Annem kendinden nefret ettiriyor.

Ne iğrençliğimi bıraktın,ne dik kafalılığımı,ne ön yargılı oluşumu..yetmedi anneliğime,çocuk sahibi oluşuma bile dil uzattın..Avatarımı görünce nefes alışların bile değişiyomuş falan fistan..Şimdide beni ruh sağlığı bozuk biri olarak göstermeye çalışıyosun üstelik bunu sızma zeytinyağıyla aşık atacak şekilde üste çıkarak yapıyosun..

"Annen için" çok üzgünüm...gerçekten...

[o zaman anne kötü bir psikoloji yaşadı diye kötü olaylar oldu diye kızı yaramazlık yaptı onu kızdırdı ne bileyim çok kötü şeyler yaptı diye annenin evladını dövmesini hakaret etmesini kendini değersiz hissetmesini normal olarak gören zihniyet o zaman karım benim sözümü dinlemedi diye eşinin yüzünü gözünü morartan eşede haklı gözüyle bakıyor olmalı yada işlenen cinayetleri normal olarak kabul etmeli ..

üzülüyorum bu düşünceli insanlara ama en çokta o minicik ileride belkide böyle kötü bir psikolojide böyle bir zihniyette büyüyp karısını dövmeyi kendi evladını dövmeyi normal kabul eden bireyler yetişecek olmasına. lütfen böyle düşünenler belkide o arkadaşımızın okuduğu kitapları biraz siz okumalı ve ufkunuzu genişletmelisiniz lütfen evladınız için bunu yapın...

Bu iki yorumu alıntıladım çok doğru olduğu için

Ne olursa olsun annen/baban diye bişey yok olamaz
Annelik babalık sadece doğurmakla olmuo
Doğurup çöpe atan anne de ne olursa olsun anne mi?

Benim annem ben doğduğumda da türlü sıkıntı borç içindeymiş,hala da öyle
Şuan da beni üniversiteye yollayabilmek için banka banka dolaşıp kredi aramakta
'Bak görüo musun annen ne zorluklar çekmiş,ne psikolojide,haklı' lafları ne kadar boş
Benim annemin ağzından bana karşı tek kötü kelime çıkmamıştır ki ben ergenliği ne kadar şiddetli yaşadım bunu annem bilir en iyi
Yapmadığım kalmadı anneciğime
Tamam,çok kötü bi kavga olur ortada,kız annesine bağırır çağırır diklenir
O zaman annenin onu bastırmak için bağırması,bişeyler söylemesi gayet normaldir
Ama kitap yana düştü diye aşşağılayıcı hakaretler eden anne kimbilir daha büyük bi sorunda(ki anlatılan durum sorun bile değil) neler yapar

Büyük zorluklar çekip büyük kayıplar vermiş,buna rağmen güçlü durabilmiş insanlar bazen çok çok ufak şeylerde patlayabilio
Konu sahibi de ufak bi mevzuda patlamış ve konu olarak bu mevzudan bahsetmeyi uygun görmüş
Bu konunun mutlaka daha öncesi de var yüzeysel düşünüp de konu küçümsenmemeli,konu sahibine ufak şeylerden sorun çıkarıosun muamelesi yapılmamalı

Annenle konuşmaya çalış,bu tür hakaretlerin bu yaşında seni çok etkilediğini ve etkileyeceğini söyle
Ufak şeyler için birbirinizi kırmanın anlamsız olduğunu,aynı çatı altında yaşadığınızı söyle
Zor dönemler yaşıo olabilir fakat bu şekilde davranarak sorunlar azalmaz küçülmez daha çok büyür aile içi destek olmayınca
Bunları sakince konuş şimdi sen çok sinirlisin ikiniz de sakinleşin ve konuşun
Umarım sorunun düzelir

[

çok saçmalamışsınız burada kimse kızı annesine karşı doldurmuyor aksine sizin dışınızda kimsenin olumsuz bir yorumu olmamış herkes sakin ol kimbilir o neler yaşadı git özür dile allttan al demiş pes diyorum gerçekten sizin yorumlarınızı yok saymayı tercih ediyorumm

Ben de.................................................... Tamamen ergenlik bunalımı........Diğer konulardaki mesajlarına da baktım çünkü....Geçidir ............

Benim dikkatimi çeken hem "hep dayak mı yer, başka sorunu mu var bilemem" deyip, hem de kızı bir güzel etiketlemişsiniz, madem bilemiyorsunuz niye bu ithamlarda bulunup insanların canını sıkıyorsunuz?

