Annem neden bana böyle davranıyor? :(

Aaaa bakayım benim annem bu:) benimki dalga geçmez küçümsemezdi gerçi ama akraba lafıyla hareket edip üstüme saldırdığı olurdu :)

Bir keresinde kuzenimle çok mutlu olduğum ve heves ettiğim bir geziye katılmıştım. Kuzenin arkadaşları da var ortam kalabalık. 20 yaşındaydım galiba. Gezinin ortasında annem aradı. "ben falanca akraba ile konuştum. Geçen yıl bir şey yapmışsın. Dönünce Konuşacağız" deyip çat diye kapattı telefonu yüzüme. Geri aradım ne yaptım diyorum cevap yok. Niye gezinin ortasında moralimi bozuyorsun madem söylemeyecektin diyorum cevap yok. Dönünce konuşacağız diyor sadece. Bir saat aralıksız ağladım, o kadar moralim bozuldu. Sonra annemi aradım. Senin bana bunu yapmaya hakkın yok. Akrabaya da sıçayım senin tehditkar haline de diye avazım çıktığı kadar bağırdım. Heralde anneme ilk saygısızlığım oydu. Mesele neymiş biliyor musun? Geçen yıl ramazan ayında muhafazakar bir akrabamız benim oruç tutmadığıma şahit olmuş. Bunu anneme söylemiş. Mesele bu. Çileden çıktım. Tutmuyorum ulan ne yapacaksınız hadi bakalım hiç tutmuyorum ne yapabilirsiniz bana Allah mısınız siz? Diye hepsine çemkirdim.

Ben o yaşlarda aydınlanma yaşadım kardeş. Hiç öyle psikolojin bozulmasın. Cahil, kendini bilmez insanlara anne dahi olsa ezdirme kendini. Çatır çatır cevabını ver. He etkileniyor insan illa ki, özellikle anne olduktan sonra travmalar açığa çıkıyor lakin oturup üzülme bunlar için. "sana ne", "size ne" hayat kurtaran kelamlar.

Ben annemi tanıyorum mesela. Bencil ve çoğu zaman cahil bir kadındır. Cahilliği bilgisizlikten değil. Nerede nasıl davranması gerektiğini bilmemesinden. Sen de anneni tanı ve kabul et. Sınırlarını çiz, üzüldüğün noktada o sınırları hatırlat annene.

Yasadiklarim geceleri ruyalarima giriyor bagirarak uyaniyorum 3 yil once panik atak icin tedaviye baslamistim. Her sey guzel gidiyordu. Sonra akrabalar bana kotuluk yaptilar Tum tedavi bosa gitti
Bende uzun süre panik atak tedavisi gördüm Doğum yapınca düzeldim diyebilirim , bir meşgale bul kendine , görme duyma , İnan dikkate alınmadıkça kendi kendilerini yiyorlar

Bende uzun süre panik atak tedavisi gördüm Doğum yapınca düzeldim diyebilirim , bir meşgale bul kendine , görme duyma , İnan dikkate alınmadıkça kendi kendilerini yiyorlar
Duymamak icin kulakliklarimi takip muzik dinliyorum. Bu sefer de "Su kulakliklari kulagindan cikar" diyorlar... Ne yaparsam yapayim satasacak bir yer buluyorlar...

bazı ailelerde bu var neyazıkki...bütün aile içindeki sırları anlatan, çocuklarının yanlışlarını anlatan, sebebi ne bilmiyorum, belki cahillik...
inandığım tekşey var, çocuk ailenin aynasıdır...çocuk yanlış birşey yapıyorsa bile, bu ailenin suçudur, aile biryerde yanlış yapmıştır...başkasının çocuklarını övüyorsa, demekki kendi doğru yetiştirememiştir...yavruma bugüne kadar aşağılayıcı bir kelime kullanmadım, kullanamam vicdanım elvermez, çocuğumun yanlışı olunca, gayet yumuşak ve yapıcı bir dille söylerim bunu...ayrıca çocuğuma herzaman, yaparsın, edersin, başarırsın diye telkin veririm...örneğin ehliyeti 1. sınavda
başaramamıştı, üzülmüştü, hep gayret verdim kazandı...istersen herşeyi yaparsın, önemli olan senin istemen derim...

Ölsem de kurtulsam yerine çalışayim da kurtulayım demelisin. Bunlar seni dibe çekmemeli. Aksine hırs yaptırmalı. İşte o zaman güçlü bir genç kadın olursun.
Calisiyorum ama bunu da gormuyorlar. Gecen sene elinden geleni yaptim ama kazanamadim. Akrabalar bunu duyunca cok sevindiler...

Off off cek kizim cek ananin derdini cek babanin derdini cek. Ama. Koca derdi cekme o daha zor. Kotu bi kocaya denk gelirsen ozman anlarsin ananin babanin kiymetini

Calisiyorum ama bunu da gormuyorlar. Gecen sene elinden geleni yaptim ama kazanamadim. Akrabalar bunu duyunca cok sevindiler...

Görmeleri için mi çalışıyorsun? Hayat senin. Kendin için çalışmalısın. Bize demesi kolay. Çalış, iş bul, evden ayrıl vs vs haklısın bunu düşünürsen ama benim en büyük hatam cesur olamamaktı. Keşke bende büyüklerin o bölümden iş bulamazsın demelerini dinlemeseydim. Belki işsiz kalırdım ama hayatta istediğim şeyi yapabilmenin haklı gururunu da yaşardım.

Tabi onlar icin calismiyorum ama yigidi oldur hakkini yeme diye bir sey var. Hep zekami kucumsuyorlar alay ediyorlar. Ben her ne olursa olsun sevdigim bolumu okuyacagim. Hedefim kaymakamlik ya da disisleri bakanligi :) Ama bunlari kimseye anlatmiyorum cunku anlatirsam sen yapamazsin derler hevesimi kacirirlar. Hevesimin kacmasini istemiyorum

Evlatlık mısın? ........

Boşver takma kafana, belli ki zamanında annen de bu tür şeyler yaşamış, ona normal geldiği için aeni de öyle yaşamaya zorluyor. Sen kimseye kulak asma, hırslı ol, hedefini koy, o yolda ilerle. Okulunu bitir. Ben buyum deyip çık karşısına, yaşını bilmiyorum ama eline mesleğini alınca ayrı eve çıkarsın, nasibinde biri varsa evlenirsin. Bazen öz de olsa ne kadar uzak - o kadar iyi..

Zekanı küçümsemeleri senin değil onların zekasıyla ilgili bir durum. Herkes kapasitesi kadar görür ve yorumlar çevresini. Bu istek ve heves senin içine yerleşip yer etmşse kolay kolay kaçmamalı. Yatay geçiş ve şartlarını okuyup ona göre de hareket edebilirsin.

1 ay sonra girecegim sinava umarim istedigim yer gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…