annem neden bu kadar özensiz ?

vegateryan

bu ara burda takılıcam, az öteye kayın
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
425
5
296
36
İstanbul
selam arkadaşlar. öncelikle şunu belirtmeliyim ki annemi cok cok cok seviyorum ve oldukça düşkünümdür. sorun annemin özensiz olması ( bu durum beni çıldırtıyor. annem 51 yaşında bir ev hanımıdır. cok güzel yemek yapar ama gel gelelim temizlikle hiç arası yoktur. dagınıktır ve özensizdir. örneğin; mutfaktaki dolabi bi acın o tabaklar üste düşecek gibidir. akşam bulaşıklarını hayatta yıkamaz onlar sabahkilerle yıkanır ( en nefret ettiğim sey bir önceki geceden kalan bılaşıklardır ve söylemeden gecemeyecegim tabiki bizimde bir bulasık makinemiz var yok da değil), bahar temizliği yaz temizliği diye bir alışkanlıgı yoktur. elektrik süpürgesini haftada bir acarsa acar. yerleri ayda bir silerse siler. banyoyu temizler ama raflardaki şampuanlar parfümler falan dagınıktır, aynayı silmez ve en önemlisi küvete hiç dokunmaz , eve hayatta eşya almaz. eşyaların bazıları kırık ve oldukça eskidir. (bu arada maddi durumumuz gercekten iyi. maddiyatla ilgili bir sorunumuz yok) şunuda belirtiyim annem bu evin hizmetçisi tabiki değil, her iş ona bakmak zorunda da değil. sorun sadece neden bu kadar özensiz. sonucta o da bir kadın. ben herseyim mükemmel olmasını isterim. kadınız sonuçta alışverişi severiz, görsellik bizim için çok önemlidir. ama annem böyle değildir. ev işlerinde ve dekoratif işlerde ben zaten yardımcı olabildiğim kadar yardımcı olmaya calışıyorum. temizlik yaparken kızmıyoda eşyaların yerlerini değiştirirsem kendimce dekor yapsam kıyameti koparıyo. anneme cogu kez annecim bırak yapma yoruluyorsan kadın falan tutalım dedim o zamanda kızıyor. en kötüsü çat kapı biri gelirse artık heycan yapıyorum ev darmaduman ve pis diye. arkadaşlar lütfen yardım edin annemle nasıl konusmalıyım. bu kadar özensiz olmak benim anneme hiç yakışmıyo ve o herseyin en iyisini hakediyo. en gıcık oldugum sey teyzemde bu durumun farkında ve arada bir tiye alıyo kendisini daha üstün gösteriyo (hakkını yemeyeyim teyzem cok titizdir ve görselliğe önem veren bir kadındır).arkadaşlar nasıl onu kırmadan konusabilirim

not : bu arada belki 'annen artık yorulmuştur bu gibi seylerden o yüzden özen göstermiyodur' denilebilir ama annem hep böyleydi

Annen alıngansa işinin kolay olmadığını düşünüyorum. Ailenin diğer bireyleri ile konuşsan ve destek istesen? Eğer sadece ikiniz yaşayorsanız birlikte.

Sadece ikiniz yaşıyorsanız da, annecim birlikte her hafta temizlik yapsak, tozun insan sağlığına zararı diye bir video izledim çok kötüydü falan desen?

Ya da hiçbirşey söylemeden siz yapın bütün işi, hafta bir kere derin temizlik yapın. Anne evde bir koku var diyerek başlayabilirsiniz, sonra belki o da anlar..

Alıngan değilse de oturup rahatsız olduğunuzu uygun bir dille anlatacaksınız, annenizi en iyi siz bilirsiniz doğru dili bulacağınızdan eminim

Son düzenleme:

canım annen şuan 51 yaşındaymış
eğer yaşadığın ruhsal br sorun yoksa ve hep böyleyse biraz zor değiştirirsin
bence en güzeli sen yapabiliryorsan bir süreliğine evin idaresini eline al
belki onunda hoşuna gider evin temizliği ve o da öyle devam ettirir

Eğer müsaitsen 2günde bir ufaktan temizlikleri sen yapabilirsin
Şu küçük süpürgeler var ya günlük kullanım için onu açabilirsin,silebilirsin
Böylece misafir geldiğinde huzursuz olmazsın
Haftada bir büyük temizliği annen yapıyormuş zaten

Bu kadar olmasa da benim annemde de var düzensiz olmak. Ben poşetten nefret ederim o çekmeceleri poşetle doldurur. Ben gittiğimde düzeltirim düzenlerim buzdolabını temizlerim. Kırılacaksa da kırılsın söylerim. Açıkça söyle bence, sen yap ya da haftada 2kere evi sil süpür tozları al 4saatin gider en fazla. Günlük de eve gelince toplaman yarım saatini alır. Ama annen değişmez artık. Laf getirme ona da.

