Annem kendinden nefret ettiriyor.

annesini kuklalaştırmamış biri de olsa bence bi annenin çocuğuna gerizekalı gibi kzın burda söyleyemeceği tarzda konuşmaları olması hoş bi şey değil.yavrusu ya sonuçta.

Evet, deneyeceğim. Bende onu kırmış olabilirim, başlığı açtığımda çok sinirliydim. Tamam, o konuda haklısınız ama hala acaip yorumlar geliyor. Farkında mısınız? Ben şuan sakinleştim ve çözümcü olmaya çalışıyorum, yardım istiyorum.. Psikolog değilsiniz, onuda biliyorum ama yorum istemiyorum gerçekten. Elinizden geldiğince artık yardım edebilirseniz.. Bunu istiyorum..

Farklı falan okumuyoruz, farklı düşünüyor olabiliriz. Biz de zaten anasının kafasına fırlatmış demiyoruz.
Birinden bir şey istediğinizi farzedin, sizin için önemli bir şey, o kişininde yanınıza gelip vermek yerine koltuğa yada yakın bir yere fırlatarak verdiğini ve verdiği şeyin yere düşüp dağılma ihtimali olduğunu düşünün. Fırlatılan şeyin hızlı yada yavaş fırlatılmasının ne önemi var ki...

Canım okuyor musun, çalışıyor musun?

Ben seni anlıyorum bence üstüne gitme, zıtlaşma. Fazla da muhattap olma, mecbur kalmadıkça konuşma. Çalışma imkanın varsa çalış, eline iki kuruş ver. O zaman çok kıymete binersin. Çıkar için seni sevcek birden, biliyorum insanın zoruna gidiyor ama eğer aynı evde yaşamak zorundaysan ve huzurlu olmak istiyorsan yapacaksın canım mecbur.

Son düzenleme:
iyi geçinmeyi denesen,mesela haklıda olsan özür dile annenden,hatta bi gün konş sakince onunla,deki annemsin,çok severim seni,bazen fevri davranışlarım oluyor,yaşıma ver,iyi geçinmek,anlaşmak,güzel vakitler yaşamak istiyorum seninle anneciğim de,suyuna git biraz,ahh kardeşim ben haklıyım,değişmiyor falan deme,haklı o olsun bırak sen yinede alttan al inan bişey kaybetmez ve dahi kazanırsın...insan nasıl olursa karşı tarafta öyle oluyor.. hani derler ya iyilik yap iyilik bul.. sevimli olan sevilir.. v.s. v.s. v.s. bak aklıma bi hikaye geldi... tam toparlayamadm netten bulup ekliyorum,lütfen oku emi...

Uzun yıllar önce Çin’de Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.
Bu Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır. Birkaç ay sonra bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarından ev, onun ve kayınvalidesi ile arada kalan eşi için de cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır. Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını ona en güzel yemekleri yapmasını söyler.

Sevinç içinde eve dönen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehri damlatıyordu. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranıyordu. Bir süre sonra kayınvalidesi de çok değişmişti ve ona kendi kızı gibi davranıyordu. Evde artık barış rüzgârları esiyordu. Genç kadın kendisini ağır bir yük altında hissetti yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkânının yolunu tuttu ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir için yalvardı. Yaşlı kadının ölmesini artık istemiyordu.

Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye baktı ve kahkahalarla gülmeye başladı. ”Sevgili Li-Li” dedi;
”Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça o da dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı böylece siz gerçek bir ana kız oldunuz” dedi.

Anne neler yaşadı acaba bu psikolojiye gelene kadar???
Kızımız ne güzel kendi yaptıklarını süslü püslü anlatsın bizde ah canım annenle konuş,böyle annemi olur,vah canım çok çekmişsin belliki,hiç bi anne yavrusuna hakaret edermi diye iyice anneye karşı dolduralım....
Hepimiz saray soylusuyuz ya...hiç böyle salak gerizekalı hayvan filan demeyiz birbirimize,çocuğumuza,kocamıza,arkadaşımıza..
Bi anne kızına deyince tuhaf geliyo haliyle..yabancıyız bu argo kültüre çünkü..

Allah kolaylık versin tüm annelere ve çocuklarına...İşimiz çok zor..

Çok teşekkür ederim, bunu daha önce hiç okumamıştım. 40 kitap okusanda anlayamazsın diye düşünenler; şuan bu yazı beni gerçekten çok etkiledi. Ve sizde eminim çok beğeneceksiniz, sizide etkileyecek.. İnsanların okudukları gerçekten bir şeyler verir. Bu bana çok şey verdi..
Tamam o zaman... 1 kaç gün sonra buraya yazacağım... Bekleyin..

