- Konu Sahibi JASMINE_84
-
çok geçmiş olsun arkadaşım. sigara içen çoğu insa koah oluyor. kesinlikle sigarayı bırakmalı. arkadaşlarında dediği gibi pasif içici bile olmamalı ve sağlıklı beslenmeli. çevremde çoook koah hastası. hepsinin nedeni sigara.. üzülme Allahın izniyle kendine dikkat ederse korkulcak birşey olmaz inş.
Çok geçmiş olsun. Benim anneannem de koah hastası ve en son evrede. Şu an oksijen tüpüne bağımlı yaşıyor. 10 dakika çıkarsa tüpü morarmaya başlıyor. Onun için tabiki zor ama inan bizler için de çok zor onu öyle görmek. Annene bunlardan bahsedip onu öyle görmek istemediğini filan söylersen belki sigarayı bırakmak için motivasyon olur.
Gecmis olsun arkadasim koah halk dilinde kronik bronsittir sigara icen insanlarda siklikla gorulmeye baslamistir ozellikle son yillarda yaygin olan bir hastalik annenizin oncelikle sigarayi birakmasi gerekir boylelikle hastaligin ilerlemesi biraz durabilir koah genelikkle 50 yasindan sonra ortaya cikiyor anneniz kac yasinda hastaligin evresi nedir
Canım, öncelikle geçmiş olsun..
Benim sevgilimin annesi uzun yıllardan beridir koah hastası.
Öyle öldürücü filan da değil ayrıca.
Sadece sigara içilen ortamlara giremiyor, dumanlı sisli yerlerde duramıyor o kadar.
Hatta kendisi sigara bile içiyor, zamanında çok içtiği için yakalandığını söylüyor.
Şöyle düşün; astımın başka bir versiyonu gibi..
Ama şundan eminim ki; öldürücü bir hastalık olsaydı, çoktan ölürdü zaten.
Ona bakarsan grip bile öldürebiliyor bu devirde.
İstisna olan durumları kafanı takma.
İçin rahat olsun, ilaçlarını düzenli kullanırsa, kendine dikkat ederse korkulacak bir durumla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.
canım çok teşekkür ederim cevabın için... internetten araştırmak istemiyorum hemen hepsi öldürücü bi hastalık olduğundan bahsediyo canım o kadar sıkıldı ki.. ama cevabın içime su serpti inan... inşallah çok ileri derecede değildir anneminki de ve hayatını çok fazla etkilemez... ayrıca size de çok geçmiş olsun canım..
Annene cok gecmis olsun.Allah acil sifalar versin. Kayinpeder cok sigara iciyordu. Gecen sene malesef koah'dan kaybettik ....
canım ilk önce cevabın için çok teşekkür ediyorum.. annem ne yazık ki kullanıyo sigara zaten sabah annemle babam arasındaki tartışma da ordan çıktı ben de öyle öğrendim.. ne yazık ki yıllardır bırakması için neler yaptık ama olmadı sabahta nasıl bırakacağım falan diyodu..o zaman sadece kendisinin bırakması yeterli değil içenlerin yanında da durmaması gerekiyor.. doktorun dediğine göre ciğerleri olduğu gibi su toplamış pazartesi günü tekrar gidecekmiş tomografi çekilecekmiş sol tarafında bişe görmüş doktor ama nedir ne değildir hiçbirimiz bilmiyoruz anlamadık..
Rica ediyorum tatlım, umarım ki anneciğini sıkıntıya sokacak bir derecede değildir.
İnternetteki her yoruma da bu kadar fazla takılma, için sıkılmasın :)
Bol şifalar :)
Merhaba geçmiş olsun annenize.Sigara için mora terapi aleti var araştırın.Mora terapi merkezlerini araştırın.Bir sefer makineye girecek.Ağrı acı ilaç yok.Stres sinir kilo vs. yaşamadan bırakır Allahın izni ile.Çok etkili hatta kesin diyebileceğim tek yöntem, dua edersiniz bana o kadar eminim
kızlar çok kötüyüm ben ne yapacağımı şaşırdım... ... sabah uyandım annem babam tartışıyolardı ne oluyo dedim babam sinirle annen koah olmuş dedi... bi aydır hastaydı atamamıştı hastalığı doktora gidip geliyodu sorduğumda üşütmüşüm işte diyodu ben de üstelemiyodum meğer daha da kötüymüş.. bu hastalık nasıl bi hastalık nolur bilgisi olan varsa paylaşsın.. internetten biraz bakındım ama hepsinin tek dediği her yıl bilmem kaç kişinin bu hastalıktan öldüğü... dha fazla da bakamadım iyice sinirlerim bozuldu annem kimseye söylememi istemedi ben de hem içimi dökmek hem de bilgisi olanlardan yardım istemek için buraya geldim..
