Annem istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aslında daha tercih aşamasında kişiyi vizyon, kendini geliştirme kapasitesi ve psikolojik açıdan değerlendiren bir sınav yapılsa keşke. Sınavı geçemeyen öğretmenlik yazamasa...
Çoğu kişi eleneceği için kpss'ye de gerek kalmazdı zaten. Aydınlık yarınlara koşardık ne güzel.

özellikle anaokulu ve ilkokulda öğretmen o kadar önemli ki.resmen çocukların kaderinin yüzde ellisini çiziyorlar .

Üni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz
İstemiyorlarsa neden nişan yaptı ailen ? Kendimi ve annemi gördüm resmen. Sonuç annem haklı çıktı ve boşanıyorum. Aileni dinle derim. Onlar bizim göremediklerimizi görüyor.

Geçen eşimin berberi mesaj atmış abi hiç gelmiyorsun diye

Saç kesme makinesi aldı da gitmiyor

Kendini geliştiriyor ama dün tv de haber vardı saçını beğenmeyen berberi bıçaklamış diye

Berberlerin işi zor ama gelirleri yerleri iyi ise iyi lakin konu berberin geliri değil konudaki arkadaşın tüm ömrünün o dükkancığa sıkışması

Boşuna duyar kaşmissinız. Adamın bereberligine laf etmedik, kendini geliştirmemesine, şu devirde ilkokul mezunu kalmasına laf ettik.
Ayrıca kimse berberlere yalvarmadi. Kadınlarda erkeklerde kendi işimizi evlerimizde hallettik. Hatta çoğu kişi hala öyle.

Annenizin sizden önce öleceği istihbaratını nereden aldınız? Yarın öbür gün ölecek demişsiniz de çok ciddi bir hastalığı mı var o yüzden mi öyle söylediniz? Eğer öyle bir şey yoksa sizde annenizden önce ölebilirsiniz kimin erken gideceği belli olmaz neticede o yüzden öncelikle boş yere annem ölecek zaten diye vicdan yapmayın bence. Ayrıca annem doktor, avukat istiyor ben gittim mahalle esnafını sevdim diye küçümsediğiniz meslek hiçte kötü bir meslek değil. O mahalle esnafı dediğiniz insanlar da esnaflıktan para kazanıyor, ev geçindiriyor, pırlanta gibi aileler kurabiliyor, ruh hastası doktorlar da var, şiddet manyağı avukatlar da. Sırf milyarlar kazanabiliyolar diye onlardan daha az kazanan esnafı mahalle esnafı diye küçümsemeniz çok itici geldi bana. Ya da anneniz de küçümsüyorsa o da çok çirkin bir davranış. Ayrıca doktor kadar kazanan esnaflarda var sevdiğiniz adamın ne esnafı olduğuna göre değişir yani. Kaldı ki mahalle arasında kasapta olsa, milyarlar kazanan avukatta olsa önce insan mı ona bakın ya da aileniz ona bakmalı. Sizi muhtaç etmeyecek bir geliri olan ve adam gibi adam olan biriyse bence yeterli. Milyarlar içinde yüzüpte öldürülen, şiddet gören, tehdit gören bir sürü kadın var. Mesleğe aldanıpta doktormuş avukatmış heba etmeyin kendinizi.

Bu arada diğer yorumları okumadan direk konunuza göre yazdım farklı detaylar varsa bilemiyorum.

Kimse kusura bakmasın, bu ülkede eğitimli ve kültürlü erkekler de kadına kötü davranıyor, ufukları dar oluyor, kendini geliştirmiyor veya ilerlemiyorlar, tembel oluyorlar. Okumadık mı burada üniversite bitirip evde yatan tembel erkekleri? Bu erkekler Katil oluyorlar, öldürüyorlar. Kadın cinayetlerinde hep görüyoruz.
Okumuş erkeklerin ufuklarının geniş olduğunu, hayat tecrübesi olduğunu söylüyoruz ama bu onların öküz olduğunu değiştirmiyor.

