• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem mi haklı ben mi ?

valla biz de nişanlımla ikimiz alıyoruz her şeyimizi
ufak tefek şeyler dışında
düğün parası bilmem ne hepsini ikimiz ödeyeceğiz.
sorun da değil ödenir gider nolcak

valla takacakları takılar ve 2.000 tl lik koltuk takımının dışında bir şey istemiyorum zaten çeyizimi ben yapıcam ufak tefeklerde zaten denk gelir bu paraya aynı yol ama eşya almış gözükmek istemiyor.Düğün parası da bizden ödenecek yani sevgilim ve ben.Ama sorun annemin ödemesi değil ısrarla anneme dönüyor konu.Annemin dediği kız tarafından olmaz ben ya da ailem değişmiyor.

Son düzenleme:
Eğer ailelerini karıştırmadan sevgilin ve sen almayı düşünüyorsanız her şeyi,sen haklısın.Ortak bir birikim yada gelir vardır ve sen şunu alıcaksın ben bunu alacağım denmez.
Ama aileler dahil olacaksa adetlere göre davranılmasını daha doğru buluyorum.Çünkü diğer türlü daha çok tatsızlık olur.

Eğer ailelerini karıştırmadan sevgilin ve sen almayı düşünüyorsanız her şeyi,sen haklısın.Ortak bir birikim yada gelir vardır ve sen şunu alıcaksın ben bunu alacağım denmez.
Ama aileler dahil olacaksa adetlere göre davranılmasını daha doğru buluyorum.Çünkü diğer türlü daha çok tatsızlık olur.

Adetler eski adetler şimdi kız da çalışıyor erkekte ailelere çok bir şey kalmıyor ama annem niye ısrarla kız tarafı bir şey yapmaz diyor anlamıyorum.Benim yuvam olacak ayrı hanem olacak ben kimseye gitmiyorum ki üstüne para verir gibi konuşuyor

Arkadaşlar çeyizdi eşyaydı gibi konular açıldı burada okuyorum ki mutfak kıza ait olduğundan mutfak beyaz eşyaları da kız alıyormuş(ayrıca yatak odası) çoğu yerde,bizde erkek arkadaşımın tarafı sadece bulaşık mak.almam onu kız tarafı alır demiş onun dışında herşeyi yapacaklar bende diyorum ki oturma odasının koltuk takımını da biz yapalım ama annem yok yani hem kız vericem hem evini düzecem yok öyle diyor.

Kız vermek de nedir ya ? Sanki kaynana evine gidecem beni ona verecek iki kişiye ev açılıyor ben yuvadan ayrılıyorsam erkek de ayrılıyor o zaman onlarda oğlan mı veriyorlar çok saçma ! Bende sinirlendim çok saçma düşünüyorsun anne dedim millet neler alıyor kızının yuvasına sen bir şey yapmıcaksın anlaşılan istemez dedim.

Çok mu sert oldu haksız mıyım ama erkek veya kız anneleri bir akıl verin.Erkek tarafı olsaydı ailem bu sefer de kız yapmıyor her şey bize kaldı derdi eminim.

Siz kendiniz almayı düşünmez misiniz çeyizinizi. Ne güzel valla ağır eşyayı erkek evi diğerlerini kız evi alsın, ciftimiz de mutlu mesut yaşayıp anasına babasına saydırsın.

Adetler eski adetler şimdi kız da çalışıyor erkekte ailelere çok bir şey kalmıyor ama annem niye ısrarla kız tarafı bir şey yapmaz diyor anlamıyorum.Benim yuvam olacak ayrı hanem olacak ben kimseye gitmiyorum ki üstüne para verir gibi konuşuyor

Canım az önce bir yorumunu okudum.Sadece çeyizle göndermek istiyor seni,anladım.Ama annen haksız.Ve karşı tarafa ayıp olur bence.
Adetlerden önce elbette önce kızını düşünmeli.Tek başına altından kalkamam diyorsan ailen yardımcı olmalı, haklısın.

Siz kendiniz almayı düşünmez misiniz çeyizinizi. Ne güzel valla ağır eşyayı erkek evi diğerlerini kız evi alsın, ciftimiz de mutlu mesut yaşayıp anasına babasına saydırsın.

Ben çeyizimi kendim yapacağım zaten. her şey erkek evine bağlandığı için anneme kızdım erkek evine bir şey yüklemiyorum işte anneme biz alalım koltuk takımını dedim onu kabul etmedi.Benim dediğim erkek evine yüklenmeyelim ben zaten çeyizimi kendim yapacağım çanak çömlek örtü elektronik falan ama koltuk takımına yetişemem onu da anneme yine biz alırız dedim ama o kız tarafı almaz diyor. Benim hiç bir şey almadığımı ve her şeyi erkek evine bıraktığımı da yazıdan çıkardığınıza inanamıyorum.

Canım az önce bir yorumunu okudum.Sadece çeyizle göndermek istiyor seni,anladım.Ama annen haksız.Ve karşı tarafa ayıp olur bence.
Adetlerden önce elbette önce kızını düşünmeli.Tek başına altından kalkamam diyorsan ailen yardımcı olmalı, haklısın.

