- Konu Sahibi ItsDestiny
-
Siz benim yazdıklarımı okuyormusunuz gerçekten!!!?? Ne kadar dik kafalı, ve ön yargılı bir insanız siz yaAllah yakınlarınıza sabır versin...
Bir de hamileymişsiniz galiba. Belki ''herkes çocuk yapmasın'' mesajı verdim bir yerde, ona mı bozuldunuz. Hani, sizinde pek ruh sağlığınız iyi gözükmüyorda.
Kalp kırıcı, tartışma yaratıcı şeyler yazmak istemiyorum ama siz görmek istediğinizi görüyorsunuz! Ben annemi anlayabiliyorum. Onun yaşadıklarını biliyorum. Bana herşeyi anlattı. Birliktede ağladık. Ama annem en ufak bir şeyimde alttan alamadı. Tamam onuda anlarım ama birlikte yaşamıyoruz, bu kadar kesin şeyler söylemeniz... Çok fenasınız yaa. Gerçekten hayretler içerisindeyim. Ben ne durumda yazdığımıda söyledim. Siz beni anlayamicaksanız (ki ben annemide anlıyorum dedim yüz bin kere, ama siz ilk mesaja takılıp kaldınız...) lütfen uzatmayalım. Ben sizi anlamaya çalışsamda siz, bir cümleme falan yorum yapıyorsunuz böyle. Resmen sataşacak şey arıyorsunuz...
Çok güzel demişsiniz; ''o zaman öz kızana tecavüz eden babayı da affetsin kızı ne de olsa babasıdır''
Bencede ne olursa olsun anandır/babandır düşüncesi yanlış. Yanlış olan bir şey varsa, düzeltilmeli. Boyun eğilmemeli.
Kitabı fırlatmadım. Üzerine gelmesin diye yavaş attığım için koltuğun altına gitti zaten..
Teşekkür ederim..
valla ben annemizi nolursa olsun sevmeliyiz masalına inanmıyorum, yok öyle bişey, bütün anneler melektir diyede bişey yok, kendimizi kandırmayalım
kaldıramıcağın yükün altına elini sokmıcaksın, vurduğun ya da hakaret ettiğin senin çocuğun olsun olmasın, o seninde saygı duyaman gereken bi ruh ve farklı bir hayat...
başlık sahibi arkadaşım beraber yaşıyosan, o beraberliği çekilir hale getirmeye çalışmalısın, ne güzel psikoloji kitapları okuyosun, vardır illaki anneninde bi yumuşak tarafı, bi okul kazanıp gidene kadar ya da mesaisi uzun bi iş bulana kadar iade etçeksin, yokki bunun başka yolu
hakaretlerinin ya da aşağılamalarının seni yıpratmasına izin verme, hatta tepki de verme, senden herhangi bi tepki görmezse onunda bu davranışları kırılır bi yerde, biraz ruhsuz olmanda fayda var yani amiyane tabirle
Tabiki hoş bişey değil ama gerçeklerden de kaçamayız..hayat sosyoloji psikoloji kitaplarında anlatıldığı gibi değil işte..gönül isterki öyle olsun ama mümkün değil..edebi laflarla gerçekler değişmez..hiç de agresif değilim ayrıca..yine de komik buluyosanız beni ne güzel..eğlenin işte..annesi hergün bi posta dövüyosa tabiki beyin ondan nefret edecektir..ama anne-kız çatışması var diye,anne salak aptal gerzek diyo diye annemden nefrett ediyoruuuummmmm diye bas bas bağırılmaz kanımca...
Bu kız çocuğunu anneye karşı daha fazla doldurmanın ne anlamı var? Yaşasın konu sahibi arkadaş,kahrolsun annesi! bunumu istiyosunuz? siz yapın kolay gelsin.. ben komik olmayı tercih ediyorum..
Ne iğrençliğimi bıraktın,ne dik kafalılığımı,ne ön yargılı oluşumu..yetmedi anneliğime,çocuk sahibi oluşuma bile dil uzattın..Avatarımı görünce nefes alışların bile değişiyomuş falan fistan..Şimdide beni ruh sağlığı bozuk biri olarak göstermeye çalışıyosun üstelik bunu sızma zeytinyağıyla aşık atacak şekilde üste çıkarak yapıyosun..