16 yaşına rağmen olgun bir kıza benziyorsun. Anneni düşünüp anlamaya çalıştığın belli oluyor zaten. Annene sinirlendiğinde sana ettiği hakaretlerin vurmasından daha çok canını acıttığını gururunu yaraladığını söylemelisin.

saray soylusu olmakla bu tür şeylerin insanları olduğundan fazla üzmenin ne alakası var hanımefendi? hoş bir şey mi insanın kocasına hayvan, salak veya çocuğuna aynı tarz konuşması. aile herkesten daha önemlidir diye düşünüyorum. bu kadar agresifçe yorum yapmanız çok komik.

kızlar ve anneleri arasındaki bağ hayatta hiç bir canlı arasında olamaz..ondandır çekişmelerin en büyükleri yine bu iki insan arasında olur..anneler yorgundur, genç kızlar ise toy...biri bıkkındır herşeyden (evladı dışında) diğeri toyluğundan ötürü bıkkın olduğunu sanır(buna ergenlik deriz ) ve aslında kimse kimseyi anlayamaz...biz seni anlayamayız, olayın iç yüzü de önemli değil bu yüzden..sadece şunu düşün; o gerçekten çok yorgun..gerçekten...sense annende dahil olmak üzere DÜNYANIN YENİ HAYATISIN..sinirlerine hakim ol ve alttan al..sadece şunu düşün; o çok YOR-GUN......

Böyle ikili diyoloğa girip polemik yapmayı sevmem ama söylemedne duramıycam.

Bir annenin çocuğuna salak gerizekalı demesini, tehdit etmesini ve dövmesini doğal mı karşılaşıyorsunuz?

Ben bu tutumunuzu hamilelik hormanlarına veriyorum ve evet işiniz zor olacak, hele zamane çocukları bir dakka yerinde durmuyor,annelerini hiç dinlemiyor.

Son düzenleme:

Size haksızsınız demiyorum. Ama söyleyiş tarzınız o kadar iğrençki. Kusura bakmayın ama daha avatarınızı gördüğümde, yorumunuzu okumaya başlamadan nefes egzersizleri yapıyorum. Çünkü çok dik kafalasınız... Anne neler yaşadı acaba demişsiniz. Ben anlattım. Annem ben doğduğumda depresyondaymış zaten, onuda anlayabiliyorum ama benim bir günahım var mı? Ben yeni doğmuşum... Sağlık sorunumun olması benim suçum mu? Sinirleri iyice bozulmuş belki bu yüzden.. Ama ben en başında kasti hiçbir şey yapmamışım.. Annemin tutumu hep soğuktu bana karşı. Böyle büyüdüm. Bir yerde yeter artık dedim. Ve bunu başka bir mesajımda da yazdım kimse %100 haklı değildir, anneminde olmadığı gibi. BENİMDE OLMADIĞIM GİBİ. Psikolog olmanıza gerek. Ama benide anlamak zorunda değilsiniz gerçi.. Ama ben annemi kuklalaştırmaya çalışmadım. Öyle bir şansım olmadı zaten. Anlayabilirsiniz umarım...

Tabiki hoş bişey değil ama gerçeklerden de kaçamayız..hayat sosyoloji psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi değil işte..gönül isterki öyle olsun ama mümkün değil..edebi laflarla gerçekler değişmez..hiç de agresif değilim ayrıca..yine de komik buluyosanız beni ne güzel..eğlenin işte..annesi hergün bi posta dövüyosa tabiki beyin ondan nefret edecektir..ama anne-kız çatışması var diye,anne salak aptal gerzek diyo diye annemden nefrett ediyoruuuummmmm diye bas bas bağırılmaz kanımca...
Bu kız çocuğunu anneye karşı daha fazla doldurmanın ne anlamı var? Yaşasın konu sahibi arkadaş,kahrolsun annesi! bunumu istiyosunuz? siz yapın kolay gelsin.. ben komik olmayı tercih ediyorum..

valla ben annemizi nolursa olsun sevmeliyiz masalına inanmıyorum, yok öyle bişey, bütün anneler melektir diyede bişey yok, kendimizi kandırmayalım

kaldıramıcağın yükün altına elini sokmıcaksın, vurduğun ya da hakaret ettiğin senin çocuğun olsun olmasın, o seninde saygı duyaman gereken bi ruh ve farklı bir hayat...

başlık sahibi arkadaşım beraber yaşıyosan, o beraberliği çekilir hale getirmeye çalışmalısın, ne güzel psikoloji kitapları okuyosun, vardır illaki anneninde bi yumuşak tarafı, bi okul kazanıp gidene kadar ya da mesaisi uzun bi iş bulana kadar iade etçeksin, yokki bunun başka yolu

hakaretlerinin ya da aşağılamalarının seni yıpratmasına izin verme, hatta tepki de verme, senden herhangi bi tepki görmezse onunda bu davranışları kırılır bi yerde, biraz ruhsuz olmanda fayda var yani amiyane tabirle

Son düzenleme:
kimse anne kahrolsun, yaşasın kız çocuğu mesajları vermedi. aksine kzıın annesini anlaması, alttan alması söylendi.
haketmeyen insanlara kötü davranılıyo diye bunları gerçek olarak algılayıp ta hayat kitaplardaki gibi değil savunmanıza katılmıyorum. kitapları da insanlar yazıyor ve inanın sizden bizden bilinçli insanlar yazıyor.psikoloji kitapları öyle her önüne gelenin yazacağı türden kitap değildir.aynı davranışlar üzerine yüzlerce deneme yanılma yöntemi yapılır.
en basitinden bir roman bile inanın bakış açısını değiştirebilir. siz aynı bakış açısında devam edin, böyle şeyleri hayal zannedip.

