• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem neden canımı yakıyor...

Benimki de patates haşlamıştı arkadaşım :KK70: :KK70:
Ama patates yemeği falan değil, bildiğin haşlama yapmıştı.
Kaderimizin kötülüğü bu olsun, Allah evlatlarımızdan yana güldürsün.
Bende seni sevdim, sağol :KK68:

nankörler sizi barbunyayı pattisi beğenmemişler :KK70:
benimki onları bile yapmadı misafir gibi geldi 1 saat oturdu çayını içti gitti..
bardağını da peteğin üstüne koydu:KK70: ne takmışım ha hala hatırlıyorum:KK70:

ben henüz nişanlıyım ve nişanlandığımdan beri annemle anlaşamıyorum. çok gerginim 2 aydır
Bende nişanlimdan ayrıldım..
Üstelik çok severek ayrıldık.
Bu dönem de gerginlik çok oluyor ..
Anneler bazen çok acımasız yorumlar yapabiliyor..
Sakin ve soğuk kanlı olursan az zararla atlatirsin.

senin adına çok üzüldüm :(

annem 'seni ona yakıştıramıyorum' dediğinden beri huzursuzum. sakin olmaya çalışıcam bundan sonra :s

Doğumuma az kaldı. Hiç zorlamadım yanımda olsun diye kendi teklif etti gelirim diye. Gelene kadar temizliğini yaptır kirli olmasın dedi. Eşyalarını hazırla dolabına yemek yap koy gelen gideb olur dedi tamam dedim. Tek isteğim o anlarda yanımda olmasıydı. Her aradığında kilomla dalga geçen her şeyimde beni küçük gören biri oldu. Kanamam varken yan gelip yatıyorsun şişersin tabi dedi. :KK1:Her aradığında ağlıyorum kırmıyorum bişey demiyorum. Düşman mı bana anlamıyorum. Yakınımda değil ama aramızdaki mesafe sadece yollar değil artık. Çok imreniyorum anneleri gelip bakıyor kızlarının torunlarının üstüne titriyor benimki kardeşinin karısına gidip kaldı herşeyini yaptı laf kondurmuyor. Benim bi kere bebeğimin sağlığını bile sormadı. Yazarken bile canım yanıyor.
hiç çağırma dahi canım

Yorum yapan herkese çok çok teşekkür ederim. Çok çok mükemmel olmasa da iyiydi annemle olan ilişkimiz. Eşim annemi çok sever annem görünür de sever gibi ama benle tekken hep onu eleştirir. Maaşı iyidir üstüme titrer ama o bunları bile beğenmez. Hamile olduktan sonra tamamen değişti annem. Sormuşsunuz babam var kardeşim var bi tane de,bana düşkündür babam. Sanırım annem etrafında kınarlar bi kızı var hiç yanına gitmedi derler diye geliyor. Ben rica ya da yalvararak çağırmış değilim kendi istediği için biz de heveslendik eşimin ailesi yurt dışında gelebilecek kimse yok yani başka. Kendisine hiç sormadım nedenböyle yaptığını. Sorsam nankör evlat olurum laf sayar küser kapatır napıyorum sanki ben sana diye

Bugun tamda bu konu icin agladim. Annem kuzenlerimin dogumu icin on saatlik yolu tepti. Onlarin dogumuna gitti. Baska Kuzenim bulundugum ile tasindi 3 gun yardima gitti. Baska kuzenimin esi hamile oldu,hamileligi boyunca caninin ne istedigini sordu.
Ben hamile oldum iki kere gordu beni. Aylardirda aramiyor. Ayni sehirdeyiz bu arada.Ustelik on gun once tasindim hem aramadi hem yardima gelmedi. O kadar doluyumki. Hatta bu satirlari yazarken agliyorum yine.
Bu arada sebeb yok bunlar icin. Kili copu bahane ediyor. Suanki bahane kv yakin ev tutmam.
;((((

benim annem de geldi geldiği hibi sukadar bukadae kalırım pazarlıgı yaptı. dogum günüm gecikti hergün daha nezman doguracan derdi stres olurdum .dogum oldu daha dogrusu ıgrastık olmadı cok kötüyüm sezeryanlı .ilk gece hastanede bebek aglıyor ben kıpırdayamıyorum bakıyor ama insan rahat edemiyor . tamam yorgun ama sanki yüknüşüm gibi hissettim ay uy yoruldumlar.banyodaki cöp torbası logusalıktan dolayı cok doluyordu .kendini hizmetci gibi hissetmişben burada ne yapıyorum demiş zaten heryerim agrıyordu ben birsey yapamıyorum. yine benimle pazarlık
babam aramadı iki yada üçüncü günde aradı bende biye soruyorsam babam napıyo konustunmu diyorum anneme annem dedide aradı. babam geldi bir iki gün kalıp 9.günde gittiler
zaten ikinci dogumuna gelmem ben dedi saka yollu ama gercek. gelme zaten dedim
zaten cok zor günler geciriyordume simin işi felan zordu o da beni cok yıprattı.

biyandanda düsünüyorum ınların nesil hastanede bile tek gecirmiş. annesi bi iki gün bile zor kalmıs ondan mı diyorum böyle.
Benin annem 55 doğumlu, anneannem 3 çocuğuna da gitmiş, şehir dişina. 2gün 3 gün neyse işte kalmış, hep anlatır sağolsun diye bir de. Yani öyle görmemiş.
İlk zamanlar soruyordum sen neden bana yapmadın diye, ikinciye diyodu dalga geçerek.