Falla annenin daha özenli olmasını nasıl sağlayacağını bilmiyorum canım ama farkındalığın kızım için endişelenmeme sebep oldu.
25 yaşındaki kızım, bir evin düzenli ve hijyen olması için neler yapılması gerektiğinin sanırım farkında değil.
Kendi düzenini kurması gerektiğinde tasvir ettiğin gibi yaşayacak gibi.
Sanki ben özensiz olsaydım da, kızım bazı şeylerin farkında olabilseydi.
Kızından dolayı annene özendim mi ne?

bence annen zayif chrakterli mutsuz bir kadin.... hep böyleydi ve ben biseyler yapinca kiziyor demissin... bence bi yardim almaniz gerekiyor.. acaba zamaninda kotu seylermi karsilasti icinde kalan birseymi oldu yaptigi evlilik istedigi sonucundami oldu ...tabiki cogunlukla vardi o yas kadinlarda istek disi hayat gelisimi ama herkesin bunyesi charekteri bir olmadigi icin degisik patlakliklar sonuc verir ....annenle guzelce konusmani tavsiye ederim tedavi icin...

bence anneni biraz dısarı sosyal ortamlara yönlendirip evin idaresini yavastan eline al.bazı insanlar değişime kafa tutuyor kabullenmiyor.sonra sende belirli günlerde annen uyanmadan ac pencereleri mis kokulu deterjanlarla yerleri sil.evi havalandır bir kac arkadasınlada anlas gelip annenin yanında evin kokusuna,parlayan camlara övgüler yagdırsınlar tamamdır belki anneninde hosuna gider yavas yavas alısır

Teyzemi tarif etmişsin adeta :44: Anneni bilemem ama teyzemin neden özensiz olduğunu biliyorum,sebebi aşırı titiz anneannem
Teyzem,anneannemin yanında evlenene kadar yaşayan tek çocuğu olduğu için teyzeme sarmış.
Teyzem hep düzenli olmaya çalışmanın,temizlik takıntısının onu gerdiğini söyler.
Ve netice nedir dersen? Karakter,huylar değişmez..Seni rahatsız eden noktalara müdehale etmek dışında yapabilecek pek birşey olduğunu sanmıyorum.
Herkes temiz ve düzenli olmayabilir,bunun bir standartı olsa her insan tek tip olurdu

ben hem evliyim , hemde ev islerinden haz etmem bu yuzden kadinim var herseye yetisir , ilgilenir.. ama evimin yemegini kimseye yaptirmam o ayri konu.. kendi evimde isle gucle ugrasmama ragmen, keske annem yanimda olsa ve onun evini ben gidip temizlesem.. yorulmasina hic dayanamiyorum annemin.. 2 gunuk olumlu dunya, isle gucle kendinizide annenizide yorup kirmayin, degmez.. yetisebildiginiz yere kadar siz de yardimci olun annenize..

Ben etrafımdakilere baktığımda genelde yaş ilerledikçe insanlar artık derli toplu olmaktan, titiz olmaktan vazgeçiyorlar. Gençken titizlikte üstüne olmayan insanlar yaşlandıkça artık titizlikle alakaları kalmıyor.
Düşünsene genç kızken de evle temizlikle ilgisi olmayanlar yaş ilerledikçe bir temizlik aşkı oluyor. Mesela ben lise yıllarında falan yatağımı toplamaya bile üşenirdim, annem topla dedikçe akşam yine bozulacak derdim:) ama gelgelelim şimdi evimde birşeyin hizası bozulsa, mutfakta masanın üstünde kırıntı görsem huylanıyorum.

Bana göre annene biraz düzenli olmasını aniden biri gelirse laf edebileceklerini söyle. Yada olmadı çok samimi birkaç arkadaşınla paylaş aniden çıkıp gelmiş gibi yapsınlar annenin yanında evin çok düzensiz olduğuna dair imada bulunsunlar. Belki annen o zaman biraz daha dikkat eder.

