- Konu Sahibi mutluolmak
-
1.71 boy 65 kilo civarında kaç klio olduğum tam bilmiyorum çünkü tartıya çıktıkça moralim bozuluyor ve bu kadar yediğime dikkat edip resmen kaşıkla sayarak koyuyorum yemeği hatta çoğu zman yemek bile canım istemiyodu çorba salata(ondan da çok yemiyordum) doyuyordum çünkü midem iyive küçülmüş o kadar spor da yaptım böyle yerken.Yaptığım sporlar ilk önce sabah kalktığımda sıcak sirkeli su daha sonra aç karna 1 saat yürüyodum.Sonra pilates yapıyordum.Sonra da kahvaltı onda da çok dikkatliyim 1 domates 1 salatalık,1 br çay,1 dilim ekmek.Daha sonra zumba yapıyodum sonra ip atlıyodum atlayabildim kadar takriben 500-600 kere.Öğle akşam yine yağsız salata,1 kepçe çorba,3 kaşık sebze yemeği yemekleri ben yapıyorum yağ ayarı dediğim gibi.Akşam leslie sansone yürüyüşü+callanetics.bu kadar spora taş olsa erirdi.İşte böyle 3 ay bu şekilde spor yaptım yemem de böyleydi ve bende kiloda bi deişiklik olmadı anca 1 kilo falan vermişimdir bunları yaptığım sürece.Sporu bu kadar artırmamın nedeni de annem.Başta sadece yürüyüş+pilates yapıyordum yine aynı yeme düzeninde veremedim annem de dmek ki az yapıyosun biraz daha spora artırman lazım dedi sonra sabah aç karnına sırtıma 4 kilo yük takıp yürüdüm sonra pilates sonra da 8 dk karın egzersizi ve geri kalan hepsi aynı.Ve yine suçlama cemek ki çok yiyosun daha ne kadar az yiyeyim daha ne yapayım?kaç kilosun sen ayol bu kadar kafana takmışsın merak ettim
işte yurttayım evden uzakta ee öğlen karnım acıkıyor okuldayım mecbur yieyecğim yemekhanede,akşam geliyorum yurda.Öyle bi imkanım yok.Annem de beni suçluyor abur cubur yiyorsun diye bazıları öğla aramız kısa oluyor millet tab iabur cubur alıyor ben sırf yanımda elma getiriyorum abur cubur yememek için yurtta bile o kadar dikkat ediyorum Ankara'da evim olsa hadi neyse hani öyle bi düzen kurar yemeğimi kendime göre ayarlarım ve bu yazdıklarımı yaparken yazın o kadar motive olmuş ve o kadar umutluydum ki kilo vermek için zaten öyle olmasam bu kadar uğraşıp bu kadar sabretmezdim.Hani psikolojik açıdan mutsuz olsam öyle birşey de yoktu bunları yaparken(işte bu izlediğim spor ve beslenme düzeni).Zeytin yemiyorum kalorili diye anca kahvaltıda bi taneoda şifa niyetine ara sıra Kur'anda adı geçiyor ve çok şifalı bitki diye.miden sağlamsa elma sirkesi iç günde bir iki çorba kaşığı.
sabahları aç karnına limonlu su iç.
bir de yeşilçay iç canım.
mümkün olduğunca dışarda hazır yemek yeme. yurtta pek kolay olmaz ama zeytin ekmek ye yurt yemeklerinden bin kat iyidir.
1.71 boy 65 kilo civarında kaç klio olduğum tam bilmiyorum çünkü tartıya çıktıkça moralim bozuluyor ve bu kadar yediğime dikkat edip resmen kaşıkla sayarak koyuyorum yemeği hatta çoğu zman yemek bile canım istemiyodu çorba salata(ondan da çok yemiyordum) doyuyordum çünkü midem iyive küçülmüş o kadar spor da yaptım böyle yerken.Yaptığım sporlar ilk önce sabah kalktığımda sıcak sirkeli su daha sonra aç karna 1 saat yürüyodum.Sonra pilates yapıyordum.Sonra da kahvaltı onda da çok dikkatliyim 1 domates 1 salatalık,1 br çay,1 dilim ekmek.Daha sonra zumba yapıyodum sonra ip atlıyodum atlayabildim kadar takriben 500-600 kere.Öğle akşam yine yağsız salata,1 kepçe çorba,3 kaşık sebze yemeği yemekleri ben yapıyorum yağ ayarı dediğim gibi.Akşam leslie sansone yürüyüşü+callanetics.bu kadar spora taş olsa erirdi.İşte böyle 3 ay bu şekilde spor yaptım yemem de böyleydi ve bende kiloda bi deişiklik olmadı anca 1 kilo falan vermişimdir bunları yaptığım sürece.Sporu bu kadar artırmamın nedeni de annem.Başta sadece yürüyüş+pilates yapıyordum yine aynı yeme düzeninde veremedim annem de dmek ki az yapıyosun biraz daha spora artırman lazım dedi sonra sabah aç karnına sırtıma 4 kilo yük takıp yürüdüm sonra pilates sonra da 8 dk karın egzersizi ve geri kalan hepsi aynı.Ve yine suçlama cemek ki çok yiyosun daha ne kadar az yiyeyim daha ne yapayım?
