Annem-kayınannem 🥱

Çok abartmışsınız karı koca ikinizde. Anneleriniz az görüşünce neden siz yıpranıyorsunuz? Herkes birbirinin isteklerine saygı duysa sorun kalmayacak aslında.

O sonuçta kv ve eşine şikayet ediyor işte bence herkese karşı mesafeli olmak en iyisi kendi ailenle görüşürken niye kv çağıracaksın ki belki özel konuşacaksınız. Annen onlarla rahat edemiyor olabilir. Her defasında başınızda gardiyan gibi duracak değil ya. Çağırmayın zamanla alışır

Evet kv iyi biri ama annem de haklı olarak evine geldiğimde senle basbasa olmak isterim diyor.
valla anneniz araya kırgınlık girmemiş bile olsa haklı
bende birini görmeye gitsem onun yakınındaki diğer kişiyle de hep görüşmek istemem
hele bu kızımsa kardeşimse kimse olmasın isterim

Anne kız muhabbeti yalnızken daha güzel olur tabi bu konuda haklısınız ama kv hem size hem eşinize durumdan rahatsız oldugunu söylemiş.

Sizde isterseniz orta yolu bulmak için çaya çağırılabilir ama annemle baş başa kalayım derseniz buna kimsenin itirazı olamaz bana göre.

Ben altlı üstlü olduğum için arada çaya yukarı çağırıyorum muhabbet iyi oluyor bu kişiye zorunluluk olarak görülmemeli.

Annem istemiyor bende ona hak veriyorum, kv’de şöyle dedi kızım ben onlar geldiklerinde hoşgeldiniz demek isterim ağırlamak isterim o yüzden söylüyorum dedi. O da kendince haklı

Annem istemiyor bende ona hak veriyorum, kv’de şöyle dedi kızım ben onlar geldiklerinde hoşgeldiniz demek isterim ağırlamak isterim o yüzden söylüyorum dedi. O da kendince haklı
Hayır haklı degıl, annen istemiyor iste.
Sen bırıyle gorusmek istemesen ama ısrarla agırlamak istese senı hosuna gider mi?

Hayır haklı degıl, annen istemiyor iste.
Sen bırıyle gorusmek istemesen ama ısrarla agırlamak istese senı hosuna gider mi?
Hayır değil tabi ki kv’nin buna saygı duyması gerekir doğal olarak, ama o bir sorun yokken annemin kendini geri çekmesini anlamiyor çünkü gerçekten samimilerdi dertleşirlerdi

Sürekli değil ama arada bir kahve de içilebilir. Sürekli olması tabiki hiç hoş değil eşinize de gayet açık bi şekilde söyleyin burada yazdığınız gibi babasıyla bişey yapsa sizin de aynı şeyi talep etmenizin mantıklı olmadığını

Annenizi görmek için bu denli can atan kişi bayramda alır yanına kayinpederinizi ailenize misafir olur..birbirinizi göreceğiniz 3-5 saate ortak olmaya calismaz.Babanızın yaşadığı sıkıntılı bir olay olmuştu geçenlerde..evine geçmiş olsuna gitti mi eş ailesi ?

Bazı erkek aileleri, kiz ailesini misafir, kendilerini ev sahibi konumuna sokuyor. Ona binaen. Mesela bazilari da gelinin kendilerine anne baba demesini isterken oğullarına KV ve kp için teyze, amca dedirtir.

Hayır aradılar sadece

Bosver cagirmak zorunda degilsin genelde bu beklenti her ailede oluyor. Annenle yanliz vakit gecirmek senin en dogal hakkin zamanla alisir. 3 gelisinde birinde cagir digerlerinde cagirma ozel konusursun dertlesirsin kv her zaman olmamali zaten

Hayır aradılar sadece
Bence sen de anneni kayinvalidenle görüşmesi konusunda darlama. "Anne evliligime saygı duymak zorundasın" diye çoğu zaman annenle mucadeleye giriyorsun ama annen senin kayinvalidenle özel bir hukuk içinde olmak, dunurculuk oynamak istemiyor. ...Kayinvaliden de "sıcak ilişki kurmaya çalışan " rolünde ama baban saldırıya uğradığında bir geçmiş olsun ziyareti bile yapmıyor senin ailene..hatta kayinpederin eşini "yola çıktınız mi? dönecek misiniz ?ne zaman geliyorsunuz ?" diye arıyor. Amacım seni eşinin ailesine karşı kışkırtmak değil belki ben yaniliyorumdur ama bagzi insanlar "sevgiyi kıskanır" .Hani gelinin de annesinin babasının var olduğunu kabul ederler ama gelinlerinin kendi ailesi ile görüşmesinin ,yakınlığının bir sınırı -cizgisi olsun en çok kendileriyle olunsun,herşeyde onlar dahil olsun isterler.

Evliliğimin ilk yıllarında benim de aynısıydı. Annemler senede 1-2 defa gelir ve onda da ördek ailesi gibi hep birlikte olurduk.
Ne zaman çağırmasam ( eşim hep çağırmak isterdi babamla baş başa biraz sıkıldığından) babam daha kapıdan girer girmez ‘ oğlum babanları da çağırsaydınız hep beraber otururduk ‘ derdi
Yıllar geçtikçe bu durum azaldı, şimdi 5 kere geliyorlarsa birinde davet ediyorum kayınvalidemleri de.

Kayinvalideniz ne kadar sekermiş Bilmiyorum ama aile kavrami böyle birşey. Arkadasimin annesi arkadasimin kaynanasina ugramadan kizina cikmaz. Oraya girer bir kahvesini icer ve kizina cikar. Cunku o kayinvalideye ne kadar iyi davranmissa kayinvalidesi arkadasimin onune guller serer resmen. Arkadasimin annesi bunun farkinda. Sizde davet edin Kadin bir kahve icip kalkacaktir düşüncesiz birine benzemiyor. Ayrica sizi ve ailenizi de seviyor ve benimsiyot olsa gerek. Keske bende boyle bir olayin icinde olsaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…