"Annen için" çok üzgünüm...gerçekten...
Ben burda ne yazıldıysa ona yorum yapıyorum..önünü arkasını anlatmamış ki onun beğenisine göre yorum yapıyım..kitabı fırlattım,bunu burdan kaldır yoksa fena olur dedi,üstüme yürüdü bende hafiften ittirdim,nefret ediyorum falan fistan yazmış...Annesinin üstüne yürümesini felaket,kendi ittirmesini masumane gösteren bi çocuk var karşımızda..
hep dayak mı yer?ailede ne gibi sorunlar var bilmiyorum..ama ben de biraz insandan anlıyosam,annesini kuklalaştıramamış, özgürce yaşayamadığı için,annesinin koyduğu kurallardan nefret eden,özenti ve tam hürriyet isteyen asi bi kız çocuğu var karşımızda..ayrıca benim yorumumda ne gibi gaddarlık var anlayamadım..ben çocuk psikologu değilim..ortalama bi insanım ve burda bilimsel açıdan doğruluğu kanıtlanmış yorumlar yapamam sürekli...Benimde şifaya ihtiyacım olduğunu düşünmüşsünüz..doğrudur..Amin.. (çok uç ve münferit örnekler dışında) ben nefret etmediysem annemden, hiçbir evlat nefret etmez annesinden! etmemeli..
[o zaman anne kötü bir psikoloji yaşadı diye kötü olaylar oldu diye kızı yaramazlık yaptı onu kızdırdı ne bileyim çok kötü şeyler yaptı diye annenin evladını dövmesini hakaret etmesini kendini değersiz hissetmesini normal olarak gören zihniyet o zaman karım benim sözümü dinlemedi diye eşinin yüzünü gözünü morartan eşede haklı gözüyle bakıyor olmalı yada işlenen cinayetleri normal olarak kabul etmeli ..
üzülüyorum bu düşünceli insanlara ama en çokta o minicik ileride belkide böyle kötü bir psikolojide böyle bir zihniyette büyüyp karısını dövmeyi kendi evladını dövmeyi normal kabul eden bireyler yetişecek olmasına. lütfen böyle düşünenler belkide o arkadaşımızın okuduğu kitapları biraz siz okumalı ve ufkunuzu genişletmelisiniz lütfen evladınız için bunu yapın...
Ne iğrençliğimi bıraktın,ne dik kafalılığımı,ne ön yargılı oluşumu..yetmedi anneliğime,çocuk sahibi oluşuma bile dil uzattın..Avatarımı görünce nefes alışların bile değişiyomuş falan fistan..Şimdide beni ruh sağlığı bozuk biri olarak göstermeye çalışıyosun üstelik bunu sızma zeytinyağıyla aşık atacak şekilde üste çıkarak yapıyosun..
"Annen için" çok üzgünüm...gerçekten...
Aldığınız ilk cevaptan sonra konuyu gereksiz yere uzatıp, konu sahibini de yersiiz ithamlarla suçlayarak tahrik ettikten sonra aldığınız cevaplar bir nebze de olsa kaçınılmaz.
Annelik gibi kutsal değerlerin ardına sığınarak ağzımıza, aklımıza geleni hemen söyleme hakkına sahip değiliz hiç birimiz.
Ve anlayamadığım bir şey daha, burada insanlar konu sahiplerinin dertlerine bir çözüm önerisi sunmak için yazıyorlarsa neden yorumları tartışma veya polemiğe yol açınca sessizce çekilmiyorlar?Uzatınca fikirlerini kabul ettirdiklerini ya da daha çok yardımcı olduklarını mı düşünüyorlar?
Kendisini tanımıyorum,avukatı da değilim..Ama siz de lifeisnoteasy nin üzerine fazla gitmediniz mi ??? Abarttığınızı ve uzattığınızı düşünüyorum..Sanırım siz de hala ergenliktesiniz....O yüzden tepkileriniz abartılı....