Birsen82 artık öyle bişey yapmıyorum işte bu dediklerim çok motive olduğum dönemdeydi üniversite 1 in yaz tatilinde.Zaten yurtta insanın midesi iyice küçülüyor eve gelince salatayla doyuyordum yiyemiyordum yani daha fazlasını yani ben o zamanlar bu kadar dikkat ederken dediğim gibi 1-2 kilo oynadı.Böyle uğraşırken veremiyordum ya kan tahlili yaptırdım fakat birşey çıkmadı.şeker hastalığından şüpheleniyordum çünkü ağzımda kuruluk hissederim suyu çok içerim 2 lt yi geçer bebimki bu ağız kuruluğundan dolayı ve tuvalete çıkarım.şeker hastalığının belirtisi de öyleymiş hani şekeer yükslince ağız kuruluğu ortaya çıkıyor o da tabi daha çok susama isteği yaratıyor ve bidon gibi doluyo boaşlıyo doluyo boşalıyo.Ben de televizyonda bir doktordan duymuştum bunu.Kan tahlili yaptırdım ne şekerimde ne tiroidimde birşey çıkmadı.Devlet hastanesinde yaptırdım.Zaten ne geliyorsa insanların başına bu kadar planlı programlı, takıntılı, dikkatli yaşamaktan geliyor..
Mesela tabağınıza sayarak yemek koymak v.s bunun gibi gereksiz ayrıntılarla uğraşınca beyin, otomatik olarak zaten kendi savaşını açıyor zaten kilo alamıyor veye kilo veremiyorsunuz.
Önce bunu hayatınızdan çıkarın.İnsanların dediklerine ise cevap vermeyin, aldırmayın.
Birde mutlaka tiroidinizi kontrol ettirmelisiniz.
1.71 boy 65 kilo civarında kaç klio olduğum tam bilmiyorum çünkü tartıya çıktıkça moralim bozuluyor ve bu kadar yediğime dikkat edip resmen kaşıkla sayarak koyuyorum yemeği hatta çoğu zman yemek bile canım istemiyodu çorba salata(ondan da çok yemiyordum) doyuyordum çünkü midem iyive küçülmüş o kadar spor da yaptım böyle yerken.Yaptığım sporlar ilk önce sabah kalktığımda sıcak sirkeli su daha sonra aç karna 1 saat yürüyodum.Sonra pilates yapıyordum.Sonra da kahvaltı onda da çok dikkatliyim 1 domates 1 salatalık,1 br çay,1 dilim ekmek.Daha sonra zumba yapıyodum sonra ip atlıyodum atlayabildim kadar takriben 500-600 kere.Öğle akşam yine yağsız salata,1 kepçe çorba,3 kaşık sebze yemeği yemekleri ben yapıyorum yağ ayarı dediğim gibi.Akşam leslie sansone yürüyüşü+callanetics.bu kadar spora taş olsa erirdi.İşte böyle 3 ay bu şekilde spor yaptım yemem de böyleydi ve bende kiloda bi deişiklik olmadı anca 1 kilo falan vermişimdir bunları yaptığım sürece.Sporu bu kadar artırmamın nedeni de annem.Başta sadece yürüyüş+pilates yapıyordum yine aynı yeme düzeninde veremedim annem de dmek ki az yapıyosun biraz daha spora artırman lazım dedi sonra sabah aç karnına sırtıma 4 kilo yük takıp yürüdüm sonra pilates sonra da 8 dk karın egzersizi ve geri kalan hepsi aynı.Ve yine suçlama cemek ki çok yiyosun daha ne kadar az yiyeyim daha ne yapayım?
miden sağlamsa elma sirkesi iç günde bir iki çorba kaşığı.
sabahları aç karnına limonlu su iç.
bir de yeşilçay iç canım.
mümkün olduğunca dışarda hazır yemek yeme. yurtta pek kolay olmaz ama zeytin ekmek ye yurt yemeklerinden bin kat iyidir.
