- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.176
- 798
- Konu Sahibi AlisVolatPropriis
-
Çok abartmışsınız karı koca ikinizde. Anneleriniz az görüşünce neden siz yıpranıyorsunuz? Herkes birbirinin isteklerine saygı duysa sorun kalmayacak aslında.Tamamen kopmasını istemiyorum ama sınırlı kalmalı bence. Anneme söyledim bi oturup konuşmanızı istiyorum böyle olmuyor olan benle eşime oluyo biz yıpranıyoruz diye. Annemin görüşmek istemediği her halinden belli ama tamam konusuruz dedi.
aynen öyle...Neden cocuğunu nasil yetistirecegine falan mı karışıyorlar ?
valla anneniz araya kırgınlık girmemiş bile olsa haklıEvet kv iyi biri ama annem de haklı olarak evine geldiğimde senle basbasa olmak isterim diyor.
Annem istemiyor bende ona hak veriyorum, kv’de şöyle dedi kızım ben onlar geldiklerinde hoşgeldiniz demek isterim ağırlamak isterim o yüzden söylüyorum dedi. O da kendince haklıAnne kız muhabbeti yalnızken daha güzel olur tabi bu konuda haklısınız ama kv hem size hem eşinize durumdan rahatsız oldugunu söylemiş.
Sizde isterseniz orta yolu bulmak için çaya çağırılabilir ama annemle baş başa kalayım derseniz buna kimsenin itirazı olamaz bana göre.
Ben altlı üstlü olduğum için arada çaya yukarı çağırıyorum muhabbet iyi oluyor bu kişiye zorunluluk olarak görülmemeli.
Kızı varsa aynı şeyleri o da kayınvalidesinden çekince görür sana ettikleriniaynen öyle...
şöle yap böle yap vs.. anneliğimi eleştirildim.. hatta kavga ettmişliğim var. şimdi çocuk büyüdü kendilerine biraktim çok çekiyor.. üzgünüm.
Annen niye istemiyor ki ? Ben orasını anlamadım.Kizi ile kv daha iyi anlaşıyor havası aldım ben yazıdanE annesi istemiyormuş zaten ama. Haklı da
Hayır haklı degıl, annen istemiyor iste.Annem istemiyor bende ona hak veriyorum, kv’de şöyle dedi kızım ben onlar geldiklerinde hoşgeldiniz demek isterim ağırlamak isterim o yüzden söylüyorum dedi. O da kendince haklı
Hayır değil tabi ki kv’nin buna saygı duyması gerekir doğal olarak, ama o bir sorun yokken annemin kendini geri çekmesini anlamiyor çünkü gerçekten samimilerdi dertleşirlerdiHayır haklı degıl, annen istemiyor iste.
Sen bırıyle gorusmek istemesen ama ısrarla agırlamak istese senı hosuna gider mi?
Kızıyla başbaşa vakit geçirmek istiyormuş günübirlik geldiği içinAnnen niye istemiyor ki ? Ben orasını anlamadım.Kizi ile kv daha iyi anlaşıyor havası aldım ben yazıdan
Sürekli değil ama arada bir kahve de içilebilir. Sürekli olması tabiki hiç hoş değil eşinize de gayet açık bi şekilde söyleyin burada yazdığınız gibi babasıyla bişey yapsa sizin de aynı şeyi talep etmenizin mantıklı olmadığınıHerkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
Bazı erkek aileleri, kiz ailesini misafir, kendilerini ev sahibi konumuna sokuyor. Ona binaen. Mesela bazilari da gelinin kendilerine anne baba demesini isterken oğullarına KV ve kp için teyze, amca dedirtir.Ben bazı yorumları hiç anlamadım tabi ki kızın ailesi de misafir kendi kayınailesi de misafir.biz annemize gitsek biz de misafiriz cok normal değil mi herkesin evi ayrı.konu sahibi her zaman değil ama arada kayınvalidenizi de kahveye falan cagırın.madem iyiymiş olayları büyütmeye gerek yok
Hayır aradılar sadeceAnnenizi görmek için bu denli can atan kişi bayramda alır yanına kayinpederinizi ailenize misafir olur..birbirinizi göreceğiniz 3-5 saate ortak olmaya calismaz.Babanızın yaşadığı sıkıntılı bir olay olmuştu geçenlerde..evine geçmiş olsuna gitti mi eş ailesi ?