kendi kendine yazıp okumuşsun...ben negatif bir şey söylemedim sana ..sadece tamemen ergenlik ve geçici dedim..ayıca konuyu bebeğini çöpe atan annelere getirerek saçmaladın..uç örnekler örnek değildir..eski mesajlarını da gördüm...önünde uzun seneler var..gün gelecek anlayacaksın...üstelik senin arkadaşın da değilim..38 yaşındayım,annnen yaşındayım...ergenliği yaşayan tek sen değilsin..bizler de yaşadık..senin gittiğin yollardan defalarca döndük...kimse yazdığımı anlamıyor,akılları ermiyor,şunlara akıl vereyim dersen,sana söylelenleri dik kafalı vs gibi başkalarına tekrar edersen doğruya ulaşamazsın.....ayrıca anneliği de senden öğrenicek değilim........Annenin o kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum..Tamamen senin mesajlarından anladığım kadarıyla..onun da hataları vardır..annen de bir insan ....senin de benim de olduğumuz gibi...
Ne olursa olsun annen/baban diye bişey yok olamaz
Annelik babalık sadece doğurmakla olmuo
Doğurup çöpe atan anne de ne olursa olsun anne mi?
-
o zaman anne kötü bir psikoloji yaşadı diye kötü olaylar oldu diye kızı yaramazlık yaptı onu kızdırdı ne bileyim çok kötü şeyler yaptı diye annenin evladını dövmesini hakaret etmesini kendini değersiz hissetmesini normal olarak gören zihniyet o zaman karım benim sözümü dinlemedi diye eşinin yüzünü gözünü morartan eşede haklı gözüyle bakıyor olmalı yada işlenen cinayetleri normal olarak kabul etmeli ..
valla ben annemizi nolursa olsun sevmeliyiz masalına inanmıyorum, yok öyle bişey, bütün anneler melektir diyede bişey yok, kendimizi kandırmayalım
kaldıramıcağın yükün altına elini sokmıcaksın, vurduğun ya da hakaret ettiğin senin çocuğun olsun olmasın, o seninde saygı duyaman gereken bi ruh ve farklı bir hayat...
Şu söylenenlerdeki mantığı, gerçekliği kabul etmiyorsan...... Kalp kırmak istemiyorum şimdi ama... Neyse...
BU ARADA BEN ANNEMLE ŞUAN GAYET İYİYİM. MEYVE YIKADIK BERABER. SİZ BUNLARI YAZARKEN OTURUP SOHBET ETTİK HAVADAN SUDAN.
BENİ ERGEN OLARAK GÖRMENİZE KIZMIYORUM. ÖYLEYİM YANİ. 16 YAŞINDAYIM. :) BİRAZ BİRİKMEYLE, BİRAZ ÖFKEYLE, BİRAZDA İŞTE ERGENLİKLE YAZDIM BİR ŞEYLER. YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BEN EN ÇOK ANNEMİ KUKLALAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞIMIN DÜŞÜNÜLMESİNE BOZULUP BENİ ANLAMANIZ İÇİN ÇABA GÖSTERDİM. UFAKLIĞIMDAN BERİ BÖYLE OLDUĞUNU VSVS. ANLATTIM. VE HALA DEDİĞİM GİBİ %100 HAKLI OLAN YOKTUR. BELKİ TAMAM HATANIN ÇOĞU BENDEDİR. AMA BAZI YORUMLARI HAKETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. NEYSE, TEŞEKKÜRLER YİNEDE.
kendi kendine yazıp okumuşsun...ben negatif bir şey söylemedim sana ..sadece tamemen ergenlik ve geçici dedim..ayıca konuyu bebeğini çöpe atan annelere getirerek saçmaladın..uç örnekler örnek değildir..eski mesajlarını da gördüm...önünde uzun seneler var..gün gelecek anlayacaksın...üstelik senin arkadaşın da değilim..38 yaşındayım,annnen yaşındayım...ergenliği yaşayan tek sen değilsin..bizler de yaşadık..senin gittiğin yollardan defalarca döndük...kimse yazdığımı anlamıyor,akılları ermiyor,şunlara akıl vereyim dersen,sana söylelenleri dik kafalı vs gibi başkalarına tekrar edersen doğruya ulaşamazsın.....ayrıca anneliği de senden öğrenicek değilim........Annenin o kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum..Tamamen senin mesajlarından anladığım kadarıyla..onun da hataları vardır..annen de bir insan ....senin de benim de olduğumuz gibi...
