- 7 Haziran 2011
- 1.195
- 1.220
- 333
- Konu Sahibi denizsonsuzlugu
-
Hayatında kampus hayatı örmemiş, öğrencilik stresini haşamaktan uzakdurmuş kolayı seçmiş bir adamla evlenmek istiyosunuz birde diyorsunuzki annem sülalede başka dr damatlar var benim berberle olmamı yakıştıramıyor, anneniz kendini değil de sizi düşünüyor olabilir mi? Okut besle biyit binbir emek ver kızının tutturduğu işe bak.Evlendikten sonra pişman olursanız annenizin kapısını çalmayın ozaman, kadın bu saatten sonra uğraşmasın artık.Kim bilir nasıl üzüyorsunuz onuÜni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz
Bizim de kiracimiz berber ve ilkokul mezunu kendisine laf anlatmak için seviyeyi epey düşürmek gerekiyor açıkçası ben telefonda bile konuşamıyorum kendisiyle. Eşimi ikna ettim o ariyor, mesleği gereği bu tip insanlarla muhatap olmaya alışık olduğu için daha sabırlı.Size bir bilgi vereyim..
Kendi işyeri varsa her durumda devletteki doktor ve mühendisten çok kazanır.
Dün başka konuya yazmıştım. Bir tanıdığımız erkek berberi. Pandemi öncesi 25 bin kazanıyordu aylık. Eline 19 bin kalıyordu. Bu parayı sadece cerrah alır devlette. Diğer doktorlar 25 bin almıyorlar.
Parasal olarak bu durum bu..Yani parasal yönden kendi işi olanlar şu an küçümsenecek durumda asla değil. Küçük esnaf işinin ehli ise ciddi para kazanır. Anneniz sanırım bunun farkında değil.
Ama üniversite mezunu olmadığı için kültürel anlaşmazlık olur. Eğitim denkliği yok orada aileniz haklı. En azından açıktan lise okusun. Sonra da üniversite açıktan okusun.
Anneniz de benim kızımı ne doktorlar ne mühendisler avukatlar istedi demek istiyor sanırım.
Benim kızım olsa eş adayı seçmece yapmadan önce kızıma çalış mesleğini yap derdim. Kimle evlenirseniz evlenin bir kadın önce kendine güvenmeli.
Eğitim fakültesinden mezun olan hemen herkes öğretmendir. Atanmış ,atanmamis, çalışmış, çalışmamış fark etmiyor.Daha tam öğretmen değilim çünkü sadece mezun oldum çalışmaya başlayınca tabiki derim
Neden? Konu sahibi de çocukların dayakla okutulabileceğine inanıyor.Hepsini herseyi bir kenara birakip evlendiniz diyelim cocugunuz oldu . Siz bir okul oncesi ogretmeni mezunu olarak babasida bi ilk okul mezunu olarak o cocuga ayni pencereden bakamicaksiniz....
Twitter de ki efso duyar sayfasında ki gibi olmuş,Şaka yaptığınızı farz ediyorum komik ama şaka yapmıyorsanız da komik
Kültür eğitim gelir vs denkliği önemli ama diyorsanız ki ikimizde karakter olarak çok olgunuz tüm bunların üstesinden geliriz bunlara takilmayiz o zaman aileniz de sorun olmadığını görünce rahatlar.Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Annelerin dediği çıkar biliyorum ama ben nişanlıma güveniyorum
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
bana layık görmediler onu
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
Benim 62 yaşında ailesinin ilkokula kadar okuttuğu babam geçen sene ön lisans bitirdi. Üstelik örgün eğitim. Aynen isteyen yapar.50 yaşında annem açıktan iki üniversite okudu. İsteyince oluyor
OylemiymisNeden? Konu sahibi de çocukların dayakla okutulabileceğine inanıyor.
Ahttps://www.kadinlarkulubu.com/konu/gorumcem-ve-eltim.1211474/
Bu sizin eski konunuz. Okumuş birisiniz ama sanki çalışmayı değil klasik
elti - görümce çekişmeli bir hayatı istiyor gibisiniz.
Atanmadan evlenmeyin. Yaşınızı bilmiyorum ama uzun bir çalışma sürecinden geçmeden evliliği düşünmeyin siz. Ufkunuz genişlesin biraz. İnanın o zaman buraya annem haklıymış diye konu açacaksınız.
ay çarpıtmayın ben ağzını burnunu kırar mı dedim babasına karşı gelemez zorlada olsa okurdu anlamında dedimNeden? Konu sahibi de çocukların dayakla okutulabileceğine inanıyor.
Üni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?