Annem neden bana böyle davranıyor? :(

Evet o da yasamis sanirim. Bana Kuran kursuna gitmezsen bana anne deme dedi. Kendisi Kuran kursuna gitmedigi icin dedem onu dovmus oyle dedi.
Karsima adam akilli biri cikmadan evlenmeyi dusunmuyorum. Bu zamana kadar hep platonik sevdim ve uzulen ben oldum Artik uzulmek istemiyorum

Aramayı bırak. Doğru kişi seni bulacaktır. Sen bildiklerinden şaşma. Anneni, akrabalarını, akranlarını herkesi susturabileceksin ilerleyen zamanlarda. Sabret.

Allahım, yalnız değilmişim.

Akraba akreptir hep söylüyorum.
Güzel kardeşim, her kadın bu sorunları yaşıyor 'elalem ne der' hapishanesinde çoğumuz tıkılıp kalmışızdır.
Senin yapacağın şey ayaklarının üzerinde durma çabasında olmak, hep ileri bakmak, bazen kulaklarını tıkamak bazen de cevap vermek.
Beni de anam kıyaslıyordu falanca oyle okudu fılanca onu yaptı bılmem ne ama Rabbim büyüktür ki sonları benden iyi oldu ben de yükseldim şu an kariyer ve çevre sahibiyim. Sen de ketum olmayı öğren.

18. Yeri geldiginde sert oluyorum ama bu sefer de kotu olan ben oluyorum. Kafalari sadece evlilige cocuk yapmaya dedikoduya basiyor.

Ağız dalaşına girme kuzum.
Üstüne gelirlerse sakince "hepiniz eziksiniz ve hakkettiğiniz şeyleri yaşıyorsunuz. Siz satılan bir mal olabilirsiniz ama ben kendimi öyle görmüyorum. Hadsize de itinayla haddi bildirilir" de.

Annene de herkesin içinde "yıllardır şunlarla ağız birliği ettin de kendi öz evladını canını ezdin durdun. Evde başka, şu eziklerin yanında başka konuştun. Karakterinin oturmamışlığını el kadar çocuğa yükledin. Üzülüyorum sana. Ne çıkarın var ki bu acizlerden? Kendilerine hayırları yok. Yaranabildin mi? Yıllar sonra belli olur. Bakalım elden ayaktan düşünce kim kimin yanında olacak? Dua et hala böyle iyi niyetimi koruyabileyim de insaflı olabileyim" de.

Bundan sonra bam bam bam..
İçine ata ata ruh hastaları yüzünden sen hasta olmuşsun.
Tüm bunları söyle bak nasıl rahatlıyorsun.
35 yaşındayım ben abla sözü dinle. Acıma acıma..

Annen asla duzelmez canım. Bu model kadınlar boyledir. Baskalarına yaranmak , en buguk amaclarıdır. Yapman gereken umursamamak. Bu kadsr basit.sesın cıkmassa senı ezerler.kendını hayatta kımseye ezdirme.anndne de. Bu bagır cagır semek degil.cevabını ver umursama.her neyse eğitimşne odaklan kendıne guzel bi hayat kurmaya cabala...ekobomik ozgurlugunu elıne al onemlı olan bu
Zaten sonra istemedigin kadar öwerler seni. Birine vermesen bile paralı olma durumu dahi insanların sana yaklasımıno degistirir.burası oyle iğrenc bir dunya.

Benim annemde her zaman agziyla derdi asla benimle arkadas gibi olamazsin seninle ikimiz ayno seviyeye gelemeyiz sen cocuksun ben anneyim bana bisey derken 2 defa dusun saygisizlik etmeyeceksin yanlislarla sakin cikma karsima diye canimi sıkardı hep sanirsiniz bu saygi cercevesi 30 40 yasa gore habuki aramizda 16 yas var annemle.. takma bazi anneler boyleler iste asla anlamak istemezler kizlarini, belli bi yasa kadar kuklasi gibi oynatti orda burda rezil etti dovdu sovdu agzina geleni dedi sonra bende buyudum ama hep o bastirilmis karakter ve ruhum sanki ona inatmis gibi kotulukler yapti zararlar ettim gerek kendime gerek cevreme al sana bi genç kız mahvoldu :) cook var böyle baskılarla buyuyen cocuklar.. sen kendine bak onune bak bosversene anne iste sutune emdin lokmasini yedin parasindan aldin hakki odenmez buna sukur allah saglik sihhat versin yoklugunu cektirmesin kimseye...

