Annem mi haklı eşim mi ?

Ne kadar seviyesiz bir muhabbet
Burada kimin haklı kimin haksız olduğunu siz bizden daha iyi biliyorsunuz
Fakat haklı olarak konduramıyorsunuz.
Adil olmak lazım,
Allah yardımcınız olsun zordur aile ile eş arasında kalmak..

Altınlar haklı. Yeryüzüne uzaydan gelmiş ve ıletim hızı bakımından teknolojide ciddi yere sahip bu madenin düğünlerde karizmasının çizilmesine, kapitalizm metasi görülmesine karşıyım. Altınlar konuşamıyor onlar adına biz konuşmalıyız.
Süpersiniz bayıldım ☺☺

İhtiyacı olan aileye yardım etmek başka bir şey, benim hakkım altınların yarısını alırım diye emrivakiye maruz kalmak başka bir şey.
Gerekirse 12 değil 1 altının bile peşine düşülür. Size bu muamelenin yapıldığını düşünün. Burada konu altın değil ki, adam davetiye vermeye gidiyor, nişanlısının ailesi düğündeki altınların yarısını alırız o bizim hakkımız diyor. Buyurun buradan yakın.
Kız almış diyorsunuz da kız almak nedir yahu, parayla mı alınır bu kız altınla mı?
Kayınvalidelik gösteremeyen aileye damatlık gösterme olmaz.
Kızlarını veya oğullarını, taktıkları altınlara, yaptıkları analık babalığa karşılık evlendiren ve karın yarısını isteyen ailelerden nefret ediyorum.
Az yiyip altlarındaki arabayı satsalardı iyi olurdu. Madem borçları vardı neden krediyle araba almışlar.
Nereden baksanız aile haksız.
Konu sahibi de bunu kabul edecek ve eşine "evet haklısın ama ailemi atamam" diyecek. Hala buraya konu açıp ailesinin haklı olduğunu ispata çalışmayacak.
Kimse anneni at başından demiyor, sadece kabul edecek gerçeği olup bitecek.
Ben de olsam konu sahibinin eşi gibi davranırdım.

Hiç kimse ailesinin yaptıklarından dolayı eşi tarafından edilmemeli, hakarete ugramamali.

Bir erkek bu kadarcık altının peşine düşmez. 2.5 yıl boyunca en azından kin gutmez.

Kız evi artık eşinin evi olmuştur. Durumlarının kötü olduğunu, borç içinde olduklarını biliyor. Yardım olarak kabul edip susmaliydi.

2.5 sene aynı dava güdülüp eşe hakaret edilir mi , aklım almıyor. Bunun için insan karısını üzer mi ?

Üstüne kalkıp evlenen kardeşi üzerinden hak iddia eder mi ?

Karakter meselesi, bir başka insan için hayat arkadaşım dediğim kişiyi asla üzmem. Yaptıkları hatayı yüzüne vurmam.

annenin yaptığını kaynanan yapsa, değil eşin gibi mesafeli olmak eve sokmazdın, burda da konu açardın. herkes de sana hak verirdi.

baban hasta olduğunda sen evlenmiyor olsan ne yapacaklardı? gayet de o arabayı satacaklardı. adam öldü araba gitti, ömür boyu huzursuzluğunu çekmek, eşine karşı boynu bükük kalmak sana düştü.

eşin çok iyi yapmış bence bileziği altını kendine taktırmakla. ben eşinin yerinde olsam pırlanta küpeyi bile kendime taktırırdım.

annenin yaptığını kaynanan yapsa, değil eşin gibi mesafeli olmak eve sokmazdın, burda da konu açardın. herkes de sana hak verirdi.

baban hasta olduğunda sen evlenmiyor olsan ne yapacaklardı? gayet de o arabayı satacaklardı. adam öldü araba gitti, ömür boyu huzursuzluğunu çekmek, eşine karşı boynu bükük kalmak sana düştü.

eşin çok iyi yapmış bence bileziği altını kendine taktırmakla. ben eşinin yerinde olsam pırlanta küpeyi bile kendime taktırırdım.

Sesli Güldüm :KK70:
Pırlanta küpe bitirdi beni:KK70::KK70::KK70:

Eşim mı haklı annem mi ikileminde kalman bile çok vahim. Tabiki de eşin haklı. Annenin yaptığı davranış çok çirkin. Bir de üstüne senden alıp kardeşinden almaması daha çirkin.

Evliliğin en güzel zamanlarında kocamla arama böyle bir husumet soksaydı ailem, onları asla affetmezdim. Sen de biliyorsun eşinin haklı olduğunu. Senin asıl ailen kocan, annen baban kardeşin değil.

