- 22 Aralık 2017
- 377
- 121
- 23
- Konu Sahibi pozitifkiz59
-
Evet o da yasamis sanirim. Bana Kuran kursuna gitmezsen bana anne deme dedi. Kendisi Kuran kursuna gitmedigi icin dedem onu dovmus oyle dedi.Evlatlık mısın? ........
Boşver takma kafana, belli ki zamanında annen de bu tür şeyler yaşamış, ona normal geldiği için aeni de öyle yaşamaya zorluyor. Sen kimseye kulak asma, hırslı ol, hedefini koy, o yolda ilerle. Okulunu bitir. Ben buyum deyip çık karşısına, yaşını bilmiyorum ama eline mesleğini alınca ayrı eve çıkarsın, nasibinde biri varsa evlenirsin. Bazen öz de olsa ne kadar uzak - o kadar iyi..
Aramayı bırak. Doğru kişi seni bulacaktır. Sen bildiklerinden şaşma. Anneni, akrabalarını, akranlarını herkesi susturabileceksin ilerleyen zamanlarda. Sabret.Evet o da yasamis sanirim. Bana Kuran kursuna gitmezsen bana anne deme dedi. Kendisi Kuran kursuna gitmedigi icin dedem onu dovmus oyle dedi.
Karsima adam akilli biri cikmadan evlenmeyi dusunmuyorum. Bu zamana kadar hep platonik sevdim ve uzulen ben oldumArtik uzulmek istemiyorum
1 ay sonra girecegim sinava umarim istedigim yer gelir
Allahım, yalnız değilmişim.annemi anlatıyor gibisin. öyleydi onun yüzünden sinir hastası oldum inanılmaz çabuk patlıyorum ve tahammülsüzüm. yıllarca kendini kocasına ezdirdi ben sessizdim benim akrabalara millete ezdirdi kendi pasifliğinin hıncını benden çıkardı. sırf uzak olayım diye liseyi uzakta yazdım yurtta kaldım üniversite keza öyle. takmayın zorlayın kendinizi üniversite kazanın uzak bir yere gidin iletişimi minimuma indirin. milleti bana örnke gösteriyordu kızı yemek yapıyo kızı temizlik yapıyo şöyle hamarat böyle annelerini yerinden kaldırmıyor bilmem ne diye. şimdi o örnek gösterdiklerinden ikisi evden kaçtı şimdi ben örnek gösteriyorum onlar gibi olsaydım ben de evden kaçsaydım göğsünü gere gere gezebilir miydin böyle diye. boşverin etkilenmemeye çalışın bu sizi motive etsin uzaklaşmaya çalışın
18. Yeri geldiginde sert oluyorum ama bu sefer de kotu olan ben oluyorum. Kafalari sadece evlilige cocuk yapmaya dedikoduya basiyor.
Peki kendimi ezdirmemek icin nasil ozguven kazanabilirim?Annen asla duzelmez canım. Bu model kadınlar boyledir. Baskalarına yaranmak , en buguk amaclarıdır. Yapman gereken umursamamak. Bu kadsr basit.sesın cıkmassa senı ezerler.kendını hayatta kımseye ezdirme.anndne de. Bu bagır cagır semek degil.cevabını ver umursama.her neyse eğitimşne odaklan kendıne guzel bi hayat kurmaya cabala...ekobomik ozgurlugunu elıne al onemlı olan bu
Zaten sonra istemedigin kadar öwerler seni. Birine vermesen bile paralı olma durumu dahi insanların sana yaklasımıno degistirir.burası oyle iğrenc bir dunya.
Benim annemde her zaman agziyla derdi asla benimle arkadas gibi olamazsin seninle ikimiz ayno seviyeye gelemeyiz sen cocuksun ben anneyim bana bisey derken 2 defa dusun saygisizlik etmeyeceksin yanlislarla sakin cikma karsima diye canimi sıkardı hep sanirsiniz bu saygi cercevesi 30 40 yasa gore habuki aramizda 16 yas var annemle.. takma bazi anneler boyleler iste asla anlamak istemezler kizlarini, belli bi yasa kadar kuklasi gibi oynatti orda burda rezil etti dovdu sovdu agzina geleni dedi sonra bende buyudum ama hep o bastirilmis karakter ve ruhum sanki ona inatmis gibi kotulukler yapti zararlar ettim gerek kendime gerek cevreme al sana bi genç kız mahvoldu :) cook var böyle baskılarla buyuyen cocuklar.. sen kendine bak onune bak bosversene anne iste sutune emdin lokmasini yedin parasindan aldin hakki odenmez buna sukur allah saglik sihhat versin yoklugunu cektirmesin kimseye...
