annem koah olmuş... :(

çok teşekkür ederim canım... evet zaten doktorunun dediğine göre 5 yıl boyunca bilmem kaç tane sigara içen her insan birinci derece koah hastası oluyomuş.. Allahım bize yardım etsin en çok da anneme yardım etsin çünkü çok zorlanacak bırakırken sigarayı, neler hissedeceğini az çok tahmin edebiliyorum.. annem 35 yıldır içiyo geçen seneden beri de yalvardım bırakması için ne baskılar yaptım çünkü geçen senede şimdiki gibi belirtiler vardı hatta o ara reklamlarda koah hastası çıkıyodu bi tane annem o korkuyla bi gitmişti doktora test yapmışlardı bişe çıkmamıştı o yüzden rahatlamıştı ama ben baskı yapıyodum içme bırak vs diye bırakamamıştı...

teşekkür ederim canım size de çok geçmiş olsun,Allah yardımcınız olsun... haklısın aslında bu tarz şeyleri duyup korkarak belki vazgeçer sigaradan.. sağol cevabın için..

teşekkür ederim canım... annem 60 yaşında yaklaşık 35 senedir sigara içiyo.. canım pazartesi günü tekrar gidecekmiş doktora sol tarafında bişe görmüş tomogrofi çekilecekmiş kesin teşhisi tam evreyi o zaman öğrenecekmişiz.. ona göre tedaviye başlayacaklarmış. babam da salı günü başka doktora götürecek annemi..

Canım, öncelikle geçmiş olsun..
Benim sevgilimin annesi uzun yıllardan beridir koah hastası.
Öyle öldürücü filan da değil ayrıca.
Sadece sigara içilen ortamlara giremiyor, dumanlı sisli yerlerde duramıyor o kadar.
Hatta kendisi sigara bile içiyor, zamanında çok içtiği için yakalandığını söylüyor.
Şöyle düşün; astımın başka bir versiyonu gibi..
Ama şundan eminim ki; öldürücü bir hastalık olsaydı, çoktan ölürdü zaten.
Ona bakarsan grip bile öldürebiliyor bu devirde.
İstisna olan durumları kafanı takma.
İçin rahat olsun, ilaçlarını düzenli kullanırsa, kendine dikkat ederse korkulacak bir durumla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.

canım çok teşekkür ederim cevabın için... internetten araştırmak istemiyorum hemen hepsi öldürücü bi hastalık olduğundan bahsediyo canım o kadar sıkıldı ki.. ama cevabın içime su serpti inan... inşallah çok ileri derecede değildir anneminki de ve hayatını çok fazla etkilemez... ayrıca size de çok geçmiş olsun canım..

Annene cok gecmis olsun.Allah acil sifalar versin. Kayinpeder cok sigara iciyordu. Gecen sene malesef koah'dan kaybettik ....

Rica ediyorum tatlım, umarım ki anneciğini sıkıntıya sokacak bir derecede değildir.
İnternetteki her yoruma da bu kadar fazla takılma, için sıkılmasın :)
Bol şifalar :)

Annene cok gecmis olsun.Allah acil sifalar versin. Kayinpeder cok sigara iciyordu. Gecen sene malesef koah'dan kaybettik ....

Amin canım teşekkür ederim.. Başınız sağolsun... Allahım korusun annemi babamı bana bağışlasın onlara uzun sağlıklı ömür versin.. ben onlarsız yaşayamam...

Merhaba geçmiş olsun annenize.Sigara için mora terapi aleti var araştırın.Mora terapi merkezlerini araştırın.Bir sefer makineye girecek.Ağrı acı ilaç yok.Stres sinir kilo vs. yaşamadan bırakır Allahın izni ile.Çok etkili hatta kesin diyebileceğim tek yöntem, dua edersiniz bana o kadar eminim

Rica ediyorum tatlım, umarım ki anneciğini sıkıntıya sokacak bir derecede değildir.
İnternetteki her yoruma da bu kadar fazla takılma, için sıkılmasın :)
Bol şifalar :)

umarım canım,Allahım onları başımdan eksik etmesin... sağol canım,çok teşekkür ederim.. içimi rahatlattın inan..

çok teşekkür ederim inşallah geçecek... :18: bunu bi araştırayım bu kadar etkili madem eğer zorlanırsa bırakmakta aklımda bulunsun nerde yapılıyo nasıl yapılıyo hemen götürürüm.. çok sağol tavsiyen için..

Çok geçmiş olsun. Benim babam koah ileri seviyede ama merak etme dikkatli yaşayıp,ilaçlarını düzenli kullanarak yaşarsa çok sıkıntı yaşamaz. Babam ilaçlarını asla aksatmaz.beslenmesine çok dikkat eder,meyve bol tüketir..
Uzun yürümemesi,ciğerleri zorlayacak hareketlerden uzak durması lazım.. çabuk yorulur nefes nefese kalabilir.. bundan sonra hayatı boyunca zorlamadan,biraz yavaş yaşayacak.. Allah yardımcınız olsun.

Sanırım Ankaradasın.3 yerde merkez varmış.Hepsini ara fiyatlarını al.Eskiden fiyatlar aynı idi.Şimdi merkezler indirim,kampanya falan yapıyor.Bir kez uygulanıyor 48 saat sonra zorlanıyorum derse 2. si bedava yapılıyor.Bir yıl içinde tekrar gitmek isterse yarı ücret.Giderseniz sözleşme veriyorlar oku hepsini.Bunlarda yazıyormu bak.Gerekirse sözleşmenin bir nüshasını al.Sözel söylüyorlar ama sözleşmeye bazıları yazmıyor bilgine.
Çok uzun zamandır içtiğinden kendi başına bırakması zor olabilir.

http://www.sigarayibirakanlar.com/

Mora Türkiye - Ankara buraya bak canım.