Merhaba ;
Kafama takılan 2,5 yıldır süren bir takı mevzusu var bir türlü hangi taraf haklı çözemedim.2,5 sene önce evlendim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında sorunlar oldu.Birbirilerini sevmediler .Özellikle annem kv’min Olduğu ortamlara bile girmek istemedi.Bu sorunlar yetmezmiş gibi birde takı sorunu çıktı.Bu yüzden hala eşimle tartışıyoruz .
Eşim düğünden bir hafta önce davetiye vermeye geldi bizim tarafa dağıtılması gereken .Orda annem babam altınların yarısını biz alacağız dediler.Bende önceden uyardım bi şi demeyin ben düzgünce konuşacağım diye ama beni beklemediler kendileri demişler.Eşim baya sinir olmuş bi şi dememiş kalkmış gitmiş.Sonra bana kızdı annenler böyle dedi diye.
Babam hastaydı o yüzden çalışmıyordu.Araba kredisi borcu vardı .Ev kendimizindi birde annemin 4 tane bileziği vardı zor günler için biriktirdi.Takılan altınları ben güçlükle bozdurdum benim hakkım olanı alırım dedi annem ve sadece bana takılan 25 altından 12 tanesini annemler düğün günü aldılar.
Eşimde gitmiş herkese geline takılan altınları ailesi alacak bana takın demiş herkes bileziği bile eşime taktıkar orada çok sinir oldum.Öyle bişi yok diyorum eşim annenler altınları alacak dediler diye çoğunu kendine taktırdı.Yanlış anlamışın diyorum yok aynı diyor.Velhasıl eşim bu yüzden anneme cephe aldı çok gitmiyor .
Bu hafta kardeşim evleniyor eşimin teyze oğlu ile .Babam düğünden 10 ay sonra vefat etti .Annem kardeşimin altınlarını almayacağım diyor ona zaten senin kadar takılmaz az olur diyor.Eşimde neden bizden aldı ben düğünden sonra oturmaya dahi gitmem artık onlar yüzünden hayata 1-0 yenik başladık arabayı satabilirlerdi lüksten önem vermediler diye düşünüyor.Annem kardeşimin düğünü için o bilezikleri bozdurdu eşya aldılar .Birde annem kardeşin bize 6 bin kredi çekmişti ondan elimden geldiğince sana yaptığımız kadar ona da yapcam dedi .Sizce kim haklı ?

Kesinlikle eşiniz haklı . Ne demek takıların yarısını almak . Borç olarak da değil direk isteniyor . Bence siz hatayı basında altınlarınızı bu şekilde vererek yapmışsınız. Aradaki dengeyi sizin kurmanız gerekiyordu . Sonuçta eşinizle bir aile oluyosunuz ve orada takılanlar sizin ailenizin yani eşinizle sizin . Eşinizin de rızası yokken böyle bisi yapmamalıydınız diye düşünüyorum .

Babam çalışmıyor biz sonra isteyemeyiz öyle dediler.

Sonrasında istenmek olmaz ben taktım mantığı vardı annemde.

Söyledim ama ona az takacaklar zaten baban hastaydı ondan diyor

Teklif ettim o zaman annende alsın sıkıntı değil dedim hayır ne münasebet dedi

Baban çalışmıyor biz napcaz sonra bu altınlarda bozarız öyle geçiniriz dedi

Onun Altınları az olur zaten diyor

Kardeşim evlenmeden önce aldığı maaşı annemlere veriyordu ben ise sadece kendi eşyaları alacak kadar çalıştım faydam olmadı diye vicdan yaptım .

düğün günü kalsın alalım dediler haberleri olmadan bende öyle kandırmaca gibi olacak ben konuşayım öyle demiştim beklememişler

Annem ben taktım zor günde biriktirip taktum benim diye düşündü.

Düğün günü ailem altın yiyici gibi göründü .
Annemler siz gençsiniz çalışırsınız baban çalışamayacak artık dedi .

Bunlar çok bayat bahaneler kusura bakmayın ama . Kardeşinize az takılması sizin sorununuz değil. Ayrıca anneniz hala 12 bilezikle mi geciniyo . Şuan bi geçim kaynağı yok mu . Ki hepsinden öte kardeşinizi kayirip neden sizi öteye atmış . Bi anne ne olursa olsun evladının mutluluğunu düşünmeli . Bunun eşinizle sizin aranızda sorun olacağını düşünmeliydi ve böyle bişey istememliydi .

Eşin akıllı adammis altinlari kendine taktirmasina hayran kaldi zekice bir hamle. Ailen kesinlikle hatali ve sende en az onlar kadar hatalisin 2.5 senedir esinin hakli onlarin haksiz oldugunu oldugunu hala idrak edemediysen. Resmen evlat ayirmislar.

Bence eşinden ailenin yaptığı şey için özür dile. Kardeşime de birşey takmazdım ben olsam.

Annen haksız eşin haklı diyeceğim ama geçen 2,5 yıl içinde,bu konunun eşin tarafından hala gündemde tutuluyor olması,eşini haksız duruma düşürüyor...
eşin bunu fırsat olarak kullanıyor...Ailenle sık sık görüşmemek ve mesafeli olmak için bu olayı sürekli sıcak tutuyor..
ben böyle düşünüyorum..

tamam ailen hatalı ve yanlış yapmış..Seni eşine ve onun ailesine karşı küçük düşürmüş..Nerden bakarsan bak ailen sonuna kadar hatalı..PEKİ Eşinin bu olayı 2,5 yıldır gündemde tutmasına ne demeli ??SEBEP NE ???

Acaba sen aileni sürekli savunmaya devam ettiğin için eşin kendisinin haklı olduğunu sana kabul ettirmek için mi bu konu sürekli açılıyor ??

AİLENİN HATALI OLDUĞUNU EŞİNİN HAKLI OLDUĞUNU EŞİNE SÖYLE...BU YÜZDEN UTANDIĞINI EŞİNE KARŞI MAHÇUP OLDUĞUNU SÖYLE...AMA ONLAR BENİM AİLEM DEĞİŞTİREMEM...BU ŞEKİLDE KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ DE...YANİ KISACASI AİLENDE BU HATAYI YAPTIĞI İÇİN YILLARCA EŞİNE KARŞI BU MAHÇUPLUĞU YAŞAYACAK DEĞİLSİN ...BUKADAR NET..BİR YERDE KONU KAPANIR GİDER..UZATILMASI ÇOK SAÇMA

Back
X