Karşınızdaki kız belki ergenlikle ilgili problemler yaşıyor, olayları abartıyor diyelim,bu yorumu yaparak elinize ne geçmiş oluyor?Yardımcı olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Ya da amacınız gerçekten yardımcı olmak mı?

Beğen tuşunu çok arıyorum
Ne kadar doğru

Tanımadığı bilmediği insanlar için üzülecek kadar hassas (!) olan bi insanın 16 yaşındaki derdini paylaşmaya çalışan bi genç kıza bu kadar yüklenmesi ne garip.

insan hayatında bir dönem mutlaka annesinden nefret edeeeerrr...
doğaldırrr...
dua ette büyüyünce geçsin...
sen babanı sıkı tut benden sana demesi
babalardır asıl destek zira kızlarına
hele hele evlenince
anneler birden damatçı olur, ezik bi yanları başlar damada ve ailesine karşı..
ama babalar kızlarının arkasındadırlar hep..
16 yaşındasın ve normaalllllllllllllll
adı üstünde kural bu=norm-al..

Elbtte biz büyükler cocuklarimiza bize nasil davranilmasini istiyorsak öyle davranmaliyiz.Ana baba katili olan binlerce cocuk disarida.Bunlardan bir tanesini ben üst komsumuzdan yasadim.askerlik dönüsü babasini öldürdü cocuk.gerci onlarin sorunlarinin temelinde ana baba kavgasi vardi.Cocuklarina kötü dvrandigini görmemistim ama dört duvar arasini kim bilebilir allahaskina?

ama sunuda unutmayalim nice iyi anababalardanda nice kötüler dogmus.allah herkese hidayet etsin.Cünkü insan önce kendinden baslamalidir elestirmeye.Bilmem anlatabiliyor muyum?

Aldığınız ilk cevaptan sonra konuyu gereksiz yere uzatıp, konu sahibini de yersiiz ithamlarla suçlayarak tahrik ettikten sonra aldığınız cevaplar bir nebze de olsa kaçınılmaz.
Annelik gibi kutsal değerlerin ardına sığınarak ağzımıza, aklımıza geleni hemen söyleme hakkına sahip değiliz hiç birimiz.
Ve anlayamadığım bir şey daha, burada insanlar konu sahiplerinin dertlerine bir çözüm önerisi sunmak için yazıyorlarsa neden yorumları tartışma veya polemiğe yol açınca sessizce çekilmiyorlar?Uzatınca fikirlerini kabul ettirdiklerini ya da daha çok yardımcı olduklarını mı düşünüyorlar?

Kendisini tanımıyorum,avukatı da değilim..Ama siz de lifeisnoteasy nin üzerine fazla gitmediniz mi ??? Abarttığınızı ve uzattığınızı düşünüyorum..Sanırım siz de hala ergenliktesiniz....O yüzden tepkileriniz abartılı....

Son düzenleme:

-

o zaman anne kötü bir psikoloji yaşadı diye kötü olaylar oldu diye kızı yaramazlık yaptı onu kızdırdı ne bileyim çok kötü şeyler yaptı diye annenin evladını dövmesini hakaret etmesini kendini değersiz hissetmesini normal olarak gören zihniyet o zaman karım benim sözümü dinlemedi diye eşinin yüzünü gözünü morartan eşede haklı gözüyle bakıyor olmalı yada işlenen cinayetleri normal olarak kabul etmeli ..

-

valla ben annemizi nolursa olsun sevmeliyiz masalına inanmıyorum, yok öyle bişey, bütün anneler melektir diyede bişey yok, kendimizi kandırmayalım

kaldıramıcağın yükün altına elini sokmıcaksın, vurduğun ya da hakaret ettiğin senin çocuğun olsun olmasın, o seninde saygı duyaman gereken bi ruh ve farklı bir hayat...

Şu söylenenlerdeki mantığı, gerçekliği kabul etmiyorsan...... Kalp kırmak istemiyorum şimdi ama... Neyse...

