annem koah olmuş... :(

Evet canım bırakmadı deli etti beni. midesi bulana bulana zorla içti.. o hissi kırana kadar
Evet yazılanları dr anlatmıştı yönteme inanmak değil,sigarayı bırakmayı istemek önemli.. evet kurtulmak istiyorum diyecek..

Sigara için zorlamayın.Oda biliyor zararını ama bu bir bağımlılık.Nikotin bağımlısı anneniz.Kolay değil inanın.Siz zorladıkça yasakladıkça daha çok istek duyar.Aslında sigara konusunu konuşmak bile onu rahatsız eder.Deneyelim mi,denemeye değer olursa olur,olmazsa olmaz hiç değilse denedik deriz.Böyle yaklaşırsanız annenize faydalı olacağı kanaatindeyim.Ya bırakamazssam korkusu yaşatmamış olursunuz.

Rabbim annenize acil şifalar versin.

Bir yakınım ileri derecede KOAH hastası.

Makineye bağlı yaşıyor, hala da sigara içiyor. Hatta diyor ki "ölürken ağzıma bi sigara tutuşturun da içe içe gideyim"... Hem şaka olsun diye, hem de gerçekten öyle yapılsın diye söylüyor.

KOAH ölümcül bir hastalık değil, önüne geçmediğin her hastalık öldürücü olabilir. Bahsettiğim kişiyi görsen, her an öldü ölecek dersin yemez içmez bi deri bi kemik... O bu haldeyken yaşıyorsa ben gerçekten inandım bu hastalığın ölümcül olmadığına. Evet, ciddi de bir hastalık. Özenerek dikkat edilmesi ve seyrinin durdurulması gerekir.

İşte bu davranış şekli gerçekten kötü.Biraz önce yazdığım gibi annen nikotin bağımlısı.Alkol bağımlısından,uyuşturucu bağımlısından farkı yok buda bir bağımlılık.Bu davranış annenizi sizden uzaklaştırır.Gizli içer,içebileceği yerlere gider,yalnızlığı tercih eder ama içer.Allah kolaylık versin annenize.

öncelikle çok geçmiş olsun canım
internetten hastalıkla ilgili şeyler araştırma çünkü hep en kötü sonuçlar yazıyor
annene gerekli tedaviyi verirler zaten ve kesinlikle sigara yı bırakması lazım
RABBİM yar ve yardımcınız olsun canım ,MEVLAM gani rahmet ve şifasından versin anneciğine AMİN

haklısın canım sana katılıyorum zaten ben bişe demiyorum kesin bırakacaksın, bi daha içmeyeceksin vs diye çünkü nişanlım da bırakmaya çalışıyo ve ben ne zaman eee ne zaman bırakıyosun desem daha çok içmeye başlıyo ki nitekim annem de öyle ben bunu çözdüğüm için aksine sen nasıl istersen eğer çok gerileceksen bırakma yavaş yavaş brkaırsın diyodum ama işte bu hastalık çıkınca ne demem gerekiyo bilemedim o yüzden suskun kaldım bütüb gün.. ama babam çok üzüldü ve çok da sinirlendi o yüzden bi an önce bıraksın sağlığına kavuşsun istiyo o yüzden böyle yasaklar koymaya çalışıyo... dediğin taktik en güzeli zorlamıyo gibi sırf onun iyiliğini düşünerek adım atmak en güzeli.. amin canımm aminn, Allahım yardımcısı olsun annemin...

amin canım teşekkür ediyorum... ben bundan korkuyorum yani ölümcül olması düşüncesi atrı bi korkutucu zaten Allah göstermesin, Allahım ona uzun sağlıklı ömürler versin ama makineye bağlı yaşama düşüncesi de korkutuyo beni...

AMİN canım, Allahım hepimizin en başta da annemin yardımcısı olsun... çok teşekkür ederim duaların için..

Korkma canım, şifa Allahtan... Sen korkma ama anneni korkut, sigarayı bırak deme, ona neden bırakması gerektiğini anlat. Makineyle haşır neişr olmayı çok seviyorsan sigarayı sakın bırakma de mesela...

Korkma canım, şifa Allahtan... Sen korkma ama anneni korkut, sigarayı bırak deme, ona neden bırakması gerektiğini anlat. Makineyle haşır neişr olmayı çok seviyorsan sigarayı sakın bırakma de mesela...

evet canım en kesin yollardan biri gözünü korkutmaktan geçiyo sanırım... tek düşündüğüm bu seferde bunu düşüne düşüne psikolojisini bozar mı..??? ama çok sert olmadan en azından sizin yazdıklarınızdan örnekler vererek durumun ciddiyetini anlamasını sağlamak..