Valla her insan temiz olamiyor. Karakter meselesi. O bu sekilde yasamayi seviyor demek ki, temizlige engel olan bir durumu yoksa. Tek yapabilecegin sey evi kendin toparlayip temizlemek. Annen boyle gelmis boyle gider.

canım bu bir kişilik yapısıdır ve 51 yaşında bir kadını artık değiştirebileceğini sanmıyorum olduğu gibi kabul et bence..

canım benım ,annen artık yaslanmıs genc degıl kı .hergun dıp kose temızlık zaten yapamaz .

yorulmus bıkmıs salmıstır kendını .yaslılar genel de boyle olur .

gencler kadar,temızlıge görsellıge cok dıkkat etmezler .bunlarla ılgılenmesı gereken sensın .

emınım sen de ılgılenıyorsundur ,ama en buyuk iş sana düşer.bu saatten sonra 51 yasında kı kadının elıne

bezi verıp de hergun dıp kose temızlıgı yaptıramazsın kı .bu işler senın elınden oper canım benım

o yuzden annene kızma ,evlatlar boyle zamanlar ıcın vardır .artık evı barkı senın cekıp cevırmen lazım

annen degıl .sıra sen de artık .

Son düzenleme:
evet bu saatten sonra değişmez. o da böyle birisi işte, sen elinden geleni yap temizlik konusunda . millet de ne derse desin boşver, bunun lafını edecek insan zaten gelmesin misafirliğe.

evin tek kızıyım ben.Annem pek temizlik yapmaz evde.herşey bana kalır.gelen gideni o kadar takmasamda büyüklerimiz kadar yine de huzursuz oluyorum.her taraf her tarafta olur yatak odalarını bile ben temizlerdim .bulaşıklardan bıktım zaten makinede olsa.Hep diyorum mutfak temizse ev temizdir diye ben de hep her hafta evi temizlerdim annem aslında çok timizdir üstünkörü temizlik asla yapmaz..her yeri kaldırır bildiğiniz yazlık kışlık temizliği gibi.oda canı isterse yapar 2 haftada bir onun dışında süpürge çalıştırmaz arada bi makineyi yerleştirir işte ben bıktığım için..en iyi yaptığı şey yemek yapmaktır..ben neler söylüyorum senmi benim kızımsın ben mı senım belli değil

.neyse ki evlendim rahatladım şimdi en azından iki kişiyiz pisliğimiz olmuyor.temiz temiz oturuyorum hep derdim ben evlenip gidince sen ne yapıcan diye..o zaman temizlerim diyordu..yine ben anneme gittiğimde toparlayıp dönüyordum evime..sonuç değişmedi hiiç bazı insanlar sevmiyorsa sevmiyor benım anneannemde anneme hep temizlik yaptırırımış.annemde bıkmış bahane bu

chrakter=karakter, öyle oluyor galiba. Neyse.....
Arkadaşım karakterle özensizliğin veya yardım almanın, kötü şeylerle karşılaşmış olmanın ne alakası var yahu.
Kadının huyu budur, bazıları özenli olmayı sevmez, titiz olmayabilir. Bu onun ne karakteriyle nede psikolojik sorunuyla alakalı değildir.
Konu sahibi arkadaşım, anneniz yaşlanmış ama anladığım kadarıyla zaten özensiz birisiymiş, bu saatten sonra değişmez. Senin o evin temizlik işini eline alma vaktin gelmiş. Anneni başka şeylere yönlendir artık yıllardır onun yaptığı işleri sen eline al. Gerekirse bir yardımcı tut.

herkesin yorumları için tek tek teşekkür ederim..öncelikle üniversiteden mezun olalı 2 hafta oldu. dolayısıyla su an evdeyim bir işim yok ben yapıyorum zaten olması gerekenleri. ama ilerki zamanlarda işe gireceğim. o zaman bu gibi sorunların altından nasıl kalkıcaz bilmiyorum. bakın çünkü olanagımız olmayan insanlar değiliz. eve yardımcı kadın gelebilir ama kesinlikle istemiyo. en basiti hayatı kolaylaştıran makineler var (bılaşık makinesi, küçük şarjlı elektrikli süpürge vs) bunlarda evde mevcut. ve en önemlisi benim annem cok güler yüzlü cok kibar bir kadındır. gezmeyi eglenmeyi sever. ama böyle konularda cok özensizdir. acaba evinimi sevmiyo diye düşünüyorum(yanlış anlaşılmasın ailesini değil) hani insan sevmediği birşeyle ilgilenmek istemez ya. acaba öylemi.

kadın demekki sevmiyo zorla yaptıramazsınki
sen çalışıncada haftada bir dip köşe yaparsın başka yapacak bişey yok
keşke benim annemde biraz rahat bi insan olsaydı şimdi dizleri tutmuyo beli tutmuyo ben gidince yapıyorum yazlık kışlık temizliğini ama o hala beni beğenmez o haliyle kendi yapar annem sayesinden çocukluktan obsesif olarak yetiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…