Benim de ayaklarm sisiyodu calismaktan ben de cok fedakarlk yaptm tek basima buyuttm ama bi damla goz yaslarina kiyamam demis ya oyle icime oturdu ki...
Demek ki cidden annemde bir sorun var. Bizden acisini cikariyo galiba. Baska ornek gormedigim icin bu yasananlari normal saniyodum.
Ne yapacagmi bilmiyorm simdi. Öfkeyle merhamet arasına sıkıştım. Çok kırgın ve kızgınım.
Kardeşim soğuk kanlıdır ama benim nasil korkak oldugumu o evden gittimi nasil agladigimi akrabalari arayp yardm istedgmi bile bile gidiyor ve korkumu arttirmak icin alin artk yokum dye mesaj atiyor bir de.
Bu yaptgni nasil yutucam bilmiyorum..
Sen kaç yaşındasın ki
Boş ver ve kurtulmaya bak aynı ortamdan
Mesleğin var mı ? Evini değiştir kardeşinide yanına al
Anne diye ziyaret edersiniz
Uzaktan daha iyi
Mesele aşk değil.. Kendini sevenlere eziyet edeler.. Yani asıl sevdiklerinden ve onu sevenlerden hırslarını çıkarırlar geçmişte çok güvendiklerinden eziyet görenler.. Bu bir ruh hali.. Çok iyi tanıdığım, ailecek görüştüğümüz biride böyle. Pisikiyatriste gittiğinde iyi hoş, ama ilaçlar uyutup sıkıntı yaratıyor diye bırakıyordu. Birazda zor karakter, baskın olamadığı için kendinden güçsüze eziyet eder. Sürekli pskikolog işe yarıyor. Bu arada sizide tebrik ederim, herkes sizin kadar güçlü davranamayabiliyor.Koskocaman kadın olmuş ama yeni yetme kızlar gibi hemen intiharamı kalkışacak duracak kimseyi ayıplamıyorum yanlış anlaşılmasın demek istediğim şey böyle aşk lüksü olamaz ! aşk meşk gibi hepsi zaten hikaye olmuş kazık kadar kadınının aşkısıda sevdasıda evladları olmalıydı benim şahsi düşüncem budur !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?