BU ARADA BEN ANNEMLE ŞUAN GAYET İYİYİM. MEYVE YIKADIK BERABER. SİZ BUNLARI YAZARKEN OTURUP SOHBET ETTİK HAVADAN SUDAN.
BENİ ERGEN OLARAK GÖRMENİZE KIZMIYORUM. ÖYLEYİM YANİ. 16 YAŞINDAYIM. :) BİRAZ BİRİKMEYLE, BİRAZ ÖFKEYLE, BİRAZDA İŞTE ERGENLİKLE YAZDIM BİR ŞEYLER. YORUMLAR İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BEN EN ÇOK ANNEMİ KUKLALAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞIMIN DÜŞÜNÜLMESİNE BOZULUP BENİ ANLAMANIZ İÇİN ÇABA GÖSTERDİM. UFAKLIĞIMDAN BERİ BÖYLE OLDUĞUNU VSVS. ANLATTIM. VE HALA DEDİĞİM GİBİ %100 HAKLI OLAN YOKTUR. BELKİ TAMAM HATANIN ÇOĞU BENDEDİR. AMA BAZI YORUMLARI HAKETMEDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM. NEYSE, TEŞEKKÜRLER YİNEDE.

Son düzenleme:
kendi kendine yazıp okumuşsun...ben negatif bir şey söylemedim sana ..sadece tamemen ergenlik ve geçici dedim..ayıca konuyu bebeğini çöpe atan annelere getirerek saçmaladın..uç örnekler örnek değildir..eski mesajlarını da gördüm...önünde uzun seneler var..gün gelecek anlayacaksın...üstelik senin arkadaşın da değilim..38 yaşındayım,annnen yaşındayım...ergenliği yaşayan tek sen değilsin..bizler de yaşadık..senin gittiğin yollardan defalarca döndük...kimse yazdığımı anlamıyor,akılları ermiyor,şunlara akıl vereyim dersen,sana söylelenleri dik kafalı vs gibi başkalarına tekrar edersen doğruya ulaşamazsın.....ayrıca anneliği de senden öğrenicek değilim........Annenin o kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum..Tamamen senin mesajlarından anladığım kadarıyla..onun da hataları vardır..annen de bir insan ....senin de benim de olduğumuz gibi...

Son düzenleme:

O yazdıkları kendi yazdıkları değil canım alıntı yapmış bikaç üyeden ama kopyalama şeklinde yapmış
Ayrıca bebeklerini çöpe atan anne örneğini de ben verdim,haberlerde durmadan aynı şeylerin dönüp durduğunu görüyoruz saçmalamış sayılmam
Milyonda bir örnek değil yani söylediğim

Konu sahibinin benim yazımı neden alıntıladığını da anlamış değilim ben kötü bişey söylemedim aksine yanında oldum konu sahibinin
Sakin kafayla konuşması gerektiğini ve sorunun çözüleceğini söyledim ama sanki hakaret etmişim gibi alıntılayıp benim söylediklerime benzer şeyler yaptığını anlatmış
Neyse
Sorun çözülmüş
İyi günler

Ben de diyorum benim söylediklerimle ne alaka..:)) Gerçi silmiş mesajının bir bölümünü..Herneyse ben de sevindim durumun düzelmesine...Allah başka dert vermesin....

Siz beni birazcık bile anlamamışsınız. Yazdıklarımı gerçekten okudunuz mu? İşte insan insanı çeker ya. Savunduğunuz kişi gibisiniz.
İnatla tek bir şeyi düşünerek yazıyorsunuz. Ben annemi anlıyorum diye yırtınıyorum burda! Konuyu ilk açtığımda, yazarken çok sinirliydim. Sonraki mesajlarımı gerçekten okuduysanız sakinleştiğimi anlamış olmanız lazım.. Ve o savunduğun kişide ''yaşasın konu sahibi, kahrolsun annesi mi diyelim'' demişti. Böyle olacak zannediyorsunuz, çünkü çok ön yargılısınız. Ben sakinleştiğim andan itibaren yazılan bütün yorumları dikkatle okudum. Kendi yazdıklarımıda tekrar tekrar okudum. Ben zaten tanıyorum annemi. Aslında bi bakıma yapmam gerekenide biliyorum. Böyle olacağını bilsem açmazdım konuyu. Annemi küçük düşürmek istemedim. Hakaretlerden bıktım ama bende artık. Anlayın Allah aşkına ya. Evlisinizdir sizde, en yakınınızda eşiniz mesela, artık yuvadan uçtuğunuz için. Eşinizin vereceği tepkileri hiçbir zaman kestiremeden yaşıyorsunuz evde. Çok basit şeyleri büyütüp bütün gün başınızın etini yiyo mesela. Bıkmaz mısınız. Bi yerde patlama noktasına gelmez misiniz? Tamam anne seni doğuran kişi, eş sonradan bağlandığın biride olsa yinede empati kurabileceğiniz bir yerden kurun lütfen. Bu kadar lafı haketmedim. ''Ben haklıyım ya, annem iğrenç biri, annesi böyle olan var mı?'' düşüncesindeyim sanıyorsunuz. Herkesin beni savunmasını istediğimi... Değil işte !!! Öyle nefretle yazıyorsunuz ki. ''küçük hanım!'' ''yok öyle senin bildiğin gibi değil böyle şeyler'' ''annesini kuklalaştıramamış asi kız'' Bunlar ne Allah aşkına. Benim dibimde mi yaşıyorsunuz siz. Nerden çıkarıp kurdunuz bunca senaryoyu.