Bende onu diyorum ama bazı arkadaşlar sanki ben her şeyi erkek ailesine yüklüyormuşum gibi konuşuyor ben inşallah zaten çeyizimi kendim yapcam benim ailem rahat olsun diye ama oda onun ailesi niye biz birazcık hafifletmeyelim ki yüklerini sırf şu 'kız verme'kelimesi yüzüne erkek ailesi ne çekerse çeksin kız rahat gitsin yok öyle.

Ben çeyizimi kendim yapacağım zaten. her şey erkek evine bağlandığı için anneme kızdım erkek evine bir şey yüklemiyorum işte anneme biz alalım koltuk takımını dedim onu kabul etmedi.Benim dediğim erkek evine yüklenmeyelim ben zaten çeyizimi kendim yapacağım çanak çömlek örtü elektronik falan ama koltuk takımına yetişemem onu da anneme yine biz alırız dedim ama o kız tarafı almaz diyor. Benim hiç bir şey almadığımı ve her şeyi erkek evine bıraktığımı da yazıdan çıkardığınıza inanamıyorum.

Ama ilk sayfadaki yazınızda ben öyle algılamadım, durumu anlatan bir cümle yok. Koltuk takımını onlar almasın biz alalım demişsiniz, sanki annenizin almasını istermiş gibi.

Yük olmak istemiyorsanız gidin beğenin alın.

nişanlının veya ailesinin durumu iyi mi cnm.. alabilecek güçleri varsa bırak alsınlar...
yıllardır süregelen bişey bu.. annen haklı bence bu konuda...
senin ailen de üzerimize düşeni yapmayız demiyo ki..
bizde de yatak odası takımı mutfak eşyaları kız tarafı alır gerisini erkek tarafı yapar..
düğün arifesinde erkek tarafına daha çok iş düşüo maddi konuda ki düşmeli bence...
kadınlar eşlerine emanettir.. öyle karpuz almaya benzemez ki bu.. kız tarafının ayağına gider erkek ailesi, allahın emriyle ister... öyle basit bişey değil ki..
nasıl ki dini nikah da mihir denilen bişey var dinimizce, kadın o an ne isterse erkek tarafı onu karşılamak zorunda.. bu dini bi zorunluluk.. eğer isteğini yerine getirmezse gelinin eşi bundan sorumlu olacak...
niye mihir erkeğe sorulmuyo mesela?
burda kadının değeri öne çıkıo işte...
düğün arifesinde annenle aranı bozma...
sonra üzülürsün

sırf bu laflara girmemek için biz herşeyi kendimiz para biriktirip yaptığımız ve kafa mıza göre istediğimiz zaman aldığımız için adet falan pek bilmem

ama aileler yapıyorsa ne gerekiyorsa o olmalı

birde mutfaktaki yemek takımıdır diğer tencere takımları ıvır zıvırlar, küçük eşyalarda diyip geçme onlarda baya tutuyor

nişanlının veya ailesinin durumu iyi mi cnm.. alabilecek güçleri varsa bırak alsınlar...
yıllardır süregelen bişey bu.. annen haklı bence bu konuda...
senin ailen de üzerimize düşeni yapmayız demiyo ki..
bizde de yatak odası takımı mutfak eşyaları kız tarafı alır gerisini erkek tarafı yapar..
düğün arifesinde erkek tarafına daha çok iş düşüo maddi konuda ki düşmeli bence...
kadınlar eşlerine emanettir.. öyle karpuz almaya benzemez ki bu.. kız tarafının ayağına gider erkek ailesi, allahın emriyle ister... öyle basit bişey değil ki..
nasıl ki dini nikah da mihir denilen bişey var dinimizce, kadın o an ne isterse erkek tarafı onu karşılamak zorunda.. bu dini bi zorunluluk.. eğer isteğini yerine getirmezse gelinin eşi bundan sorumlu olacak...
niye mihir erkeğe sorulmuyo mesela?
burda kadının değeri öne çıkıo işte...
düğün arifesinde annenle aranı bozma...
sonra üzülürsün

haklısın canım da annem yatak odası almam bu kesin dedi bende dedim ki koltuk takımı alalım ama ona da yok beyaz eşyadan bulaşık makine almayacaklarmış kız alıyormuş dedim oldu herşeyini ben alayım bir de kız vereyim dedi.Üstümüze düşen sadece mutfak eşyası ve bir iki küçük ev aletimi ? Senin ailen almış yatak odanı beyaz eşyanın bir tanesini ama onlara da yok diyor ayıp değil mi şimdi.

sırf bu laflara girmemek için biz herşeyi kendimiz para biriktirip yaptığımız ve kafa mıza göre istediğimiz zaman aldığımız için adet falan pek bilmem

birde mutfaktaki yemek takımıdır diğer tencere takımları ıvır zıvırlar, küçük eşyalarda diyip geçme onlarda baya tutuyor

onları zaten ben alacağım annemlere bırakmadan para biriktirip anneme de erkek tarafının alacağı koltuğu biz alalım demiştim demez olaydım.

