- 28 Mart 2020
- 4.099
- 16.737
- 208
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
-
Hiç öyle olacagini zannetmiyorum.Benim kayın validemde çok iyidir ve ben her annem bize geldiğinde ya da annem gelecek diye plan yapıldığında mutlaka kayın valideme de söylerim o da her seferinde hemen tamam olur diye atlamaz sağ olsun bazı zamanlar yok kızım bu sefer de annenle baş başa bir kahvaltı edin ben belki öğlen kahve içmeye gelirim der ama akşama doğru gelir annemin gitmesine 1-2 saat kala. Sizin de kayın valideniz iyiyse bir de böyle deneyin? Belki oda benimkisi gibi her zaman tamam diye atlamaz
Hatta annemlerin gittiği gün telefonda kv eşimi aradı gittimi misafirleriniz dedi eşimde gitti misafirlerimiz dedi. Bu bile bana abes geldiKayınvaliden politika yapmaya çalışıyor ama açık vermiş.O gün seni arayıp sitem eden esini belliki annesi doldurmuş.Çok iyi olsa şikayet etmek yerine anne-kız yalnız kalsın diye saygı duyardı. Anneniz gelecegi zaman ya da geldigi zaman ona soylemek zorunda degilsiniz.Esinizide tembihleyin o da söylemesin.
Anlamak istemiyorlarsa kendini yıpratma. Çocuk değiller. Sen de onların velisi değilsin. Arada kalmama gerek yokHerkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
Bir daha kayinvalideyi eve davet edeceğim zaman "bugün sizi misafir etmek istiyorum" deyin, mesajı alırHatta annemlerin gittiği gün telefonda kv eşimi aradı gittimi misafirleriniz dedi eşimde gitti misafirlerimiz dedi. Bu bile bana abes geldi
Onlar misafir değil senin annen baban kayinvaliden karışmasın bir zahmet annenin gelip gitmesine.Hatta annemlerin gittiği gün telefonda kv eşimi aradı gittimi misafirleriniz dedi eşimde gitti misafirlerimiz dedi. Bu bile bana abes geldi
Ay ne sinir oldum ya. Misafirmis...Bir daha kayinvalideyi eve davet edeceğim zaman "bugün sizi misafir etmek istiyorum" deyin, mesajı alır
Siz arada çağırın annenizde isterse tabi. Bir arkadaş gitmesine yakın çağırın demiş o da mantıklı geldi banaEvet öyle düşündüğünü söyledi.
Evet 2 senede toplasam kadın 2-3 kere geldi onda da hiç kalamadık başbaşa. Haklı olarak böyle bir istegi var, kayınvalidem yakın olmak istiyor ama ben ileride de herhangi bir sorun çıkmaması icin mesafenin korunmasını istiyorumAy Bi teyzem vardı. Kayınvalidesiyle altlı üstlğ oturuyordu. Biz o zamanlar başka şehirde yaşıyorduk. Yazın 2 3 hafta tatile giderdik memlekete teyzeme de uğrardık. Sabah kahvaltıya çağırdıysa Biz gitmeden kaynanası da inerdi ne doğru düzgün Bi sohbet ne Bi dedikoduhiç Bi şey yapamadık asla rahat olamazdık zaten gıcık Bi kadındı sırf o yüzden gitmek istemezdik yani. Annenizi çok iyi anlıyorum yalnız kalmak istemesi çok çok doğal. Kaynanan çok istiyosa gidip kahveyi orda içip dönebilirsiniz ama o gelmesin gelirse hemen gitmez çünkü ve başbaşa kalınmaz ama illa o istiyo diye de gitmek zorunda değilsiniz yani her geldiğinde görüşmek ne alaka?
Peki bu konuda eşinizin bir sitemi oldu mu?Annen haklı atıyorum üç dört günlüğüne gelse tamam bir iki saat de KV ile kahve içersiniz de zaten günübirlik gelmiş anne kız herkesin konuşacağı şey olur. Benim annem de evime birkaç defa geldi özellikle KV çağırmadım ama davet beklediği çok belliydi. Sonra görüştüğümüzde dedi ki x hanım da geldi gelip görüşemedik fırsat olmadı ayıp oldu filan. Aslında davet bekledi de .. Geldiği zaman da uzaktan gelen annem olduğu halde annem onları ağırlıyor yemek bulaşık vs o yüzden onu yormak istemiyorum. Eline bir tencere çorba alıp gelmiyor. Lohusalığımda da annem hem benimle hem hastane işlerimizle hem evle uğraştı bunlar misafir gibi geldiler yiyip içip gittiler. O yüzden gelmelerini istemiyorum annem varken
Eşim genel anlamda bu konuda sitemli neymiş ben onları hiç eve davet etmiyormuşum.Lafa gelince orası da bizim evimiz diyorlar, biz misafir miyiz diyorlar bu durumda davet mi bekliyorlar? Karnım burnumdayken davetle mi geliyorlardı ki şimdi davet bekliyorlarmış dedim. Sanki gelmek istediler ben gelmeyin dedim.Peki bu konuda eşinizin bir sitemi oldu mu?
Söyledim, burada yazılan şeyleri de dikkate alarak yüzüne vurdum. İstediginle görüş ben buna karışamam ama ailelerimiz arasında bir gerginlik var onlar çözemiyorsa biz biraraya getirmeliyiz, o gün bunun icin bir fırsattı 1 saat görüşseler konuşsalar bile yeterdi vs dedi. Bu aile konuları olmasa biz mutlu bir çiftiz ama bunlar bizi yipratiyor belki bu kadar yıpratması ve aramıza girmesine izin vermemiz bile yanlışAnnem geldıgınde annesini cagırmadım diye bana soylenen adama, sen kocasın kaynana degılsın kaynanalık yapma , annemle anne kız oturamayacak miyim sen isine bak derdım.
Boyle kaynana model kocaları hıc sevmiyorum.
Yo gergınlık varsa durumu kabul eder ayrı ayrı gorusursunuz. Herkes dunurlerıyle yaglı ballı olacak gorusecek dıye bır kural yok.Söyledim, burada yazılan şeyleri de dikkate alarak yüzüne vurdum. İstediginle görüş ben buna karışamam ama ailelerimiz arasında bir gerginlik var onlar çözemiyorsa biz biraraya getirmeliyiz, o gün bunun icin bir fırsattı 1 saat görüşseler konuşsalar bile yeterdi vs dedi. Bu aile konuları olmasa biz mutlu bir çiftiz ama bunlar bizi yipratiyor belki bu kadar yıpratması ve aramıza girmesine izin vermemiz bile yanlış
Sevdiğimiz adamla evlenince ailesiyle de evleniyormuşuz yeni yeni anlıyorum. Anne baba olmak bu mu bilmiyorum çocuğuna yük etmek mi bazı konuları, yoksa mutluluğu için göz ardı etmek mi ufak tefek seyleriEşim genel anlamda bu konuda sitemli neymiş ben onları hiç eve davet etmiyormuşum.Lafa gelince orası da bizim evimiz diyorlar, biz misafir miyiz diyorlar bu durumda davet mi bekliyorlar? Karnım burnumdayken davetle mi geliyorlardı ki şimdi davet bekliyorlarmış dedim. Sanki gelmek istediler ben gelmeyin dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?