Bugun tamda bu konu icin agladim. Annem kuzenlerimin dogumu icin on saatlik yolu tepti. Onlarin dogumuna gitti. Baska Kuzenim bulundugum ile tasindi 3 gun yardima gitti. Baska kuzenimin esi hamile oldu,hamileligi boyunca caninin ne istedigini sordu.
Ben hamile oldum iki kere gordu beni. Aylardirda aramiyor. Ayni sehirdeyiz bu arada.Ustelik on gun once tasindim hem aramadi hem yardima gelmedi. O kadar doluyumki. Hatta bu satirlari yazarken agliyorum yine.
Bu arada sebeb yok bunlar icin. Kili copu bahane ediyor. Suanki bahane kv yakin ev tutmam.
;((((
Ağlama canım, bebeğin hayırlısıyla doğup söyle en tatlı zamanlarına geldiğinde 3 4 aylıkken kapında biterler, sende Allah rızası için gösterirsin benim gibi.
Zor kısmında yardıma ihtiyacın varken yanında olmazlar, sevmeye çok severler.
Niye böyleler ya..

Ben de galiba sansizim bu konuda. bardağı taşıran son damla da dün yaşandı. artık dileğim annem kadar kötü bir anne olmamak kuzuma. onun yaptığı yanlışların yeni versiyonlarını ben de çocuğuma yapmak istemem.bu saatten sonra ne annem değişir ne de anneligi.

Böyle bir insanın lohusayken yanınıza yaklaşmasına izin vermeniz çok saçma. Aileniz kötü insanlarsa siz onlara karşı iyi olup durmak zorunda değilsiniz. Kendi hayatını kurmuş insansınız muhtaç da değilsiniz.

Benim kaynana da böyleydi. Sancılarım başladı diye 1 ay önceden geldi. O gelince de benim sancılar kesilmesin mi? Bekle bekle doğmadı. O sürede sadece bi akşam mercimek çorbası bi akşam da patates salatası yaptı. Onları da oğlundan azar yediği için yaptı. Yemekleri ya karnı burnunda ben ya da eşim yapardı. Temizlik iş güç zaten hiç yapmadı. Sürekli sıkıldım, evimi özledim, komşularımı özledim, bi doğuramadın dedi. Sezeryanla doğurdum. 3 gün kaldı. Sen kendine de bebeğe de bakabiliyosun dedi, gitti. Hadi ben gelindim. Kendi kızı da doğum yaptı, hastanede uyuyamam diyip evine gitti, kalmadı yanında kızının. Hastane çıkışında da 2 gün zor kaldı ve yine evine gitti. Sonra görümce işe başlayacağı zaman, parasız çocuğunuza bakmam dedi. Aylık 600 TL ye baktı. Ona da 3 ay dayabildi. Kendi kızına " senin çocuğunun kahrını parayla bile çekemem" dedi gitti. Bi gün dayanamadım, tatlı tatlı sordum niye böyle yaptın diye? Ben gençliğimde çok ezildim, çok dert çektim. Şimdi tam rahata erdim, derdim bitti. Bu yaştan sonra da çocuk, yemek, temizlik derdi çekemem dedi. Sanırım ne kadar ezilirsen o kadar da eziyorsun insanları, çocuğun bile olsa...

Şimdi kızlar o zaman bir sorum var anneler kızlarını kıskanır mı ?
Yoksa anne baba vs. Evlatlarının iyiliğini mi ister ?
Ya da kuşak farkından mı ? Yoksa annesi öyle bir evlilik ya da nişanlılık süreci geçirmediği için damadıyla çok iyi olup kızını herkesin yanında bir şey bilmiyor vs diye aşağılar mı ? Gerçekten merak ediyorum.. :kahve:

Kıskançlığı düşünmedim hiç. Nişanlıyken de burun kıvırırdı. Sen beceriksizsin bile derdi kaynanamın yanında. Beni sevdiğini düşünmüyorum artık. Ben ikü üniversite bitirmiş çok mutlu bir evlilik yapmış biriyim. Düşük yaptığımda ağlarken ben, acelen neydi ki hemen çocuk yaptın bundan sonra aklını topla da yapma dedi. Şimdi doğurcam bir ay kadar sonra bunda da anne ol da gör gününü bak nasıl burnundan getirir cocuk dedi. O zaman da ağladım.Ben ki yıllarca calışmış onlara da maaşımı saymış biriyim okurken bile yük olmadım. Her gün arayıp yeğenlerinin çocuklarını anlatıyor artık onlardan bile soğudum. Sanırım kendilerini mükemmel görüyorlar. Düşündükçe kuruyorum hiç doğum günümü kutlamadı bi kere sevgiyle bağrına basmadı. Kardeşime ise canını verir. Anneler günü yaklaştı ve ben de anne olcam arayıp içimde ne var ne yok döküp senin gibi anne olmayacağım bebeğimi hep koklayarak öpeceğim diyesim var

Back
X