- Konu Sahibi denizsonsuzlugu
-
Berberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degilYoo biz konusuyoruz. Esprilerin bile bir duzeyi oluyor,saka yapsaniz mal gibi bakar. Universite insana ille bilim fen de vermez,ufkunu genisletir,dunya gorusunu farklilastirir.
Ayrica adam yine berber olsun ama yil olmus 2021,gencecik adam ilkokul mezunu olarak kaldiysa o adamdan bir cacik olmaz. Bildiginiz vizyonsuzdur. Size yazik olur,ilkokul mezunuyla evleneceksiniz uc gun sonra da pisman olacaksiniz.
Ben meslegini kucuk gormedim ki,dikkatli okumamissiniz. Yine berber olsun,yine berberlik yapsin ama bu devirde gencecik adam ilkokul mezunu olarak kalmasin dedim. Yani egitim durumunu kucuk gordum para kazandigi isini degil. Vizyonsuzluk ilkokul mezunu olup 20li yaslarda olmak. Berber olmak degilBerberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degil
berberlere kimse vizyonsuz demedi iyi okuyun önce.Ama gayet de hem mesleği öğrenebilir hem de dışardan liseyi bitirebilirler.hayat sadece para kazanmak demek değil.dünyayı yaşadığı ülkeyi olayları insanları doğru yorumlamak için okumalı tüm insanlarBerberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degil
egitimli bir insanla konusmak sadece bilim fen konusmak degildir. hayata bakis acisi farklidir, ufku farklidir, cocugunun egitimine, haniminin calismasina ayri bir onem verebilir. esli bulusmalarda sizi utandiracak bir muhabbete girmeyebilir diger beylerin yaninda. is durumu, size sunacagi imkanlar farklidir. mobilya begenmeye kalksan ev almaya kalksan bile farkli dusunebilir farkli yaklasabilir konuya. siz flort ederek bu noktaya geldiginize gore sizin icin sorun yok sanirim bu konularda.Üni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz
İnsanları meslekleriyle okudukları okulla tartmayı ne zaman bırakacağız acaba... Önemli olan mesleği değil sana davranışları senin onu sevip sevmediğin. Ailen de seni önemsiyorsa kararlarına saygı göstermeli, sevdiğin kişiyle olmanı desteklemeliler. Mesleği ne olursa olsun geçiminizi sağlayabilecekse seni de sevip sayıyorsa yeterli değil mi?Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Annelerin dediği çıkar biliyorum ama ben nişanlıma güveniyorum
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
bana layık görmediler onu
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
Benim pek çok tanıdığım da saçını kendi kestiği için berbere ihtiyaç olmadığını söylemeye başladı.Berberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degil
kesiyorum boyuyorum kırık alıyorum marttan beri.evdeki herkesin de berberiyimmmBenim pek çok tanıdığım da saçını kendi kestiği için berbere ihtiyaç olmadığını söylemeye başladı.
Üni mezunlarıyla oturduğumuzdada bilim fen konuşmuyoruz
katılıyorum.bir çocuğun okuması için aşırı baba baskısı hatta dayağı lazımmış dedi bir öğretmen olarak konu sahibi.Diğer mesajlarınızı da okudum. Yukarıdakiyle birleştirince annenizin sizi neden denk görmediğini hiç anlamadım. Gayet denksiniz bence.
Kendini yetiştirmiş bir doktor, mühendis de bu şekilde düşünen birini istemez zaten. Çünkü onlar da sizi kendilerine denk görmezler.
Kendinizi geliştirmek ve çalışmak gibi istekleriniz yoksa annenizin lafına uyup elinizdekinden olmayın bence.
Berberler kapaninca o cok cok yuksek ünivesite mezunlari doktorlar avukatlar "abi ne olur gel bizi tras et saçımızı kes" diye telefonda yalvarıyorlardı (bir berber esi olarak biliyorum) Kimseyi meslegi yuzunden kucumseyip vizyonsuz diye nitelendirmek hos degil
Annem evlenmek istediğim adamı İstemiyor. İşler ciddiye bindi ama hala karşı. ( mesleğini , memleketini falan beğenmiyor bana denk bulmuyor )
Ben nişanlımın arkasındayım seviyorum güveniyorum ama ya sevdiğim için ben körsem ?
Annelerin dediği çıkar biliyorum ama ben nişanlıma güveniyorum
Bir yandanda korkuyorum ya annem ölürse yarın birgün ölecek ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım onun istediği adamla evlenmiyorum ya mutsuz olursa ömür boyu içinde ukde kalırsa
Ailemin bana uygun gördüğü doktor avukat ama ben gittim bir mahalle esnafını sevdim evet
bana layık görmediler onu
Ama ailemide çok seviyorum ben onları üzmek istemiyorum ömür boyu bu yükle yaşayamam
+1000000000000000000000000000konu sahibi cevaplarının hepsini okudum da anneni hatalı buldum.
annen belli ki vizyon sahibi bir kadın, istiyor ki kızım çalışsın ayağı yere sağlam bassın kendi eğitimine uygun bir eş adayı bulsun. ama senin nasıl biri olduğunu çözememiş, evlat işte göremiyor insan. bence sende universite okuma vizyonu bile yokmuş, denk gelmiş gitmişsin, çok da önemli değilmiş. universitenin sana farklı bir bakış açısı kattığını duşunmediğim için sevgilinle evlenmen gerektiğini; eğitimleriniz arasında öyle çok da bir fark olmadığını duşunuyorum.
katılıyorum.bir çocuğun okuması için aşırı baba baskısı hatta dayağı lazımmış dedi bir öğretmen olarak konu sahibi.
dayağı savunan öğretmenler 20 30 yıl önce de kaldı sanıyordum ama yanılmışımmm.gerçekten çocukları seven onlara değer veren öğretmenler atansın sadece.keşke kpss den sonra psikoloji ölçen bir sınavda olsaOkudum o mesajını da. Umarım faketir dedim ama gerçekse de bu kısmeti kaçırmasın bence. Öğretmenlikten de uzak durur böylece :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?