O yazdıkları kendi yazdıkları değil canım alıntı yapmış bikaç üyeden ama kopyalama şeklinde yapmış
Ayrıca bebeklerini çöpe atan anne örneğini de ben verdim,haberlerde durmadan aynı şeylerin dönüp durduğunu görüyoruz saçmalamış sayılmam
Milyonda bir örnek değil yani söylediğim
Konu sahibinin benim yazımı neden alıntıladığını da anlamış değilim ben kötü bişey söylemedim aksine yanında oldum konu sahibinin
Sakin kafayla konuşması gerektiğini ve sorunun çözüleceğini söyledim ama sanki hakaret etmişim gibi alıntılayıp benim söylediklerime benzer şeyler yaptığını anlatmış
Neyse
Sorun çözülmüş
İyi günler
Kendisini tanımıyorum,avukatı da değilim..Ama siz de lifeisnoteasy nin üzerine fazla gitmediniz mi ??? Abarttığınızı ve uzattığınızı düşünüyorum..Sanırım siz de hala ergenliktesiniz....O yüzden tepkileriniz abartılı....
O yazdıkları kendi yazdıkları değil canım alıntı yapmış bikaç üyeden ama kopyalama şeklinde yapmış
Ayrıca bebeklerini çöpe atan anne örneğini de ben verdim,haberlerde durmadan aynı şeylerin dönüp durduğunu görüyoruz saçmalamış sayılmam
Konu sahibinin benim yazımı neden alıntıladığını da anlamış değilim ben kötü bişey söylemedim aksine yanında oldum konu sahibinin
Sakin kafayla konuşması gerektiğini ve sorunun çözüleceğini söyledim ama sanki hakaret etmişim gibi alıntılayıp benim söylediklerime benzer şeyler yaptığını anlatmış
Neyse
Sorun çözülmüş
İyi günler
Siz beni birazcık bile anlamamışsınız. Yazdıklarımı gerçekten okudunuz mu? İşte insan insanı çeker ya. Savunduğunuz kişi gibisiniz.
İnatla tek bir şeyi düşünerek yazıyorsunuz. Ben annemi anlıyorum diye yırtınıyorum burda! Konuyu ilk açtığımda, yazarken çok sinirliydim. Sonraki mesajlarımı gerçekten okuduysanız sakinleştiğimi anlamış olmanız lazım.. Ve o savunduğun kişide ''yaşasın konu sahibi, kahrolsun annesi mi diyelim'' demişti. Böyle olacak zannediyorsunuz, çünkü çok ön yargılısınız. Ben sakinleştiğim andan itibaren yazılan bütün yorumları dikkatle okudum. Kendi yazdıklarımıda tekrar tekrar okudum. Ben zaten tanıyorum annemi. Aslında bi bakıma yapmam gerekenide biliyorum. Böyle olacağını bilsem açmazdım konuyu. Annemi küçük düşürmek istemedim. Hakaretlerden bıktım ama bende artık. Anlayın Allah aşkına ya. Evlisinizdir sizde, en yakınınızda eşiniz mesela, artık yuvadan uçtuğunuz için. Eşinizin vereceği tepkileri hiçbir zaman kestiremeden yaşıyorsunuz evde. Çok basit şeyleri büyütüp bütün gün başınızın etini yiyo mesela. Bıkmaz mısınız. Bi yerde patlama noktasına gelmez misiniz? Tamam anne seni doğuran kişi, eş sonradan bağlandığın biride olsa yinede empati kurabileceğiniz bir yerden kurun lütfen. Bu kadar lafı haketmedim. ''Ben haklıyım ya, annem iğrenç biri, annesi böyle olan var mı?'' düşüncesindeyim sanıyorsunuz. Herkesin beni savunmasını istediğimi... Değil işte !!! Öyle nefretle yazıyorsunuz ki. ''küçük hanım!'' ''yok öyle senin bildiğin gibi değil böyle şeyler'' ''annesini kuklalaştıramamış asi kız'' Bunlar ne Allah aşkına. Benim dibimde mi yaşıyorsunuz siz. Nerden çıkarıp kurdunuz bunca senaryoyu.
sanırım sende yalnış anladın konu sahibi senin ve benim yazdığımı kopyalamış altınadaO yazdıkları kendi yazdıkları değil canım alıntı yapmış bikaç üyeden ama kopyalama şeklinde yapmış
Neyse
Sorun çözülmüş
İyi günler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?