Ayrıca tekrar söylüyorum, KOAH ölümcül bir hastalık değil. Sağlımıza dikkat etmediğimiz herşey ömrümüzü kısaltır. Mesela sigara, mesela alkol, mesela zararlı besinler... Sigara insanı ana etken olarak öldürmez, sadece yaşama süresini kısaltabilir. Diyorum ya bahsettiğim kişiyi görsen üflesen ölecek bi tip, ama buna rağmen hala hayatta, hala sigara bağımlısı... Bu konuda için ferah olsun kimseye kulak asma sen internette her okuduğuna da inanma

Ben günde 1-2 tane sigara içiyorum. Şuan hamile olabilirim. Eşime söylediğimde ilk tepkisi sigarayı bırakıyosun demek oldu. O öyle deyince inadına içesim geldi, çünkü yasaklanmıştı artık. Ama düşündüm, bebeğimin sağlığını düşündüm, ona nasıl zarar veririm diye düşündüm, işte onun için gerçekten bırakırım.

Sen de bunu örnek alarak annene yasaklama, yasaklar daha cazip gelir insana.

haklısın canım çok haklısın, belki ben annemden bile sağlıksız bi insanımdır şu an o kadar ki kötü beslenirim nişanlım da annem de sinirden köpürüyo artık beslenme alışkanlıklarımdan dolayı ama onlar yapma dedikçe daha çok yiyesim sağlıksız beslenesim geliyo.. yok zaten sabah ilk duyduğumda internete bakma gafletinde bulundum kaç saat ağla ağla bi hal oldum o kadar ki kötü şeyler yazıyo.. sonuna kadar hak veriyorum sana yasak koymadan tatlı dille, sağlığını düşünmesini gerektiğini söylerek beynine işlemem gerekiyo sigarayı bırakması gerekiğini..
bu arada hayırlı olsun tatlım,Allah sağlıkla kucağına almak da nasip eder inşallah,kesin olarak hamileysen eğer... bebeğine iyi bak onun sağlığı artık senin ellerinde...

Bu hastalık hakkında hiçbir şey duymadım,bilmiyorum.Şimdi burada yazılanları okuduğumda biraz bilgi sahibi oldum.Ama bana annenin durumunun umutsuz olduğu hiç inandırıcı gelmiyor,içeriğine bakarsak bu hastalık aids gibi verem gibi ölümcül bir şeye benzemiyor hiç.Benim annemin kanser olan arkadaşı var,tam 90lı yıllarda kanser olmuştu hem de kan kanseri galiba.Ve kadın hayatında hiçbirşey yok gibi sağlıklı bir şekilde yaşamaya devam ediyor hala,ki tam 90lı yıllardan beri kanser.Ona bir şey olmuyorsa ben annene hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum.Çok geçmiş olsun...Bence durum hiç korktuğun gibi değil,ilk başlarda insan hep en kötü tarafını düşünür o yüzden böyle endişelisin belki de?

belki de canım... bi de geçen sene reklamlarda izlediğim görüntüler geldi aklıma ilk öğrendiğimde bi de üstüne nette yazılanları okuyunca yıkıldım desem yeridir.. çok kötü oldum aklıma kötü kötü şeyler geldi ki Allah başımıza vermesin... ama sizlerle konuştukça endişelerim biraz dağıldı sabaha göre daha iyiyim artık pazartesi günü de umarım sonuçlar düşündüğüm kadar kötü çıkmaz.. çok teşekkür ederim...

Sigarayı bırakmak için yardımcı yöntemlere başvurmazmı anneniz.

sabah bi iki şey söyledim ama şu an çok gergin ve üzgün ben de biliyorum bırakmam gerektiğini ama böyle yöntemlerle falan değil kendi kafamda bitirmem gerekiyo dedi daha fazla üstüne g.tmek istemedim biraz sakinleşsin istiyorum şu an onun korkusu benimkinin en az katıdır eminim... pazartesi sonuçlarını almaya onunla gideceğim ve çıkışta tekrar konuşmayı denemeyi düşünüyorum..

Pazartesi günü bir gelsin hele,sen neden böyle peşin peşin üzülüyorsun?Üzüleceksek de pazartesi günü beraber üzülelim sonuç çok iç açıcı çıkmazsa öyle değilmi?Nedense hep iyi çıkıyor böyle şeylerin sonuçları bu aralar,anneninki de iyi çıkar.Şimdi ben öğrendim ya bu meseleyi kesin sonuç olumlu çıkacak:) çünkü kim bana birkaç gün sonraya bir sonuç beklediğini söylediyse bu aralar hep o gün geldiğinde olumlu sonuçlarla karşılaştık...:)

canımm ne güzel şeyler söylüyosun sen öyle sağol, çok çok teşekkür ederim... haklısın kesin sonuçları almadan üzülmek yersiz ama insan doğası sanırım hemen en kötüye hazırlıyoruz kendimizi... inşallah dediğin gibidir ilk aşamalarındadır bundan sonra sağlıklı yaşayarak toparlanabileceği bi durumdadır sadece... Allahım sen duy bizi, anneme yardımcı ol,ona sağlık ver... çok teşekkür ederim canım çok çokkkk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…