çok teşekkür ederim inşallah geçecek... :18: bunu bi araştırayım bu kadar etkili madem eğer zorlanırsa bırakmakta aklımda bulunsun nerde yapılıyo nasıl yapılıyo hemen götürürüm.. çok sağol tavsiyen için..
Çok geçmiş olsun. Benim babam koah ileri seviyedeama merak etme dikkatli yaşayıp,ilaçlarını düzenli kullanarak yaşarsa çok sıkıntı yaşamaz. Babam ilaçlarını asla aksatmaz.beslenmesine çok dikkat eder,meyve bol tüketir..
Uzun yürümemesi,ciğerleri zorlayacak hareketlerden uzak durması lazım.. çabuk yorulur nefes nefese kalabilir.. bundan sonra hayatı boyunca zorlamadan,biraz yavaş yaşayacak.. Allah yardımcınız olsun.
Sanırım Ankaradasın.3 yerde merkez varmış.Hepsini ara fiyatlarını al.Eskiden fiyatlar aynı idi.Şimdi merkezler indirim,kampanya falan yapıyor.Bir kez uygulanıyor 48 saat sonra zorlanıyorum derse 2. si bedava yapılıyor.Bir yıl içinde tekrar gitmek isterse yarı ücret.Giderseniz sözleşme veriyorlar oku hepsini.Bunlarda yazıyormu bak.Gerekirse sözleşmenin bir nüshasını al.Sözel söylüyorlar ama sözleşmeye bazıları yazmıyor bilgine.
Çok uzun zamandır içtiğinden kendi başına bırakması zor olabilir.
Sigarayı Bırakanlar
Mora Türkiye - Ankara buraya bak canım.
amin canım Allah hepimizin yardımcısı olsun.. çok teşekkür ederim.. size de çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.. annem de bundan sonra bana emanet kısa yürüyüşlere çıkartayım meyvesini suyunu eksik etmeyim bi süre sonra zaten kendi de alışacağı için yapacaktır.. yaşasın sağlığı yerinde olsun mutlu olsun ama yavaş yaşasın ne yapalım Allah annemizi babamızı başımızdan eksik etmesin..
Allen Caar'ın sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabını okumasını tavsiye ederim.Çok etkili bir kitap.Sadece bu kitabı okuyarakta bırakanlar varmış.Bırakma evresinde çok su tüketsin.Sık sık duş alsın vücut nikotin atıyor.Aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.Tez zamanda bırakır inşallah.
Amin canım.. Bir daha ki dr. randevusuna sen de git. Dr sor nasıl beslenmesini,ne yapacağını,aklındaki her şeyi sor.. Mesela dr babama kahve çay içmeyeceksin demiş,babam her akşam bir demlik çay içen adam kesti.. Sigaranın zaten düşmanı oldu.
Sanırım annen sigarayı bırakmadı? bir arkadaş mora terapi demiş.. eşim gitmişti, gerçekten işe yarıyor,ilk seans sonunda sigara yakınca midesi bulanıyordu ilginçti ama insan bırakmak istemeyince bırakmıyor işte.. Annen gerçekten bırakmak istiyorsa işe yarayabilir
Amin canım.. Bir daha ki dr. randevusuna sen de git. Dr sor nasıl beslenmesini,ne yapacağını,aklındaki her şeyi sor.. Mesela dr babama kahve çay içmeyeceksin demiş,babam her akşam bir demlik çay içen adam kesti.. Sigaranın zaten düşmanı oldu.
Sanırım annen sigarayı bırakmadı? bir arkadaş mora terapi demiş.. eşim gitmişti, gerçekten işe yarıyor,ilk seans sonunda sigara yakınca midesi bulanıyordu ilginçti ama insan bırakmak istemeyince bırakmıyor işte.. Annen gerçekten bırakmak istiyorsa işe yarayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?