Son düzenleme:

amin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.. çok teşekkür ederim.. size de çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.. annem de bundan sonra bana emanet kısa yürüyüşlere çıkartayım meyvesini suyunu eksik etmeyim bi süre sonra zaten kendi de alışacağı için yapacaktır.. yaşasın sağlığı yerinde olsun mutlu olsun ama yavaş yaşasın ne yapalım Allah annemizi babamızı başımızdan eksik etmesin..

canım ilgine, ayırdığın zamana çok teşekkür ederim.. söylediklerinin hepsini aklımda tutacağım pazartesi günü doktora gitsin gelsin oturup konuşacağım bırakamam diyosa götüreceğim.. çok sağol Allah razı olsun..

Allen Caar'ın sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabını okumasını tavsiye ederim.Çok etkili bir kitap.Sadece bu kitabı okuyarakta bırakanlar varmış.Bırakma evresinde çok su tüketsin.Sık sık duş alsın vücut nikotin atıyor.Aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.Tez zamanda bırakır inşallah.

Amin canım.. Bir daha ki dr. randevusuna sen de git. Dr sor nasıl beslenmesini,ne yapacağını,aklındaki her şeyi sor.. Mesela dr babama kahve çay içmeyeceksin demiş,babam her akşam bir demlik çay içen adam kesti.. Sigaranın zaten düşmanı oldu.

Sanırım annen sigarayı bırakmadı? bir arkadaş mora terapi demiş.. eşim gitmişti, gerçekten işe yarıyor,ilk seans sonunda sigara yakınca midesi bulanıyordu ilginçti ama insan bırakmak istemeyince bırakmıyor işte.. Annen gerçekten bırakmak istiyorsa işe yarayabilir

aaa bu çok iyi oldu annem sever kitap okumayı zaten sıkılmadan okuyabilir... yeme içme konusunda ben destek olacağım ben biraz zorlayacağım artık alışana düzene sokana kadar.. amin canım inşallah tek isteğim bu inşallah zorlanmadan daha fazla sağlığına zararı dokunmadan bırakır şu laneti... teşekkürler herşey için..

Eşin bırakmadı sanırım.Jasmin 84 için araştırırken gözüme ilişen yazıyı kopyaladım.Bir kişi yorum yazmış ve para tuzağı gitmeyin demiş.Doktor beyde cevaplamış.Belki eşinde böyle bir zamandaydı.

Dr. Ersal Işık : Aydemir bey, Mora-Terapiye inanmanız gerekmiyor yani siz inansanız da inanmasanız da sistem üzerinizde o ana ve size özgü bir şekilde çalışıyor. Tedavi etkinliğinde " inanıyor olmanız" önemli bir faktör değil ancak sigarayı bırakma konusunda samimi olmanız ve sigara konusunda yapılmaya çalışılan değişime zihinsel olarak "izin vermeniz" gerekiyor. Yardım aldığınız merkezin görevi size "yardımcı olmak" daha fazlası değil... Bu yorumları yazan kişilerin bir kısmı tedaviden çıktığından itibaren sigarayı unuttuğunu soylüyor ancak önemli bir kısmı ve hatta çoğu ilk iki gunun çok da kolay olmadıgını ama bir şekilde başardıklarını soylüyor... Siizn ilk guruba girmediğiniz kesin ancak biraz daha sabretmeniz ve çaba göstermeniz sanıyorum önemliydi. BUNUN YANINDA...Bu tedavide % 4 lerde bir etkisizlik oranı var ve başarısız tedaviler kişiyle (ya da kişinin inanıp inanmamasıyla) ilişkili değil, tedavinin yapıldığı "anla" ilişkili.. Yani tamamen etkisiz bir tedaviden birkaç gün sonra tekrar edilen bir seans sonunda tam anlamıyla mutlu edici bir sonuç almak her zaman mumkun.. Sebebi vücutta o anda bulunan bir elektromanyetik kirlilik ya da vücudun o anda içinde bulunduğu belirsiz bir enerjetik hal olabilir. Bunun sebebinin ne oldugunu bilmiyoruz ama boyle bir durum olduysa tekrar tedavi verilmesi gerektiği kesin. Sigara bırakma konusunda bundan daha etkili bir yontem olmadığını elimdeki istatistiklere bakarak gonul rahatlığıyla ve kesin olarak soyleyebilirim, lütfen tekrar tedavi alın.. Saygılarımla Dr Ersal Işık

evet haklısın canım ben de gtimek istiyodum zaten ama açıkcası aklıma hiç gelmedi bu soruları sormak iyiki hatırlattın sağolasın.. dün doktordan geldikten sonra babama paketimde tane sigara kaldı onu da içeyim öyle bırakayım demiş babam da köpürmüş doktor sana ne diyo sen sigaranın peşindesin bilmem ne diye şimdilik babamın korkusuna sanırım bugün içmedi ama ben de dört döndüm etrafında sevdiği çikolatalardan aldım aklı sigaraya gitmesin canı istemesin vs diye bugünü atlattık sayılır ama sonrasını bilmiyorum işte zorlanacağını düşünüyorum eğer başlarsa tekrar bu terapiye göndereceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…