Bence sen de anneni kayinvalidenle görüşmesi konusunda darlama. "Anne evliligime saygı duymak zorundasın" diye çoğu zaman annenle mucadeleye giriyorsun ama annen senin kayinvalidenle özel bir hukuk içinde olmak, dunurculuk oynamak istemiyor. ...Kayinvaliden de "sıcak ilişki kurmaya çalışan " rolünde ama baban saldırıya uğradığında bir geçmiş olsun ziyareti bile yapmıyor senin ailene..hatta kayinpederin eşini "yola çıktınız mi? dönecek misiniz ?ne zaman geliyorsunuz ?" diye arıyor. Amacım seni eşinin ailesine karşı kışkırtmak değil belki ben yaniliyorumdur ama bagzi insanlar "sevgiyi kıskanır" .Hani gelinin de annesinin babasının var olduğunu kabul ederler ama gelinlerinin kendi ailesi ile görüşmesinin ,yakınlığının bir sınırı -cizgisi olsun en çok kendileriyle olunsun,herşeyde onlar dahil olsun isterler.Hayır aradılar sadece
Kayinvalideniz ne kadar sekermişHerkese merhaba. Yine benden daha tecrübeli olan sizlere danışmam gereken bir konu var. Ben kayınvalidemlerle aynı şehirde yaşıyorum. Ailem başka şehirde ama çok uzak değil. Kayınvalidemle aramda bir sorun yok bana yardım eder iyi davranır. Evliliğime karışmaz. Annemle birkaç sıkıntılarımız oldu evliliğime karışma çabaları ve benim sert tepkilerim sonucunda şuan ilişkimiz iyi gidiyor. Fakat ben kayınvalidemle annemin arasında kalıyorum. Annem bir kaç ufak sebepten dolayı kayınaileme kırılmıştı ve artık eskisi gibi samimi olmak istemiyor. Bende zaten sürekli mıç mıç beraber olmak istemiyorum. Kendi ailemle ayrı onlarla ayrı görüşmek istiyorum. Mümkün oldugunca bir araya getirmek istemiyorum. Annem evime 2 senede anca 2 kere geldi. Her seferinde hep kayınailemle görüşüldü. Onlar da iyi şekilde agırlamak istediler. Bunlarda sıkıntı yok. Ama benim isteğim ayrı ayrı görüşmek. Ve annem birkaç hafta öncesinde bana yardıma geldi günübirlik. Akşam yola çıkıp gittiler. Sonra da ben eşimle kayınvalideme gittik. Kızım bir kahveye çağırmanı bekledim dedi ben de Anne beni yanlış anlama ama annemlerle yalnız görüşmek istedim dedim. O da haklısın tabi sürekli beraber görüşcez Diye birşey yok kızım dedi. Tatlıya bağladık. Annemler üç gün önce yine geldiler günübirlik akşamına gittiler. Kayınvalidemde plan yapıyordu o gün için. Ben de annemler gelecek senle diger gün buluşur işlerimizi hallederiz dedim haliyle bozuldu yine. Annemlerin geldiği gün eşim telefonla arayıp annemi de çağırsaydın iyi olurdu diye sitem etti. Yani kızlar ben napayım illa beraber mi görüşmek zorundayız. Eşim böyle söyleyince sakin kalamıyorum onu da kırmak istemiyorum ama kimse bu konuda anlayış göstermiyor. Eşim babasıyla bi yere gitse arayıp benim babamı da çağırın demem çocuk gibi. Eşime bunu nasil anlatabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?