- 22 Aralık 2017
- 377
- 121
- 23
- Konu Sahibi pozitifkiz59
-
Calisiyorum bu sene tekrat sinava girecegim. Panik atak icin de randevu aldim haftaya carsamba gidecegimYapman gereken sey cok belli.Sanirim lise ogrencisisin.Tum bu tavırları kendine motivasyon olarak alip cok calisip,okumalisin.Kendi hayatini kurtaracak olan sensin.
Denedim ama olmuyor hep kendini ve akrabalari savunuyorAnnenizle konuşmayı denedimiz mi ?
Denediyseniz bile hiç başarılı olamamışsınız. Bence sizde annenizi başka annelerle kıyaslayın. Boşandığım dönem annem de sürekli üzüntü halindeydi, sürekli ah uh ediyordu. Başkaları evliliği yapabildi falan bile dedi. Bende onu başkalarıyla kıyasladım.
Anne olmak demek evladının ardında durmak demek, itmek değil dedim. Sonrasında epey düzeldi annem.
Tabiki sağlığını ihmal etme.Gir sınavlarına,sehir disinda bir okul kazanmaya bak.Calisiyorum bu sene tekrat sinava girecegim. Panik atak icin de randevu aldim haftaya carsamba gidecegim
Tepkimi ortaya koyuyorum ama bu sefer de akrabalarim bana "Sen cok kavgacisin evlendigin zaman esinin ailesiyle de kavga edersin" diyorlar. Annem de onlarin tarafini tutuyor. Akrabalar bana "Seni evlendirirken satacagiz" diye igrenc bir saka (!) yaptiklari zaman onlarla bir olup guldu.Siz bu söylenenler karşısında ne diyorsunuz? Yani şakaya mı vuruyorsunuz? Bir iki defa bozsanız birazda mesafeli dursanız insanlar çekinir birşeyler söylemeye. Annenizide gerekirse bozun böyle ortamlarda. “Evde öyle demiyodun ama anne” diye. Saygısızlık yapmadan tabiki.
Kendi sehrimi istiyorum. Hedefim odtu. Odtuyu kazaninca butun akrabalari ben ezecegimTabiki sağlığını ihmal etme.Gir sınavlarına,sehir disinda bir okul kazanmaya bak.
Kimseyi ezmek,mutlu etmek icin hedef koyma kendine.Asil onemli olan akrabalar,annen cevre degil.Emin ol kimse de ezilmez sen üniversite kazaninca.Aksine hakli cikarirlar kendilerini biz motivasyon olsun diye oyle soyledik diye.Senin asil hedefin,kendi hayatin,gelecegin icin okumak olmali.2 tane akraba arkandan konussa ne olur konusmasa ne olur.İnsanlari bu kadar önemseme.Kendi sehrimi istiyorum. Hedefim odtu. Odtuyu kazaninca butun akrabalari ben ezecegim
Annem panik atak gecirdigimde herkesin icinde bana tokat atmisti.Kimseyi ezmek,mutlu etmek icin hedef koyma kendine.Asil onemli olan akrabalar,annen cevre degil.Emin ol kimse de ezilmez sen üniversite kazaninca.Aksine hakli cikarirlar kendilerini biz motivasyon olsun diye oyle soyledik diye.Senin asil hedefin,kendi hayatin,gelecegin icin okumak olmali.2 tane akraba arkandan konussa ne olur konusmasa ne olur.İnsanlari bu kadar önemseme.
nickle uyumsuzluk taktire şayan nickine uy nickineKüçüklüğümde hep beni baskalariyla kiyasladi. Onun mukemmelliyetciligi yuzunden panik atak oldum. Akrabalarin bana yaptiklari kotuluklere hep seyirci oldu. Hic benim tarafimi tutmadi. Akrabalarin tarafini tuttu. Akrabalar bana kapanmadigin icin cehenneme gideceksin dediklerinde onlarla bir oldu basimi kapamadigim beni evden cikarmadi. Ben birkeresinde "Universiteyi ankaradan kazanacagim" dedim o da "Kazanirsin tabi" dedi. Sonra koye gidince akrabalarla bir olup "Bilmem kazanabilir misin?" diye benimle dalga gecti. Kendi evimizdeyken iyi ama akrabalarla bir olunca beni cok uzuyor. Bi tane akrabamiz annesinin konusma tarzina karisiyormus. Annem bunu duyunca "pozitifkiz59 yapsa agzini burnunu yirtarim" dedi. Halbuki ben hayatim boyunca boyle bir terbiyesizlik yapmadim. Kendi kulaklarimla duydum boyle dedigini ama sorunca inkar ediyorHep onlarin istedigi birisi olmaya calistim ama yine de yaranamadim. Akrabalarin bana yaptiklari icin "Aman ne derlerse desinler takma" diyor. Ben gecmiste olan bir seyi hatirlattigimda bana "Ben ne zaman oyle demisim?" diyor.
