- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
- Konu Sahibi ItsDestiny
-
herkes farklı bir yazımı okuyor? yani ben orda annesine kitap fırlatan bi kız göremedim, annesi kitap istemiş, oda uzak olduğu için koltuğa doğru atmış kitabı, yavaş attığı içinde kitap yere düşmüş. nasıl farklı yorumlar yüklüyor bazı arkadaşlar anlamıyorum gerçekten.
neyse gelelim konuya.
annenle konuşmayı dene, belli ki seni çok kırmış,ama belki onunda sana kırıldığı noktalar vardır. sonuçta canından parçasın sen onun için, oda üzülüyordur böyle olmasına. sende bilinçsiz ergen modunda değilsin anladığım kadarıyla. annen genelde sinirli ve gerginmidir? mesela babana yada varsa diğer kardeşlerine karşı? çevrenize karşı?
herkes farklı bir yazımı okuyor? yani ben orda annesine kitap fırlatan bi kız göremedim, annesi kitap istemiş, oda uzak olduğu için koltuğa doğru atmış kitabı, yavaş attığı içinde kitap yere düşmüş. nasıl farklı yorumlar yüklüyor bazı arkadaşlar anlamıyorum gerçekten.
neyse gelelim konuya.
annenle konuşmayı dene, belli ki seni çok kırmış,ama belki onunda sana kırıldığı noktalar vardır. sonuçta canından parçasın sen onun için, oda üzülüyordur böyle olmasına. sende bilinçsiz ergen modunda değilsin anladığım kadarıyla. annen genelde sinirli ve gerginmidir? mesela babana yada varsa diğer kardeşlerine karşı? çevrenize karşı?
iyi geçinmeyi denesen,mesela haklıda olsan özür dile annenden,hatta bi gün konş sakince onunla,deki annemsin,çok severim seni,bazen fevri davranışlarım oluyor,yaşıma ver,iyi geçinmek,anlaşmak,güzel vakitler yaşamak istiyorum seninle anneciğim de,suyuna git biraz,ahh kardeşim ben haklıyım,değişmiyor falan deme,haklı o olsun bırak sen yinede alttan al inan bişey kaybetmez ve dahi kazanırsın...insan nasıl olursa karşı tarafta öyle oluyor.. hani derler ya iyilik yap iyilik bul.. sevimli olan sevilir.. v.s. v.s. v.s. bak aklıma bi hikaye geldi... tam toparlayamadm netten bulup ekliyorum,lütfen oku emi...
Uzun yıllar önce Çinde Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.
Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır. Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve kayınvalidesi ile arada kalan eşi için de cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.
Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri damlatıyordu. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi davranıyordu. Evde artık barış rüzgârları esiyordu. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissetti yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkânının yolunu tuttu ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu.
Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı. Sevgili Li-Li dedi;
Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça o da dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz dedi.
5 dakika önce hakaretler yağdırmıştı ben bu konuyu açtığımda. Çok sinirliydim. Ağlaya ağlaya yazmıştım.. Biraz sakinleştim evet, onun tarafında da bakabiliyorum şuan. Ama yinede kimse %100 haklı değildir. Anneminde olmadığı gibi.... Benimde olmadığım gibi... Öyle demeyin, kitaplar insanları geliştirir. Siz bende bir faydasını görmediniz belki ama söyliyim; dahada sakinleşip onu kızdıracak hiçbir şey yapmamaya gayret edicem. Çünkü onuda düşünüyorum. Kendimi onun yerine koyabiliyorum. Bu da okuduğum kitaplar sayesinde..Keşke o da koyabilse kendini benim yerime.. Kim bilir belki başarırım. 1 kaç gün sonra sonuçlarıda yazarım buraya..
Anne neler yaşadı acaba bu psikolojiye gelene kadar???
Kızımız ne güzel kendi yaptıklarını süslü püslü anlatsın bizde ah canım annenle konuş,böyle annemi olur,vah canım çok çekmişsin belliki,hiç bi anne yavrusuna hakaret edermi diye iyice anneye karşı dolduralım....
Hepimiz saray soylusuyuz ya...hiç böyle salak gerizekalı hayvan filan demeyiz birbirimize,çocuğumuza,kocamıza,arkadaşımıza..
Bi anne kızına deyince tuhaf geliyo haliyle..yabancıyız bu argo kültüre çünkü..
Allah kolaylık versin tüm annelere ve çocuklarına...İşimiz çok zor..
Anne neler yaşadı acaba bu psikolojiye gelene kadar???
Kızımız ne güzel kendi yaptıklarını süslü püslü anlatsın bizde ah canım annenle konuş,böyle annemi olur,vah canım çok çekmişsin belliki,hiç bi anne yavrusuna hakaret edermi diye iyice anneye karşı dolduralım....
Hepimiz saray soylusuyuz ya...hiç böyle salak gerizekalı hayvan filan demeyiz birbirimize,çocuğumuza,kocamıza,arkadaşımıza..
Bi anne kızına deyince tuhaf geliyo haliyle..yabancıyız bu argo kültüre çünkü..
Allah kolaylık versin tüm annelere ve çocuklarına...İşimiz çok zor..
saray soylusu olmakla bu tür şeylerin insanları olduğundan fazla üzmenin ne alakası var hanımefendi? hoş bir şey mi insanın kocasına hayvan, salak veya çocuğuna aynı tarz konuşması. aile herkesten daha önemlidir diye düşünüyorum. bu kadar agresifçe yorum yapmanız çok komik.
Size haksızsınız demiyorum. Ama söyleyiş tarzınız o kadar iğrençki. Kusura bakmayın ama daha avatarınızı gördüğümde, yorumunuzu okumaya başlamadan nefes egzersizleri yapıyorum. Çünkü çok dik kafalasınız... Anne neler yaşadı acaba demişsiniz. Ben anlattım. Annem ben doğduğumda depresyondaymış zaten, onuda anlayabiliyorum ama benim bir günahım var mı? Ben yeni doğmuşum... Sağlık sorunumun olması benim suçum mu? Sinirleri iyice bozulmuş belki bu yüzden.. Ama ben en başında kasti hiçbir şey yapmamışım.. Annemin tutumu hep soğuktu bana karşı. Böyle büyüdüm. Bir yerde yeter artık dedim. Ve bunu başka bir mesajımda da yazdım kimse %100 haklı değildir, anneminde olmadığı gibi. BENİMDE OLMADIĞIM GİBİ. Psikolog olmanıza gerek. Ama benide anlamak zorunda değilsiniz gerçi.. Ama ben annemi kuklalaştırmaya çalışmadım. Öyle bir şansım olmadı zaten. Anlayabilirsiniz umarım...
Buraya konu açıyorsanız,hemde "annem kendinden nefret ettiriyor" başlığı altında,herkes sırtınızı sıvazlamak zorunda değil küçük hanım! Size karşı olan eleştirileri de,size gelen destekler kadar olgunlukla karşılamanız gerekir..Oysa benim avatarıma bile tahammül edemiyorsunuz daha... Kitap okumaya devam bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?