Annem-kayınannem 🥱

bence güzellikle kayınvalidenize anlatın anne böyle böyle annem geldiğinde benimle yalnız vakit geçirmek istiyor özlüyoruz birbirimizi kırılacak alınacak bir şey yok hep birlikte olacağımız zamanlarda olur böyle konularda gel bana söyle eşimi arada bırakmayın aramız bozulmasın yok yere diye güzelce konuş.

Hiç öyle olacagini zannetmiyorum.

Hatta annemlerin gittiği gün telefonda kv eşimi aradı gittimi misafirleriniz dedi eşimde gitti misafirlerimiz dedi. Bu bile bana abes geldi

Anlamak istemiyorlarsa kendini yıpratma. Çocuk değiller. Sen de onların velisi değilsin. Arada kalmama gerek yok

Hatta annemlerin gittiği gün telefonda kv eşimi aradı gittimi misafirleriniz dedi eşimde gitti misafirlerimiz dedi. Bu bile bana abes geldi
Bir daha kayinvalideyi eve davet edeceğim zaman "bugün sizi misafir etmek istiyorum" deyin, mesajı alır

Onlar misafir değil senin annen baban kayinvaliden karışmasın bir zahmet annenin gelip gitmesine.
Sakın ama sakın taviz verme ben ikisiyle de aynı şehirdeyim. Çoğunlukla annemle görüşürüm buna kayınvalidem karışamaz. Onunla da görüşüyoruz ama ben eşim işteyken anneme gelirim o gelir, bazen kayınvalidem gelir istediği zaman gelir gider ama asla benim annemle olan görüşmem karışamaz. Sen de karıştırma pişman olursun.

Misafir değil bak tekrar diyorum. Bu lafı bir daha kullanmasın. Eğer devam ederse bu lafı soyle sen de misafirimiz geldi diye onlardan için.

Ben bazı yorumları hiç anlamadım tabi ki kızın ailesi de misafir kendi kayınailesi de misafir.biz annemize gitsek biz de misafiriz cok normal değil mi herkesin evi ayrı.konu sahibi her zaman değil ama arada kayınvalidenizi de kahveye falan cagırın.madem iyiymiş olayları büyütmeye gerek yok

Ay Bi teyzem vardı. Kayınvalidesiyle altlı üstlğ oturuyordu. Biz o zamanlar başka şehirde yaşıyorduk. Yazın 2 3 hafta tatile giderdik memlekete teyzeme de uğrardık. Sabah kahvaltıya çağırdıysa Biz gitmeden kaynanası da inerdi ne doğru düzgün Bi sohbet ne Bi dedikoduhiç Bi şey yapamadık asla rahat olamazdık zaten gıcık Bi kadındı sırf o yüzden gitmek istemezdik yani. Annenizi çok iyi anlıyorum yalnız kalmak istemesi çok çok doğal. Kaynanan çok istiyosa gidip kahveyi orda içip dönebilirsiniz ama o gelmesin gelirse hemen gitmez çünkü ve başbaşa kalınmaz ama illa o istiyo diye de gitmek zorunda değilsiniz yani her geldiğinde görüşmek ne alaka?

Annen haklı atıyorum üç dört günlüğüne gelse tamam bir iki saat de KV ile kahve içersiniz de zaten günübirlik gelmiş anne kız herkesin konuşacağı şey olur. Benim annem de evime birkaç defa geldi özellikle KV çağırmadım ama davet beklediği çok belliydi. Sonra görüştüğümüzde dedi ki x hanım da geldi gelip görüşemedik fırsat olmadı ayıp oldu filan. Aslında davet bekledi de .. Geldiği zaman da uzaktan gelen annem olduğu halde annem onları ağırlıyor yemek bulaşık vs o yüzden onu yormak istemiyorum. Eline bir tencere çorba alıp gelmiyor. Lohusalığımda da annem hem benimle hem hastane işlerimizle hem evle uğraştı bunlar misafir gibi geldiler yiyip içip gittiler. O yüzden gelmelerini istemiyorum annem varken

Evet 2 senede toplasam kadın 2-3 kere geldi onda da hiç kalamadık başbaşa. Haklı olarak böyle bir istegi var, kayınvalidem yakın olmak istiyor ama ben ileride de herhangi bir sorun çıkmaması icin mesafenin korunmasını istiyorum

Peki bu konuda eşinizin bir sitemi oldu mu?

Peki bu konuda eşinizin bir sitemi oldu mu?
Eşim genel anlamda bu konuda sitemli neymiş ben onları hiç eve davet etmiyormuşum.Lafa gelince orası da bizim evimiz diyorlar, biz misafir miyiz diyorlar bu durumda davet mi bekliyorlar? Karnım burnumdayken davetle mi geliyorlardı ki şimdi davet bekliyorlarmış dedim. Sanki gelmek istediler ben gelmeyin dedim.

Annem geldıgınde annesini cagırmadım diye bana soylenen adama, sen kocasın kaynana degılsın kaynanalık yapma , annemle anne kız oturamayacak miyim sen isine bak derdım.
Boyle kaynana model kocaları hıc sevmiyorum.
Söyledim, burada yazılan şeyleri de dikkate alarak yüzüne vurdum. İstediginle görüş ben buna karışamam ama ailelerimiz arasında bir gerginlik var onlar çözemiyorsa biz biraraya getirmeliyiz, o gün bunun icin bir fırsattı 1 saat görüşseler konuşsalar bile yeterdi vs dedi. Bu aile konuları olmasa biz mutlu bir çiftiz ama bunlar bizi yipratiyor belki bu kadar yıpratması ve aramıza girmesine izin vermemiz bile yanlış

Eşinizin bu konuya müdahil olması çok yanlış. Onu ilgilendiren bir durum yok. Annenizle yalnız görüşmek istemeniz de çok doğal. Ben olsam açıkça annemle yalnız kalmaya ihtiyaç duyduğumu ama daha uzun süreliğine gelirse muhakkak haber edeceğimi söylerdim.

Yo gergınlık varsa durumu kabul eder ayrı ayrı gorusursunuz. Herkes dunurlerıyle yaglı ballı olacak gorusecek dıye bır kural yok.
Hatta yuz goz olmamaları her zaman İyidir.
Karısmasın o kadın isine.

Sevdiğimiz adamla evlenince ailesiyle de evleniyormuşuz yeni yeni anlıyorum. Anne baba olmak bu mu bilmiyorum çocuğuna yük etmek mi bazı konuları, yoksa mutluluğu için göz ardı etmek mi ufak tefek seyleri

Bence sorun olmamalı ama siz böyle yaparsaniz anneniz ile kv nizin arasını açarsınız zamanla ,sanki anneniz istemiyor gibi algılanır,buna engel olamazsınız.Aradaki dengeyi kurmanız lazım,bir daha geldiğinde bir kahveye,çaya cagirin.Biri diğerine gıcık mi kapıyor,sonra sizi mi darliyor problem ne tam olarak ?Eğer hiç problem yoksa bir araya gelsinler ,ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…