Annem kendinden nefret ettiriyor.

ItsDestiny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
53
0
36
Diğer
Annen o senin ne olursa olsun laflarından nefret ediyorum.
Ya bi insan bu kadar düşüncesiz davranabilir mi?!!
Çocuk büyütmeyi bilmeyen Allah aşkına,çok rica ediyorum yapmasın ya!! Ben sayesinde o kadar çok piskolojik kitap okudum ki.
Ondan daha çok biliyorum. Bu koyuyo işte zaten.
Daha 5 dakika önce. Kitabını istedi, uzaktım, attım ama koltuğun altına gitti.
''Yemeğe bakıp gelicem, o kitabı alıp koltuğa koymassan bak ne yapıcam sana'' dedi.
Dünde kavga etmiştik. Vurmak için üstüme geldi. Bende ani bi hareketle ittirdim. Dahada sinirlendi bi kaç tane vurdu.
''Dünki bişey değil, yamultucam seni, kafasız, gerizekalı'' falan.....
Vurması o kadar canımı yakmıyo aslında söylediklerinin yanında. Hepsini yazamıyorum. Onun utanması lazım ama ben utanıyorum resmen...
İnsan kendi çocuğuna bu kadar hakaret eder mi yaa. Başkalarının ödü kopar...
Nefret ediyorum gerçekten.. Dün daha kötüydü aslında.. Hala gözümün önüne üzerime yürüyüşü geliyor.
İçime nefret doluyor. Hatta keşke almasaydım kitabı bakalım ne yapabilecekti diyorum. Allah bana gerçekten sabır versin yani.
Gerçekten nefret doluyum. Bugün patlamadım. Başka bir gün nasıl patlicam, bilemiyorum. Ezik hissettiriyor bana kendimi.
Bundan nefret ediyorum. Ve dediğim gibi; araştırdığım içinde böyle yetişen çocukların nasıl olduklarını biliyorum.
Sonum hayır olsun...

belliki sende az değilsin...
kitabı fırlatmalar,üstüne yürüdü diye ittirmeler filan...
Evladın da hayırlısını versin Allah..
Herşeyden nefret eden pesimistik birisin belliki..
Seni kim sevsin allasen???
Sana akıl bile vermem...
Ben anneni çok sevdim valla..
Ellerinden öperim onun......
Sen de sevmeyi dene biraz..doğurdu diye senin kuklan ya da emir erin olucak hali yok ya!
Allah acil şifalar versin sana da..
Yazık..

Çocuğunu seven büyüten bir anne evladına kolay kolay vurmaz üstüne yürümez, peki sana karşı hep böyle miydi? belki de sabrını taşıracak şeyler yapıyorsun benim hayatım benim özgürlüğüm diye çok asilik mi ediyorsun? anne-evlat arasında ergenlikte çatışmalar ve sorunlar daha çok yaşanıyor. Sırf bu şekilde yaklaştı diye de hiç bir evlat annesinden nefret etmez, etmemeli, küçüklüğünden beri hiç sevgi görmemişse hiç ilgi görmemişse belki ama yine de bir insan yaşı kaç olursa olsun annesinin sevgisine muhtaçtır.

Ne diyosun sen ya? Ben kitabı fırlatmadım ona. Hatta üzerine gelmesin diye yavaş attığım için koltuğun altına gitti.
Senle beraber bi gidelim psikoloğa gel. Her şeyi tastamam mı anlatıcam? Belki sadece bu değil yaşadıklarım. Belki daha önceden dövdüğü için korkuyorum. Her üzerime yürüyeni ittirecek kadar psikopat değilim.
Sanada versin canım.
Bu kadar basit bir şeye konu açmam ben.
Belliki üzüyor beni.
İçimde biriken sorunlar var. Belki yavaş yavaş atıcam.
Senin yorum yapmanada gerek yoktu zaten. Madem bu kadar ön yargılı, anlayamayacak birisin. Senin vereceğin aklıda istemiyorum.
İyi günler.

