Annem kilo aldığımı söylüyor

canım nilüfer değilim ben bulusis
öncelikle pskolog değilim ama pskolojiden de çokta uzak sayılmam,eğitimciyim..
öncelikle kimseden çare arama..
çare sadece sensin..
istedğin yere git yardım al ama kafana koymadıysan normal iinsanlar gibi bir hayat sürmeyi asla iyileşemeyeceksin aksine giderek toplumdan uzak bi birey haline geliceksin..
öncelikle elinde olan güzelliklerden başlayalım..
1.üniversite okuyorsun ankara gibi yerde..
2.sosyalleşebilmen için üniversite ve yurt ortamı sana hayatının fırsatı olabilir..bunu değerlendirmen gerekir..
3.sağlığın yerinde,derdini anlatabilcek kadar zekaya sahipsin..
burda herkesin derdi sorunu var..inan sana geçmişte yasadıklarımı oturup anlatsam benimkide dertmeymiş dersin ama bırak birine anlatmayı artık hatırlamıyorum bile..
çünkü hiçbir yardım almadan okuduğum kitaplar ve dualarım sayesinde çookk uzun süredir aklı başında insanlara yardım eden,akıl veren bir birey haline geldim..
sende bbunu başarabilirisn..kiloyu bu kadar sorun etmen o kadar saçmaki..
ayatındakı en büyük dermiş gibi büyütuyorsun kafanda..
anneninde seni sevmedğiini asla düşünmüyorum,bunlar senin buyutmelerin...hepimiz annemzle tartşıyoruz annelermz kimi zaman bize benzeri laflar söyleyebiliyor yani kalbimizi kırabiliyr..
bence herkesten yoğun ilgi beklemek yerine sen ilgilenmeyi sene onlarla..yeni hayatlar keşfet,arkadaşlıklar edin,ortamlara gir,kitaplar oku,maneviyatada yönel..inan tüm huzuru orda bulacaksın..bol dua et...rabbim çabanı görecek ve sana iyi bir yol gösterecektir..ihmal etme...
iş sadece sende bitiyor..
senin derdinin çaresi ne bizde nede doktorlarda...
kafanda bitecek hersey..
üniverseteyi kazanacak kadar zekaya sahipsin..
bu zekanı kendinle ilgili gereksiz sorunları takmamayı hayata pozitif bakmayıda öğretmelisin..
hobiler edinebilirsin..
seni diğer bireylerden farklı kılacak uğraşlara yönelebilrsin..
mesela ben üniverstede bolca fotoğraf çekiyordum profsyonellğe kadar geldim şimdi al eline bi makina..bak bakalım inasının kendisine olan bakış açısı nasıl değişiyor..
tabi bu benim tercihimdi..
yani insanlar seni hatırladğı zaman,takınıtılı diye değilde,çok güçlü pozitif biri diye anmalılar..
eminim ki güçlü bi karaktersin..
bence yarın yapacağın ilk iş erken uyanıp camdan dışarı bakıp gördüğün manzaraya bakma herzamanki gibi...birde arka tarafındaki güzellikleri görmeye çalış........herseyi bambaşka yapacak olan sensin..hayata güzellik katacak olan sensin..sen bi bireysin...sen farklı birisin.....unutma çare sadece sensin....

aslında anneler 100 kilo bile olsan azıcık evden ayrıldın mı "kilo mu verdin sen" deyip tıkıp tıkıştırırlar çocuklarının ağzına ama senin annen niye böyle ki

bende senin önceki konularını biliyorum ve kesinlikle iyi bir psikoloğa gitmeni öneriyorum araştırarak ankarada iyi bir doktor bulabilirsin ve sürekli aynı doktora gitmeye çalış bence.sorununa gelecek olursak kilona neden bu kadar takıntılısın ve kendine hiç güvenin yok ayrıca o kadar kilolu da değilsin benim annem de bana kilo almışsın vs der sana gelinlik bulamıcaz der ki balık etliyim yani şişman falan değilim ama bunun için anneme kızmak hele senin önceki konunda yazdığın gibi kendimi ağlayarak odama kapatmak aklımın ucundan geçmez.annen seni sevmiyor değil hangi anne evladını sevmezki bence sen bu davranışlarnla anneni çok fazla yoruyorsun ve bunaltıyorsun umarım en kısa zamanda tüm sorunlarını çözebilirsin...

ya 1.70 kusur boya 65 kilosun, ne takiyosun. 80-90 olsan anlicam. bosver, dersine, hayatina bak. zaten saglikli yiyomussun, yasin da genc. ee ogrencisin, az cok hareketlisindir de. kilo dedigin verilir zamanla, yediklerine dikkat et yine ama onemli olan derslerin, onlara yogunlas. ben psikolojik kismini pek bilemicem, ama stres de kilo verememe de etkili diye biliyorum. bi de tiroitine baktirdin mi? onun da etkisi olabilir. tabi baska etkileri de var onun ama bilemiyorum. ben de lise universite doneminde kiloluydum, cok degil 8 kilo fazlam vardi. surekli rejim yapip duruyordum, bi gram da veremiyordum. annem hem cabami goruyordu, soruyordum anne kilo vermis miyim diye, ben bilmem kizim terazi bilir, pek vermis gibi gorunmuyor diyordu. ben de anne moral vermek icin dahi olsa bi seyler soylesen olmaz mi diyordum:) annem dogrucu davut benim :) sonra is hayatina baslayinca diyetisyene gittim, saglikli yiyorum, az yiyorum ama olmuyor dedim. yediklerini yaz dedi ve sonuc yedigim bana cok az gorunen bir iki abur cubur ve zamansiz yemem sonucu veremiyomusum, bi de metabolizma yavas tabi.

anneler hep söler ya benm annemde hep beni eleştirir ama ben ne yaparsam onu yapar yada oda yaşamıştır aynısını yaşamıyım diye:) diet yaparım arkamdan diet yapar spora giderim arkamdan spora gider bişiolmaz yarışmamak takmamak lazım

ben kesinlikle katılıyorum ayrıca bu kilolar verilmicek bişi değil 1hafta dikkat etsen biraz dans etsen yürüyüş yapsan gider böle hergün ay 2 kilo aldım 3 kilo verdim yerine bence kilonuzu istediğiniz kıvama getirip sporla devam edin hayatınıza.

yani annen de neden öyle diyorki..sana güvenemdiğini bilsem allah korusun başka bişydn şüpheleniyo diyicem.dae öyle sürekli irdeliyo diyicm korkadablr gerçi ayrı şehirde yurtta filnsn korkar anneler.belkide öylesine söylemştir psikolojini bozmana gerek yok yani..kilo almk kötü nbişy deil yani insnalık hali alırda verirsnde ..düzenli yediğin için kilo alıyrsndr yurttta saatinde yiiyp yatıyrsn uondandr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…