Son düzenleme:
daha ortada söz nişan yok galiba yani önünüzde bi süreç var nişanlı duracağınız süreçte var derken

çalışıyomusun bilmiyorum ama kenarı para atıp sen alsan ,

valla haklısın bir beyazeşya parası da tabak çanağa gitti ..:31:
3 aydır cebime giren parayı çeyizcilere dağıtıyorum.Ama kafam rahat,erkek tarafı şunu alır kız tarafı şunu alır derdi yok.Kimseden bir şey beklememek en güzeli.

valla haklısın bir beyazeşya parası da tabak çanağa gitti ..:31:
3 aydır cebime giren parayı çeyizcilere dağıtıyorum.Ama kafam rahat,erkek tarafı şunu alır kız tarafı şunu alır derdi yok.Kimseden bir şey beklememek en güzeli.

evet en azından istediğini alıyosun ya pahalı diye laf ederlermi derdin olmuyo , bende yeri geldi en kalitelisini aldım içime sine sine yeri geldi en dandiğini aldım borç bitince daha iyisini alırım diye, en önemlisi huzurun oluyoo kimse yorum yapmıyo

daha ortada söz nişan yok galiba yani önünüzde bi süreç var nişanlı duracağınız süreçte var derken

çalışıyomusun bilmiyorum ama kenarı para atıp sen alsan ,

Derdimi anlatamıyorum ben zaten aileme bir şey bırakmayacağım her kızın alacağı mutfak eşyaları yatak odası örtülerini yastık yorganı bilmem nesini ben yapacağım ama büyük eşyalara gücüm yetmeyecek o süre içerisinde aynı zaman da ev için peşinat biriktirmemiz de gerekecek hani bellidir dimi kız yatak odası ve beyaz eşyadan birini alır ben borç harç yaparım ama ailemin yapacak durumu var tabi düşünce kız tarafı beyaz eşya ve mobilya almaz olmasaydı.

Konu sahibi arkadaşım ikinizde kendinize göre haklısınız.Senin daha ortada bişey yokken annene "koltuğu biz alalım" demen hata olmuş.Kadın erkek tarafının söylettiğini filan düşünüp korkmuştur.Haklı yani.

Bunları konuşmak için çok erken.Şimdi böyle şeylerle gerilmeyin hiç.

Bence bize anlattıklarını annene anlat.Belki de erkek tarafı herşeyi üstlenir.Sen onların adına konuşma bence.

Konu sahibi arkadaşım ikinizde kendinize göre haklısınız.Senin daha ortada bişey yokken annene "koltuğu biz alalım" demen hata olmuş.Kadın erkek tarafının söylettiğini filan düşünüp korkmuştur.Haklı yani.

Bunları konuşmak için çok erken.Şimdi böyle şeylerle gerilmeyin hiç.

Bence bize anlattıklarını annene anlat.Belki de erkek tarafı herşeyi üstlenir.Sen onların adına konuşma bence.

zaten alacaklar onlar mobilya falan siz alın demediler ama zorlanacaklar eminim bende annemin düşüncesi kız tarafı bir şey yapmaz diye bildiğimden şimdiden alışsın diye söylüyorum bizde şunu yaparız dimi diye inanır mısın arkadaşının kızı evlendi bir odayı onlar dizdi bir iki mutfak eşyası aldı perde vs. annem ben öyle yapmam kız veriyorum herşeyiyle yolluyorum diyo erkek de alsın götürsün böyle bir şey olamaz.

Son düzenleme:
Derdimi anlatamıyorum ben zaten aileme bir şey bırakmayacağım her kızın alacağı mutfak eşyaları yatak odası örtülerini yastık yorganı bilmem nesini ben yapacağım ama büyük eşyalara gücüm yetmeyecek o süre içerisinde aynı zaman da ev için peşinat biriktirmemiz de gerekecek hani bellidir dimi kız yatak odası ve beyaz eşyadan birini alır ben borç harç yaparım ama ailemin yapacak durumu var tabi düşünce kız tarafı beyaz eşya ve mobilya almaz olmasaydı.

anladımm , şöyle de bişi var hem ev eşyaları hem ev peşinatı hepsine birden yetişmeye çalışırsanız siz yıpranırsınız sevgilinle

hayırlısı olsun , annenin lafını dinlediği bi büyüğünü araya soksan belki ikna olur hani teyzelerin falan varmış oğlan evlendiren onlar biraz çıtlatsa

haklısın canım da annem yatak odası almam bu kesin dedi bende dedim ki koltuk takımı alalım ama ona da yok beyaz eşyadan bulaşık makine almayacaklarmış kız alıyormuş dedim oldu herşeyini ben alayım bir de kız vereyim dedi.Üstümüze düşen sadece mutfak eşyası ve bir iki küçük ev aletimi ? Senin ailen almış yatak odanı beyaz eşyanın bir tanesini ama onlara da yok diyor ayıp değil mi şimdi.

ben orayı kaçırmışım...
annen seni sadece çeyizinle göndermek istio anlaşılan...
eğer onlar da söyledilerse bi tek bulaşık mak. kız tarafı alır die sizin bunu duya duya almamanız cidden ayıp olur...
babanla konuştun mu hiç ne diyo?

Back
X