Anadolu coğrafyasında kadın olmak zor zanaat, başkasışarı için hayatını yaşamış ahir hayatında kendine bir dakika olsun değer vermemiş bir kadından bahsediyoruz. Çok şey bekliyorsun kendini ezdirme oku utansınlar

Peki kendimi ezdirmemek icin nasil ozguven kazanabilirim?

Annem suan eskisine nazaran iyi. Ama eskiden olan seyler hala canimi acitiyor. Cunku bunlar bilincaltima islendiler bi kere. Okuldayken de ozguvensizdim mesela ortaokuldayken hocanin birisi anneme derse katilmadigimi soylemis. Annem eve gelince bana cok kizdi. Halbuki onlar beni ozguvensiz yetistirdi.

18. Yeri geldiginde sert oluyorum ama bu sefer de kotu olan ben oluyorum. Kafalari sadece evlilige cocuk yapmaya dedikoduya basiyor.

Kıyamam sana...
Hedefine odaklan ve düşünmemeye çalış
Sen istediğin okulu kazanıp, ayaklarının üzerinde durduğunda tüm bunlar unutulacak
Sağlığın her şeyden önemli, tedavini de ihmal etme, kendine telkin ver sürekli, boş konuşuyorlar, benim hedeflerim var, bunlara zamanım yok diye. İçindeki üzüntüyle ancak kendin savaşabilirsin unutma, ayaklarını sağlam bas, görsünler

şimdi o örnek gösterdiklerinden ikisi evden kaçtı şimdi ben örnek gösteriyorum onlar gibi olsaydım ben de evden kaçsaydım göğsünü gere gere gezebilir miydin
Tebrikler, annenden pek bir farkın kalmamış.

şu anıyı çokk iyi hatırlarım bizde öyle elit aile değiliz bildiğin orta halli aile ,abim ilkokulda ders mevzusu var anlamıyor annem bikere aptal dedi, abim anne bana aptal deme dedi zoruma gidiyor dedi tavırla ve üzüntüyle o günden beri neredeyse 25 yıl geçti annemin ağzından şu yaş oldu aptal yada çocugunu gerizekalı yerine koyacak kelimeler demedi sade arada çok çıldırttıgımızda eşşek der :) abim öğretmen oldu asla ağzından aptal salak kelimesini evde duymadık bana bile söylettirmedi kavga etsek bile tavırlar önemli .kendini ezdirme annen bile olsa uslubunla konuş kavga dövüşle birşey çözulmuyor

Anneniz için önemli olan kendi ve çocukları değil. Başkalarına yaranmayı daha çok önemsiyor başkaları için yaşayan insan yani elalem ne der mantığı vardır bu insanlarda siz öyle olmayın başkaları için yaşamayın. Hani demişsiniz ya ne istedilerse yaptım ama yine yaranamadım. Yapmayın bunu birşeyi siz istiyorsanız yapın istemediğinizi asla yapmayın zaten yaranamayacaksınız

Canim benim seni çok iyi anlıyorum
Annenle babanın arası nasıl, bu akrabalar dediğin anne tarafı mi baba tarafı mi sen ilk çocuk musun başka kardeşlerin var mı onlarla arası nasıl

Annelerin hakkı ödenmez o ayrı lakin anneler de insan olduğu için hata yapabilirler
Bunu uygun bir dille konuşmalısın
Olmadı belki azıcık tavır yapıp kırgınlığını belli edebilirsin
Ben annemle lise döneminde çok sorun yaşadım
Beni ikinci plana atmış gibiydi anneannem şort giymesin dedi diye giymeyeceksin dedi
Sonra annemle günler boyu konuştum etrafı başka anneleri anneannemin aslında o kadar iyi nieytli olmadığını anneme dayımlarımla haksızlık yaptığına kadar
Üniversiteye geldim annemi aldım yanıma cafe lere gittim
Alışverişe onla gittim
Annemle arkadaş oldum ama bunu ben yaptım
Daha da bir sorun yaşamadık sonrasında

Akraba deil akbaba hep demisimdir insanlar zevk alıyor baskasının cocugu ile ugrasmaktan benmde teyzem a...a ederdi annem bsey demezdi sanırım gucu yeten yetene ben kac uzaklas senn kıymetini anca yaslılıkta anlar

Anne olduktan sonra travmalar açığa mi çıkıyor zaten doğumda hastanede filan da tartistik sadece 3 gün kaldı yanımda lohusayken hep onun yüzünden agladim, napiyim ya babama benzemek benim suçum mu, siz şimdi ne durumdasınız nasıl astiniz

Akraba war, candır, sirdastir, kotulugunu istemez.
Akraba war Akrep'ten beterdir.
Annen ilerde pisman olur, ama iş isten gecer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…