Artik o kadar biktim ki her seyden. Resmen yasayan bir oluyum. Olsem de kurtulsam diyorumSizce ne yapmaliyim?
Yasadiklarim geceleri ruyalarima giriyor bagirarak uyaniyorumAkrabalar dış kapının dış mandalı , bukadar merkeze oturtup kaale alma, annende kim nereye çekerse oraya gidiyor belliki , bir arkadaş yazmış sende onu başka annelerle kıyasla ...
Eskiden uyuyordum ama artik uyamiyorum...nickle uyumsuzluk taktire şayan nickine uy nickine
“Hadlerini bilmezlerse onlarlada kavga ederim.”diyin. Ne kadar terbiyesizmiş akrabalarınız. Eğer bir daha söylerlerse “sizi satmış olabilirler ama ben mal değilim” diyin. Sert tepki verin lütfen. Gerekirse kırın ama hadlerini bildirin. Annenize de böyle şaka olmayacağını net bir şekilde bildirin. Kaç yaşınndasınızTepkimi ortaya koyuyorum ama bu sefer de akrabalarim bana "Sen cok kavgacisin evlendigin zaman esinin ailesiyle de kavga edersin" diyorlar. Annem de onlarin tarafini tutuyor. Akrabalar bana "Seni evlendirirken satacagiz" diye igrenc bir saka (!) yaptiklari zaman onlarla bir olup guldu.
Akrabalarin bana yaptiklari kotulukleri "Onlar sana saka yapiyor" diye savunuyor ama bence saka degil. Benimle ilgili akillarindan gecirdiklerini saka (!) adi altinda soyluyorlar. Dervisin fikri neyse zikri de odur
Küçüklüğümde hep beni baskalariyla kiyasladi. Onun mukemmelliyetciligi yuzunden panik atak oldum. Akrabalarin bana yaptiklari kotuluklere hep seyirci oldu. Hic benim tarafimi tutmadi. Akrabalarin tarafini tuttu. Akrabalar bana kapanmadigin icin cehenneme gideceksin dediklerinde onlarla bir oldu basimi kapamadigim beni evden cikarmadi. Ben birkeresinde "Universiteyi ankaradan kazanacagim" dedim o da "Kazanirsin tabi" dedi. Sonra koye gidince akrabalarla bir olup "Bilmem kazanabilir misin?" diye benimle dalga gecti. Kendi evimizdeyken iyi ama akrabalarla bir olunca beni cok uzuyor. Bi tane akrabamiz annesinin konusma tarzina karisiyormus. Annem bunu duyunca "pozitifkiz59 yapsa agzini burnunu yirtarim" dedi. Halbuki ben hayatim boyunca boyle bir terbiyesizlik yapmadim. Kendi kulaklarimla duydum boyle dedigini ama sorunca inkar ediyorHep onlarin istedigi birisi olmaya calistim ama yine de yaranamadim. Akrabalarin bana yaptiklari icin "Aman ne derlerse desinler takma" diyor. Ben gecmiste olan bir seyi hatirlattigimda bana "Ben ne zaman oyle demisim?" diyor.
Artik o kadar biktim ki her seyden. Resmen yasayan bir oluyum. Olsem de kurtulsam diyorumSizce ne yapmaliyim?
18. Yeri geldiginde sert oluyorum ama bu sefer de kotu olan ben oluyorum. Kafalari sadece evlilige cocuk yapmaya dedikoduya basiyor.“Hadlerini bilmezlerse onlarlada kavga ederim.”diyin. Ne kadar terbiyesizmiş akrabalarınız. Eğer bir daha söylerlerse “sizi satmış olabilirler ama ben mal değilim” diyin. Sert tepki verin lütfen. Gerekirse kırın ama hadlerini bildirin. Annenize de böyle şaka olmayacağını net bir şekilde bildirin. Kaç yaşınndasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?