shekercix mesajını gördüm ama posta kutum dolu değil sadece 11 mesaj var anlamadım niye gönderemediğini ilk önce kyk dan yurt için başvuru yapman gerekiyo öyle geçebilirsin caa diye geçemezsin sen nered kalıyosun bu yurda yurdun fotolarının da çekerim tabi niye olmasın.tatlm konusu değil de en son buraya yazmışsın ,görmen daha garanti diye buraya yazıyorum msj kutun doluymuş,silebilirsen ordan devam ederiz daha bi güzel olur
forumdaki msjını gördüm de ben ve arkadasım da seyran yarı özel e geçmeyi düşünüyoruz. şuan kaldıgımız yurt çok pahalı daha fazla kalmak istemyoruz:26:
yurt hakkında bilgi almak istemiştim senden canım.. sen hangi bölümde kalıosun (C ve D varmıs sanırm), odalar yurdun içi nasıl.. yurdun kuralları işleyişi yada nebileym idari kısımdaki kişiler nasıl..
geldikten snra geri dönüşü olmayacagı için iyice arastırmak istiyoruz.. hatta mümkünse odaların yurdun falan bikaç tane resmini çekip paylaşman mümkünmü görmem fikir edinmeme yardımcı olması açısından..
öptm seni şimdiden saol tatlmm
evet nilüfer bu yazdığın 9 maddenin bazıları doğru ;hepsi değil.Biliyorum psikolojik olarak destek almam gerektiğin geanlaçen sene psikatra gittim zaten kronik depresyon dedi ilaç verdi başka bişey yapmadı gitmediğimi mi zannediyorsun bana başka çözüm yolu öner nerede fayda bulabilirm kendim de çok uğraştım düzelmek için ama düzelemedim demek ki birinden yardım almam gerekiyor dedim ilk olarak psikoloğa gittim anlattım kronik depresyon dedi beni psikatra yönlendirdi o da bişey yapmadı sadece ilaç verdi ilacı düzenli olarak kullandım(psikolog ve psikatra Ankara'da gittim) sonra yaşadığım yerdeki psikatra gittim ilacım bitmişti çünkü o da senin kullanmana gerek yok ilacı bırakabilirsin zaten 20 mg prozac dedi ve ilacı kesti böyle işte.Sence ne yapmalıyım.Öyle güzel tespitlerde bulunmuşsun ki mesajlarımdan anlamışsın.Sen psikolog psikatr falan mısın?canım son açtığın konudan sonra bugüne kadar açmış oldgun onuları inceledim..
1-aşırı takıntılı birisn
2-kilo hayatındaki en büyük dertlerden biri sankı,aşırı takmışsın pskolojini bozacak kadar
3-bu konunun devamını okumustum sonu iyiye gitmeyen annen sana kilolusun dedi diye yani bu soruyu sorduktan ve annenın cevabı verdikten sonra senin ağlaman baya bi tuhafıma gitti...çok abartmamaşmısın yani anneni bunaltacak derecede takıntıların oldgnu düşünüyorum..
4-sorun annenin ilgiaszliği değil sen çok takıntılısın ve annende bundan rahatsız oluyor sinrni çıkarıyır,
5-olaylara çok farklı bakıyosun,çok farklı yorumluyosun
6-hayatındakı tüm sorulara net üzerinden cevap arıyosun..hayatını insternete göre yönlendiriyosun..
7-çok fazla arkadaş ortamının oldgnu hiç sanmıyorum
8-başta kıloyu takıntı halıne getirmenden dolayı kendine olan özgüveninin hiç olmadgnı düşünüyorum..
9-acilen düzelmeli ve bu giderek kötüye giden pskolojn için destek alman gerektğini düşünüyorum...
göbeğim var.O yüzden öyle diyor.Ya anneniz iyi görememis ya siz boyonuzu yada kilonuzu yanlis ölcmüssünüz... 1.71 boy 65 kilo diyorsunuz..Zira bu normal bir kilo....
niye çekiniyorsunuz rahat rahat yapın ben sorunumun çözümünü arıyorum.Siz de açıkca fikrinizi söyleyin.Tedavime tekrar başlayacağım ben redavi olamamışım bunu anladım.Evet çekirdek inanç ne biliyorum psikolojiye de ilgiliyim.demek siz de ilgilisiniz.Bende sizin tüm konularınızı biliyorum ve genellikle yorum yapmaktan çekiniyorum. Çünkü yanlış yaptırımlarda bulunmak istemiyorum.
Canım doktor,psikiyatır falan bunlar sadece bir yere kadar yardımcı olabilir.
Malesef kimsenin beynimizi açıp takıntılarımızı,üzüntülerimizi,endişelerimizi söküp alma ihtimali yok.
Biraz siz kendi kendinize yardımcı olmaya ne dersiniz?
İnan, kendi düşüncelerimizi ve çekirdek inançlarımızı kendimizden başka kimse değiştiremez...
Tedavinize devam edin, mümkünse doktor değiştirin. Fakat burada önemli olan sadece sizin değil;ailenizin-özellikle annenizin de bu seanslara katılması lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?