yok bayan merak etmeyin ergenlik biteli baya oluyor, konu sahibinden 7-8 yaş kadar büyüğüm.
Ben de sizi tanımıyorum, nesiniz kimsiniz çok umrumda da değil ama sizde de diğer eleştirdiğim üyenin tavrını görüyorum.
Hoşlanmadığınız bir yorum gördüğünüzde insanları kafanıza göre etiketlemeyi tercih ediyorsunuz:ergen,hayırsız evlat vs.
Şimdi söyleyin bakalım beni tanımadan yazdığım üç satırdan bunları çıkartmak cüretini nereden edindiniz?
Bu konunun sahibi ben değilim, yorumlarını eleştirdiğim diğer üye değil, siz hiç değilsiniz, neden dahil olduğunuzu anlayamadım.
Benim diğer bahsettiğiniz bayanın yorumuna tepki göstermemin nedeni ise gösterdiği tutum kkda tipik rastlanan bir tavır.Ve ben bu tavırdan rahatsız oldum çünkü amaca ters düşüyor(tekrar söylüyorum amaç yardımcı ollmaksa)
Ayrıca uzattığımı düşünmüyorum, şimdiye kadar sessizce yorum yapıp gitmeyi düstur edinmiş bir insanım.Yorumumun muhattabının hoşuna gitmese bile, hatta hoşa gitmeyen bir cevap verse bile.Ama 3. kişilere taviz vermem.
Bayan madem benim uzattığımı düşünüyorsunuz da neden benim yorumuma yorum yapıp güncel tutuyorsunuz?Bana cevap hakkı doğuruyorsunuz?
Sussanız daha hayırlı olmaz mı sizin fikrinize göre?

Herkes neden yanlış anlıyor beni vallahi çıldırıcam
Ben senin yorumuna katıldığım için AlminaCinar'a sen bunlara katılmıyor musun? demek için alıntıladım.

benim söylemediğim ,düşünmediğim şeyleri söylemişim,düşünmüşüm gibi yapma.......annesini kuklalaştırmış kız vs diye bir mesajım da yok..hiç bir kötü kelimem yok sana karşı...asıl anlamayan sensin şu an..tabi ne kadar söylense kabul etmezsin....herhangi bir senaryo da uydurmadım..söylemediğim şeyleri söylemişim gibi lanse ediyorsun..yazdıklarına bak senaryoyu gör..seninle tartışacak değilim...annemle aram düzeldi dedin,sevindik dedik..kötü mü ettik...Allah sana akıl fikir versin kızım........

sanırım sende yalnış anladın konu sahibi senin ve benim yazdığımı kopyalamış altınada

Şu söylenenlerdeki mantığı, gerçekliği kabul etmiyorsan...... Kalp kırmak istemiyorum şimdi ama... Neyse

yazmış sana değil yani

-

o zaman anne kötü bir psikoloji yaşadı diye kötü olaylar oldu diye kızı yaramazlık yaptı onu kızdırdı ne bileyim çok kötü şeyler yaptı diye annenin evladını dövmesini hakaret etmesini kendini değersiz hissetmesini normal olarak gören zihniyet o zaman karım benim sözümü dinlemedi diye eşinin yüzünü gözünü morartan eşede haklı gözüyle bakıyor olmalı yada işlenen cinayetleri normal olarak kabul etmeli ..

valla ben annemizi nolursa olsun sevmeliyiz masalına inanmıyorum, yok öyle bişey, bütün anneler melektir diyede bişey yok, kendimizi kandırmayalım

kaldıramıcağın yükün altına elini sokmıcaksın, vurduğun ya da hakaret ettiğin senin çocuğun olsun olmasın, o seninde saygı duyaman gereken bi ruh ve farklı bir hayat...

Şu söylenenlerdeki mantığı, gerçekliği kabul etmiyorsan...... Kalp kırmak istemiyorum şimdi ama... Neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…