Annem beni çok istemiş ama bütün sorunlar benim doğumumla gelmiş. Babam işten ayrılmış. Borca girilmiş. Ev satılmış falan. Annem depresyona girmiş bu durumda tabi. Haklı olarak ama olan bana oldu maalesef. Bana ilgiyle,şefkatle sarıldığını, güzel sözler söylediğini.. Sorsanız.. Hatırlayamıyorum.. Belki içten içe beni suçluyordur. Arkadaşlar bana kızmayın. Bilmiyorum, size danışmak için bu konuyu açtım zaten.. Belki benim masraflarım falan. Bir de çok sağlık sorunum olmuş. Sürekli doktorlarda. Bilemiyorum ama benim annemle ilişkimi düzeltmem lazım. Ne kadar nefrette dolsam. Bu kadar çıkışmayın. Ergenlik falan diyorsun, anlayın işte. Tartışmak istemiyorum kimseyle. Hemde hiç.

hayret sizde annesiniz anladığım kadarıyla yada anne olacaksınız belki ama bu gaddarca yorumunuz çok şaşırttı beni. şu an içinde bulunduğunuz ruh haline veriyorum yoksa yazıktır ki siizinde büyüteceğiniz çocuğun ruh hali bu kızcağızkininden farklı olmayacaktır.
siz deprosyonda olan bir insanla heleki bu insan sizin annenizse onunlla aynı evde yaşamanın ne demek olduğunu bilirmisiniz yada dürmadan hırpalanmak dayak yemek hakaret edilip aşağılanmak kendine olan güvenini kaybetmek ....
insan ne ekerse onu biçermiş hayatta ben demiyorum ki bu arkadaşın yaptığı doğrudur tabiiki doğru bir davranış değildir yaptığı asla bir anneye ne olursa olsun bişey fırlatmak doğru değildir fakat dediğim gibi insan ne ekerse onu biçiyor ve maalesef açılan yaralar hiç bir zaman kapanmıyor ...
KARŞINIZDAKİ İNSANIN KALBİ KIRIK BİR GENÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜP ONA GÖRE CVP VERMEK YAPTIĞININ YALNIŞ OLDUğunu daha kibar bir yolla anlatmak sanırım bir anneye daha yakışır bir uslup olurdu..

BENCE ŞİFAYA İHTRİYACI OLAN BİRİ VARSA ONUNDA EVLATLARINI DÖVENLER VE BUNU DESTEKLEYENLER OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEYİM rABBBİM KALBİNİZE MERHAMET VERSİN TABİ ŞİFANIZIDA..

valla ben çok zor, çok manyak, çok deli bi ergenlik yaşadım
anneme çektirmediğim kalmadı
(umarım ben de olacak çocuğumdan çekmem)
ama annem 1 gün bile ne üstüme yürüdü, ne dövdü, ne de bir tokat attı
tabii ki sesini yükseltti ama o kadar
sevgisiyle beni adam etti
annendir babandır boşver laflarına ben de anlam veremiyorum
o zaman öz kızana tecavüz eden babayı da affetsin kızı ne de olsa babasıdır

bi de kitabı fırlatmış bile olsa etkiye tepki diye bir olay var
sevgi göstermeyen büyük, saygı bulamaz

Allah yardımcın olsun

Kaç yaşındasın ? Bunu laf vurmak için sormuyorum. Demişsin ki kendimi ezik gibi hissettiriyor. Bunu hani yaşı 20 filan olupta yaptığında insan düşünür heralde. Ve o yaşlarda bir bayana da annenin böyle yapması... Gerçekten hanginiz haklı veya değil neler yaptın da böyle yapıyor bilmiyorum. Ama dayak üste yürüme doğru değil.

Okuduğun kitapların sana annelik duygularını yaşatıp tecrübe bilgi birikim kazandırmaz
Onların hepsi teorik şeyler , yaşamazdan mümkün değil anlayamazsın.
Onun bunca yıl bir kadın , bir anne olarak yaşadıklarını okuduğun kitaplar öğretemez sana
Anneni suçlayacağına kendine dön bir bak ,kitap fırlatmak hoş değil.
Eminim sen o kitabı fırlattığında o kendini nasıl hissetmiştir.
Demek ki senin davranışlarında da sorun var.
Yoksa hiç bir anne bunları yapmak istemez , eminim davranışların anneni üzüyor ve sinirlendiriyor
Belli ki yaşın çok genç , konuşarak halledin meseleyi...
Yıpratma anneni ...