Bu ilkokul mezunları da heeep kendilerini çok geliştirmiş oluyorlar. Hepsi çok ahlaklı, düzgün karakterli, çok iyi kazanan insanlar. Üniversite mezunları da hep eşekliği baki kalmış, karaktersiz, eşine eziyet eden, az kazanan insanlar oluyor. Vay bee! Çok enteresan. Son 15-20 yıldır ülkemizde uygulanan eğitimi ve eğitimli insanları itibarsızlaştırma projesi meyveleri vermiş cidden.

Anneler hep haklıdır .Bunu bılırım ben .Banada dedı annem kızım evlenme sen bunlarla yapamazsın .Nişanı at dedı .Bır adım 2 mı olsun dedım .Şimdi boşandım .Anneler anlar .Boşanmak cok zor .Bu ulkede cok zor .

Annem çok küçükken babasını kaybetmiş, okula gidememiş. Ben daha küçücükken açıköğretime kaydoldu. Bir yandan üç çocuğuyla ilgilenip diğer yandan ders çalışıyordu. Bu zamana dek bir sürü kursa gitti. Kendini çok geliştirdi. Yani diyeceğim o ki isteyen insan her türlü fırsatını yaratır okur. Nişanlınız tembel ve kendisini geliştirmeye kapalı biri.

Bölümünüzün atamaları gayet iyiyken sırf nişanlınız için çalışmamayı tercih ediyorsunuz. Atalarımız ne güzel demiş üzüm üzüme baka baka kararır. Maalesef sizin de ufkunuz dar, vizyonunuz sığ.

31 yasima gircem tüm varımı yoğunu bu satırlara kelimelere başarım adarım okadar doğru okadar doğru ki.

Eşimin iş yeri değişti yaptığı esprilerden hareketlerinden nasıl bir ortamda olduğunu anlıyorum okadar saçma ki. Seviye düşük ki. Eşim diyor ama biz bunlara işte gülüyoruz ama biz gülmüyoruz 9 yaşındaki çocuğumla.
Bende aranamadım eşimin aynı meslek arkadaşları lise mezunu önlisans vs olanlar üni mezunu olup da vizyonsuzuda vardır ama. Bariz şuan yaşadığım için diyorum.

Muhtemelen nişanlınız bağlaçları da ayrı yazamıyordur. Şahsen böyle biriyle asla yaşayamam.

Klasik denklik laflarını değil de burada gördüklerimizi anlatayım size.

Bu forumlarda sizin gibi üniversite - ilkokul mezunu evlilik yapan çok hanım var.

1) Genellikle tahsili yüksek taraf ailesine rest çekerek zorla kabul ettirebiliyor.
2) Aileler tanıştığında gelenekler bir anda ortaya çıkmaya başlıyor. Nişanda bohça olmalı, yok damadın ailesine şu şu hediyeler alınmalı gibi.
3) Bir şekilde bunlar atlatılırsa kavga dövüş evleniliyor.
4) Tahsili yüksek gelinin ailesi taş koyuyor diyeceksiniz, hayır damat tarafı kendini ezik gördüğü için bir anda delirmeye başlıyor
5) Koca bir anda eşini ezmek için bana biat edeceksin, anneme hizmet edeceksin, dışarı çıkmayacaksın, çalışmayaksın dışarı çıkmayacaksın demeye başlıyor.

Bu foruma gelenler ise genellikle böyle evlilik yapıp tüm evini geçindirip üstüne dayak yiyen kadınlardan oluşuyor.

Ben annenizden korkmuyorum, iki ciyaklasanız zorla bastırırsınız, evlat hatrına razı olur. Eşinize bunu yapabilir misiniz epey şüpheli.

Denklik denklik denmesinin temel sebebi zayıf tahsilli olan kocanın hanımı ezmesini engellemektir.

Su devirde her sokak arasinda okul varken okumamak yani ne bileyim. Yapilan her meslege saygim sonsuz, bakkal olsun,yine de okumus olsun. İnsanlar ne hallerde okuyor,millet kaprisinden okumayinca deli oluyorum ben.

Şaka yaptığınızı farz ediyorum komik ama şaka yapmıyorsanız da komik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…