Bir şeyler yazmak isteyen arkadaşlar; konuyu açtığımda çok sinirli ve 5 dakika önce hakaretlerden sıyrılıp bilgisayarıma koştuğumu tekrar hatırlatmak istiyorum. Diğer mesajlarımı okursanız, sakinleştiğimi anlayacaksınız. Annemden nefret etmicem. Kızdıracak hiçbir şey yapmicam. Sorunun çözüleceğine inanıyorum.. Yorum yapan herkese teşekkürler..

Buraya konu açıyorsanız,hemde "annem kendinden nefret ettiriyor" başlığı altında,herkes sırtınızı sıvazlamak zorunda değil küçük hanım! Size karşı olan eleştirileri de,size gelen destekler kadar olgunlukla karşılamanız gerekir..Oysa benim avatarıma bile tahammül edemiyorsunuz daha... Kitap okumaya devam bence..

seni o kadar iyi anlıyorum ki....bu zamanlar da geçecek be güzelim... o kadın sadece senin annen değil evin hanımı, eşinin karısı, kardeşlerinin anası, kiminin bacısı kiminn kardeşi...o evin aslında görünmeyen direği...hayatı sadece senden ibaret değil kim bilir neler yaşıyordur içinde...bencil olma ne olur...ben soruyorum kk ya hanginizin annesi dövmedi..daha 11 yaşındayım sofrayı kaldıramıyorum diye(yer den siniyi) oklavayla dövmüştü annem...şimdi anlatır anlatır güleriz...ne sözler duydu bu kulak ama o anne ...anne evladı kötü olsun istemez...herkesten iyi ve hayırlı olsun ister...bence annenin yerine koy kendini o şekilde düşün...annen bu dünyada olmadıgında anlarsın degerini ama geç olur....pişman olmadan bu ergenlik dönemini geçirmen dileğiyle güzel kız...sakin olllll

Annenle konuşmadıysan sakin bir anınızda onunla konuş. Annecim(içinden gelmese bile de) ben seni seviyorum ama şu şu hareketlerin beni kırıyor de. Beni kırıyorsun tarzı yargılayıcı ve suçlayıcı hiç konuşma. Onun dışında davranışlarına devam ediyorsa alttan al, karşılık verme, muhattap olma, mecbur kalmadıkça konuşmazsın. Ayrıca canım ev işlerine de yardımcı olabilirsin yani eğer yapmıyorsan. Çok hoşlarına gidiyor çünkü, pek memnun oluyorlar.

Bu çok zor bir süreç bak ben kavgalarla, küslükle, dargınlıkla, konuşmalarla 28 seneden sonra annemle aramı birazcık düzelttim ki seninki benimkinin yanında inanki melek :) Bir mesajımda(eski mesajlarımdan) annemin bana yaptıklarını anlatmıştım. Bulursan bak oku inan benim annem melekmiş dersin :)

Son düzenleme:

Siz benim yazdıklarımı okuyormusunuz gerçekten!!!?? Ne kadar dik kafalı, ve ön yargılı bir insanız siz ya Allah yakınlarınıza sabır versin...
Bir de hamileymişsiniz galiba. Belki ''herkes çocuk yapmasın'' mesajı verdim bir yerde, ona mı bozuldunuz. Hani, sizinde pek ruh sağlığınız iyi gözükmüyorda.
Kalp kırıcı, tartışma yaratıcı şeyler yazmak istemiyorum ama siz görmek istediğinizi görüyorsunuz! Ben annemi anlayabiliyorum. Onun yaşadıklarını biliyorum. Bana herşeyi anlattı. Birliktede ağladık. Ama annem en ufak bir şeyimde alttan alamadı. Tamam onuda anlarım ama birlikte yaşamıyoruz, bu kadar kesin şeyler söylemeniz... Çok fenasınız yaa. Gerçekten hayretler içerisindeyim. Ben ne durumda yazdığımıda söyledim. Siz beni anlayamicaksanız (ki ben annemide anlıyorum dedim yüz bin kere, ama siz ilk mesaja takılıp kaldınız...) lütfen uzatmayalım. Ben sizi anlamaya çalışsamda siz, bir cümleme falan yorum yapıyorsunuz böyle. Resmen sataşacak şey arıyorsunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…