Çok teşekkür ederim. Gerçekten benimde okurken elim ayağım titredi. Biraz tarafsız bakabilecek insanların yorumlarına ihtiyacım var. Çünkü sonuçta herkes aynı kapıya çıkarıyor ; ne olursa olsun annen. Ben annem değil demiyorum. Ama beni anlayabilecek birinin ne yapmam gerektiğini, beni anladığını olsun.. Hissettirmesini istiyorum..

Çok güzel demişsiniz; ''o zaman öz kızana tecavüz eden babayı da affetsin kızı ne de olsa babasıdır''
Bencede ne olursa olsun anandır/babandır düşüncesi yanlış. Yanlış olan bir şey varsa, düzeltilmeli. Boyun eğilmemeli.
Kitabı fırlatmadım. Üzerine gelmesin diye yavaş attığım için koltuğun altına gitti zaten..

Teşekkür ederim..

16 yaşındayım..

Kız üzerine gitmesin diye yavaşça attığı için olmuş arkadaşlar niye bu kadar abartıyosunuz.Bilerek fırlatmamış ki.

TATLIM ÖNCELİKLE LÜTFEN SAKİN OL EVET ANNEN ÇOK FEVRİ DAVRANMIŞ OLABİLİR SANA AMA BELKİDE SENDE FARKINDA OLMADAN ONU KIZDIRACAK ÜZECEK BİRŞEYLER YAPMIŞSINDIR BİR MÜDDET ANNENİN KIZMAYACAĞI ŞEYLER YAP GEREKİRSE GİT ÖZÜR DİLE NE OLURSA OLSUN O SENİN BÜYÜĞÜN VE ANNEN sonra sakinleştiğinde herşey konuş onunla açıkça ne hissettiğini neler yaşadığını belki oda istemeden böyle davranıyodur sna oda çok sıkılmıştır yaşadıklarından kimbilir belki bir tedaviye yardıma ahtiyacı vardır öncelikle dediğim gibi lütfen sakin ol ve git özür dile annenden bak şimdi ama ben hatalı değilim diye bilirsin kimbilir belki farkında değilsindir bazı şeylerin en azından evin içinde olan şu andaki gerginliğin geçmesi için sakinleşip annene neler hissettiğini anlatabilmen için bunu yapmalısın tatlım
eğer konuşmak zor geliyorsa mektup yazmayı dene hissettiğin herşeyi anlat ama kırıcı değil suçlamadan hadi tatlımmm iyi ol lütfenn neler hissettiğini çooooookkkk iyiiiii biliyorum senni anlayarak yaşadıklarını birebir yaşayan biri olarak naçizane ablan olarak yazıyorum sana bunları lütfen iyi ol lütfen

Yahu kitabı fırlatmadım.... Tamam kendime dönüp bakıyorum..; evet benimde hatalarım var. Ama ben ufaklığımdan beri hep bu muameleyi görüyorum. Belki bıktım artık. Benide anlamaya çalışın. Ergenlikle başlamadı kavgalarımız. Annem ben bebekken bile kendisi söylüyor; ağlaman deli ediyordu beni bazen kapıyı kitliyordum. dedi. Diğer mesajlarımda da bahsettim. Annemde depresyondaymış zaten. Onuda anlamaya çalışıyorum ama..

Olaya hem annen hem senin açından bakmaya çalışıyorum, bak sende diyorsun annen de çok şeyler yaşamış, sorunların üzerine bile bile doğurmamış ki sonradan hep sorunlar çıkmış, çocuğun sağlık problemleri olması aileleri mahvediyor. Bunların hiç birinde senin hiç bir suçun yok böyle olması ne senin ne annenin elindeydi. Aslında annen sana öfke nefret duymuyor başına gelenlerden ötürü bu şekilde, annene karşı sabırlı olmaya çalış, sende sakin sakin alıp karşına konuş, isteklerinle fazla bunaltma ilk başta çok öfkeli yazdın ama şu satırları yazabildiğine göre anneni de anlayabiliyorsun. Ama nefret etme ondan senin için çabaladığı kesin anlattığın kadarı ile böyle bir anne nefreti haketmiyor. O da gelip buraya yazsa eminim ona da çok hak vereceğiz.