Annem suan eskisine nazaran iyi. Ama eskiden olan seyler hala canimi acitiyor. Cunku bunlar bilincaltima islendiler bi kere. Okuldayken de ozguvensizdim mesela ortaokuldayken hocanin birisi anneme derse katilmadigimi soylemis. Annem eve gelince bana cok kizdi. Halbuki onlar beni ozguvensiz yetistirdi.Anadolu coğrafyasında kadın olmak zor zanaat, başkasışarı için hayatını yaşamış ahir hayatında kendine bir dakika olsun değer vermemiş bir kadından bahsediyoruz. Çok şey bekliyorsun kendini ezdirme oku utansınlar
18. Yeri geldiginde sert oluyorum ama bu sefer de kotu olan ben oluyorum. Kafalari sadece evlilige cocuk yapmaya dedikoduya basiyor.
Tebrikler, annenden pek bir farkın kalmamış.şimdi o örnek gösterdiklerinden ikisi evden kaçtı şimdi ben örnek gösteriyorum onlar gibi olsaydım ben de evden kaçsaydım göğsünü gere gere gezebilir miydin
Akraba deil akbaba hep demisimdir insanlar zevk alıyor baskasının cocugu ile ugrasmaktan benmde teyzem a...a ederdi annem bsey demezdi sanırım gucu yeten yetene ben kac uzaklas senn kıymetini anca yaslılıkta anlarKüçüklüğümde hep beni baskalariyla kiyasladi. Onun mukemmelliyetciligi yuzunden panik atak oldum. Akrabalarin bana yaptiklari kotuluklere hep seyirci oldu. Hic benim tarafimi tutmadi. Akrabalarin tarafini tuttu. Akrabalar bana kapanmadigin icin cehenneme gideceksin dediklerinde onlarla bir oldu basimi kapamadigim beni evden cikarmadi. Ben birkeresinde "Universiteyi ankaradan kazanacagim" dedim o da "Kazanirsin tabi" dedi. Sonra koye gidince akrabalarla bir olup "Bilmem kazanabilir misin?" diye benimle dalga gecti. Kendi evimizdeyken iyi ama akrabalarla bir olunca beni cok uzuyor. Bi tane akrabamiz annesinin konusma tarzina karisiyormus. Annem bunu duyunca "pozitifkiz59 yapsa agzini burnunu yirtarim" dedi. Halbuki ben hayatim boyunca boyle bir terbiyesizlik yapmadim. Kendi kulaklarimla duydum boyle dedigini ama sorunca inkar ediyorHep onlarin istedigi birisi olmaya calistim ama yine de yaranamadim. Akrabalarin bana yaptiklari icin "Aman ne derlerse desinler takma" diyor. Ben gecmiste olan bir seyi hatirlattigimda bana "Ben ne zaman oyle demisim?" diyor.
Artik o kadar biktim ki her seyden. Resmen yasayan bir oluyum. Olsem de kurtulsam diyorumSizce ne yapmaliyim?
Anne olduktan sonra travmalar açığa mi çıkıyorAaaa bakayım benim annem bu:) benimki dalga geçmez küçümsemezdi gerçi ama akraba lafıyla hareket edip üstüme saldırdığı olurdu :)
Bir keresinde kuzenimle çok mutlu olduğum ve heves ettiğim bir geziye katılmıştım. Kuzenin arkadaşları da var ortam kalabalık. 20 yaşındaydım galiba. Gezinin ortasında annem aradı. "ben falanca akraba ile konuştum. Geçen yıl bir şey yapmışsın. Dönünce Konuşacağız" deyip çat diye kapattı telefonu yüzüme. Geri aradım ne yaptım diyorum cevap yok. Niye gezinin ortasında moralimi bozuyorsun madem söylemeyecektin diyorum cevap yok. Dönünce konuşacağız diyor sadece. Bir saat aralıksız ağladım, o kadar moralim bozuldu. Sonra annemi aradım. Senin bana bunu yapmaya hakkın yok. Akrabaya da sıçayım senin tehditkar haline de diye avazım çıktığı kadar bağırdım. Heralde anneme ilk saygısızlığım oydu. Mesele neymiş biliyor musun? Geçen yıl ramazan ayında muhafazakar bir akrabamız benim oruç tutmadığıma şahit olmuş. Bunu anneme söylemiş. Mesele bu. Çileden çıktım. Tutmuyorum ulan ne yapacaksınız hadi bakalım hiç tutmuyorum ne yapabilirsiniz bana Allah mısınız siz? Diye hepsine çemkirdim.
Ben o yaşlarda aydınlanma yaşadım kardeş. Hiç öyle psikolojin bozulmasın. Cahil, kendini bilmez insanlara anne dahi olsa ezdirme kendini. Çatır çatır cevabını ver. He etkileniyor insan illa ki, özellikle anne olduktan sonra travmalar açığa çıkıyor lakin oturup üzülme bunlar için. "sana ne", "size ne" hayat kurtaran kelamlar.
Ben annemi tanıyorum mesela. Bencil ve çoğu zaman cahil bir kadındır. Cahilliği bilgisizlikten değil. Nerede nasıl davranması gerektiğini bilmemesinden. Sen de anneni tanı ve kabul et. Sınırlarını çiz, üzüldüğün noktada o sınırları hatırlat annene.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?