Bu zamanlarda geçecek büyüyüp olgunlaştığında ne çocukmuşum diyeceksin, o da keşke daha anlayışlı olsaymışım diyecek, malesef hep sonradan kafaya dank ediyor, insan evladı ile büyüyüp gelişiyor. Annen bir şey istediğinde fırlatma, belli ki bu hareketini saygısızlık olarak nitelendirdi, bana göre de öyle hoş bir hareket değil.

Sen kırk kitap okusan kırk okula gitsen anneliği yaşamadan anlayamazsın. Eminim annen seni çok seviyor öyle olmasa ne sağlığın için didinirdi ne de yanında olurdu...

Son düzenleme:

Teşekkür ederim. Haklısınız. Bir şeyler yapmak istiyorum. Bu böyle sürmez çünkü..
Bir süre kızdıracak hiçbir şey yapmiyim. Sorun bu şekilde hallolursa; tamam ben hatalıymışım derim. Annem eskiden de böyle olsa; şuan böyle olması benim suçummuş derim..

Ben burda ne yazıldıysa ona yorum yapıyorum..önünü arkasını anlatmamış ki onun beğenisine göre yorum yapıyım..kitabı fırlattım,bunu burdan kaldır yoksa fena olur dedi,üstüme yürüdü bende hafiften ittirdim,nefret ediyorum falan fistan yazmış...Annesinin üstüne yürümesini felaket,kendi ittirmesini masumane gösteren bi çocuk var karşımızda..
hep dayak mı yer?ailede ne gibi sorunlar var bilmiyorum..ama ben de biraz insandan anlıyosam,annesini kuklalaştıramamış, özgürce yaşayamadığı için,annesinin koyduğu kurallardan nefret eden,özenti ve tam hürriyet isteyen asi bi kız çocuğu var karşımızda..ayrıca benim yorumumda ne gibi gaddarlık var anlayamadım..ben çocuk psikologu değilim..ortalama bi insanım ve burda bilimsel açıdan doğruluğu kanıtlanmış yorumlar yapamam sürekli...Benimde şifaya ihtiyacım olduğunu düşünmüşsünüz..doğrudur..Amin.. (çok uç ve münferit örnekler dışında) ben nefret etmediysem annemden, hiçbir evlat nefret etmez annesinden! etmemeli..

herkes farklı bir yazımı okuyor? yani ben orda annesine kitap fırlatan bi kız göremedim, annesi kitap istemiş, oda uzak olduğu için koltuğa doğru atmış kitabı, yavaş attığı içinde kitap yere düşmüş. nasıl farklı yorumlar yüklüyor bazı arkadaşlar anlamıyorum gerçekten.

neyse gelelim konuya.

annenle konuşmayı dene, belli ki seni çok kırmış,ama belki onunda sana kırıldığı noktalar vardır. sonuçta canından parçasın sen onun için, oda üzülüyordur böyle olmasına. sende bilinçsiz ergen modunda değilsin anladığım kadarıyla. annen genelde sinirli ve gerginmidir? mesela babana yada varsa diğer kardeşlerine karşı? çevrenize karşı?

5 dakika önce hakaretler yağdırmıştı ben bu konuyu açtığımda. Çok sinirliydim. Ağlaya ağlaya yazmıştım.. Biraz sakinleştim evet, onun tarafında da bakabiliyorum şuan. Ama yinede kimse %100 haklı değildir. Anneminde olmadığı gibi.... Benimde olmadığım gibi... Öyle demeyin, kitaplar insanları geliştirir. Siz bende bir faydasını görmediniz belki ama söyliyim; dahada sakinleşip onu kızdıracak hiçbir şey yapmamaya gayret edicem. Çünkü onuda düşünüyorum. Kendimi onun yerine koyabiliyorum. Bu da okuduğum kitaplar sayesinde..Keşke o da koyabilse kendini benim yerime.. Kim bilir belki başarırım. 1 kaç gün sonra sonuçlarıda yazarım buraya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…